Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 17 Ianuarie 2025 sunt:
Ce părere aveți de persoanele care nu cred în existența divinității, dar cred în existența blestemelor, farmecelor, fenomenelor paranormale, etc.? Care e logica? :))
Salut! Animalele salbatice precum leii, tigrii, ursii, etc., au o sansa de a se domestici? Poate nu la fel de mult ca animalele domestice pe care le cunoastem deja, dar macar un 70-80%?
Ce diferenta e între genom și genotip?
Ateilor, după voi ce se întâmplă cu energia creierului după ce un om moare?
Care vi se pare mai interesanta, biologia celulara sau genetica?
Exista ceva dupa moarte dovedit mai mult sau mai putin cu argumente logice?
Ce credeti despre efectele 5G asupra corpului/psihicului uman? Mi- a aparut video asta pe Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=peZhqXOrWrE Nu sunt foarte la curent si nu stiu ce sa cred. Voi ce...? (mai mult)
Daca esti artist si te- ai nascut cu talentul asta, e posibil sa ai si alte atuuri care au legatura cu vigilenta si atentia? Ma gandesc la mine, ca nu sunt atent nu numai la detaliile desenelor pe care...? (mai mult)
Nu e trist sa mori e trist sa nu fii trait niciodata.Tu cum intelegi acest citat?
Minunatul nostru univers, din prima s-a câștigat lozul câștigător?
Buna seara! Am o intrebare iq mai grea pe care nu am putut sa o fac(una din ele, asta mi- a captat mai mult atentia), poate cineva sa- mi dea si sa- mi explice raspunsul?...? (mai mult)
Între cugetările lui Marc Aureliu (Marcus Aurelius) am găsit una la care cred că merită să reflectăm. El spune aşa: "Omul nu ar trebui să se teamă de moarte, dar ar trebui să se teamă să ...? (mai mult)
Salut! (Poate ca pare ca intr- o poveste sau ceva scris intr- o carte dar e adevarat totul) Deci, am dormit undeva la 10h aseara, m- am culcat la 03:00 si m- am trezit la 13:30 pe acolo, am stat putin...? (mai mult)
Care este cel mai bun lucru pe care l-ați învățat pe TPU?
Văd că s-a mai pus întrebarea asta insa au răspuns doar cei pe care nu ii duce mintea. Daca umpli cu ceva solid o cutie de 100 grame, cum sa nu ai 100 de grame din produsul ăla?
Ați auzit de Machiavele? Ce părere aveți?
Bulgarii, românii şi...tracii Bulgarii au un Institut tracologic. Noi, nu. Bulgarii caută elemente care să îi lege de o istorie mai veche, de traci (de dinaintea venirii slavilor). Noi, nu prea....? (mai mult)
Salut Știți cumva cum aș putea da de Leon Dănăilă? Știu doar că locuiește în București dar nu știu unde stă sau la ce spital e. Vreau neapărat să mă întâlnesc cu el!
Sunt un om bolnav. A venit din nou inca o noapte, la fel cum a venit ieri. Sunt ca intr- o transa, de cand ma trezesc pana ma culc. Noaptea se intampla lucruri abominabile, de care imi amintesc cu greu...? (mai mult)
Daca sindromul Stockholm este atunci cand victima se simte atrasa de agresor, atunci cum se numeste acel moment cand o victima aflata in pericol este "salvata" de catre cineva? Un barbat (A) planuieste...? (mai mult)
Daca am presupune ca in acest prezent este "razboiul rece" ca in secolul trecut, cum putem compara pe Joe Biden cu John F. Kennedy? Cum a oprit Kennedy un posibil alt razboi cu Rusia (din secolul trecut)...? (mai mult)
Real sau Fake? Ce parere aveti? (Urmariti pana la final) https://www.youtube.com/watch?v=ETnDiDYn60Y&ab_channel=AndreiDogaru https://www.youtube.com/watch?v=i8TRik1MWds&ab_channel=AndreiAndrei
Salut, ce se întâmplă dacă fierb apa minerală?
ADN-ul nostru se gaseste in organism doar sub forma de cromozomi sau mai exista si in afara lor?
Cum pot sa îmi hrănesc și să îmi dezvolt pasiunea pentru stele,astre,Univers, cer mai precis pentru astrologie dar și pentru astronomie de asemenea?
De ce astrele sau Universul nu mi- au rezervat nimic bun în viața în general? Poate decât în copilărie dar ea a trecut demult.De 12 ani pare că totul se aliniază in Univers numai în defavoarea...? (mai mult)
Sunteti de acord? :) Toată materia este doar energie condensată într- o vibrație lentă pentru ca suntem cu toții o singură conștiință care se experimentează subiectiv, nu există așa ...? (mai mult)
Ce inseamna ca in dimensiunea a cincea timpul este ca si spatiul prin care noi ne deplasam?
Cui ii mai place cerul,stelele, planetele, Luna, Soarele? Mie da.
Care este motto-ul (dacă aveți unul) după care vă ghidați viața? Eu am două: "Dumnezeu înainte de toate" și "Mereu cu Dumnezeu!"
Când ar trebui sa se afișeze forma de admitere la AC Iași și la facultatea de informatica Iași?(medie bac sau examen de admitere)
Salut! Voi credeti ca ati mai avut o viata anterioara? Spun asta pentru ca, stateam aseara de vorba cu cineva, si ma gandeam, cum era inainte sa ma fi nascut eu, adica, inainte sa ma fi nascut, ce...? (mai mult)
Cui ii mai place astrologia ca și mine?
BIG QUESTION: De ce in general cand oamenii se aduna la un loc, tind spre efectul de turma si prostie? Care ar putea fi cauza acestui efect? Inloc ca fiecare sa gandeasca pentru el, se pare ca majoritatea...? (mai mult)
Cum decideti daca o informatie din mediul online este adevarata sau falsa? Bineintentionata sau denigratoare? In ce fel filtratì informatiile din medìul online?
Sunteti patrioti? Aveti acel simt al apartenentei si ati fi in stare sa luptati pentru binele patriei? In ce fel ati "apara" tara daca ati avea puterea sa o faceti?
Salutare dragi TPU! Haideti sa discutam despre stiinta zilelor noastre :) Urmaresc de ceva timp pe chirurgul Lucian Duta, care are cateva aparitii interesante in podcastul lui Turcescu de pe Youtube. ...? (mai mult)
De ce in Evul Mediu unele familii erau de tarani si altele de boieri? Mai exact, cum de unele familii au ajuns sa aiba atat de mult pamant, pe cand altele n- aveau mai deloc? Care a fost procesul istoric...? (mai mult)
Voi mai credeti in Dumnezeu? In fiecare seara ma rog la el ca sa imi dea o putere in care pot sa prevad rezultatele la fotbal si sa pot castiga la pariuri, dar nu mi s- a indeplinit dorinta si am...? (mai mult)
Bună seara! Am o întrebare, într- un univers paralel cum este viața știu că este totul invers sau diferit și știu că tot în casa ta și în orașul tău ești și tot aceleași persoane ...? (mai mult)
Ar putea fi Matrix ceva real? Exista vreo eroare de soft cu universul nostru? E imposibil sa nu fie dacă suntem în Matrix? Apropo e comedie neagra asta ultimul
Sărăcia e o alegere?
Vorbeam într- o postare anterioară despre dificultatea de a defini unele noţiuni. Ca să defineşti o noţiune, trebuie să o încadrezi într- o noţiune mai largă. Când spunem, de exemplu, "calul...? (mai mult)
Salut! Am întrat anul acesta la facultate-buget, am primit și bursa dar as dori sa ma retrag după primul semestru. V a trebui sa le plătesc ceva?
Care e diferența intre science fiction vs fantezi? Zborul cu un aparat, smartphone erau SF sau fantezii acum 3 secole? Războiul stelelor (franciză) Gen științifico- fantastic dar...? (mai mult)
Ce părere despre "oamenii umbră"? Credeți în existența lor? Ați avut experiențe cu aceștia? Prima dată am auzit de "oamenii umbră" în videoclipurile cu specific paranormal ale lui Paul Dadrian. ...? (mai mult)
Cum poți să studiezi cerul înstelat?
Voi cum înțelegeți mai bine astronomia? Dar Planeta Pamant? Ca sa vă hrăniți pasiunea stelara a cerului, a stelelor de ce aplicații și cărți vă folosiți? Și mie îmi plac stelele și cerul...? (mai mult)
Cum ați reactiona și cum ar reacționa lumea la o invazie extraterestra pe Pământ? Extratereștrii pot fi și buni și răi. Poate unii vin să ne ajute, SUA, Rusia și China cred că ar reacționa...? (mai mult)
De ce nu își fac apariția odată extratereștrii pe Pământ?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
LisaJulie întreabă:
Ioana20Andreea întreabă:
Robert74G întreabă:
rusucristinel1901 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Regele Leu
Ai urmarit si tu impresionanta poveste a lui Simba? Testeaza-ti chiar acum cunostiintele!