Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 23 Februarie 2025 sunt:
Aseară, luni 5 decembrie ora 21, 30 la emisiunea "lumea de mâine" s- a vorbit despre pielea artificiala din care se confecționează îmbrăcăminte și încălțăminte+ alte lucruri, că se obține...? (mai mult)
Este adevarat ca ideile care au dus la aparitia iluminismului o parte dintre ele isi au originile la popoarele descoperite de exploratorii europeni in secolele XV- XVII in special de la nativii americani...? (mai mult)
Daca Antarctica s-ar intinde pana la Ecuator cum ar fi la Ecuator?
Daca este noapte timp de 6 luni la polul nord respectiv 6 luni polul sud stratul de ozon se va distruge complet pe terra in timp?
O altă întrebare de fizică relativistă: Doi gemeni: unul rămâne pe Pământ, celălalt se deplasează cu o navă cu o viteză apropiată de viteza luminii. În timp ce pentru geamănul de pe Pământ...? (mai mult)
Care poate fi volumul minim al unei găuri negre?
De ce eclipsele de Soare se pot veda doar ziua, iar eclipsele de Lună atât ziua cât şi noaptea?
Cred că ați auzit de cartea "The Selfish Gene" a lui Richard Dawkins. Poate unii ați și citit- o. A avut un mare impact asupra lumii intelectuale. Totuși, cu o ocazie, Dawkins afirmă că el personal...? (mai mult)
Cum ați rezolva voi asta? https://ibb.co/PFXR33v
Ce se intelege prin forma canonica a unei expresii, . Stiu ca exista polinoame scrise sub forma canonica, elipse canonice, baze canonice (nu...? (mai mult)
Credeti ca o sa colonizam planeta Marte in viitorii 70 ani? si 2.credeti ca exista extraterestrii de gradul 3? adica sa pot sa controleze puterea unei intregi galaxi? vorbim si noi la modul teoretic :)),...? (mai mult)
Va pasioneaza descovery? ce parere aveti cum le este unor oameni teama sa stea fata in fata cu un rechin? antrenament, antrenament, dar cred ca e si in gena lor sa fie asa curajosi, ce emisiuni interesante...? (mai mult)
Un profesor universitar de la o Facultate din București a afirmat următoarele: Așa cum neuronul nu știe că face parte din creier nici omul nu știe că este o mica parte din Dumnezeu. Cu referire...? (mai mult)
Ce se va intampla daca va aparea o gaura in stratul de ozon la polul nord cum e cea de deaspura antarcticii? va fi foarte cald vara si foarte frig iarna? sau nu se va mai topi niciodata zapada si va fi...? (mai mult)
Cum o sa se autodisturaga specia noastra? asa teoretic vorbind, iar voi ce ziceti exista posibilitatea de a exista universuri paralele? ce sanse dati avand in vedere ca nu exista dovezi, dar e plauzibil,...? (mai mult)
Știe cineva de ce hematocritul se exprimă procentual? Adică știu formula, dar de ce se alege să se înmulțească rezultatul cu o sută?
La cate quatraliane de galaxy exista, sisteme guvernate de o stea cu caldura precum soarele planete fara numar, nu credeti ca mai exista o alta planeta cu viata? Eu zic ca e absurd sa zici/crezi ca ...? (mai mult)
În "Norocul culegătorului", Caragiale spune că viața este "vânzarea puterilor de azi pe o bucată de pâine pentru mâine". Eminescu ne spune că viața e "o baltă de vise rebele", iar omul este...? (mai mult)
Https://ibb.co/1Zy2VTq Cum rezolvați? Albul la mutare, mat în trei mutări
Daca intrebi fratele mai mare gugăl orice, el știe (aproape orice :D). Acum vine alta intrebare, poate deja exista sau in viitor vor faceun proiect si vor crea androizi conectati la internat bine...? (mai mult)
Bună! Se da cumva cu chemtrails pe cer? Cine ne vor otrăviți? Aerul cica e de peste 15 ori peste limita admisa, adică e foarte poluat, se spune ca Rusii ar face asta prin armele lor biologice Europei....? (mai mult)
Ce părere aveți de planul avocatului român Aurel Popovici de a federaliza monarhia habsburgică, împărțind- o în 13 state numite Statele Unite ale Austriei Mari? Aceste state urmau să aibă propriul...? (mai mult)
Ce sa fac sa nu mai simt ca tot ce invat e in zadar? Parca nimic nu e suficient oricat invat simt ca sunt in urma cu mult pe orice subiect ma simt depasit de viata. Cunoasterea pare interminabila si eu...? (mai mult)
Daca materia nu poate fi creata si nici distrusa, atunci cum de universul se afla intr-o continua expansiune?
Rad.ind.5 [843+ 589*rad.2] + rad.ind.5 [843- 589*rad.2] = 6 Vă place? Nu are cum să fie temă pentru că așa ceva nu se dă la școală. Apoi, după cum se vede, nu cer să se rezolve nimic, pentru...? (mai mult)
Nu inteleg, de ce foarte multi romani sustin ca Rusia nu este victima, ci are dreptate, fiindca teritoriul Ucrainei a fost al Rusiei? Serios? Atat pot romanii nostri? Dupa logica asta si noi am...? (mai mult)
Vreau cât mai multe răspunsuri la întrebarea asta: Care e diferența (sau diferențele) dintre un alter-ego și o mască socială?
In cadere libera, un corp ajunge in stare de imponderabilitate. Adica nu mai are greutate. De ce atunci o cadere de la 20 m nu e ca una de la 2 m? Ce face ca, contactul cu solul sa fie atat de dur la...? (mai mult)
Miscarea Browniana este mai complexa decat creierul uman?
"Așadar, cine suntem noi? Putem spune, simplu, că suntem mințile noastre"., Daniel J.Siegel în cartea Mintea...Cum doar ridicați trupul în slăvi că fiind evoluat când doar mintea ne caracterizeaza?...? (mai mult)
Am auzit azi la Radio România Actualități pe cineva afirmând că crede in existența unei alte Planete cu populație mai inteligenta decat a Omului de pe Planeta Pamant și ca o comparație a zis că...? (mai mult)
Creierul uman este cel mai complex lucru din univers. Totuși, el trăiește atât de puțin, adică trăiește cât timp trăiește omul. Se duce soldatul pe front, este împușcat, moare și în ...? (mai mult)
Poți să fii de succes din punct de vedere profesional și în același timp să ai și o familie "fericita" și "sănătoasă"? Daca da, cum? Daca nu, de ce?
Salut TPU am o întrebare despre genetica la porumbeii. Am un porumbel mascul de culoare alba cu pene negre în coada și porumbita este albastra cu doua dungi negre pe aripi și cate o pana alba în primele...? (mai mult)
Ce se POATE ÎNTÂMPLĂ dacă ies in MIEZUL NOPȚII AFARA? E adevărat că o sa văd o fantoma?
După oamenii de știință Adam și Eva au trăit acum 200.000 de ani in urma, după Biblie au trăit cu 5.000 de ani înainte de Hristos, 7.000 de ani in urma fata de noi. Care e VARIANTA adevărată?...? (mai mult)
Credeți că există viață inteligenta extraterestra luând în calcul paradoxul fermi? Va rog sa argumentați.
Cum anumiti oameni se delecteaza savurand o inghetata, altii gasesc satisfactia in lucruri mai putin obisnuite, cum ar fi torturatul animalelor lipsite de aparare. Se poate argumenta, fara a invoca...? (mai mult)
Bună ziua! Am intrat special aici pentru a pune o intrebare pentru ca nu pot intelege o intamplare. M- am trezit dimineata impreuna cu prietena mea, am facut ordine, am baut cafea, totul normal pana...? (mai mult)
Cum pot ateii să susțină teoria darwin- ista despre apariția a tot ce există daca timp de sute de milioane de ani nu s- au preocupat cu ce este mintea, măcar că o aveau și cu ea judecau că teoria...? (mai mult)
Dacă Dumnezeu există sau nu s- a tot discutat la categoria Religie. Nu rețin să se fi ajuns la vreun rezultat. :) Dar nu despre asta este vorba. Propune să discutăm despre rolul pe care îl are credința...? (mai mult)
La ce se referă prin⁉️ : Filosofia este o gandire liberă, distanta față de tot ceea ce este docma.
Daca corpul si mintea e tanara se vindeca mai repede? Adica gen la o depresie sau o boala fizica, daca esti tanar te vindeci mai usor si mai repede?
V-a hipnotizat vreodată o colegă de clasă?
Ați fost hipnotizat vreodată de un membru al familiei?
Stau si ma gândesc la viata virtuala vs reala, care oferă un sens, scop existentei? Tocmai ce am citit despre meta vers, cum mi- am petrecut mai mult timp din existenta virtual ma gândesc oare...? (mai mult)
De ce ar trebui ca un organ așa de limitat cum este creierul uman să pătrundă în interiorul materiei (vezi fizica cuantică) sau în complexitatea matematicilor? Se pot explica aceaste subiecte folosind...? (mai mult)
Dintr-o data nu se mai aude nimic de covid 19. Care este explicatia pentru care oamenii nu mai prezinta simptome si de ce nu se mai transmite? Am trait intr-o minciuna? Ce explicatii avem?
Ați fost vreodată hipnotizați de un profesor/profesoară?
Am o întrebare, peste câți ani se va descompune tot corpul după pe mori?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
BitchInRedDress întreabă:
ApostolDaniela întreabă:
militiaromana întreabă:
Adi1987 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Twilight
Ai urmarit povestea Bellei si a lui Edward? Afla cat de multe stii despre ei!