Am văzut un documentar având în prim plan Biserica Domnească a Basarabilor, din Curtea de Argeş. Planează multe mistere asupra acestei biserici. Nu se ştie exact nici anul în care a fost construită,...? (mai mult)
Care este definiția prostiei?
Ce este inducția magnetica?
Ce parere aveti despre Albert Camus si filozofia lui de viata? Care este filozofia voastra preferata?
De ce se promoveaza asa de mult horoscopul, zodii, astrologie, etc., astea tin de pseudostiinta? Ma refer la TV in special, sunt si alte chestii ce tin de pseudostiinta, dar cu horoscopul si zoodiile...? (mai mult)
Aş propune să ne întoarcem puţin la "Minunata lume nouă" a lui Huxley. Cartea a fost publicată în 1932. Credeţi că autorul ei poate fi considerat un profet? Să vedem. În carte este vorba despre...? (mai mult)
Salut. Am nevoie de aceasta carte https://postimg.cc/sQ7TF9yn Oare ma puteți ajuta sa o găsesc undeva? Peste tot am cautat și este stoc epuizat în caz ca o are cineva și vrea sa o dea o iau eu....? (mai mult)
Cum ar fi dacă eternitatea este o buclă temporală? Odată ce murim ne reîntoarcem în timp la momentul embrionar și retrăim aceeași viață la infinit. Vei avea grija sa te gândești de 10 ori...? (mai mult)
Poate cineva să explice în cuvinte mai simple - mai simple decât pe net - ce- i constanta asta de structură fină? S- a calculat că are o valoare de aproximativ 1/137. Bun, şi la ce ne ajută ...? (mai mult)
Ce parere aveti despre Gabriel Liiceanu?
Salut! Din întâmplare am citit pe un site despre originea romanilor ca noi avem gene din romani, traci, valahi, turci și rusi. Este adevărat?
În cât timp se dezintegrează corpul în pământ? Care sunt procesele?
Buna ziua recent m- am uitat pe natal chart si am descoperit ca am 5 planete retrogradate inclusiv Mercur, plus (Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun), cum pot sa imi traiesc viata stiind aceste lucruri ...? (mai mult)
Exista droguri care opresc sentimentele, emoțiile de orice fel?
Credeti ca tot ce facem rau ni se intoarce inapoi? Ati simtit vreodata asta pe propria piele?
Am patit ceva grav astazi la pranz. M- am trezit cu piciorul cam amortit, cand m- am dat jos din pat si am calcat cu piciorul pe podea, am cazut fiindca nu mai aveam sustinere. Este normal sa te...? (mai mult)
Ionel Teodoreanu are un catren omagial pentru Caragiale: "Cu greu îmi vine să aştern/ Un adevăr ce nu- l suport, / Ca tocmai tu să fii cel mort/ Şi Caţavencu cel etern.". E trist că omul trece,...? (mai mult)
Ce organ te conduce? Creierul, inima, ambele, sexul etc?
Un os este la fel de tare precum un lemn?
De ce simt că trece timpul extrem de repede? Mai ales în ultimii doi ani. Cum îți schimbi percepția asupra timpului? Sa nu mai simți că aleargă?
"There are only two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as though everything is a miracle." - Einstein În care din cele două vă situaţi? :)
De ce râdem când auzim ceva amuzant?
Ce este mai important sa gandim sau sa simtim? Stiu ca sunteti tentati sa spuneti ca fara gandire suntem animale dar, ar fi chiar asa de rau? Adica, o mama isi dezvolta instinctul matern prin felul in...? (mai mult)
Oare de ce traim? De ce constientizam ce suntem astazi? De ce simtim unele lucruri? De ce universul a luat nastere? Ce ar trebui sa insemne toate astea? Ce rol avem noi, ca umanitate, in acest univers,...? (mai mult)
Încă ceva legat de particulele elementare. Din câte ştiu - şi vă rog să mă corectaţi dacă greşesc - modul în care se comportă aceste particule nu a putut fi reprezentat cu ajutorul teoriei...? (mai mult)
Un exemplu de oțel moale?
Stadiul numit apatie, asta e un ideal filozofic sau un iad?
Când se prevestea în trecut ca oamenii sa strângă mâncare pentru a avea în cazuri de urgențe (razboi, conflicte minore si majore, boli, secete, inundații, etc), dar pe termen lung, ani de...? (mai mult)
Cum ar arata oare conversatiile intr- un grup de oameni cipati cu toate informatiile posibile? Ar iesi la suprafata tot trasaturile de caracter (gen orgoliu) sau ar prima doar informatiile despre care ...? (mai mult)
Einstein a mai spus: ""If you want your children to be intelligent, read them fairy tales. If you want them to be more intelligent, read them more fairy tales.". Eu sunt de altă părere. Să- i introducem...? (mai mult)
Credeti ca relatiile pe care le avem cu oamenii ne definesc (ca oameni)?
Care este cea mai mică parte a materiei? O lungă perioadă de timp s- a crezut că ar fi atomul. Întrucât nu se mai putea descompne chimic, aceata părea să fie cea mai mică "parte". Nu a fost aşa....? (mai mult)
Care a fost primul, oul sau găina?
Salut TPU! Îmi explicați ce este IQ-ul? Și dacă acesta poate fi mărit? DAU FUNDA
Otto von Bismarck (1818- 1898) este o figură proeminentă în spațiul german, fiind omul care a înlocuit hegemonia habsburgică din spațiul german pentru a o înlocui cu cea prusacă, unificând ...? (mai mult)
Am văzut că foarte mulți oameni fac presupuneri în ceea ce priveste căderea lui Putin, că va fi eliminat de miliardari rusi, de serviciile secrete, de proprii lui oameni, că va fi o mare revoluție...? (mai mult)
Einstein a avut multe cugetări aforisme pline de adevăr. Cu una însă cred că s- a înşelat: "I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation...? (mai mult)
Salut! Sper ca am nimerit categoria! Pentru cei care nu au treaba cu asa ceva, va rog nu intrati in discutii. Am o curiozitate legata de manifestari. Eu drept sa spun nu am crezut in asa ceva, pana...? (mai mult)
Daca da putin bomba nucleara in Ucraina murim si noi? Intrebare retorica stiu ca nu sunt sanse asa mari
Salutare! Stie cineva dacă pot găsi tradusă în română lucrarea "An Inquiry into Meaning and Truth" scrisă de Bertrand Russell? Dacă da, sub ce titlu?
Poate fi efectul cauza cauzei ce l-a produs?
Inteleg ca nostalgia egalitatii si a ideologiei comuniste mai da tarcoale unora. Acum, ca au vazut si cei mici de pe site- ul asta cum sa vrei altceva inseamna sa- ti iei o bomba in cap, sa te desparti...? (mai mult)
Ce parere aveti, despre urmatoarea comparatie? Am gasit o comparatie interesanta pe net intre sah si go. Sahul este un joc ierarhic unde scopul este sa capturezi regele, go este joc imperial unde fiecare...? (mai mult)
Credeti ca internetul ne face mai nerabdatori si mai superficiali? Cu atata informatie pe net, cine mai are rabdare sa citeasca un manual de utilizare de 500 de pagini a unui aparat electronic, sa zicem,...? (mai mult)
Voi credeti ca traim intr- o minciuna? Legat de atatea carti si titluri pe Youtube '' Ce vor femeile/barbatii'' sau '' Femeile vor iubire, Barbatii sex'' etc. Eu cred ca sunt doar niste stereotipuri...? (mai mult)
Buna ziua! Am completat doua chestionare de tipul,, CHESTIONAR 16 PF,,. nu stiu sa le interpretez. Daca puteti sa ma ajutati, va ofer funda si un mare multumesc.
Ce credeti despre urmatorul articol de pe wikihow? "How to be open-minded: 12 changes you make right now" https://www.wikihow.com/Be-Open-Minded
Din cugetările lui Pitagora: "Taci sau spune ceva mai bun decât tăcerea". Cum vi se pare? Cum comentaţi?
Am văzut un clip vreau să știu dacă e adevărat ca daca rupi un trandafir și pui capătul rupt în miere și scobești un cartof și îl bagi in el apoi în pământ și tai capul trandafirului o ...? (mai mult)
Putem admite ca omul are in interior un simt numit intuitie? Cum se explica existenta lui? De unde vin acele informatii, daca nu vin de la cele 5 simturi si nici de la creier? Ce va spune intuitia ...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
brokxy întreabă:
militiaromana întreabă:
ApostolDaniela întreabă:
Alida_Maria_1988 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Meghan Trainor
Cat de multe stii despre artista care a urcat in topuri cu piesa "All About That Bass"?