Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 17 Ianuarie 2025 sunt:
Salut! Am gasit un site unde am putut sa fac testul IQ gratuit dar punctajul este maxim 200.Am facut si testul de pe mensa.ro si punctajul maxim este de 126- 131. Am doua intrebari pentru cine stie clar...? (mai mult)
Unde sa mă duc să reușesc să montez telescopul? Am cumpărat un telescop astronomic de amatori și nu știu deloc să îl montez. Mă poate ajuta cineva? Culmea nu are carte de instrucțiuni. Cum...? (mai mult)
Am cumpărat un telescop astronomic de amatori și nu știu deloc să îl montez. Mă poate ajuta cineva? Culmea nu are carte de instrucțiuni. Cum se montează? Acesta este: https://www.emag.ro/telescop-...? (mai mult)
De ce viața e atât de nedreaptă cu unii? De ce unii chiar daca sunt buni au numai ghinion, se îmbolnăvesc și pățesc lucruri rele?
Cum este posibil ca părinții mei sa fie scunzi și eu să fiu mai înalt decât ei încă de la 13- 14 ani având în vedere faptul că ADN- ul este principalul factor care influențează înălțimea?...? (mai mult)
Ce puteti spune despre dinamica sociala?
Ce credeți voi că semnifică proverbul,,fiecare pentru sine, croitor de pâne,,?
Dam cu banul. Daca pica "pajura" castigam 1 leu si jocul se opreste. Daca pica "cap" pierdem 1 leu si mai dam o data cu banul. Care este probabilitatea ca, dand cu banul de 10 ori, sa facem profit...? (mai mult)
Este posibila o calatorie pe soare? Omul a reusit sa paseasca pe luna. In viitorul apropiat oamenii vor pasi pe marte, dar intrebarea mea este daca avansul tehnologic ne va permite in vreo 50 de ani sa...? (mai mult)
La un joc de noroc, Gigel incearca sa ghiceasca culoarea urmatoarei carti de joc. Atat timp cat cartea satisface predictia facuta, Gigel va castiga suma pariata. In caz contrar, banii vor fi pierduti....? (mai mult)
Ce parere aveti de Venit Universal de Baza? UBI mai pe scurt. Practic primesti bani cat sa supravietuiesti si sa faci orice pasiune ai avea fara temere ca ramai flamand si fara casa.
De ce nu are maimuta par la fund?
Ce părere aveți despre miliardari? Eu personal am ajuns la concluzia că nu ar trebui să existe. Și nu cred că există un singur argument logic sau etic care să justifice faptul că un singur procent...? (mai mult)
Deci dacă 2 femei sunt gemene si se căsătoresc cu 2 gemeni și ambele perechi fac copii, copiii aceia deși sunt verișori nu sunt cumva legati prin sânge? Pentru ca gemenii împart un ADN asemănător) ...? (mai mult)
Ceva interesant legat de numerele impare. Şirul acestor numere, îl ştie toată lumea, este: 1 3 5 7 9 11 ş.a.m.d. Dacă adunăm primii doi termeni ai şirului obţinem 4. Dacă la acest rezultat...? (mai mult)
Credeti ca, China o sa intreaca USA economic sau o sa fie cum a fost cu Japonia in anii 80's? "Japan Then, China Now" https://www.project- syndicate.org/commentary/for- america- china- is- the- new-...? (mai mult)
De ce am impresia ca știu ce gust are săpunul solid chiar daca niciodata nu l-am luat in gura si mestecat?
Mă enervează că atunci când merg la muncă mă trezesc foarte greu cu alarma dormind 8 ore si ceva dar cand am liber și vreau să dorm și eu 9 ore, nu pot să dorm mai mult de 6 ore. Trebuie să...? (mai mult)
Ne aflam in vremea in care se creeaza noua ordine mondiala? De ce acesti satani nu vor sa de- a inapoi cu ideea de pasaportul covid? Nu vi se pare ciudat ca peste tot se implementeaza aceeasi lege? Ma...? (mai mult)
Cum ați fi dacă lumea nu v-ar mai vedea și nu v-ar mai auzi?
Viaţa e doar o umbră călătoare, spune Sakespeare în Macbeth (walking shadow). Oamenii simpli, oamenii obişnuiţi îşi trăiesc vieţile şi mor şi nimeni nu- i mai ştie. Să ne gândim, de...? (mai mult)
Când va începe lumea sa gândească?
Cum credeti ca va fi peste 30 de ani in Romania, mai bine, mai rau? https://adevarul.ro/news/societate/sondaj- romanii- viziune- sumbraasupra- viitorului- - crescut- 30numarul- celor- cred- situatia-...? (mai mult)
Si-a mai pus cineva intrebarea,, Ce se intampla cu noi, inainte sa ne fi nascut?'' Gen, cu 2-3 ani in urma...
Cat de pregatita credeti este civilizatia umana pentru un contact cu o civilizatie extraterestra? "Gabriel de la Torre este un cercetator de la Universitatea din Cadiz, Spania, care crede ca omenirea...? (mai mult)
Care sunt aspectele universale de moralitate?
În 1687 Newton a publicat teoria sa a gravitaţiei. Pentru aproape 200 de ani oamenii de ştiinţă au observat un singur eveniment care era în dezacord cu prevederile acestei teorii. Acesta a fost mişcarea...? (mai mult)
Dragi filozofi,știm ca viata e un absurd, avem scopuri de a ignora acest fapt, dar oare dacă dai sens vieții nu este ceva absurd?
Mai lăsaţi îngrijorările zilei şi relaxaţi- vă cu o problemă distractivă; una de logică, evident. Au plecat la pescuit Ion cu fiul său şi Nicolae cu fiul său. Numărând peştii la întoarcere,...? (mai mult)
Unde se studiaza frenologia?
Ești un medic chirurg foarte priceput și ai un pacient care trebuie operat de urgență. Dacă nu va fi operat pacientul va muri însă dacă- l operezi acesta va fi condamnat la o viață în chinuri. ...? (mai mult)
Atei. Care a fost primul lucru care v-a facut sa va indepartati de religie?
Legile fizicii au existat asa de la inceput? Si daca asa este, se pot oare modifica?
Bună ziua, În lumea asta exista diferite modalități de conducere. As vrea din pura curiozitate sa aflu ce are fiecare particular fata de celelalte dar din punctul de vedere al conducerii, construcției,...? (mai mult)
Am ascultat ieri o idee și aș vrea să o împărtășesc cu voi. O să parafrazez. Cică unui copac i se cunoaște înălțimea abia când este răsturnat la pământ. Abia atunci oamenii își îndreaptă...? (mai mult)
Mă întorc iar la istorie :) Care credeţi voi că este adevărul în problema: moartea ţarului Alexandru I vs existenţa lui Feodor Kuzmich?
Mai încercaţi o mică problemă de logică? :) Trei băieţi discută despre meciurile de fotbal care urmează să fie disputate de către patru echipe peste câteva zile. Să zicem că băieţii ar ...? (mai mult)
Credeti ca institutiile confucius din intreaga lume raspandesc propaganda Chinei? Nu ca nu ar face si altii la fel. https://en.wikipedia.org/wiki/Confucius_Institute#Criticism_and_controversies "In...? (mai mult)
Cum pot sa aflu totul despre Corpul Uman?
De ce lumea arunca pe jos? Chiar si chistoacele nu ar trebui sa se arunce. Eu de multe ori vad in fata mea oaneni (mai mult tigani needucati) care atunca pe jos chiat si sticlele dar nu le zic nimic ca...? (mai mult)
Credeti ca ura fata de alte persoane provine din faptul ca incercam mereu sa parem mai buni decat restul si atunci le cautam nod in papura si atunci cand nu e cazul?
Totalitatea voinţelor masei se transmite unor personalităţi, spun istoricii. Şi puterea cu care sunt investite aceste personalităţi este singura cu drept de exercitare. Orice putere potrivnică,...? (mai mult)
Ce alimente nu fac rau daca as manca in fiecare zi? Am nevoie de niste surse de proteine fiindca fac sport, dar toti imi atrag atentia: Puiu are hormoni, Lactatele sunt cancerigene, De la oua fac colesterol. ...? (mai mult)
Ce parere aveti de conceptul de planeta super- locuibila sau super- habitabila? "O planetă super- locuibilă sau superlocuibilă sau, mai general, o lume super- locuibilă este o planetă sau o lună...? (mai mult)
Cum aţi rezolva asta (?): A B C D E - F G C H I = F G C H I Literele ascund cifre. Şi încă ceva: În această scădere nu există cifra 6.
Hei! De cateva luni, mai exact trei sau patru, imi atrage atentia mereu cifra 04. Daca ma uit la ceas, mereu vad ca e si patru minute. Dupa putin timp mi- am dat seama ca cel mai des imi sare in ochi...? (mai mult)
Am citit foarte multe teorii despre moarte, ce s- ar intampla dupa aceasta si de ce imi tot vin ganduri sa mor mai repede, sa aflu mai repede ce se intampla dupa moarte, daca exista viata dupa ea, ...? (mai mult)
Am auzit ca sunt multe melodii traditionale din diferite tari care au fost reinterpretate, de acum mii de ani. Daca e adevarat, cum au reusit? Ca nu aveai unde sa inregistrezi.
Buna TPU! Voi ce credeti despre Teoria Imortalitatii cuantice? Pentru cei care nu o stiu, nici eu nu o stiam inainte si mi- a luat f mult timp sa o inteleg! Dar ce am priceput eu din ea (sper sa o explic...? (mai mult)
Suntem pe o mica roca care pluteste intr- un spatiu infinit plin cu miliarde de galaxii care la randul lor contin miliarde de planete si stele fiecare! Voi ce credeti? Mai sunt si alte forme de viata in...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
UnchiulRamiz întreabă:
Mindfulness întreabă:
LisaJulie întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
The Notebook
Ai urmarit cu sufletul la gura povestea incredibila de dragoste dintre Noah si Allie? Afla acum cat de multe stii despre acest film!