Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 23 Februarie 2025 sunt:
Voi care credeți că este cel mai complex lucru? Am văzut această întrebare pe internet și aproape toate răspunsurile erau creierul uman. Așa să fie?
Tulburarea obsesiv compulsiva are cauze genetice?
Toți oamenii au în corpul lor zeci de miliarde de kilometri de ADN - suficient pentru pentru a face o sută de mii de călătorii până la Luna și înapoi daca am desfășura ADN- ul și l- am pune...? (mai mult)
Ce credeti despre "Societies of Control" sau "Societati de Control" de Deleuze (filosof francez)? Three Minute Theory: What are Societies of Control? https://www.youtube.com/watch?v=onZ1U4jKJdk&ab_channel=ThreeMinuteTheory ...? (mai mult)
Cu toții ne agățăm de viață. Vrem să trăim. Chiar și cei înaintați în vârstă (80, 90 de ani) vor să mai trăiască. Încă un an; sau măcar încă o zi. Dacă avem condiții precare de...? (mai mult)
Dacă tot ce-a existat, a murit. Tot ce este in viață și se va naște mai departe va muri. Care este scopul zilei de azi? Dacă crezi in Dumnezeu, Te rog din suflet. nu răspunde.
Dedetelul - planta otrăvitoare. Creste prin pășuni. Este interesant faptul că animalele, fie oi, vite sau cai nu o consuma. Mănâncă celelalte ierburi aflate printre dedetei și aceștia raman...? (mai mult)
Cod Genetic - un fel de CNP? Să nu fie nici măcar două coduri genetice identice la oameni? Și dacă este unic cât de mare trebuie sa fie numărul cifrelor și al literelor ținând cont miliardele...? (mai mult)
Se poate spune despre putere că este ca un drog ademenitor? Să zicem că o persoană e atrasă de putere și vrea să fie într- o funcție de conducere. Această persoană mărturisește că atunci...? (mai mult)
"Dacă vrei să fii prieten cu leii, atunci pregătește-te să le suporți trufia". Cum interpretați acest citat?
Citeam zilele trecute despre folosirea hipnozei și a telepatiei in tratarea unor boli. Acest lucru m- a determinat să pun întrebari cu privire la hipnoza și telepatie. Fiind întrebat terapeutul daca...? (mai mult)
Care este adevarata noastra natura umana? De ce fugim de natura noastra fireasca? De ce suntem sclavii political correct? Ce inseamna evolutie morala un sir de ipocrizie si falsitate? Credeti ca lenea ...? (mai mult)
Doresc sa imi cumpar un telescop de minim 90 de mm (macar sa se vada saturn, marte si alte planete apropiate) destul de clar. Am un buget 500 de lei. Ma gandeam daca pot gasi un telescop destul de decent...? (mai mult)
De ce va e frica mai mult, de cipuri sau de telepatie și hipnoza? Prin toate aceste metode putem fi supravegheati și manipulați.
Pentru cei ce cred în Evoluție: A încetat omul sa mai evolueze din punct de vedere fizic și dacă da, când? Și in ce stadiu se află evoluția omului din punct de vedere al minții?
"Nu există adevăr absolut" - afirmăm noi. Suntem siguri de asta? Da, suntem siguri. Dacă e așa, înseamnă că am găsit deja un adevăr absolut - cel pe care tocmai l- am afirmat. Și dacă ...? (mai mult)
Intrebare doar pentru cei care cred in qi. Niste sfaturi cum sa invat sa-l controlez?
O întrebare despre rasism și multiculturalism. Acceptând ideea ca fiecare să fie liber să iubească pe cine vrea (alb, de culoare, asiatici, etc), aceștia vor face copii, dar dupa multe generații,...? (mai mult)
Salutare! Am și eu o problema matematică, 5 numere impare adunate(se pot repeta la infinit) sa dea 32. Probabil și logic fiind ar fi imposibila. Dar sigur este o explicație și îmi da bătăi...? (mai mult)
Ce determina sa apara fire de par pe umar, pe spate, in zone unde nu imi creste par ci doar puf? Multi imi spun ca este datorita tulburarilor de hormoni nu inteleg, ce e cu hormonii astia? in ce...? (mai mult)
Noi suntem: 1. Creație a divinității? 2. Rodul evoluției Darwiniene? 3. Experiment extraterestru? 4. Metiși - extratereștrii cu umanoizii-tereștri?
Ce- ti mai ramane de facut dupa ce ti- ai indeplinit visele? Iti pui streangul de gat, ca s- a terminat jocul? Pentru ce mai traiesti apoi? Visul meu e sa am o autorulota. Cred ca mai am putin si se...? (mai mult)
Totul în jurul nostru este format din atomi. În interiorul atomilor, electronii se rotesc, pe diferite nivele, în jurul nucleelor. Și fac asta de mii și milioane de ani. Și o vor mai face și ...? (mai mult)
Cum te simti dupa ce meditezi ani de zile? Cum te simti dupa ce faci sport ani de zile?
Este normal la 25 de ani sa- mi lacrimeze ochii si sa ma intristez cand ascult anumite melodii? Uneori simt nevoia sa ascult melodii triste (italiana, ebraica, spaniola, araba), nu stiu de ce, ...? (mai mult)
Daca faci meditatia training autogen poti ajunge sa iti controlezi gandurile?
Există o limită a temperaturilor joase, -273C. Există și o limită în sus? Care este cea mai înaltă temperatură posibilă?
La ce varsta iti merge cel mai bine creierul?
Conteaza chiar 100% ce transmiti subconstientului? De exemplu daca tu crezi ca o sa pici un examen chiar il pici? Eu am avut de multe ori credintsa asta si l- am luat, daca esti pesimist sau optimist ...? (mai mult)
Strâns legată de întrebarea precedentă ar fi următoarea: Cum poate apărea ceva (adică universul) din nimic? Victor Stenger, de care am mai vorbit, își propune să răspundă la această întrebare;...? (mai mult)
Au ajuns americanii pe Lună în '69?
De ce există ceva în loc de nimic? La întrebarea asta, fizicianul Victor Stenger răspunde sec: (redau în engleză pentru mai multă claritate): "...we can give a plausible 'scientific' reason based...? (mai mult)
Credeti ca unii oameni au si o predispozitie genetica pentru a percepe orice problema minora ca pe ceva dramatic sau este doar un comportament dobandit pe parcurs?
Cum sa fac ca sa imi schimb trecutul?
Este adevarat ca Rusia are cel mai mult arsenal nuclear din lume? Daca da, care ar fi riscul ca Rusia sa atace cu arme nucleare sau bombe atomice, Statele Unite ale Americii?
Credeti ca internetul distruge creativitatea? Ma refer la faptul ca apelam des la internet atunci cand avem vreo problema si, de foarte multe ori, nu mai cautam solutii cu creierul nostru.
O întoarcere în timp. Anul 399 î.Hr. În vremea aceea Atena era o democraţie. Sau, nu era? Dacă e să ne luăm după discursul lui Pericle, omul care reprezenta simbolul acelei democraţii, sistemul...? (mai mult)
Salut! Ce alegeți din istorie, imperiul roman sau otoman? Și de ce?
Daca am alerga in sensul opus rotației planetei nu ar trebui sa mergem mai repede? Daca Terra s- ar opri dintr- o data dar noi in acea fracțiune de secundă am sări ce se întâmplă? (știu principul...? (mai mult)
Buna, am facut niste analize micologice de pe glandul preputului. Doamna dr, a frecat un betisor cu vata in cateva locuri de pe gland. Eram curios, daca e de ajuns pentru rezultatul analizelor,...? (mai mult)
Inteligenta emotionala inseamna sa iti controlezi emotiile dar nu si gandurile? Si cum vine asta? Ca de exemplu de la ganduri vin toate starile ciudate sau nu?
Salutare! Oare moartea poate sa fie infinita? Daca ne gandim mai bine, nu ar exista o limita la orice se intampla dupa moarte, nu?
Credeți că există un alt univers paralel al extratereștrilor? Cum explicati dispariția oamenilor în triunghiul Bermudelor?
Am si eu o intrebare de logica elementara... Legat de razboi, cum de mai exista oamenii si inca multi in Romania care inca sustin principiile Rusiei, Putin. Adica, nu este clar ca el a trecut ...? (mai mult)
Unde se stochează amintirile?
Până la urmă ce este infinitul? Există undeva în afara matematicii?
BUNA COPII DAR MAI MULT OAMENI SUPER BATRANI UWU ASA DECI NU AM SOMN E 2:14AM... Am vrut sa intreb daca aveti vise traumatizante cu chestii paranormale gen babe care va bat in geam, ingeri si dzeu(dar...? (mai mult)
Pana aseara credeam ca visele nu au nicio semnificatie. Poate m- am inselat, poate e doar o coincidenta teribil de mare. Ceea ce s- a intamplat e ca, aseara am visat o persoana, o prietena de familie,...? (mai mult)
În cât timp se replica o catena de ADN?
Aveți idee unde pot găsi un manual de taxidermie animală?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
BitchInRedDress întreabă:
brokxy întreabă:
militiaromana întreabă:
ApostolDaniela întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Misterul familiei Hunter
Ati urmarit aventurile copiilor familiei Hunter? Cat de multe stiti despre peripetiile prin care trec in casa lor plina de mistere?