Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 16 Ianuarie 2025 sunt:
Care a fost sistemul filosofic a lui Aristotel si care a fost locul lui in filozofia universala?
In secolele trecute, s- a intamplat vreodata sa fie o criza a lemnelor din padure (la nivel national)? Avand in vedere ca unele case erau facute din lemne, foarte mult lemn ar fi stricat pentru mobile...? (mai mult)
Care e trucul aici? https://www.youtube.com/watch?v=ekY5VlZ8bqM Știm ca fizic nu se poate asa ceva, dar e plin YT cu astfel de clipuri, care e de fapt șmecheria?
Ce faci atunci cand esti obosit dimineata? Eu m- am uitat la acvariul meu cu pesti. Apoi am mers la geam si am privit cerul senin, cu cativa nori albi. Am realizat cat de lipsita de libertate sunt...? (mai mult)
Când vă gândiți la dezvoltare tehnologică, cât de departe credeți că am putea ajunge? Ce s- ar elimina din viața noastră modernă și plăcută cu tot felul de lucruri pentru a ajunge la ...? (mai mult)
Vreti sa stiti de care ideologie (sociala, politica) va apropiati? Puteti sa faceti un test pe "Ideoshapes". https://www.ideoshapes.com/ Am ales quiz- ul complet cu 48 de intrebari. Resultatele:...? (mai mult)
Se poate sa fii introvertit pana la o varsta si apoi sa devii extrovertit? Sau daca devii extroverit nu ai fost niciodata introvertit, ai fost doar inhibat?
Să presupunem că citim în paginile de istorie despre unul dintre cei mai mari comandanți militari ai tuturor timpurilor. Despre acest personaj mai citim și că a fost unul dintre cei mai neîndurători,...? (mai mult)
Buna ziua, acum un an m- am operat la picior de luxatie regidivanta de rotula, mi s- a facut anestezie generala, de atunci uit frecvent, pe lângă asta obosesc foarte repede și transpir, mi- e cald...? (mai mult)
Care e planeta voastra preferata din sistemul solar? Exemple: Mercur Venus Earth Marte Jupiter Satur Uranus Neptun Pluto Calisto Ceres Vesta Titan Eris Enceladus Ganymede Io Europa Charon ...? (mai mult)
Voi ce credeti, universul e finit sau infinit?
Salut! Voi credeti ca in univers, pe alte planete sau in alte galaxii, mai traieste cineva? O alta specie, poate mai inteligenta decat specia noastra? Nu ma gandesc la extraterestii pe care ii cunoastem...? (mai mult)
Ce anume ne face sa percepem ralitatea asa cum o percepem?
Ce parere aveti despre tipul asta de gandire? Am o cunostinta care crede ca tot ce ni se intampla e vina noastra. Daca te bate cineva pe strada, e vina ta pentru ca te- ai gandit la asta si ai atras. ...? (mai mult)
Principala cauză a pierderii de către francezi a bătăliei de la Azincourt a fost...care? - după părerea voastră. Bătălia, care a avut loc la Azincourt, în nordul Franței, cu exact 400 de...? (mai mult)
Credeti ca noi am evoluat din capybare?
Ce ziceți de asta? "Banii nu aduc fericirea dar aduc libertatea". Libertatea de a cumpăra o casă în care să locuiești singur, fără părinți; de a călători, de a putea ajuta oamenii...? (mai mult)
Care este cea mai mare bucurie a unui om?
E mit ca de la ceai de tei nu vei mai avea erectie?
La ce varsta ai realizat care este scopul tau in viata si care ar fi acela? Avand in vedere ca multi bantuie o viata pe terra si nu stiu, nu inteleg, nu gasesc cu adevarat scopul lor.
Ce parere aveti despre meritocratie?
Salutare! Întrebare pentru cunoscători:Mentolul(sau cristalele de mentol) sunt solubile în glicerină vegetală? Acord fundă!
Ioch este la fel de puternic ca si ioachim cristopher este mai slab ca ludwig,ioachim este mai puternic ca si cristopher, ioch este mai slab ca herbert.Cine este mai slab? Funda
Ce este saracia din punctul vostru de vedere?
Adevarata cauza a pierderii de catre Napoleon a bataliei de la Waterloo a fost...care? - dupa parerea voastra. Eu as zice ca "vremea nefavorabila". De ce vremea? In dimineata aceea pamantul era ud si...? (mai mult)
Ce părere aveți despre motivație și cărți motivaționale? Ai destulă motivație să cumperi cărți și să le citești, dar alte lucruri sunt mai grele de ce?
Ce credeți că este succesul?
Noi suntem doar niste zile guvernate de planete?
Mişcarea Legionară este astăzi aproape unanim considerată o pată neagră pe istoria ţării, sub toate aspectele. Şi totuşi, ea a atras simpatia atâtor minţi luminate din epocă, precum prof....? (mai mult)
Exista posibilitatea ca in viitor sa se poata transforma obiectele cu masa in obiecte fara masa pentru a permite calatoria cu viteza luminii? Iar apoi revenirea in starea initiala? Am vazut ca exista ceva...? (mai mult)
V- ar plăcea ca trupul vostru să fie transformat în îngrășământ pentru plante după ce muriți? Ați mânca alimente cum ar fi legume, fructe, crescute cu un asemenea îngrășământ? Mie mi...? (mai mult)
În timpul evoluţiei, ţânţarul cum de nu şi- o fi dat seama că bâzâitul ăla la ureche îl dezavantajează? Că îl aude omul şi dă cu căciula după el. Sau, mă rog, cu şapca, că vara...? (mai mult)
Oamenii care se baga in seama si simt nevoia sa-si spuna neaparat parerea, chiar daca nu ii intreaba nimeni nimic, sunt cumva putin dusi cu pluta? De ce sufera? Cum se cheama?
Desi eu nu cred in horscop, am vazut ceva interesant, faza e ca e adevarat, mi se pare misterios sincer, pareri? Care este compatibilitatea zilei de naștere pentru 1 decembrie 1989? Când vine vorba...? (mai mult)
Ce credeți că înseamnă să trăiești în pace cu tine însuți?
O tornadă se învârte în sensul acelor de ceas sau invers, dar dacă prin absurd sau folosind o super tehnologie cu o intensitate mult mai mare decât tornada în sine și să se învârtă în sens...? (mai mult)
Nyx a fost zeița nopții dar ce nu ni se spune despre ea este că ea a dat viață luminii și contur pentru originea sa. Nyx este o Creeatie a propiului infinit deoarece ea nu dormea noaptea că se ...? (mai mult)
Deci...nu exista linii drepte sau nu exista linii rotunde? Un cerc este făcut din niște linii drepte foarte mici? Un pătrat nu conține linii drepte ci doar numai niște linii cu curbura nevizibila ...? (mai mult)
Care este rolul omului In Univers? Si ce Il diferentiaza fata de celelate vietati exceptand puterea de a controla focul in favoarea sa?
Teoria a tot si Teoria Finalului Teoria a tot reprezinta faptul ca totul este infinit, nimic nu are un sfarsit. W = Infinit Teoria Finalului reprezinta faptul ca nu exista un final, nimic nu...? (mai mult)
Salut, ce animale din cartea roșie a REPUBLICII MOLDOVA cunoașteți? Dau funda doar dacă sunt din cartea roșie de pe teritoriul REPUBLICII MOLDOVA ms
Buna, ce se intampla teoretic daca rotesti in cerc, mai repede decat viteza sunetului o boxa ce canta prin Bluetooth la maxim. Ce se intampla cu sunetul si cu transmisia Bluetooth?
Se incearca pe cat posibil ca sexul feminin sa fie considerat mai important? Se spune ca femeia doreste sex mai mult, dar ea poate rezista si un an fara sex. Se spune ca femeia inspira barbatii,...? (mai mult)
De ce in Egipt nu a fost pandemie? La modul cel mai serios, uitati-va pe grafice, Egiptul are 100 mil. de locuitori si s-au inregistrat cateva cazuri! Care este explicatia?
De ce foarte multe femei spun ca vor egalitate dar tot ca acum 100 de ani gandesc? Ce spuneau cele cu care am iesit la date: Ca sunt indepedente dar se frustrau ca nu le- am platit nota, multe din...? (mai mult)
Pentru cei familiarizaţi cu biologia, am o întrebare referitoare la relaţia adn- arn- ribozom. Acesta din urmă este cel în care se sintetizează proteina. Ca să se sintetizeze orice proteină trebuie...? (mai mult)
Cum devii matur instinctiv, emoțional, rațional?
De ce existența istorică a lui Iisus Christos nu e pusă la îndoială (istoric vorbind) în ciuda faptului că lipsește orice dovadă empirică în direcția asta, dovezile fiind mai mult contextuale? ...? (mai mult)
Cunoașteți dovezi care ar arăta că înaintea civilizație noastre ar fi existat o alta, la fel de dezvoltată?
Salut, îmi poate spune cineva numele și legenda conform numerelor dispozitivului analog de măsurare din imagine?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
VulpeaDinUmbra întreabă:
AvaaAngie223498 întreabă:
QQelias întreabă:
nemur88 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Geometrie clasa a VI-a
Verifica-ti cunostintele de Geometrie pentru clasa a VI-a