Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 23 Februarie 2025 sunt:
De exemplu acum a fost un viscol mare in Sua si la noi in Europa a fost ploaie? De ce nu a fost si la noi viscol cum a fost in Sua si Canada spre exemplu?
Cum cad razele sorelui pe polul nord cand e primavara si vara in emisfera nordica?
Ce ar fi daca pe toata planeta terra ar fi noapte totala 21 de ani si zi pe toata planeta doar 6 luni de zile?
Credeți că după toate descoperirile și invențiile aduse societății se va putea descoperi și formula de a procrea de unul singur?
Modul în care percepem lumea depinde de limba pe care o vorbim? „Limitele propriului meu limbaj reprezintă limitele propriei mele lumi." Cel putin asta sustine ipotezea Sapir- Whorf. https://ro.wikipedia.org/wiki/Ipoteza_Sapir-...? (mai mult)
De ce credeți că oamenii atunci când trec printr-o durere fizică/boală tind să asculte muzică mai lentă/pasivă/nici depresivă dar nici asurzitoare ci pur și simplu dulce sau pozitivă?
Ce fenomene paranormale vi s- au întâmplat? (De exemplu eu am auzit 10 ciocănituri in termopan puternice apoi pauză 10 secunde, apoi iar 10 ciocănituri de 10 ori la etajul 10. Și mai eram cu încă...? (mai mult)
Doctoranzii sunt toți considerați oameni de știință? Am auzit la Radio că în urma cu ani cei care urmau să se înscrie pentru a obține titlul de doctor în anumită specialitate trebuiau să aibă...? (mai mult)
Ce ar fi daca la polul sud ar fi un soare care sa nu apuna niciodata si la polul nord la fel un soare care sa nu apuna niciodata iar pe restul planetei sa fie intuneric total!
Acum in emisfera nordica este iarna! ce ar fi daca in emisfera nordica ar fi intuneric total timp de 6 luni pana la ecuator si in emisfera sudica zi timp de 6 luni?
Cum ați reda voi în puține cuvinte "the bare bones" - ul selecției naturale? În tratatul său postum "The Structure of Evolutionary Theory", Stephen Jay Gould îl explică în felul următor: "Organisms...? (mai mult)
Salut. Vreau sa aud părerea a cât mai multor persoane. mi se pare Interesant. Daca știți de cazul d.b cooper (dan cooper). Cum există crima perfecta? Cum unii oameni reușesc să facă chestii de ...? (mai mult)
Analiza rezolvă ceva în relațiile personale sau doar le complică?
Adevărul credeți că schimă realitatea, omul căruia i se spune? De ce unii oameni abuzează de acest adevăr, crezând că adevărul are vreun rost?
Eu am observat ca noi avem zi acum in 23 decembrie 8 ore si 30 de minute! noi daca suntem la mijlocul dstantei dintre polul nord si ecutor nu ar fi trebuit sa avem zi doar 8 ore?
"Devenim ceea ce admirăm". Cât adevăr credeți că există în această afirmație?
Am o intrebare in legatura cu tarile din orientul mijlociu in special legat de Egipt. Acum multe secole, nu domina religia aceasta islamista nu? Ce vedem noi prin filme, acel stil pe care il purtau...? (mai mult)
Stoicismul presupune ca fericirea vine din interior fara sa conteze exteriorul, Marcus Aurelius spunea cumva ca poti sa fii fericit doar avand autocontrol si cu sa traiesti cu bani mai putini? Ce filozofi...? (mai mult)
Biblia spune că înaintea lui Dumnezeu o zi este cat o mie de ani. După cei care cercetează Biblia, de la crearea omului ar fi șase mii de ani. Înmulțind 6000 ani×365 de zile = 2190000 zile. Înmulțite...? (mai mult)
Generatiile viitoare or sa fie mai bune din punct de vedere al realizarilor stiintifice si al intelectului? Eu unul zic ca evoluam, deci da!
Creierul se comporta exact ca un calculator? Constiinta nu e un proces biologic? Adica de ce avem speranta ca vom putea crea un creier artificial cand noi nu stim exact ce e constiinta?
Timp de sute de mii de ani, omul nu a avut nicio religie - așa ne arată descoperirile arheologice. În peșterile în care au locuit Pitecantropus și Sinantropus s- au găsit tot felul de unelte de...? (mai mult)
"Din moment ce visul este foarte apropiat de realitate de unde stiu ca nu visez chiar acum " voi ce ziceti de asta? Cum deosebesti visul de realitate, in vis apar chestii ilogice, nu apar detalii, altceva?...? (mai mult)
Daca o sa putem sa simulam emotii pozitive unui om, practic o sa fim fericiti 100% din timp, intrebarea mea e o sa reusim asta vreodata?
Credeti ca o sa putem crea un creier artificial in viitor? Eu zic ca creierul nu e exact ca un calculator, adica noi oricum nu stim exact ce e aia o constiinta.
O sa putem in viitor sa simulam o emotie unui om gen sa aiba energie asemenea unui om care consuma cocaina? teoretic vorbind, ce ne-ar impiedica? ca doar avanseaza tehnologia.
Cum credeti ca va evolua neocortexul la nivel teoretic, va putea oare generatia aia de oameni sa simuleze emotii pozitive oricand in orice moment? Ce punct credeti ca poate atinge la un moment dat creierul...? (mai mult)
Ce credeti vom ajunge vreodata in viitorul indepartat sa cunoastem asa bine cum functioneaza creierul incat sa implantan cip in creierul cuiva sa ii schimbam realitatea?
Salut, Urmatoare întrebare pe care o pun sună un pic aiurea...credeti că în 5- 10- 15 ani de acum vom putea construi tehnologia care exista în filme? DA stiu TOT CE VEDEM ÎN FILME NU ESTE REAL. ...? (mai mult)
Salut, Ce îmi puteți spune despre Nano Tehnologie? Ce este? La ce se folosește?
Spuneți-mi și mie niște site-uri de știință & tehnică?
Hey TPU, am o intrebare legata de chimie. De ce se umfla macaroanele in apa? Si nu vreau raspunsuri de genul:, , pentru ca fierb, , sau, , pentru ca faina asa face, , . As dori o explicatie chimica,...? (mai mult)
Richard Feynman a afirmat despre electrodinamica cuantică, că "...its control over the natural world is so accurate that in measuring the distance from New York to Los Angeles, theory and experiment...? (mai mult)
Sunt oameni care zic ca "Dz nu bate cu parul" sau nimeni nu scapa de karma. Alti oameni zic: "uite cum ala tot face rau altora si ii merge bine". Sigur ca sunt oameni care fenteaza legea. Dar legea...? (mai mult)
Când numai ai nimic de pierdut ce ai de câștigat?
Stiti starea aia... cand vine ora de culcare si n- ai facut nimic important toata ziua si iti amintesti ca la fel a fost si ieri si in alte mii si zeci de mii de nopti? Deci unde ajungem asa? La o existenta...? (mai mult)
Cine sau ce va uni lumea? Fotbalul se pare că nu reușește. Dar muzica? Ar putea fi ea aceea? https://www.youtube.com/watch?v=ZsK28AgTxKU
Am putea vedea cu ochiul liber o planeta dintr- un alt sistem solar, daca aceasta ar orbita o stea indeajuns de luminoasa in asa fel incat lumina reflectata de pe planeta sa ajunga la ochiul nostru? ...? (mai mult)
Când ia naștere sufletul?
"Marile secrete ale existenței noastre nu au fost încă rezolvate, chiar și moartea poate să nu fie sfârșitul." - Cum comentați? Cugetare atribuită lui Nikola Tesla.
Cum se mai numeste fructul portocala(ce tip de fruct)? Am citit azi intr-o carte de taxonomie dar nu mai tin minte, e o denumire destul de funny.
Buna TPU. Am si eu 2 intrebari pentru voi. 1.Ce semnificatie credeti ca au visele? Sunt doar proiectii ale inconstientului sau pot fi si realitati din alte lumi? 2. Unde se afla constiinta noastra dinainte...? (mai mult)
Nu va e teama de ziua de maine? Nu inteleg cum pot oamenii sa mearga la concerte de Craciun, sa manance, sa bea, sa rada, sa danseze pe muzica unor trupe comerciale de doi lei? Cum pot oamenii face...? (mai mult)
Exista o separare intre minte vs corp? Va las aici si ceva de citit https://en.wikipedia.org/wiki/Mind%E2%80%93body_dualism
Credeti in teoria asta ca toti ajungem ceea ce criticam?
Ce se întâmplă dacă torni ceară topită de lumânare în apă? Se dizolvă ceara în apă sau se întărește formând bucăți de ceară solidă în apă? Sau ia foc?
Sunteți înțelepți? "Un bărbat înțelept nu își contrazice nevasta. El așteaptă până o face ea singură" (Humphrey Bogart). Asta e valabil și cu iubita, nu numai cu nevasta. Faceți așa? ...? (mai mult)
Am o mare nedumerire, am o matusa care se plange ca abia i mai ajunge bani de mancare cu aproximativ 60 milioane pe luna. Atata castiga cei 2 soti. Au 2 copii studenti, apartament cu 4 camere, ...? (mai mult)
Buna ziua! Sunt clasa a 8- a iar aspiratia mea este sa fac parte din STEM ca un inginer nuclear, lucrand la un NPP. Intrebarea mea este: Mate- info sau Stiintele ale naturi (AKA Bio- chimie)? Ingineria...? (mai mult)
Inca nu stim mare lucru despre cum functioneaza creierul? Si 2. credeti ca o sa cream in timp un aparat care sa simuleze omului emotii pozitive? adica gen sa ii cream inteligenta emotionala, in mod...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
BitchInRedDress întreabă:
militiaromana întreabă:
Adi1987 întreabă:
ApostolDaniela întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Spiderman
Ai trait in suspans la fiecare film cu Spiderman? Hai sa vedem cat de multe iti mai amintesti despre acestea!