Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 16 Ianuarie 2025 sunt:
Vreau cât mai multe răspunsuri la întrebarea asta: Care e diferența (sau diferențele) dintre un alter-ego și o mască socială?
In cadere libera, un corp ajunge in stare de imponderabilitate. Adica nu mai are greutate. De ce atunci o cadere de la 20 m nu e ca una de la 2 m? Ce face ca, contactul cu solul sa fie atat de dur la...? (mai mult)
Miscarea Browniana este mai complexa decat creierul uman?
"Așadar, cine suntem noi? Putem spune, simplu, că suntem mințile noastre"., Daniel J.Siegel în cartea Mintea...Cum doar ridicați trupul în slăvi că fiind evoluat când doar mintea ne caracterizeaza?...? (mai mult)
Am auzit azi la Radio România Actualități pe cineva afirmând că crede in existența unei alte Planete cu populație mai inteligenta decat a Omului de pe Planeta Pamant și ca o comparație a zis că...? (mai mult)
Creierul uman este cel mai complex lucru din univers. Totuși, el trăiește atât de puțin, adică trăiește cât timp trăiește omul. Se duce soldatul pe front, este împușcat, moare și în ...? (mai mult)
Poți să fii de succes din punct de vedere profesional și în același timp să ai și o familie "fericita" și "sănătoasă"? Daca da, cum? Daca nu, de ce?
Salut TPU am o întrebare despre genetica la porumbeii. Am un porumbel mascul de culoare alba cu pene negre în coada și porumbita este albastra cu doua dungi negre pe aripi și cate o pana alba în primele...? (mai mult)
Ce se POATE ÎNTÂMPLĂ dacă ies in MIEZUL NOPȚII AFARA? E adevărat că o sa văd o fantoma?
După oamenii de știință Adam și Eva au trăit acum 200.000 de ani in urma, după Biblie au trăit cu 5.000 de ani înainte de Hristos, 7.000 de ani in urma fata de noi. Care e VARIANTA adevărată?...? (mai mult)
Credeți că există viață inteligenta extraterestra luând în calcul paradoxul fermi? Va rog sa argumentați.
Cum anumiti oameni se delecteaza savurand o inghetata, altii gasesc satisfactia in lucruri mai putin obisnuite, cum ar fi torturatul animalelor lipsite de aparare. Se poate argumenta, fara a invoca...? (mai mult)
Bună ziua! Am intrat special aici pentru a pune o intrebare pentru ca nu pot intelege o intamplare. M- am trezit dimineata impreuna cu prietena mea, am facut ordine, am baut cafea, totul normal pana...? (mai mult)
Cum pot ateii să susțină teoria darwin- ista despre apariția a tot ce există daca timp de sute de milioane de ani nu s- au preocupat cu ce este mintea, măcar că o aveau și cu ea judecau că teoria...? (mai mult)
Dacă Dumnezeu există sau nu s- a tot discutat la categoria Religie. Nu rețin să se fi ajuns la vreun rezultat. :) Dar nu despre asta este vorba. Propune să discutăm despre rolul pe care îl are credința...? (mai mult)
La ce se referă prin⁉️ : Filosofia este o gandire liberă, distanta față de tot ceea ce este docma.
Daca corpul si mintea e tanara se vindeca mai repede? Adica gen la o depresie sau o boala fizica, daca esti tanar te vindeci mai usor si mai repede?
V-a hipnotizat vreodată o colegă de clasă?
Ați fost hipnotizat vreodată de un membru al familiei?
Stau si ma gândesc la viata virtuala vs reala, care oferă un sens, scop existentei? Tocmai ce am citit despre meta vers, cum mi- am petrecut mai mult timp din existenta virtual ma gândesc oare...? (mai mult)
De ce ar trebui ca un organ așa de limitat cum este creierul uman să pătrundă în interiorul materiei (vezi fizica cuantică) sau în complexitatea matematicilor? Se pot explica aceaste subiecte folosind...? (mai mult)
Dintr-o data nu se mai aude nimic de covid 19. Care este explicatia pentru care oamenii nu mai prezinta simptome si de ce nu se mai transmite? Am trait intr-o minciuna? Ce explicatii avem?
Ați fost vreodată hipnotizați de un profesor/profesoară?
Am o întrebare, peste câți ani se va descompune tot corpul după pe mori?
Voi care credeți că este cel mai complex lucru? Am văzut această întrebare pe internet și aproape toate răspunsurile erau creierul uman. Așa să fie?
Tulburarea obsesiv compulsiva are cauze genetice?
Toți oamenii au în corpul lor zeci de miliarde de kilometri de ADN - suficient pentru pentru a face o sută de mii de călătorii până la Luna și înapoi daca am desfășura ADN- ul și l- am pune...? (mai mult)
Ce credeti despre "Societies of Control" sau "Societati de Control" de Deleuze (filosof francez)? Three Minute Theory: What are Societies of Control? https://www.youtube.com/watch?v=onZ1U4jKJdk&ab_channel=ThreeMinuteTheory ...? (mai mult)
Cu toții ne agățăm de viață. Vrem să trăim. Chiar și cei înaintați în vârstă (80, 90 de ani) vor să mai trăiască. Încă un an; sau măcar încă o zi. Dacă avem condiții precare de...? (mai mult)
Dacă tot ce-a existat, a murit. Tot ce este in viață și se va naște mai departe va muri. Care este scopul zilei de azi? Dacă crezi in Dumnezeu, Te rog din suflet. nu răspunde.
Dedetelul - planta otrăvitoare. Creste prin pășuni. Este interesant faptul că animalele, fie oi, vite sau cai nu o consuma. Mănâncă celelalte ierburi aflate printre dedetei și aceștia raman...? (mai mult)
Cod Genetic - un fel de CNP? Să nu fie nici măcar două coduri genetice identice la oameni? Și dacă este unic cât de mare trebuie sa fie numărul cifrelor și al literelor ținând cont miliardele...? (mai mult)
Se poate spune despre putere că este ca un drog ademenitor? Să zicem că o persoană e atrasă de putere și vrea să fie într- o funcție de conducere. Această persoană mărturisește că atunci...? (mai mult)
"Dacă vrei să fii prieten cu leii, atunci pregătește-te să le suporți trufia". Cum interpretați acest citat?
Citeam zilele trecute despre folosirea hipnozei și a telepatiei in tratarea unor boli. Acest lucru m- a determinat să pun întrebari cu privire la hipnoza și telepatie. Fiind întrebat terapeutul daca...? (mai mult)
Care este adevarata noastra natura umana? De ce fugim de natura noastra fireasca? De ce suntem sclavii political correct? Ce inseamna evolutie morala un sir de ipocrizie si falsitate? Credeti ca lenea ...? (mai mult)
Doresc sa imi cumpar un telescop de minim 90 de mm (macar sa se vada saturn, marte si alte planete apropiate) destul de clar. Am un buget 500 de lei. Ma gandeam daca pot gasi un telescop destul de decent...? (mai mult)
De ce va e frica mai mult, de cipuri sau de telepatie și hipnoza? Prin toate aceste metode putem fi supravegheati și manipulați.
Pentru cei ce cred în Evoluție: A încetat omul sa mai evolueze din punct de vedere fizic și dacă da, când? Și in ce stadiu se află evoluția omului din punct de vedere al minții?
"Nu există adevăr absolut" - afirmăm noi. Suntem siguri de asta? Da, suntem siguri. Dacă e așa, înseamnă că am găsit deja un adevăr absolut - cel pe care tocmai l- am afirmat. Și dacă ...? (mai mult)
Intrebare doar pentru cei care cred in qi. Niste sfaturi cum sa invat sa-l controlez?
O întrebare despre rasism și multiculturalism. Acceptând ideea ca fiecare să fie liber să iubească pe cine vrea (alb, de culoare, asiatici, etc), aceștia vor face copii, dar dupa multe generații,...? (mai mult)
Salutare! Am și eu o problema matematică, 5 numere impare adunate(se pot repeta la infinit) sa dea 32. Probabil și logic fiind ar fi imposibila. Dar sigur este o explicație și îmi da bătăi...? (mai mult)
Ce determina sa apara fire de par pe umar, pe spate, in zone unde nu imi creste par ci doar puf? Multi imi spun ca este datorita tulburarilor de hormoni nu inteleg, ce e cu hormonii astia? in ce...? (mai mult)
Noi suntem: 1. Creație a divinității? 2. Rodul evoluției Darwiniene? 3. Experiment extraterestru? 4. Metiși - extratereștrii cu umanoizii-tereștri?
Ce- ti mai ramane de facut dupa ce ti- ai indeplinit visele? Iti pui streangul de gat, ca s- a terminat jocul? Pentru ce mai traiesti apoi? Visul meu e sa am o autorulota. Cred ca mai am putin si se...? (mai mult)
Totul în jurul nostru este format din atomi. În interiorul atomilor, electronii se rotesc, pe diferite nivele, în jurul nucleelor. Și fac asta de mii și milioane de ani. Și o vor mai face și ...? (mai mult)
Cum te simti dupa ce meditezi ani de zile? Cum te simti dupa ce faci sport ani de zile?
Este normal la 25 de ani sa- mi lacrimeze ochii si sa ma intristez cand ascult anumite melodii? Uneori simt nevoia sa ascult melodii triste (italiana, ebraica, spaniola, araba), nu stiu de ce, ...? (mai mult)
Daca faci meditatia training autogen poti ajunge sa iti controlezi gandurile?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
VulpeaDinUmbra întreabă:
AvaaAngie223498 întreabă:
QQelias întreabă:
Mindfulness întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Animale acvatice
Te fascineaza lumea acvatica? Afla chiar acum cat de multe stii despre animalele care traiesc in ea!