Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 16 Ianuarie 2025 sunt:
Întrebare pentru atei! Informația și implicit organizarea pot apărea din materie lipsită de inteligență? Răspunsul să fie însoțit de dovezi concrete!
De ce exista virusii? Au vreun motiv/scop bine stabilit, ajuta ei la ceva?
După ce a trecut examenul de docență, Riemann a susținut - în fața lui Gauss - o disertație de abilitare (anul 1854), cu titlul "Asupra ipotezelor ce stau la baza geometriei". În expunerea ...? (mai mult)
Întrebare pentru atei! Ce a apărut prima dată: ADN- ul sau structura proteică? Albinele sau florile? Oul sau găina? Nervul optic sau retina? Răspunsurile să fie însoțite de dovezi ...? (mai mult)
Buna seara in primul rand. Vreau sa va intreb despre un vis pe care l- am avut cu o seara in urma. Visasem ca eram intr- o tabara si era timpul sa plecam acasa, toti cei ce erau acolo incepeau sa isi...? (mai mult)
Radiatiile ionizante produse prin fuziune nucleara afecteaza adn- ul? Adica pot produce cancer? Ma refer la radiatiile care se gasesc in natura (radiatiile solare, radiatiile cosmice, radiatiile din ...? (mai mult)
In ce consta maturitatea unui om?
- Cum funcționează telefoanele mobile? Adică cum se transmite semnaulu la antenă și prin ce. Cum se face conversia din voce în semnal și invers semnal în voce? Și cred ca lista de întrebări...? (mai mult)
S- a întâmplat într- o seară, undeva, într- o cameră de hotel. Un el și o ea s- au iubit; ea a rămas însărcinată; apoi, la timpul potrivit, s- a născut un copil; acesta a crescut mare...? (mai mult)
Daca masori cu un multimetru propria lui baterie, il poate afecta in vreun fel?
Cu toții stim despre cookie- uri și advertising cand căutăm lucruri pe net, in sensul ca mesajul se înregistrează chiar si cand vorbești cu un prieten despre un lucru sa- l cumperi, și vezi advertising...? (mai mult)
De ce innebunesc oamenii? Adica, sunt sigur ca nu poti sa iti pierzi mintiile dintr- o data nu? Eu am trecut prin multe necazuri de alungul vietii si sunt intreg la cap, un pic de sport, socializare...? (mai mult)
Salutare! Ce reprezintă cele 3 liniuțe fin chimie. Este cumva semnul pentru valența? Va mulțumesc!
Mai nou avem o criză a apei insuficiente pentru toate nevoile, deși unele țări se confruntă cu asta de ani de zile. Câtă apă este folosită, la nivel mondial, dar și la nivel național, ...? (mai mult)
Uleiul de bucatarie provoaca rugina? (daca aplic peste un surub pentru ca acesta sa se poata defileta mai usor)?
De ce par lucrurile mai mici in apa? Daca un obiect pare ca are 10 cm in apa, cat ar avea afara din apa. Multumesc
Exista vreo corelație între o inteligență ridicată și lipsa de abilitati sociale?
Ce s-ar putea întâmpla dacă o bombă atomică ar cădea într-un vulcan?
Ca tot se discuta de bursa in ultimul timp... Investim o suma de bani. Consideram ipotetic ca la finalul fiecarei zile bursa poate fie sa creasca cu 1%, fie sa scada cu 1%. Nu putem sti ce se va...? (mai mult)
De ce se foloseste (in general in statistica) abaterea standard si nu o simpla abatere medie?
Cum comentați acest citat din Nietzsche? , , Ideea că adevărul are o valoare mai mare decât aparența este o simplă prejudecată morală și nimic mai mult; este chiar cea mai puțin dovedită...? (mai mult)
Se spune ca gandirea femei si a barbatului e foarte diferita. De mic stiu ca sunt diferente mari : atentie distributiva, gandire analitica, artistica, neurotrasmitatori, emisferele cerebrale, etc. ...? (mai mult)
Ai alege o viata in coma indusa unde e plin de fericire?
Dacă 95% din obiectele de care am nevoie sunt distruse complet cum pot găsi cele 5% obiecte de care am nevoie dacă nu știu unde se află nici ce obiecte sunt? Practic nu știu nimic despre cele 5%...? (mai mult)
Viata pentru femei in secolul 21, este mai usoara in mare parte. Cine este de acord cu mine? De ce inca gandim ca acum un secol? Multe inca se victimizeaza, cum ca ele sunt neputincioase, intr-...? (mai mult)
Cine au fost sciții? Dar mai întâi să observăm niște evenimente din istoria Israelului antic. Pe la sfârșitul secolului al VIII- lea î.Hr., Regatul de Nord al Israelului (cele zece triburi) a...? (mai mult)
Romii de unde provin? Sunt curios, fiindca observ ca tiganii au voce similara cu arabiilor si evreiilor, voceea stilului lautaresc, stiu ca, ca sa canti manele trebuie sa te nasti cu voce.
Hello Guys, am o nouă întrebare pe care vreau să o adresez. La 6 ani cred am avut un vis numit OBE Out Of Body experience. Cand eram in vis m- am vazut cum am ieșit din corp. Pur si simplu totul...? (mai mult)
Ce este mai greu? Dacă pun în 2 vase, separat un litru de ulei și unul de benzină care dintre ele va avea masa mai mare?
Când a fost întrebat despre credința lui, Einstein a răspuns: "Cred în Dumnezeul descris de Spinoza". Câteva spicuiri din spusele acestui filosof: "Nu știu dacă Dumnezeu a vorbit cu adevărat,...? (mai mult)
Se spune adesea, și pe bună dreptate, că nu există om perfect. Dacă e așa, înseamnă că nu există nici legi perfecte. Păi, cine face legile? Niște parlamentari; adică niște oameni, despre...? (mai mult)
De ceva timp am văzut pe Tiktok un videoclip cu un român ce seamănă identic cu un actor dintr- un serial de pe Disney, acesta fiind 100% o persoană diferită de actorul propriu zis (alunița face...? (mai mult)
Voi cum credeți că va arăta lumea în 30 de ani, din punct de vedere științific? Credeți că vom reuși să găsim o metoda să întinerim, să trăim mult mai mult, său chiar să trăim veșnic? ...? (mai mult)
Ce parere aveti despre psihologia evolutionista? Mi se pare ironic ca interesele conservatoare sunt cumva sustinute tocmai de Darwin.
Perfecționarea unui om are legătură cu dogma de stânga sau dreapta?
Ce înțelegeți prin scepticism? Cum se comporta sau cum gândește o persoana sceptica? E o "trăsătură" negativă sau pozitivă?
Erau doi frați - Cetshwayo și Umtonga. Tatăl lor - regele Mpande. La un moment dat, Umtonga fuge în districtul vecin Utrecht. Cetshwayo se înfurie și desfășoară o armată la graniță. Oferă...? (mai mult)
Pe vremea lui J..J.Rousseau, peste tot oamenii erau "în lanțuri", cu toate că se nășteau liberi. Se mai poate spune acest lucru în zilele noastre? Eu zic că nu. Văd că suntem liberi să circulăm...? (mai mult)
Credeți ca unele lucruri obiecte de arta piese se muzeu anticariat au carma lor? Puteți vedea sti constientiza discerne când vedeți poza unui obiect dacă are o carmă bună!?
Noțiunile fundamentale sunt greu de definit. Ca să le definești trebuie să te folosești de alte noțiuni, care la rândul lor au nevoie de altele pentru a fi definite...și tot așa, la infinit....? (mai mult)
"Eurostat: România, pe ultimul loc în UE la procentul cetățenilor cu vârsta între 25 și 34 de ani cu studii superioare complete" "În condiţiile în care statele membre UE şi- au stabilit ...? (mai mult)
Salut TPU. Cred ca ma bântuie numărul 52… Aproape mereu când ma uit la ceas văd ora xx:52, pe jocuri am mereu lvl 52 când verific, când închid telefonul am 52%. Mereu văd acest număr și...? (mai mult)
Credeti in viata de după sau sunteti asa gen habar n- am!? Multi zic mori si gata ce rai sau iad. Altii care vb cu morti, medium ma refer si spun lucruri pe care doar persoana cumoscuta mortului le stie,...? (mai mult)
Știe cineva cum se măsoară cota peste dinți a unei roti dințate cu ajutorul micrometrului?
De unde știu oamenii că unii meteoriți au venit de pe Marte? Pot și eu să zic că un pietroi a venit de pe Marte și de pe cine știe ce planetă.
Exista trasaturi faciale specifice romanilor? Care sunt astea? Eu nu stiu sa le descriu dar am observat ca nimeresc romanii dintr- o mie de oameni. E asta o intuitie? Eram pe un site mai devreme cu straini...? (mai mult)
Intrebarea este una simpla. Stiintificii, ce recomanda pentru evadarea destinului ce este programat de catre acestia si nu de creatorul nostru, prin tehnologie avansata si provoaca posesia mentala!? ...? (mai mult)
Credeti in extrateresti? E posibil ca rasa noaatra sa fie un experiment al unei rase extraterestre super-avansate?
Se apropie ora de culcare si ma apuca o sila la gandul zilei de maine, pe care deja o stiu, desi nu a venit inca. E ca o mancare pe care o am in frigider si stiu ca o voi manca, n- am de ales. Dar...? (mai mult)
Revolluția Franceză a fost precedată de o reunire a Stărilor Generale. Dar înainte ca aceasta să aibă loc se procedase la întocmirea unor caiete de doleanțe în toată țara. Timp de câteva luni...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
VulpeaDinUmbra întreabă:
nemur88 întreabă:
AvaaAngie223498 întreabă:
QQelias întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Mancare
Cat de multe stii despre obiceiuri culinare, originile alimentelor si nom nom nom?