Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 17 Ianuarie 2025 sunt:
Ce inseamna mulțumirea de sine?
Entropia şi Timpul au ceva în comun: ireversibilitatea. Entropia universului nu poate decât să crească, Timpul nu poate merge decât înainte. Credeţi că există o relaţie de cauzalitate între...? (mai mult)
Salutare tuturor! Vă rog frumos să-mi spuneți ce se întâmplă cu vremea? De ce nu mai este iarnă cu Zăpadă? De ce este 15 grade cu plus și nu cu minus? Vine sfârșitul?
Menţionez de la bun început că răspunsul la această întrebare nu este temă pentru acasă, ci doar un exerciţiu de logică plus ceva cunoştinţe în domeniu. Să presupunem că un astronaut ...? (mai mult)
Sa vorbim de existențialism, am devenit mai materialist, mi am creat scopuri materialiste,dar faza e ca simți asa zis fericire pe moment, cam asta e fericirea?
Buna! Am o intrebare, Alba ca zapada are parul prins sau desfacut?(cea din desen)
La ce credeți ca s-a referit Nikola Tesla când a spus "pentru a intelege universul trebuie sa gândești in termeni de vibrație si frecventa"
"Omul înţelept nu spune tot ce gândeşte, dar ce spune, gândeşte". Cum explicați voi acest citat?
Se poate spune că materia este o formă de existenţă a energiei? Este corectă această afirmaţie?
Salut! Am fost ieri la o mătușa la ea acasă și are o pisica și acea pisica venea tot timpul la mine în brate sa stea și sa doarmă dar tot timpul oriunde ma duceam venea și ea dupa mine ca să ...? (mai mult)
Categoriile f2 de pirotehnice sunt legale?
Cum pot sa îmi vindec viata?
Cum sa îmi transform viața în bine?
Cand expira otrava nu mai are efect sau e si mai otravitoare?
Ce sunt si care sunt "formele de expresie ale sinelui?
Daca te nasti sau mori la secunda 1, de exemplu pe 01.01. 2021(ziua de nastere va fi in fiecare an pe 01.01 de mori pe piatra scrie mort 01.01) dar in cat timp cu adevarat se poate considera ca se...? (mai mult)
Credeti ca amintirile sunt suferinta? Seri in oras cu amicii, verile la mare, calatoriile au fost placute la timpul lor atunci cand le traiam. Dar acum ca ma gandesc la ele, vad ca si- au pierdut frumusetea...? (mai mult)
Credeți că posibilii extratereștrii evoluați ne-au găsit pe noi deja dat fiind faptul aparițiilor tot mai multe de cam un secol deja a O.Z.N?
Credeți că există viață pe alte planete din Univers?
"Cu cât înțelegi mai mult(e), cu atât urăști mai puțin" Cât adevăr credeți că există în această expresie? Vi se aplică?
Democratia in prezent este in declin? Ponderea globala a democratiilor in 2009 era de 54%, iar in 2019 de 49%. "The 2020 report of the Varieties of Democracy Institute found that the global share ...? (mai mult)
Răspunzând la întrebarea "Ce este luminarea?" ("Was ist Aufklärung?") - adresată de preotul Johann F. Zölner în nr. din decembrie 1784 al revistei "Berlinische Monatsschrift" - Immanuel Kant (1724-...? (mai mult)
In calitate de creștin, atunci când trimiți un ateu sa "își ia pastilele" nu comiți o blasfemie având în vedere că practic le recunoști validitatea, desi sunt produsul stiintei?
Viteza de citire spune ceva despre inteligenta unui om?
Ati avut bunici, strabunici care au fost deportati in timpul celui de- al doilea razboi mondial sau in comunism in baragan, siberia, etc? Ce stiti din ce v- au povestit voua sau parintilor vostri...? (mai mult)
Voi cum interpretați dictonul "Cunoaște- te pe tine însuți"? Mergeți pe interpretarea lui Nietzsche, că ar trebui să ne auto- evaluăm, să cugetăm, să reflectăm la ego- ul nostru, sau pe...? (mai mult)
Buna! Se pricepe cineva la statistica? Care este variabila endogena(rezultativa) si care e variabila exogena(factoriala) dintre urmatoarele elemente: Cheltuieli cu publicitatea(mld. lei) si volumul vânzărilor(mld....? (mai mult)
Sa presupunem ca gray-aliens exista. Credeti ca e posibil ca un corp asa mic sa sustina un cap asa mare?
Salut. Ce poate să înseamne dacă am vise în care personajele îmi spun că dorm și mă întreabă dacă dorm iar eu le răspund că nu dorm, mă enervează, nu vedeți că sunt trează? Iar după...? (mai mult)
In general daca nu e alba, e neagra sau poate fi si gri?
De ce unele persoane pot să cânte corect, iar alții falsează oricât s- ar strădui sau antrena? Să nu- mi spuneți povestea cu "urechea muzicală", pentru că și unii și alții aud corect,...? (mai mult)
Peste 10, maxim 12 ani (daca comunismul a venit in 45') regimul actual va fi la fel de lung cat a fost cel dinainte de 89'. Cum credeti ca va fi in Romania atunci sau dupa?
Ar exista avantaje daca am avea 4 zile de lucru saptamanal, dar mai lungi, in loc de 5?
Citisem mai de mult ca Elon Musk a lucrat 15 ani cate 100 de ore pe saptamana. Credeti ca e o inventie? Este biologic posibil asa ceva? Oamenii normali dupa 40 de ore nu mai dau randament...
Sunteti de acord cu manipularea ADN-ului?
Ce credeti despre dezmembrarea, sau dizolvarea Rusiei, se va intampla asa cum s- a intamplat si cu URSS? "Dissolution of Russia" https://en.wikipedia.org/wiki/Dissolution_of_Russia Pe wikipedia ...? (mai mult)
Iubirea este un blestem, cum am putea scapa de el?
Datorită cărui fapt temperatura ridicată dintr-o cameră, în sezonul rece, provoacă somnolență?
Nu poţi să discuţi despre Timp fără să te referi la Timp, afirmă John McTaggart. Sunteţi de acord cu asta? Tot el mai spune că deosebirea dintre "mai devreme" şi "mai târziu" numai conştiinţa...? (mai mult)
Ati asistat vreodata la slujbe crestin ortodoxe? Dar in temple, la sarbatorile altor religii, hinduse, buddhiste, evreiesti? In ortodoxie aud de multe ori preoti care se bat cu pumnul in piept, ...? (mai mult)
Cum pot sa îmi formez o oarecare cultură medicala? Sunt oarecum atras de partea asta de sănătate/medicina pe lângă religie/spiritualitate/paranormal, astrologie/astronomie și politica.
Am o curiozitate. Vad in foarte multe videocplipuri din diverse melodii in special din Grecia, Asia, Turcia in care un barbat este legat de femeie sau mai multe. Ce vor sa trasmita prin asta? Femeile...? (mai mult)
Ca tot urmeaza sa apara noul Matrix: Traim intr-o simulare sau in lumea reala? Ce parere aveti?
De ce credeti ca v-ati nascut? Cu ce scop adica.
Mintea si corpul nostru sunt sinucigase pentru ca de exemplu: alegem sa fumam de la o varsta frageda si peste 20 de ani ne trezim cu un cancer care e dezvoltat de corpul nostru si peste ceva timp murim. ...? (mai mult)
Ce anume face o parere sa fie reala si nu fantezista? Si. De ce faptul ca o opinie e sustinuta de o majoritate, o face sa fie mai credibilă?
Cum se poate intr- o tara la limita saraciei, sa vezi in trafic o groaza de tineri si tinere cu masini de ultima generatie? Nu vi se pare ciudat? intr- o tara in care te realizezi greu, abia dupa ...? (mai mult)
Cum de intr- o tara la limita saraciei, vezi atatia tineri si tinere cu mercedesuri si bmw 2021? Chiar nu vi se pare ciudat? Adica sincer, in tara asta nu te realizezi asa usor si daca o faci, o faci...? (mai mult)
Ce parere aveți de muzica si sunetele binaurale? Au efecte terapeutice?
Cum pot fi expert în sănătate fara a fi medic?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
LisaJulie întreabă:
Ioana20Andreea întreabă:
Robert74G întreabă:
anonimus272727 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Dr Who
Ai urmarit cu atentie fiecare episod si ai trait fiecare batalie ca si cand ai fi fost acolo? Hai sa vedem cat de multe stii despre serialul Dr Who!