Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 16 Ianuarie 2025 sunt:
Revolluția Franceză a fost precedată de o reunire a Stărilor Generale. Dar înainte ca aceasta să aibă loc se procedase la întocmirea unor caiete de doleanțe în toată țara. Timp de câteva luni...? (mai mult)
Exista vreo explicație pentru care noi oamenii visam aceeași persoana de mai multe ori in mai multe zile? Exceptând faptul ca persoana aia este mult in capul nostru. Oare se poate sa ne conectam ''...? (mai mult)
Puteți să mă ajutați să mi determin tipul de personalitate cu eneagrama și alea. Am făcut un test MBTI și mi- a ieșit INFP (introverted, intuition, feeling, perceiving) iar la enneagram mi-...? (mai mult)
Război civil sau Revoluție burghrză? - Evenimentele petrecute în Anglia în perioada 1639 - 1651 au rămas consemnate în istorie sub numele de "Războiul Civil Englez". De ce nu "Revoluția burgheză/engleză"?...? (mai mult)
Ce vedem inainte de a muri? Cum ne dam seama ca urmeaza sa murim?
Ce părere aveți despre vorba "daca ești prost când ești mic, când ești mare doar te joci"?
Când stăteam în pat într-o zi am simțit aerul vibrând deasupra mea pentru câteva secunde. Ce a fost asta?
Cat de tare credeti ca v-au influentat desenele animate, filmele, muzica din copilarie? Cat de tare credeti ca isi pun amprenta asupra noastra lucrurile astea? Ne influenteaza personalitatea?
Credeti ca exista egalitate deplina intre sexe in societate? Sau putem considera ca persoanele de sex feminin (fete/femei) sunt oarecum mai avantajate si mai favorizate in multe situatii?
Euclid spune că printr-un punct la o dreaptă se poate duce o singură paralelă. Lobacevski spune că se pot duce două. Pe cine ar trebui să credem?
Bună! Care ideologie credeți că a fost mai distrugătoare pentru Europa în secolul 20? Nazismul lui Adolf Hitler sau comunismul lui Iosif Stalin? Dacă s- ar face un referendum și ați fi puși ...? (mai mult)
Există un mod prin care poți face ca visele să devină reale?
Bună TPU! La câți ani se naște un om care va schimba lumea?
E cineva de aici pasionat de fenomenul OZNurilor? Sau cunoașteți pe cineva care e?
De ce in istorie majoritatea inventatorilor si oamenilor de stiinta sunt barbati? De ce sunt putine femei interesate de stiinta?
Din categoria stiinte exacte. Problema suna asa (mi- a spus- o si mie cineva care nu stie, si n- am stiut nici eu sa raspund la ea): Exista un pahar initial gol in care pui 2 bacterii. De cand ai pus...? (mai mult)
Se pricepe cineva la chimie? Am o bucată de zinc si as vrea sa o protejez pentru câteva zile pentru coroziune oxidare. Cum se poate să o în așa fel în cât să oxideze cât mai puțin cu putință!? ...? (mai mult)
Eu consider ca sunt blestemat. Majoritatea nu cred, e problema lor. Am toate dovezile cum ca sunt blestemat, cam de vreo 10 ani nu imi iese nimic din ce imi propun si nu sunt deloc o persoana delasatoare. ...? (mai mult)
Nu crezi că suntem total dependenți de electricitate, apă curentă, combustibil, gaze, mașină, magazine de unde cumpărăm restul lucrurilor? Dacă de mâine nu ai mai avea acces la ele, crezi...? (mai mult)
Am un fel de basica in gura, fixata pe buza interioara, aveti idee de la ce poate sa fie? Se sparge si reapare. N-am mai patit asa ceva.
In trecut se vorbea despre dezvoltare intelectuala si tehnologica, chiar si despre masini zburatoare, iar acum abia ne dezvoltam si inebunim dupa nft- uri si crypto si avem coruptie la toate nivelurile...? (mai mult)
Pe ce își întemeia Henric al VII-lea (Tudor) pretenția la tronul Angliei? Nici tatăl său Edmund Tudor, nici bunicul Owen Tudor nu erau descendenți din linie regală.
Ați auzit vreodată aceste sunete de genul afară? Se aud rar. Ați ascultat atenți? Le-am auzit si eu. Și se pare că există in multe zone din lume înregistrate. https://youtu.be/-1IIUcNI0cw
Va scriu aici! Numele meu e Luis am 17 ani și de ceva vreme simt o situație necomfortabila, seara de seara când stau la televizor in salon tot aud țipete din pădure, ma duc la geam ma uit nu ...? (mai mult)
Cum interpretați voi următorul citat:? "Ferește-te de îndrăzneala timidului sau de furia omului răbdător."
Salutare, Dacă conștiența noastră ar putea fi stocată, înseamnă că am fi nemuritori? https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Con%C8%99tien%C8%9B%C4%83
Credeti ca exista o legatura intre dificultatea unei limbi si inteligenta unui popor? Care e cea mai dificila limba? Chinezii sunt foarte destepti de exemplu
Unde-s multi prostia creste? De mult timp m-am tot intrebat, de ce se intampla asta?
Dacă o persoană care a fost inițial timidă, copilăroasă și tolerantă obține puterea (un post de conducere) și își schimbă aproape radical atitudinea, devenind aspră, tiranică și iritabilă,...? (mai mult)
De ce în trecut preoții aveau astfel de tunsori? https://ibb.co/VHyrCsM https://ibb.co/2d29BM3 Am văzut în mai multe filme asta.
De ce "infinit" e o noțiune pe care o admitem fără să o putem înțelege? N- ar fi mai corect să fie înlocuită cu "habar n- am"? Sau oamenii de știință sunt atât de aroganți și vanitoși...? (mai mult)
Specia umană, singurele ființe raționale și cu conștiință de sine, din universul cunoscut? Nu am fost creați de nimeni? Atunci suntem doar o simplă întâmplare unică și irepetabilă. Sunteți...? (mai mult)
De ce pasta de dinți e albă?
O să încerc să explic cât mai bine. De ce atunci când o cantitate de grăsime ia contact cu apa, dacă te uiți dintr- o parte, se observă o dungă colorată în (aproape) culorile curcubeului? ...? (mai mult)
Salutare, Credeți într-un Dumnezeu și că alegerile din viața voastră sunt predestinate? Dacă nu, considerați că alegerile pe care le faceți în viață sunt rezultatul proprii voințe?
Imi e frica! Am sarit in sus sa omor un paianjan si m- am lovit cu capul de pragul de la usa, destul de rau. Efectiv s- a auzit cum am dat cu capul...imi e frica sa nu patesc ceva grav in urmatoarele...? (mai mult)
Salutare, În situația în care moartea este un nou început, noua viața este doar o repetare a vechii vieți fără a avea vreun control asupra ei (teorema buclei infinite) SAU suntem liberi sa ne...? (mai mult)
Care este opinia voastra generala pentru ideea ca, oamenii sa fi distrus creatorul, pentru ca este gandirea lui este ineficienta sau periculoasa? Asemanator robotilor la momentul cand vor realiza ca ...? (mai mult)
Va rog sa răspundeți la întrebarea asta, am citit in cartea paradoxul bunătății cum ca de 10 mii de ani specia s- a auto domesticit si ca masculul alfa era dat jos de către masculii beta, am cercetat...? (mai mult)
Cum iti dai seama că unui om ii pare rău cu adevărat cand isi cere scuze?
Am observat ca femeile, in general au ochii mai mari ca barbatii. Care este explicatia?
În prelegerile sale Schrodinger îi uimea deseori pe auditori cu acest fin paradox: "Primul fizician cuantist nu a fost Max Plank, ci Democrit din Abdera". Cine a fost Democrit? Nicio operă de- a lui...? (mai mult)
Salut! Poti sa te curentezi de la bateriile de la telecomanda?
Închipuiți- vă că aveți în mână un etalon de măsură pentru distanțe (lungime/lățime). Sunteți pe peron în gară și vreți să măsurați (cu acel etalon) lățimea ușilor unui tren electric...? (mai mult)
Salut! Reducerea stabilităţii unor băuturi alcoolice, a unor detergenţi, pigmenţi, dezemulsionarea, sunt modificări FIZICE sau CHIMIE?
Credeti ca e vreo problema cu mine ca dorintele mele seamana mult cu dorintele unei femei? Am facut o scurta analiza idealzarilor mele: imi place sa ies cu femei cu 7- 10 ani mai mari ca mine. ...? (mai mult)
Cum putem face deosebirea între postulat și axiomă? Dar între teoremă și postulat? De exemplu, mă gândesc la următoarea afirmație: Dacă două drepte sunt intersectate de o a treia, iar suma...? (mai mult)
Ati observat o chestie la fete In general? Ca nu discuta mai deloc politica, religie sau filozofie? discutie lor sunt simple, scurte si pe subiecte banale. Astea batrane par mai deschise la chesti...? (mai mult)
Geometria este, fără îndoială, una dintre cele mai frumoase și mai viabile opere ale gândirii umane. Ce știm despre începuturile ei? "Elementele" lui Euclid a fost, desigur, o carte unică ...? (mai mult)
Salut TPU, am o curiozitate stiu ca suna stupid dar ma gandeam daca exista fantome si acea fantoma care a fost tot om si a murit, de ce ar vrea sa faca rau, de ce ar bantui, adica nu- i logic de ce...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
VulpeaDinUmbra întreabă:
nemur88 întreabă:
AvaaAngie223498 întreabă:
QQelias întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Curiozitati despre fructe
Fructele sunt gustarea ta preferata? Inseamna ca stii pana si cele mai neobisnuite lucruri despre ele...