Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 16 Ianuarie 2025 sunt:
Cat de mare sa ne fie increderea in stiință ca metoda de a afla adevaruri? De ce sunt adevaruri adevarurile pe care stiința le descoperă?
Cum e mai bine: să fii sau să nu fii? :)
Buna TPU! Psihologic cum se poate accepta un lucru? Spre exemplu vreau sa accept ideea ca voi muri virgin! Pot spune ca am acceptat- o doar 60% dar inca nu complet! Ce strategii psihologice pot aplica ...? (mai mult)
"Monarhul absolutist poate fi un Nero, dar el e uneori Titus sau Marcus Aurelius; poporul e de cele mai multe ori Nero, dar niciodată Marcus Aurelius." - Antoine de Rivarol, regalist francez Ce ...? (mai mult)
Să zicem că om cu personalitate multiplă amenință că se sinucide. Putem considera că nebunul încearcă să ucidă câțiva ostateci?
Întrebare pentru cei care iși amintesc ziua de 11 Septembrie 2001. Unde erai când ai aflat de New York?
Cum interpretați acest citat: "Pe vulpe, chiar dacă se face călugăriţă, să n-o laşi printre găini." ?
Care oameni sunt mai răi, cei bogați sau ce săraci?
De ce nu este bine sa aduci maci in casa/curte!?!
Care-i frica ta? De ce îți este frică cel mai mult?
Ne poți spune un lucru frumos pe care l-ai trăit, gandit sau simțit astăzi?
Măi,pisica-i viețuitoare?
Cand ai o intalnire cu cineva la un restaurant sau fast food, de obicei stai pe un loc opus de partenerul tau, față in față, s- ar spune ca se respecta spatiul personal. Intr- o alta intalnire,...? (mai mult)
Întrebare pentru atei: Ce este adevărul?
A: B minte B: C minte C: A si B mint cine minte?
Imnul Israelului a fost inspirat dupa o muzica romaneasca sau invers? Fiindca presa de la noi spune ca ei s- au inspirat dupa folclorul romanesc, insa m- am uitat pe wikipedia si imnul lor e din 1887....? (mai mult)
Va rog frumos, cum calculez consumul de curent al unui laptop? In specificatii scrie 135W. E vorba de un Legion Y530- 15ich. Sa zicem ca il tin deschis 24 ore, cu displayul inchis si rulez o aplicatie...? (mai mult)
Când ești de unul singur, Ce gânduri ai, pozitive sau negative?
"Cine îți vorbește frumos e mai periculos". De ce e uneori așa? De ce e mai periculos omul care îți vorbește frumos decât cel care te înjură?
De ce femeile sunt mult mai indecente decat barbatii? Haine transparente, chiloti aproape inexistenti, sutien nu prea se mai poarta, pantaloni extrem de scurti. Stiti ce ma indigneaza pe mine? ...? (mai mult)
Sunt curios de părerea voastră. Dacă ar exista undeva în univers o planetă absolut identică cu Terra, din absolut toate punctele de vedere, credeți că evoluția pe acea planetă ar fi identică...? (mai mult)
E cineva de aici bun la biologie sa stie daca teoria evolutionista e sigur adevarata?
Anarhie,capitalism,proges vs teoria evoluției? E vreo diferență între selecția naturala, sexuala și cele scrise mai sus?
Cand ajungi sa-ti controlezi gandurile de ce te mai enervezi? Din moment ce poti sa le controlezi?
O problemă de Logică: În țara Ixiania cu o populație de 15 milione, partidul aflat la conducere se confruntă cu o cădere masivă în Popularitate. Constituția Ixianiei spune că Cetățenii...? (mai mult)
Cat costa o camera pe AIRBNB de inchiriat? Merita sa inchiriez cu o fata, pentru o noapte? Ce parere aveti?
Se poate ca două persoane să viseze același lucru în același timp? De exemplu dacă o persoană visează ceva și altă persoană visează același lucru, aceleași acțiuni ca și cealaltă. Sau...? (mai mult)
Cum interpretați voi următorul citat: "A fox is a wolf who sends flowers."? Nu traducerea în română, ci sensul.
Când începe viața unui om, la prima bătaie a inimii sau la prima memorie acumulată?
Unde se află conștiința noastră in timpul unui somn adânc de 8 ore?
Care este scopul vietii pentru tine?
Hei, Care este diferența dintre toxic, otrăvitor și veninos? Sau toxic și otrăvitor reprezintă același lucru? Mulțumesc :)
Salut TPU! Am o problema prin care e foarte posibil sa fi trecut si voi. E 1 dimineata stau in pat si mi-e foame dar mi-e prea lene sa ma ridic sa merg sa mananc ceva. Ce sfat imi dati?
Cineva a pus recent o întrebare despre cum văd tinerii de azi filosofia. Pun și eu o întrebare similară, dar de data asta despre istorie: Cum vedeți voi, tinerii de azi, istoria? Credeți că...? (mai mult)
O mare nelămurire... Având în vedere că Pământul se învârte în jurul Soarelui cu o viteză foarte mare, cum reușește Stația Spațială Internațională să țină pasul cu mișcarea Pământului...? (mai mult)
Ce părere aveți despre faptul că unul dintre cei mai mari matematicieni care a trăit vreodată, Ramanujan, își punea rezultatele deosebite pe seama unei zeițe...? (mai mult)
Am făcut testul de sarcina la 21 de zile de la ultimul contact sexual neprotejat, e ok? Când se face testul de sarcină?
Cum e vazuta filosofia de tinerii pe care ii cunoasteti (liceu, facultate, colegi de munca, amici, rude etc)? Dar de adultii pe care ii cunoasteti? Se poate trai cat de cat bine in ziua de azi ca...? (mai mult)
Te consideri un om bun? Si de ce?
Abia ce m- am trezit din somn cu un vis super bizar. Eram într- o mașină super tare și mergem cu viteză, la un moment dat o căprioară mi- a sărit în față și- am încercat s- o evit, am pierdut...? (mai mult)
Ca oamenii. Suntem mai buni decât răi?
De ce simt ca majoritatea Romanilor sunt traumatizati? Politisti, Doctori, Profesori Artistii sau Politicienii, Oare ma insel?
Gândindu- mă la relativism, care a căpătat tot mai multă popularitate în ziua de azi, și lăsând la o parte de ce această idee e greșită, am căutat o origine a sa. Și concluzia la care ...? (mai mult)
Cum interpretați voi acest proverb/citat: "What the lion cannot manage to do, the fox can". ?
Întrebare pentru atei: Cum au putut celulele să se adapteze supraviețuirii individuale, să „învețe" să coopereze și să se specializeze (inclusiv suferind moartea celulară programată) pentru...? (mai mult)
Daca meditetezi ajungi in prezent, numai cu asta?
Întrebare pentru atei: Cum au apărut căi biochimice, care implică mai multe enzime ce lucrează împreună în succesiune? Fiecare cale și nano- mașină necesită mai multe componente proteice/enzime...? (mai mult)
Întrebare pentru atei: Cum ar putea mutațiile - greșeli accidentale de copiere („literele" ADN schimbate, șterse sau adăugate, genele duplicate, inversii cromozomiale, etc.) – să creeze...? (mai mult)
Întrebare pentru atei: Cum CREDEȚI că a apărut viața pe Pământ? Răspunsurile să fie însoțite de dovezi concrete!
Întrebări pentru atei: 1. Poate ateismul să explice moralitatea și rațiunea? 2. La ce etalon se raportează ateii când decid ce e bine și ce e rău? Răspunsurile să fie însoțite de dovezi...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
VulpeaDinUmbra întreabă:
nemur88 întreabă:
AvaaAngie223498 întreabă:
QQelias întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Primul razboi mondial
Cat de multe stii despre primul conflict global din istoria umanitatii?