Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 17 Ianuarie 2025 sunt:
Imi puteti spune cele mai indepartate locuri din Africa unde traiesc populatii umane?
Subcosntientul este inconstientul insasi?
Credeti ca este imoral sa detii miliarde de dolari ca avere? Oamenii ar trebui sa aiba macar 100.000 maxim intr-un an ca sa se rezolve cu aceasta inegalitate.
Cum funcționează un ceas cu pendul? Care tot merge fără energie externa
Salut TPU, am niste presimtiri, Dumnezeu vrea sa imi dea un semn, am facut accident, aud pasi noaptea si nu doar eu si sora mea, simt fiori, au cazut lucruri si când pleacă parintii de langa mine...? (mai mult)
Ești realist sau idealist, ca gândire ma refer?
De unde pot sa studiez ca și hobby astronomia?
Astrofizicianul Fred Hoyle a afirmat că apariţia spontană a vieţii pe pământ este la fel de puţin probabilă ca aceea în care o tornadă trece peste un junkyard şi asamblează un Boeing 747 din...? (mai mult)
Bună Cine a fost leonid rogozov?
De ce riscul de infectare NOCTURN, pe strada, pentru un nevaccinat, cu test negativ AR FI MAI MARE decat riscul de infectare DIURN, pentru acelasi nevaccinat, insa participand la absolut toate activitatile,...? (mai mult)
Salut. Am o intrebare (sau mai multe) si nu ii pot gasi un raspuns concret. Deci, eu sunt Claudiu. Eu sunt un baiat de treaba, am 18 ani si imi place sa mananc. Sa zicem ca asta este personalitatea...? (mai mult)
Salut. Sunt clasa a 9a și as vrea sa particip la olimpiada de chimie. Am participat și în clasa a 8a dar atunci doamna profesoara ne pregătea intens pentru olimpiada. Acum e mai greu și îmi pare ...? (mai mult)
In ce fel sunt obiectivi cei care detin functii publice de stat? Credeti ca deciziile sunt influentate de experiente si convingeri personale? Credeti ca Inteligenta Artificiala ar fi mai capabila, spre...? (mai mult)
Am inteles ca tinerii din ziua de azi stiu mai bine engleza decat generatiile precedente, dar la un podcast pe Youtube (George Buhnici - Gojira) am auzit ca generatiile tinere nu stiu atat de bine ca...? (mai mult)
De ce gândesc unii oameni prea mult?
Dragonii au existat si ei cu adevarat? Nu-s asa departe de dinozauri!
Care este diferenta intre: apa vie apa structurata apa sfintita?
Buna! Voiam sa va întreb ce părere aveți despre teoria viselor din perspectiva lui Sigmund Freud?
Am văzut că sunt pe aici câţiva useri care se pricep la probleme de logică. O nouă provocare pentru ei: În preajma sărbătorilor, nişte copii (fraţi) au vrut să facă, punând în comun bani,...? (mai mult)
Salut! Vreau să vă întreb: De ce o țară nu invada o alta țară fără sa ii declare război?
Salut! Am mai pus intrebari legate de ''moarte, , dar nu v- am intrebat un lucru : V- ati gandit vreodata la ce se va intampla dupa ce o sa muriti? Care au fost gandurile voastre? Chiar sunt curios!...? (mai mult)
De ce sunt puține persoanele care au mâna stângă dominanta?
Care este cea mai buna aplicație de meteorologie de pe Magazin Play?
De ce există universul? Ca la majoritatea întrebărilor care încep cu "de ce", răspunsul nu este unul uşor de găsit. Dar asta nu înseamnă că nu ar trebui să abordăm şi astfel de subiecte. ...? (mai mult)
Astrologie sau teologie? Ce sa studiez? Care e mai faina?
Vă propun un exercițiu de imaginație. Dacă în jur de 20- 30 de oameni s- ar găsi, ipotetic, blocați undeva pe o insulă sau în orice caz într- un loc izolat ce fel de metoda de organizare ...? (mai mult)
Richard Dawkins spune undeva: "I...am a Pollyanna to believe that people would remain good when unobserved and unpoliced by God" [Pollyanna - o persoană caracterizată printr- un optimism iresponsabil...? (mai mult)
Otetul din alcool are alcool?
Acetona are alcool?
Regnul este o categorie sistematica a biologiei. Exista doua regnuri, trei, patru, cinci, sase sau opt, toate in legatura cu viata si atunci sunt curioasa de ce exista si regnul mineral? Pare ca...? (mai mult)
Care vi se par cele mai frumoase limbi din lume? Dar cele mai urâte? Eu personal ador japoneza, coreeana, spaniola, italiana, rusa și limba araba. Dar germana, maghiara, vietnameza și limba ...? (mai mult)
Cornul lui Gabriel este o forma geometrica descoperita de Torricelli, matematician Italian. Forma geometrica este o "palnie" de lungime infinita. Diametrul se ingusteaza progresiv dupa o relatie ...? (mai mult)
8 = 5 + 3; 10 = 5 + 5; 100 = 41 + 59... Puteţi găsi un număr par (diferit de 2) care să nu poată fi scris ca sumă a două numere prime?
Cum ați interpreta voi zicala "La pomul lăudat să nu te duci cu sacul"? De ce? Dați și exemple care se încadrează în proverb.
Salutare! Credeți că este posibil să trăim intr-o realitate simulată? (vă rog, dacă puteți, argumentați și răspunsul Dvs.)
Intrebare de optica: am lentile de contact +0.5 si port ochelari care au si ei +0.5. Asta e acelasi lucru cu a avea ochelari cu dioptria +1? Multumesc.
De ce viteza luminii are valoarea de 300.000 de kilometri pe secunda? Ce s-ar intampla daca ar fi infinita?
Tinerii ar trebui sa aiba experienta de viata inainte de a avea pareri?
Pot încăpea 39 kg de nuci într-un sac de rafie normal?
Există pe aici oameni cu schizofrenie sau cunoașteți pe cineva care are? Dacă da, cum sună vocile și ce spun?
Ce poți vedea cu un telescop de 123 de lei? Poți vedea ceva sau e luat degeaba? Nici nu știu să- l montez. https://www.emag.ro/telescop- astronomic- f36050- 360- mm- argintiu- 28505/pd/DJCTF0BBM/?X-...? (mai mult)
Uitaţi ce spune poetul nostru V. Alecsandri: "Pe vârful visurilor nalte/ Plimbatu- s- a junia mea, / Deprinsă falnic ca să salte/ Din vis în vis, din stea în stea./ Şi sufletu- mi în exaltare/...? (mai mult)
Ce te face sa vrei sa iei parte la viata? De unde ai puterea de a face ceea ce faci zilnic? Realizezi uneori cat de neinsemnate sunt faptele si capacitatile tale? Am perioade cand ajung sa urasc tot ...? (mai mult)
Acceptarea absurdului este o virtuție sau o iluzie?
Bună! Ce ziceți, ce potrivește femeia rac și bărbatul leu intr-o relație? Imi puteți da cât mai multe detalii despre aceste zodii?
Nu cred ca un asteroid ar putea duce la sfarsirea dinozaurilor! Nu suna 100% credibil! Asa ca, oare ce s- a intamplat cu ei cu adevarat? Nu cred ca existau dinozauri intr- un singur loc pe planeta, unde...? (mai mult)
Educatia iti da cunostinte, dar nu inteligenta. Este adevarat?
De ce se zice ca răzbunarea este dulce?
Cum pot înțelege mai bine știința/medicina?
O scurtă incursiune în istorie. Întors diin Spania, Napoleon îşi convoacă înalţii demnitari într- o şedinţă la Palatul Tuileries. Este prezent acolo şi Talleyrand - ministru de externe ...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
UnchiulRamiz întreabă:
LisaJulie întreabă:
Mindfulness întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Istoria religiilor
Tu cat de multe stii despre marile religii ale lumii? Afla chiar acum!