Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 16 Ianuarie 2025 sunt:
Cum credeti ca va evolua neocortexul la nivel teoretic, va putea oare generatia aia de oameni sa simuleze emotii pozitive oricand in orice moment? Ce punct credeti ca poate atinge la un moment dat creierul...? (mai mult)
Ce credeti vom ajunge vreodata in viitorul indepartat sa cunoastem asa bine cum functioneaza creierul incat sa implantan cip in creierul cuiva sa ii schimbam realitatea?
Salut, Urmatoare întrebare pe care o pun sună un pic aiurea...credeti că în 5- 10- 15 ani de acum vom putea construi tehnologia care exista în filme? DA stiu TOT CE VEDEM ÎN FILME NU ESTE REAL. ...? (mai mult)
Salut, Ce îmi puteți spune despre Nano Tehnologie? Ce este? La ce se folosește?
Spuneți-mi și mie niște site-uri de știință & tehnică?
Hey TPU, am o intrebare legata de chimie. De ce se umfla macaroanele in apa? Si nu vreau raspunsuri de genul:, , pentru ca fierb, , sau, , pentru ca faina asa face, , . As dori o explicatie chimica,...? (mai mult)
Richard Feynman a afirmat despre electrodinamica cuantică, că "...its control over the natural world is so accurate that in measuring the distance from New York to Los Angeles, theory and experiment...? (mai mult)
Sunt oameni care zic ca "Dz nu bate cu parul" sau nimeni nu scapa de karma. Alti oameni zic: "uite cum ala tot face rau altora si ii merge bine". Sigur ca sunt oameni care fenteaza legea. Dar legea...? (mai mult)
Când numai ai nimic de pierdut ce ai de câștigat?
Stiti starea aia... cand vine ora de culcare si n- ai facut nimic important toata ziua si iti amintesti ca la fel a fost si ieri si in alte mii si zeci de mii de nopti? Deci unde ajungem asa? La o existenta...? (mai mult)
Cine sau ce va uni lumea? Fotbalul se pare că nu reușește. Dar muzica? Ar putea fi ea aceea? https://www.youtube.com/watch?v=ZsK28AgTxKU
Am putea vedea cu ochiul liber o planeta dintr- un alt sistem solar, daca aceasta ar orbita o stea indeajuns de luminoasa in asa fel incat lumina reflectata de pe planeta sa ajunga la ochiul nostru? ...? (mai mult)
Când ia naștere sufletul?
"Marile secrete ale existenței noastre nu au fost încă rezolvate, chiar și moartea poate să nu fie sfârșitul." - Cum comentați? Cugetare atribuită lui Nikola Tesla.
Cum se mai numeste fructul portocala(ce tip de fruct)? Am citit azi intr-o carte de taxonomie dar nu mai tin minte, e o denumire destul de funny.
Buna TPU. Am si eu 2 intrebari pentru voi. 1.Ce semnificatie credeti ca au visele? Sunt doar proiectii ale inconstientului sau pot fi si realitati din alte lumi? 2. Unde se afla constiinta noastra dinainte...? (mai mult)
Nu va e teama de ziua de maine? Nu inteleg cum pot oamenii sa mearga la concerte de Craciun, sa manance, sa bea, sa rada, sa danseze pe muzica unor trupe comerciale de doi lei? Cum pot oamenii face...? (mai mult)
Exista o separare intre minte vs corp? Va las aici si ceva de citit https://en.wikipedia.org/wiki/Mind%E2%80%93body_dualism
Credeti in teoria asta ca toti ajungem ceea ce criticam?
Ce se întâmplă dacă torni ceară topită de lumânare în apă? Se dizolvă ceara în apă sau se întărește formând bucăți de ceară solidă în apă? Sau ia foc?
Sunteți înțelepți? "Un bărbat înțelept nu își contrazice nevasta. El așteaptă până o face ea singură" (Humphrey Bogart). Asta e valabil și cu iubita, nu numai cu nevasta. Faceți așa? ...? (mai mult)
Am o mare nedumerire, am o matusa care se plange ca abia i mai ajunge bani de mancare cu aproximativ 60 milioane pe luna. Atata castiga cei 2 soti. Au 2 copii studenti, apartament cu 4 camere, ...? (mai mult)
Buna ziua! Sunt clasa a 8- a iar aspiratia mea este sa fac parte din STEM ca un inginer nuclear, lucrand la un NPP. Intrebarea mea este: Mate- info sau Stiintele ale naturi (AKA Bio- chimie)? Ingineria...? (mai mult)
Inca nu stim mare lucru despre cum functioneaza creierul? Si 2. credeti ca o sa cream in timp un aparat care sa simuleze omului emotii pozitive? adica gen sa ii cream inteligenta emotionala, in mod...? (mai mult)
Aseară, luni 5 decembrie ora 21, 30 la emisiunea "lumea de mâine" s- a vorbit despre pielea artificiala din care se confecționează îmbrăcăminte și încălțăminte+ alte lucruri, că se obține...? (mai mult)
Este adevarat ca ideile care au dus la aparitia iluminismului o parte dintre ele isi au originile la popoarele descoperite de exploratorii europeni in secolele XV- XVII in special de la nativii americani...? (mai mult)
Daca Antarctica s-ar intinde pana la Ecuator cum ar fi la Ecuator?
Daca este noapte timp de 6 luni la polul nord respectiv 6 luni polul sud stratul de ozon se va distruge complet pe terra in timp?
O altă întrebare de fizică relativistă: Doi gemeni: unul rămâne pe Pământ, celălalt se deplasează cu o navă cu o viteză apropiată de viteza luminii. În timp ce pentru geamănul de pe Pământ...? (mai mult)
Care poate fi volumul minim al unei găuri negre?
De ce eclipsele de Soare se pot veda doar ziua, iar eclipsele de Lună atât ziua cât şi noaptea?
Cred că ați auzit de cartea "The Selfish Gene" a lui Richard Dawkins. Poate unii ați și citit- o. A avut un mare impact asupra lumii intelectuale. Totuși, cu o ocazie, Dawkins afirmă că el personal...? (mai mult)
Cum ați rezolva voi asta? https://ibb.co/PFXR33v
Ce se intelege prin forma canonica a unei expresii, . Stiu ca exista polinoame scrise sub forma canonica, elipse canonice, baze canonice (nu...? (mai mult)
Credeti ca o sa colonizam planeta Marte in viitorii 70 ani? si 2.credeti ca exista extraterestrii de gradul 3? adica sa pot sa controleze puterea unei intregi galaxi? vorbim si noi la modul teoretic :)),...? (mai mult)
Va pasioneaza descovery? ce parere aveti cum le este unor oameni teama sa stea fata in fata cu un rechin? antrenament, antrenament, dar cred ca e si in gena lor sa fie asa curajosi, ce emisiuni interesante...? (mai mult)
Un profesor universitar de la o Facultate din București a afirmat următoarele: Așa cum neuronul nu știe că face parte din creier nici omul nu știe că este o mica parte din Dumnezeu. Cu referire...? (mai mult)
Ce se va intampla daca va aparea o gaura in stratul de ozon la polul nord cum e cea de deaspura antarcticii? va fi foarte cald vara si foarte frig iarna? sau nu se va mai topi niciodata zapada si va fi...? (mai mult)
Cum o sa se autodisturaga specia noastra? asa teoretic vorbind, iar voi ce ziceti exista posibilitatea de a exista universuri paralele? ce sanse dati avand in vedere ca nu exista dovezi, dar e plauzibil,...? (mai mult)
Știe cineva de ce hematocritul se exprimă procentual? Adică știu formula, dar de ce se alege să se înmulțească rezultatul cu o sută?
La cate quatraliane de galaxy exista, sisteme guvernate de o stea cu caldura precum soarele planete fara numar, nu credeti ca mai exista o alta planeta cu viata? Eu zic ca e absurd sa zici/crezi ca ...? (mai mult)
În "Norocul culegătorului", Caragiale spune că viața este "vânzarea puterilor de azi pe o bucată de pâine pentru mâine". Eminescu ne spune că viața e "o baltă de vise rebele", iar omul este...? (mai mult)
Https://ibb.co/1Zy2VTq Cum rezolvați? Albul la mutare, mat în trei mutări
Daca intrebi fratele mai mare gugăl orice, el știe (aproape orice :D). Acum vine alta intrebare, poate deja exista sau in viitor vor faceun proiect si vor crea androizi conectati la internat bine...? (mai mult)
Bună! Se da cumva cu chemtrails pe cer? Cine ne vor otrăviți? Aerul cica e de peste 15 ori peste limita admisa, adică e foarte poluat, se spune ca Rusii ar face asta prin armele lor biologice Europei....? (mai mult)
Ce părere aveți de planul avocatului român Aurel Popovici de a federaliza monarhia habsburgică, împărțind- o în 13 state numite Statele Unite ale Austriei Mari? Aceste state urmau să aibă propriul...? (mai mult)
Ce sa fac sa nu mai simt ca tot ce invat e in zadar? Parca nimic nu e suficient oricat invat simt ca sunt in urma cu mult pe orice subiect ma simt depasit de viata. Cunoasterea pare interminabila si eu...? (mai mult)
Daca materia nu poate fi creata si nici distrusa, atunci cum de universul se afla intr-o continua expansiune?
Rad.ind.5 [843+ 589*rad.2] + rad.ind.5 [843- 589*rad.2] = 6 Vă place? Nu are cum să fie temă pentru că așa ceva nu se dă la școală. Apoi, după cum se vede, nu cer să se rezolve nimic, pentru...? (mai mult)
Nu inteleg, de ce foarte multi romani sustin ca Rusia nu este victima, ci are dreptate, fiindca teritoriul Ucrainei a fost al Rusiei? Serios? Atat pot romanii nostri? Dupa logica asta si noi am...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
VulpeaDinUmbra întreabă:
AvaaAngie223498 întreabă:
QQelias întreabă:
Mindfulness întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Demi Lovato
Ai dansat si ai cantat pe muzica lui Demi Lovato? Afla acum cat de multe stii despre ea!