Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 16 Ianuarie 2025 sunt:
Salut, îmi poate spune cineva numele și legenda conform numerelor dispozitivului analog de măsurare din imagine?
De ce vechii zei egipteni erau reprezentați cu capete de animale, cum e Anubis, de exemplu?
Propun o dezbatere: Conformism vs autenticitate. Care credeti ca ar trebui sa fie atitudinea unui individ față de societate: să fie cat mai asemanator cu ceilalti ca sa se poata integra sau să ...? (mai mult)
Cum ar trebui interpretată afirmaţia asta a lui Eddington, referitoare la ceasul cu care măsurăm timpul: "Cu cât un ceas este mai bun, cu atât mai puţin arată trecerea Timpului"?
Salut, am o intrebare mai complicata legata de evolutie si animale. Eu tot am urmarit documentare, m- am uitat si la filmulete cu animale salbatice, dar ma tot intriga evolutia asta de care vorbesc toti....? (mai mult)
Nu e o întrebare de religie. De istorie? Da şi nu. Aş numi- o mai degrabă una despre documente vechi, având în vedere că şi Geneza este un document vechi. Apropo, Vechiul Testament nu trebuie...? (mai mult)
Se inventase un termen care descria mai detaliat obsesia unora pentru teste de personalitate/horoscop si de unde izvoraste ea. Stie cineva cum se numea?
In ce fel va influenteaza comportamentul parerea celor din jur? Cautati validare? Renuntati la principii pentru ca asa au hotarat cei din jurul vostru si v- au influentat sau pentru ca asa considerati...? (mai mult)
Hello. Am și eu o întrebare puțin mai ciudațică, dacă aveți chef de glume, nu- i ok, sa va spun câteva lucruri iar după vă dați cu părerea după ce citiți tot, întrebarea este la sfârșit....? (mai mult)
Salut. O întrebare informativa: Câte grade trebuie sa aibă apa ca să te arzi? Adică sa nu o mai suporte pielea.
Prin meandrele istoriei. De- a lungul timpului, omenirea a urcat, ca pe o scară, pe treptele civilizaţiei. A început cu "civilizaţia" primitivă şi a urcat treaptă cu treaptă până a ajuns ...? (mai mult)
Salut! Am 13 ani și uneori, nu stiu cum sa explic, mă simt ca și cum n- aș exista, practic trăiesc dar mă simt ca și cum nu exist într- un fel, este ciudat, am mai pățit asta vara trecută ...? (mai mult)
Thomas Young a demonstrat, în urma unor experimente, că lumina se comportă ca o undă. Pe de altă parte, Einstein a demonstrat şi el că anumite fenomene electrice se pot explica numai dacă admitem...? (mai mult)
Sincer voi cum va puteti impaca cu absurditatea vietii? Eu simt ca sunt mereu la un pas de a claca pentru ca vad atata mizerie si stiri de rahat si ma deprima, ma intreb mereu ce rost are, ce conteaza,...? (mai mult)
Care e diferenta dintre bun simt si prostie?
Credeți că dacă rușii știau ce-i așteaptă dacă-l răstoarnă pe țar ar mai fi avut loc Revoluția din Octombrie?
Nu știu dacă e categoria care trebuie dar nici nu am știut unde altundeva sa o pun. M- am pus pur și simplu să dorm ca de fapt să mă trezesc in alta parte. Nu știu exact sa spun unde dar știu ...? (mai mult)
Câți dintre Dumneavostră vă considerați Excelenți? Câți trăiți doar pentru a excela prin excelență? Eu am ajuns să mă doară în cot de salariu și remunerații, am nevoie de lucrări,...? (mai mult)
Sunt ciudat fiindca vreau neaparat sa impartasesc cu familia, rudele, prietenii, cei apropiati ce melodii ascult? Eu ascult melodii din foarte multe categorii: laice, instrumentale, stil oriental,...? (mai mult)
Aud la tv, cum civili femei sunt ucise in Ucraina. Ca este de neconceput asa ceva. Aud femei care vorbesc, ca barbatii care nu merg la razboi sunt niste lasi. Deci eu nu am dreptul sa traiesc? E ceva...? (mai mult)
Am o intrebare putin mai ciudata. Credeti ca realitatea pe care o percepem e creata de noi sau pur si simplu se intampla si noi doar o interpretam?
Pentru iubitorii de lucruri mai abstracte. Precizez de la început că nu este o temă. Dacă totuşi cineva suspectează că ar fi o temă, îi sugerez să întrebe toţi profesorii pe care îi cunoaşte...? (mai mult)
Salutare, am si eu o intrebare pentru cei care se pricep la Autocad 3D. Am de lucru la niste arhitecturi si trebuie sa fac peretii 3D. Am primit indicatii sa desenez cu 3Dpolly conturul fiecarui perete...? (mai mult)
Salut! Accentul nostru romanesc chiar se aseamana cu italiana și spaniola? E chiar urat adică nu îmi place deloc cum suna limba spaniola și italiana, mai frumos suna celelalte limbi din tarile vecine,...? (mai mult)
Care credeti voi ca este scopul vietii?
Poate un om puternic sa devină unul slab?
Am văzut un documentar având în prim plan Biserica Domnească a Basarabilor, din Curtea de Argeş. Planează multe mistere asupra acestei biserici. Nu se ştie exact nici anul în care a fost construită,...? (mai mult)
Care este definiția prostiei?
Ce este inducția magnetica?
Ce parere aveti despre Albert Camus si filozofia lui de viata? Care este filozofia voastra preferata?
De ce se promoveaza asa de mult horoscopul, zodii, astrologie, etc., astea tin de pseudostiinta? Ma refer la TV in special, sunt si alte chestii ce tin de pseudostiinta, dar cu horoscopul si zoodiile...? (mai mult)
Aş propune să ne întoarcem puţin la "Minunata lume nouă" a lui Huxley. Cartea a fost publicată în 1932. Credeţi că autorul ei poate fi considerat un profet? Să vedem. În carte este vorba despre...? (mai mult)
Salut. Am nevoie de aceasta carte https://postimg.cc/sQ7TF9yn Oare ma puteți ajuta sa o găsesc undeva? Peste tot am cautat și este stoc epuizat în caz ca o are cineva și vrea sa o dea o iau eu....? (mai mult)
Cum ar fi dacă eternitatea este o buclă temporală? Odată ce murim ne reîntoarcem în timp la momentul embrionar și retrăim aceeași viață la infinit. Vei avea grija sa te gândești de 10 ori...? (mai mult)
Poate cineva să explice în cuvinte mai simple - mai simple decât pe net - ce- i constanta asta de structură fină? S- a calculat că are o valoare de aproximativ 1/137. Bun, şi la ce ne ajută ...? (mai mult)
Ce parere aveti despre Gabriel Liiceanu?
Salut! Din întâmplare am citit pe un site despre originea romanilor ca noi avem gene din romani, traci, valahi, turci și rusi. Este adevărat?
În cât timp se dezintegrează corpul în pământ? Care sunt procesele?
Buna ziua recent m- am uitat pe natal chart si am descoperit ca am 5 planete retrogradate inclusiv Mercur, plus (Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun), cum pot sa imi traiesc viata stiind aceste lucruri ...? (mai mult)
Exista droguri care opresc sentimentele, emoțiile de orice fel?
Credeti ca tot ce facem rau ni se intoarce inapoi? Ati simtit vreodata asta pe propria piele?
Am patit ceva grav astazi la pranz. M- am trezit cu piciorul cam amortit, cand m- am dat jos din pat si am calcat cu piciorul pe podea, am cazut fiindca nu mai aveam sustinere. Este normal sa te...? (mai mult)
Ionel Teodoreanu are un catren omagial pentru Caragiale: "Cu greu îmi vine să aştern/ Un adevăr ce nu- l suport, / Ca tocmai tu să fii cel mort/ Şi Caţavencu cel etern.". E trist că omul trece,...? (mai mult)
Ce organ te conduce? Creierul, inima, ambele, sexul etc?
Un os este la fel de tare precum un lemn?
De ce simt că trece timpul extrem de repede? Mai ales în ultimii doi ani. Cum îți schimbi percepția asupra timpului? Sa nu mai simți că aleargă?
"There are only two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as though everything is a miracle." - Einstein În care din cele două vă situaţi? :)
De ce râdem când auzim ceva amuzant?
Ce este mai important sa gandim sau sa simtim? Stiu ca sunteti tentati sa spuneti ca fara gandire suntem animale dar, ar fi chiar asa de rau? Adica, o mama isi dezvolta instinctul matern prin felul in...? (mai mult)
Oare de ce traim? De ce constientizam ce suntem astazi? De ce simtim unele lucruri? De ce universul a luat nastere? Ce ar trebui sa insemne toate astea? Ce rol avem noi, ca umanitate, in acest univers,...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
VulpeaDinUmbra întreabă:
nemur88 întreabă:
AvaaAngie223498 întreabă:
QQelias întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Nina Dobrev
Ai urmarit-o interpretand roluri precum Elena Gilbert sau Mia Jones? Dar cat de multe lucruri stii despre omul Nina Dobrev?