Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 17 Ianuarie 2025 sunt:
Alber Einstein spunea ca:" Daca nu poti explica un lucru unui copil de sase ani, atunci nici tu nu ai inteles. " Lucrurile care par simple sunt cele trecute cu vederea. Si sunt aceste lucruri cele...? (mai mult)
Ce parere aveti? Nu este prima data cand aud ca o femeie a fost refuzata din motivul asta. Și raspunsul acelui preot cu ce a ajutat- o? https://www.svnews.ro/o- suceveanca- abuzata- in- copilarie-...? (mai mult)
Eu îmi trimit avatarul în spațiu, dar avatarul se îndepărtează de mine, cum as putea sa păstrez contactul instant cu el?
Cum este posibil ca atunci când împărți un număr cu 0 și alte zecimale, să "multiplice" rezultatul, în loc să scadă? De exemplu: 3, 5 ÷ 0, 388= 9, 02
Cum pot deveni un vindecător fara școală sau facultate care mai întâi se vindeca pe el apoi vindeca și pe alții? Cum e Stelian Fulga de ex.
Bună deci știu ca sună absurd dar va rog sa mi spuneti daca este normal si de ce se întâmplă. Deci este normal ca sa nu plac o persoană dar după sa- mi vină un miros de parfum foarte placut si...? (mai mult)
Cand scade sub 0 afara, in casa e chiar frig. Mi- am amintit de ce urasc iarna in Bucuresti. Caloriferele nu mai au deloc putere. Asa e si la voi? Imi reamintesc de alte ierni pe aici. Eram student, ...? (mai mult)
Ce părere aveți? Sunteți de acord cu afirmația? Eu da. https://ibb.co/mJRPrNm
Pe cutia viorii sunt fixate patru coarde elastice.Cum izbuteste violonistul sa produca un numar mare de sunete variate ca tarie si ascutime pentru a interpreta o compozitie muzicala.
Ce părere aveți despre asta? https://www.descopera.ro/dnews/13419821-un-profesor-de-medicina-de-la-harvard-povesteste-experienta-lui-la-limita-mortii-si-spune-ca-raiul-chiar-exista
De oamenii pot scapa de frici infruntandu- le? Ma refer de ce o frica te terorizeaza, dar cand ajungi sa o traiesti, poate te linistesti fiindca vezi ca nu e ceva atat de grav/rau? Si nu vorbesc aici...? (mai mult)
Salut, in primul rand vreau sa va zic ca sunt bata cand vine vorba de stiinta, dar acum ceva vreme am vazut Interstellar, este adevarat ca in spatiu timpul trece mai repede? Sau mai bine zis, o persoana...? (mai mult)
Limba tiganeasca poate fi considerată o limba rara?
De unde sa invat astronomie? Sunt atras de ea.
Mai sunt societăți/țări dezvoltate în zilele noastre care nu practică economia de piață? Dar acelea subdezvoltate?
Eu nu sunt eu ci sunt un creier care actioneaza dupa niste coduri ca de limbaj de programare iar dupa ce mor pur si simplu nu voi mai exista si nu voi fi constient de asta. Ce ziceti de chestia...? (mai mult)
În data de 30 ianuarie 1889, într- o cabană de vânătoare de lângă Mayerling, la 27 km sud- est de Viena, valetul Loschek și contele Joseph Hoyos, în primele ore ale dimineții, s- au dus...? (mai mult)
După retragerea aureliană - 271 dHr. - coloniştii aduşi de romani au plecat şi ei, Dacia rămânând aproape pustie. A fost o ocazie numai bună pentru năvălitori să vină şi să se instaleze;...? (mai mult)
Ce părere aveți de Friedrich Nietzsche?
Ce părere aveți despre cartea "Arta razboiului"? Ce ati invatat din ea?
Merita sa îți iei un smartwatch cu EKG și monitorizarea sănătății SoVog (puls, tensiune, nivelul de imunitate, saturația SpO2 din sânge, temperatura, pedometru, somn)la 160 de lei? Voi...? (mai mult)
Cum îmi dau seama daca sunt bun de astrologie?
Bună seara. Am o întrebare. De ce Focul are culoarea Galbenă? Rog seriozitate!
Exista RASISM intre animale?
Cum să devenim nemuritori? Cum putem trăi pe pământ? Hmm deci vreau soluți... Acept ștință, religie etc. Dar eu nu vreau să fiu nemuritor sufletist și pe pământ în carne și oase ...? (mai mult)
S- a incercat vreodata in Romania interzicerea completa a jocurilor de noroc? De ce activitatile astea care sunt atat de daunatoare pentru societate sunt sustinute politic? A tras cineva un semnal de alarma...? (mai mult)
Care sunt cele mai eficiente metode pentru a avea un vis lucid? Cum pot avea unul din prima incercare?
Mecanică & Termodinamică După mecanică toate mişcările trebuie să fie reversibile. Pământul, de exemplu, s- ar fi putut mişca în sens invers pe orbita lui fără să contravină nici unei...? (mai mult)
Cum pot sa învăț psihologie practica pe cont propriu pentru a mă ajuta?
De ce ninge tot mai rar iarna?
De unde pot sa citesc mai multă știință ca sa înțeleg mai bine cum funcționează viața și lumea înconjurătoare?
Cati ani lumina trebuie sa parcurgi pentru a ieși din univers și cat la suta din masa totala a universului se află materie întunecată?
De ce a fost mutata ziua Romaniei de pe 23 august pe 1 decembrie?
De ce nu pot oamenii ignora lucrurile care nu le plac si simt nevoia sa vorbeasca cu ura despre ele chiar daca existenta acelor chestii nu ii afecteaza cu nimic? Un exemplu: nu- mi plac femeile cu breton,...? (mai mult)
După părerea voastră, care e diferența (sau diferențele) dintre Inteligență și Înțelepciune? Prin ce se aseamănă și prin ce se deosebesc?
Cine a urmărit telenovela "Teresa" știe că personajul principal, adică Teresa, avea o vorbă "Ser o no ser...y eu soy" (A fi or a nu fi...iar eu sunt). O spunea în momentele de tristețe sau furie...? (mai mult)
Matematica este descoperita sau inventata?
Buna ziua! La niste analize pentru determinarea grupei sanguine, unde rezultatul este O, ce se intelege, este acelasi lucru cu O1? Sau de exemplu, daca rezultatul era B, atunci grupa era B3?
De ce se zice că "Răzbunarea e arma prostului"?
Unde mă pot initia puțin in medicina?
Ce credeti despre NGEU, Next Generation EU sau Planul de redresare pentru Europa, pentru a ajuta statele UE care au trecut sau trec prin pandemie? "Planul de redresare pentru Europa" https://ec.europa.eu/info/strategy/recovery-...? (mai mult)
Pentru cei care ati lucrat in depozite, cum vi se par sau cum vi s-au parut oamenii care lucrau sau lucreaza acolo comparativ cu alte domenii?
Daca esti neatent si cazi in fata trenului e sinucidere?
Ce parere aveti despre transhumanism?
Știți un site în care se află procesul lui Socrate? Îmi trebuie urgent pentru mâine! Mulțumesc anticipat!
Salut TPU, am nevoie de cineva care se pricepe la limba engleza si imi poate traduce exact acest video scurt dupa yt despre Luna (funda + vot)...? (mai mult)
Realizez ca existenta se bazeaza mult pe speranta. Fara speranta dorinta de a trai dispare. Unii spera la o viata de cuplu, altii la recuperarea sanatatii, la o viata mai buna material, la mantuire...? (mai mult)
Dacă omul a evoluat ca alte ființe de ce nu poate sa treacă peste o boala? Maleria în Africa ucide oameni și variola, aia care trăiesc în triburi, sunt sensibili, imuni, covid ne arata ca am...? (mai mult)
Dati importanta viselor? Vi s-a adeverit vreodata vreun vis in realitate? Aveti vise care se repeta? Povestiti... sunt curios :)
Matematica este limbajul care ne permite să descriem complexitatea universului. Totodată, ea oferă formule care leagă între ele domenii ale cunoaşterii aparent fără legătură între ele. Considerând...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
LisaJulie întreabă:
Ioana20Andreea întreabă:
Robert74G întreabă:
rusucristinel1901 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Cartea Junglei
Ai urmarit cu drag aventurile lui Mowgli prin jungla indiana? Cat de multe iti mai amintesti despre micul baiat si prietenii lui?