Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 17 Ianuarie 2025 sunt:
Încă ceva legat de particulele elementare. Din câte ştiu - şi vă rog să mă corectaţi dacă greşesc - modul în care se comportă aceste particule nu a putut fi reprezentat cu ajutorul teoriei...? (mai mult)
Un exemplu de oțel moale?
Stadiul numit apatie, asta e un ideal filozofic sau un iad?
Când se prevestea în trecut ca oamenii sa strângă mâncare pentru a avea în cazuri de urgențe (razboi, conflicte minore si majore, boli, secete, inundații, etc), dar pe termen lung, ani de...? (mai mult)
Cum ar arata oare conversatiile intr- un grup de oameni cipati cu toate informatiile posibile? Ar iesi la suprafata tot trasaturile de caracter (gen orgoliu) sau ar prima doar informatiile despre care ...? (mai mult)
Einstein a mai spus: ""If you want your children to be intelligent, read them fairy tales. If you want them to be more intelligent, read them more fairy tales.". Eu sunt de altă părere. Să- i introducem...? (mai mult)
Credeti ca relatiile pe care le avem cu oamenii ne definesc (ca oameni)?
Care este cea mai mică parte a materiei? O lungă perioadă de timp s- a crezut că ar fi atomul. Întrucât nu se mai putea descompne chimic, aceata părea să fie cea mai mică "parte". Nu a fost aşa....? (mai mult)
Care a fost primul, oul sau găina?
Salut TPU! Îmi explicați ce este IQ-ul? Și dacă acesta poate fi mărit? DAU FUNDA
Otto von Bismarck (1818- 1898) este o figură proeminentă în spațiul german, fiind omul care a înlocuit hegemonia habsburgică din spațiul german pentru a o înlocui cu cea prusacă, unificând ...? (mai mult)
Am văzut că foarte mulți oameni fac presupuneri în ceea ce priveste căderea lui Putin, că va fi eliminat de miliardari rusi, de serviciile secrete, de proprii lui oameni, că va fi o mare revoluție...? (mai mult)
Einstein a avut multe cugetări aforisme pline de adevăr. Cu una însă cred că s- a înşelat: "I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation...? (mai mult)
Salut! Sper ca am nimerit categoria! Pentru cei care nu au treaba cu asa ceva, va rog nu intrati in discutii. Am o curiozitate legata de manifestari. Eu drept sa spun nu am crezut in asa ceva, pana...? (mai mult)
Daca da putin bomba nucleara in Ucraina murim si noi? Intrebare retorica stiu ca nu sunt sanse asa mari
Salutare! Stie cineva dacă pot găsi tradusă în română lucrarea "An Inquiry into Meaning and Truth" scrisă de Bertrand Russell? Dacă da, sub ce titlu?
Poate fi efectul cauza cauzei ce l-a produs?
Inteleg ca nostalgia egalitatii si a ideologiei comuniste mai da tarcoale unora. Acum, ca au vazut si cei mici de pe site- ul asta cum sa vrei altceva inseamna sa- ti iei o bomba in cap, sa te desparti...? (mai mult)
Ce parere aveti, despre urmatoarea comparatie? Am gasit o comparatie interesanta pe net intre sah si go. Sahul este un joc ierarhic unde scopul este sa capturezi regele, go este joc imperial unde fiecare...? (mai mult)
Credeti ca internetul ne face mai nerabdatori si mai superficiali? Cu atata informatie pe net, cine mai are rabdare sa citeasca un manual de utilizare de 500 de pagini a unui aparat electronic, sa zicem,...? (mai mult)
Voi credeti ca traim intr- o minciuna? Legat de atatea carti si titluri pe Youtube '' Ce vor femeile/barbatii'' sau '' Femeile vor iubire, Barbatii sex'' etc. Eu cred ca sunt doar niste stereotipuri...? (mai mult)
Buna ziua! Am completat doua chestionare de tipul,, CHESTIONAR 16 PF,,. nu stiu sa le interpretez. Daca puteti sa ma ajutati, va ofer funda si un mare multumesc.
Ce credeti despre urmatorul articol de pe wikihow? "How to be open-minded: 12 changes you make right now" https://www.wikihow.com/Be-Open-Minded
Din cugetările lui Pitagora: "Taci sau spune ceva mai bun decât tăcerea". Cum vi se pare? Cum comentaţi?
Am văzut un clip vreau să știu dacă e adevărat ca daca rupi un trandafir și pui capătul rupt în miere și scobești un cartof și îl bagi in el apoi în pământ și tai capul trandafirului o ...? (mai mult)
Putem admite ca omul are in interior un simt numit intuitie? Cum se explica existenta lui? De unde vin acele informatii, daca nu vin de la cele 5 simturi si nici de la creier? Ce va spune intuitia ...? (mai mult)
Suntem noi, oamenii, sclavi ai forţelor inconştiente?
Ce se afla dincolo de o gaura neagră?
Bună,daca porti hainele unei persoane decedate are ceva?
Care ar fi lucrul care ar face o fiinta(om) sa fie superioara in orice lucru decat oamenii de rand? Exemple: inteligenta (explicati de ce) Astept exemple cu explicatii.
Salut! Acum ceva timp am avut un vis super ciudat si l- am impartasit aici, dar aseara am visat, ca acel vis il povesteam unui prieten. Mie mi se pare putin ciudat pentru ca nu am auzit niciodata astfel...? (mai mult)
"PISA 2018. Nivelul de analfabetism funcțional în România, în creștere în ultimii trei ani" https://www.youtube.com/watch?v=r6xe_RzsOhs Ce parere aveti despre asta? Ce credeti despre aceste...? (mai mult)
Buna, De la un timp m- am apucat de fizica cuantica. Poate sa- mi spuna cineva de unde pot gasi exercitii simple, de incepatori legate de starile fizice ale sistemelor, vectori KET si BRA? Un exemplu...? (mai mult)
EU CRED DESPRE MINE CEEA CE CREDETI VOI DESPRE MINE. TU CREZI DESPRE TINE CEEA CE CREDEM NOI DESPRE TINE. DAR ÎN ESENȚĂ TU CREZI DESPRE MINE CEEA CE CREZI DESPRE TINE. Deci întrebarea este...? (mai mult)
Nu mai am motivație rațională de a încerca să slăbesc, cum găsim motivație rațională și emoțională?
Un ceasornic în mişcare nu are acelaşi ritm cu cel aflat în repaus. Aşa am învăţat la şcoală. Poate cineva să explice, ce se întâmplă, mai exact, în interiorul mecanismului ceasornicului,...? (mai mult)
Atât în capitalism, cât și în comunism, omul de rând a fost și este elementul cel mai defavorizat. De unde atâta înverșunare a cetățeanului de rând în a ține partea unei tabere sau a...? (mai mult)
Salut TPU! Am o nelămurire, TALENTUL există? Adică acest talent îl dobândești sau te naști cu el?
Salutare. Ma poate ajuta cineva cu o idee cum as putea sa obtin fum alb în afara de fumigena si gheata carbonica? Multumesc!
Ce părere aveți de acest citat? "Dă- mi 6 rânduri scrise de cel mai onest om din lume, iar eu voi extrage din ele un motiv să- l spânzur." - Jean Armand du Plessis, Cardinal de Richelieu (1585-...? (mai mult)
Cât adevăr presupuneţi că este în această istorioară? https://historyofyesterday.com/the-pied-piper-was-real-130-children-disappeared-and-never-came-back-542085ffb34
Nu vi se pare interesant această predispoziție a evreilor de a fi comuniști? Karl Marx (1818- 1883), fondatorul celui mai important curent de gândire comunist (marxismul) era evreu născut din părinți...? (mai mult)
Salut! Daca am doua limbaje A si B despre care stiu ca sunt Turing acceptate si stiu ca reuniune si intersectia lor sunt Turing decidabile, cum demonstrez ca A este Turing decidabil? Dau funda.
Sunt reale aceste ritualuri demonice? Daca m-as apuca sa desenez o pentagrama de ex si sa urmez pasii... s-ar intampla ceva? :))
Omul este prin natura lui un invidios. De ce nu s-a replicat până acum piramida aia mare din Egipt, dacă tot suntem atât de deștepți? Ce, s-a stricat CNC-ul ăla fabulos?
Este posibil ca extratereștrii pe care îi tot caută cercetătorii să fie chiar... NOI?
Extratereștrii folosesc undele radio? Că îi tot văd pe unii insistând cu ascultatul în direcția asta.
Credeti ca ar trebui sa se dea teste de inteligenta, IQ in scoli sau se se predea probleme, exercitii ca cele din testele de inteligenta, IQ? Credeti ca ar ajuta cu ceva?
Care este diferența dintre soartă și destin?
Ce remedii stiti pentru singuratate? Eram azi prin mall. Iesisem la o cafea, sa mananc ceva dulce si dintr- o data m- a cuprins asa o stare... Simteam ca nu am niciun rost acolo, ca toti de acolo sunt...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
VulpeaDinUmbra întreabă:
nemur88 întreabă:
AvaaAngie223498 întreabă:
QQelias întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
The Smurfs
Te-a lovit si pe tine strumfomania? Hai sa vedem cat de bine cunosti povestea strumfilor dragalasi!