Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 24 Februarie 2025 sunt:
Richard Dawkins spune undeva: "I...am a Pollyanna to believe that people would remain good when unobserved and unpoliced by God" [Pollyanna - o persoană caracterizată printr- un optimism iresponsabil...? (mai mult)
Otetul din alcool are alcool?
Acetona are alcool?
Regnul este o categorie sistematica a biologiei. Exista doua regnuri, trei, patru, cinci, sase sau opt, toate in legatura cu viata si atunci sunt curioasa de ce exista si regnul mineral? Pare ca...? (mai mult)
Care vi se par cele mai frumoase limbi din lume? Dar cele mai urâte? Eu personal ador japoneza, coreeana, spaniola, italiana, rusa și limba araba. Dar germana, maghiara, vietnameza și limba ...? (mai mult)
Cornul lui Gabriel este o forma geometrica descoperita de Torricelli, matematician Italian. Forma geometrica este o "palnie" de lungime infinita. Diametrul se ingusteaza progresiv dupa o relatie ...? (mai mult)
8 = 5 + 3; 10 = 5 + 5; 100 = 41 + 59... Puteţi găsi un număr par (diferit de 2) care să nu poată fi scris ca sumă a două numere prime?
Cum ați interpreta voi zicala "La pomul lăudat să nu te duci cu sacul"? De ce? Dați și exemple care se încadrează în proverb.
Salutare! Credeți că este posibil să trăim intr-o realitate simulată? (vă rog, dacă puteți, argumentați și răspunsul Dvs.)
Intrebare de optica: am lentile de contact +0.5 si port ochelari care au si ei +0.5. Asta e acelasi lucru cu a avea ochelari cu dioptria +1? Multumesc.
De ce viteza luminii are valoarea de 300.000 de kilometri pe secunda? Ce s-ar intampla daca ar fi infinita?
Tinerii ar trebui sa aiba experienta de viata inainte de a avea pareri?
Pot încăpea 39 kg de nuci într-un sac de rafie normal?
Există pe aici oameni cu schizofrenie sau cunoașteți pe cineva care are? Dacă da, cum sună vocile și ce spun?
Ce poți vedea cu un telescop de 123 de lei? Poți vedea ceva sau e luat degeaba? Nici nu știu să- l montez. https://www.emag.ro/telescop- astronomic- f36050- 360- mm- argintiu- 28505/pd/DJCTF0BBM/?X-...? (mai mult)
Uitaţi ce spune poetul nostru V. Alecsandri: "Pe vârful visurilor nalte/ Plimbatu- s- a junia mea, / Deprinsă falnic ca să salte/ Din vis în vis, din stea în stea./ Şi sufletu- mi în exaltare/...? (mai mult)
Ce te face sa vrei sa iei parte la viata? De unde ai puterea de a face ceea ce faci zilnic? Realizezi uneori cat de neinsemnate sunt faptele si capacitatile tale? Am perioade cand ajung sa urasc tot ...? (mai mult)
Acceptarea absurdului este o virtuție sau o iluzie?
Bună! Ce ziceți, ce potrivește femeia rac și bărbatul leu intr-o relație? Imi puteți da cât mai multe detalii despre aceste zodii?
Nu cred ca un asteroid ar putea duce la sfarsirea dinozaurilor! Nu suna 100% credibil! Asa ca, oare ce s- a intamplat cu ei cu adevarat? Nu cred ca existau dinozauri intr- un singur loc pe planeta, unde...? (mai mult)
Educatia iti da cunostinte, dar nu inteligenta. Este adevarat?
De ce se zice ca răzbunarea este dulce?
Cum pot înțelege mai bine știința/medicina?
O scurtă incursiune în istorie. Întors diin Spania, Napoleon îşi convoacă înalţii demnitari într- o şedinţă la Palatul Tuileries. Este prezent acolo şi Talleyrand - ministru de externe ...? (mai mult)
Salut! Am gasit un site unde am putut sa fac testul IQ gratuit dar punctajul este maxim 200.Am facut si testul de pe mensa.ro si punctajul maxim este de 126- 131. Am doua intrebari pentru cine stie clar...? (mai mult)
Unde sa mă duc să reușesc să montez telescopul? Am cumpărat un telescop astronomic de amatori și nu știu deloc să îl montez. Mă poate ajuta cineva? Culmea nu are carte de instrucțiuni. Cum...? (mai mult)
Am cumpărat un telescop astronomic de amatori și nu știu deloc să îl montez. Mă poate ajuta cineva? Culmea nu are carte de instrucțiuni. Cum se montează? Acesta este: https://www.emag.ro/telescop-...? (mai mult)
De ce viața e atât de nedreaptă cu unii? De ce unii chiar daca sunt buni au numai ghinion, se îmbolnăvesc și pățesc lucruri rele?
Cum este posibil ca părinții mei sa fie scunzi și eu să fiu mai înalt decât ei încă de la 13- 14 ani având în vedere faptul că ADN- ul este principalul factor care influențează înălțimea?...? (mai mult)
Ce puteti spune despre dinamica sociala?
Ce credeți voi că semnifică proverbul,,fiecare pentru sine, croitor de pâne,,?
Dam cu banul. Daca pica "pajura" castigam 1 leu si jocul se opreste. Daca pica "cap" pierdem 1 leu si mai dam o data cu banul. Care este probabilitatea ca, dand cu banul de 10 ori, sa facem profit...? (mai mult)
Este posibila o calatorie pe soare? Omul a reusit sa paseasca pe luna. In viitorul apropiat oamenii vor pasi pe marte, dar intrebarea mea este daca avansul tehnologic ne va permite in vreo 50 de ani sa...? (mai mult)
La un joc de noroc, Gigel incearca sa ghiceasca culoarea urmatoarei carti de joc. Atat timp cat cartea satisface predictia facuta, Gigel va castiga suma pariata. In caz contrar, banii vor fi pierduti....? (mai mult)
Ce parere aveti de Venit Universal de Baza? UBI mai pe scurt. Practic primesti bani cat sa supravietuiesti si sa faci orice pasiune ai avea fara temere ca ramai flamand si fara casa.
De ce nu are maimuta par la fund?
Ce părere aveți despre miliardari? Eu personal am ajuns la concluzia că nu ar trebui să existe. Și nu cred că există un singur argument logic sau etic care să justifice faptul că un singur procent...? (mai mult)
Deci dacă 2 femei sunt gemene si se căsătoresc cu 2 gemeni și ambele perechi fac copii, copiii aceia deși sunt verișori nu sunt cumva legati prin sânge? Pentru ca gemenii împart un ADN asemănător) ...? (mai mult)
Ceva interesant legat de numerele impare. Şirul acestor numere, îl ştie toată lumea, este: 1 3 5 7 9 11 ş.a.m.d. Dacă adunăm primii doi termeni ai şirului obţinem 4. Dacă la acest rezultat...? (mai mult)
Credeti ca, China o sa intreaca USA economic sau o sa fie cum a fost cu Japonia in anii 80's? "Japan Then, China Now" https://www.project- syndicate.org/commentary/for- america- china- is- the- new-...? (mai mult)
De ce am impresia ca știu ce gust are săpunul solid chiar daca niciodata nu l-am luat in gura si mestecat?
Mă enervează că atunci când merg la muncă mă trezesc foarte greu cu alarma dormind 8 ore si ceva dar cand am liber și vreau să dorm și eu 9 ore, nu pot să dorm mai mult de 6 ore. Trebuie să...? (mai mult)
Ne aflam in vremea in care se creeaza noua ordine mondiala? De ce acesti satani nu vor sa de- a inapoi cu ideea de pasaportul covid? Nu vi se pare ciudat ca peste tot se implementeaza aceeasi lege? Ma...? (mai mult)
Cum ați fi dacă lumea nu v-ar mai vedea și nu v-ar mai auzi?
Viaţa e doar o umbră călătoare, spune Sakespeare în Macbeth (walking shadow). Oamenii simpli, oamenii obişnuiţi îşi trăiesc vieţile şi mor şi nimeni nu- i mai ştie. Să ne gândim, de...? (mai mult)
Când va începe lumea sa gândească?
Cum credeti ca va fi peste 30 de ani in Romania, mai bine, mai rau? https://adevarul.ro/news/societate/sondaj- romanii- viziune- sumbraasupra- viitorului- - crescut- 30numarul- celor- cred- situatia-...? (mai mult)
Si-a mai pus cineva intrebarea,, Ce se intampla cu noi, inainte sa ne fi nascut?'' Gen, cu 2-3 ani in urma...
Cat de pregatita credeti este civilizatia umana pentru un contact cu o civilizatie extraterestra? "Gabriel de la Torre este un cercetator de la Universitatea din Cadiz, Spania, care crede ca omenirea...? (mai mult)
Care sunt aspectele universale de moralitate?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Invictusman2025 întreabă:
militiaromana întreabă:
brokxy întreabă:
ApostolDaniela întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Antonia
Te-ai indragostit de ea inca de la prima piesa? Hai sa vedem cat de bine o cunosti pe Antonia!