Ce lucruri vi se par importante in viata dar pe care considerati ca alti oamenii nu le iau destul in considerare, si ca nu se pun accent pe acestea ori sunt ignorate sau trecute cu vederea, care ar ...? (mai mult)
Salutare! Va rog, are cineva cartea: " Istoria literaturii române, dramaturgia - Mircea Ghițulescu, 2008? Ofer Fundă cu drag :)
De ce oamenii de succes spun ca succesul depinde doar de tine? Cand vedem ca in multe culturi ( tari ) ''fericirea'' este asociata cu, cuvantul ''noroc''. Am trait noi oare intr- o minciuna? ...? (mai mult)
Ce carte motivațională v-a motivat pe voi in viața facandu-va mai încrezători și optimiști?
Ce stiti despre inconstientul colectiv la care se referea C.G. Jung si arhetipurile? Acele arhetipuri ( model original, initial, prototip, etc.) cel putin unele din ele se regasesc in toate culturile...? (mai mult)
Exista specii de păianjen care nu își injectează victimele prinse in plasă pentru a le omorî sau sa le paralizeze ci doar le înfășoară in pânză pentru a le păstra pentru consum? Majoritatea...? (mai mult)
Ce e silueta asta? https://youtu.be/wmxJFjH9MfM?si=pmOCccNVzdE2dEet&t=28 "estranha silhueta de luz foi registrada em corrego do boi, caxambu, mg, brasil"
Cum poate creste dependența de ecrane hiperactivitatea? Unii specialiști spun ca muzica și zgomotul tot mai mare mai ales când un copil mic este expus la asta îl face hiperactiv și neatent? Ce...? (mai mult)
O singură oră are 24 de ore. Atunci cum reușesc unii să facă 7 chestii deodată în 24 de ore, ca și cum o zi ar avea 48 de ore? Cum reușesc ei să păcălească timpul? Eu mă trezesc azi... în...? (mai mult)
Cine este dornic de o dezbatere pe tema religie- ateism- stiinta? Pozitia mea filozofica este - agnostic ateist. Stim cu toții (cei care nu cred in fantasmagorii) ca religia nu este altceva decat o ...? (mai mult)
Deși existența vieții este absurdă și non sens, noi oamenii avem simțul umorului, voi ați observat râsete și la alte animale?
Să presupunem că am putea marca moleculele dintr- un pahar cu apă. Turnăm apoi conținutul paharului în ocean și agităm bine oceanul, așa încât moleculele marcate să se distribuie uniform în...? (mai mult)
Salut, este adevarat ca in visele premonitorii iti poti vedea viitorul si ce vei face tu pe parcursul vieții? am avut acum de curand un sentiment de deja vu ca si cum s- a mai intamplat chestia aia...? (mai mult)
Mi-am rupt mana si am fost operat, m-aș putea juca pe calculator sau pe playstation? Mi-au fost scoase tijele si nu stiu daca am voie sa ma joc pe calculator sau playstation.
Ce factori au determinat evolutia primatelor la mersul biped?
Credeti ca popoarele superioare celor din africa, asia, america de nord, sud, Australia aveau dreptul sa faca genocide, sa le faca sclavi, sa le ia resurcele, sa le trateze ca pe niste non umani? Conforma...? (mai mult)
Ce știm despre istoria cea mai veche a germanilor? Spun mai întâi ce știu eu. Știu că în anul 9 î.e.n. o populație germanică sub comanda lui Arminius a distrus niște legiuni romane. Știu că...? (mai mult)
Imperiul Bizantin a durat peste 1000 de ani. Credeti ca USA sau Uniunea europeana se vor putea mentine cel putin atat timp? Chiar daca nu sunt imperii in sensul clasic. https://ro.wikipedia.org/wiki/Imperiul_Roman_de_R%C4%83s%C4%83rit ...? (mai mult)
Diviziunea celulară - Poate fi explicată cu ajutorul fizicii și în particular al mecanicii cuantice? Dar reproducerea? Dar metabolismul?
Care dintre următoarele idei vi se pare mai aproape de adevăr? 0. Omul moare și toate realizările lui se șterg în timp, până și amintirile, ca și cum nu ar fi existat vreodată. 1. Omul exercită...? (mai mult)
Cum as putea sa mă bucur mai mult de atracțiile/pasiunile pe care le am pentru astronomie și astrologie? Pur și simplu e fascinant tor ce tine de cer/stele)Univers/Planete. Dumnezeu a creat un Univers...? (mai mult)
Care-i treaba cu solstitiul? Incepe ziua sa scada de acum inainte deja? :( Cate ore are si cat scade / zi? Mi se pare deprimant! :( :( :(
Care sunt, din punctul vostru de vedere, cele mai de încredere studii, videoclipuri, site- uri și/sau cărți(sau persoane, autori) care prezintă greșelile din punct de vedere istoric ale evenimentelor,...? (mai mult)
Cum faceți sa captati înțelepciunea dimineata la 6 și mereu? Cineva zicea ca gândul e dejectia minții. Asadar cum faceți?
E cineva de-aici interesat de neoplatonism?
Iisus spune ca daca mana ta dreapta te face sa pacatuiesti, tai- o, pentru ca e mai bine sa- ti pierzi o mana decat sa arzi cu totul in flacarile iadului (Matei 5:29- 30). Mult timp dupa, Nietzsche...? (mai mult)
Pentru Socrate Statul ideal trebuie sa se bazeze pe justitie si virtute (asemanarea divinului). Pentru Herbert Spencer statul trebuie sa se bazeze pe industrie (societate industriala). Cu care va...? (mai mult)
Cu care va identificati mai mult din Legea celor trei etape a lui Comte si Spencer? Teología, Metafízica sau Pozitivismul? Platón fundamenta Republica pe triada Unul, Nous si Anima Mundi. Astazi...? (mai mult)
Astăzi am văzut un mesaj care scria "Iertarea se întâmplă când îți dai seama că nu era nimic de iertat și totul a fost așa cum trebuie să fie" Ce vrea să zică acest mesaj? Credeți că acest...? (mai mult)
În prima jumătate a secolului trecut, niște gânditori marxiști, sau mai bine zis neomarxiști (Școala de la Frankfurt), au fost primii care au declarat deschis că rolul revoluționar al proletariatului...? (mai mult)
Am citit mai demult despre o teorie cum ca transfuziile de sange de la persoanele tinere către persoanele mai in varsta pot ajuta omul sa trăiască mai mult! Eu personal nu cred in aceasta teorie pentru...? (mai mult)
Ce părere aveți de Miguel de Unamuno? Dar de Salvador de Madariaga?
Ce sunt gândurile și emoțiile din punct de vedere științific? Recomandați- mi ceva literatură în domeniu dacă cunoașteți. Părerea mea e că și gândurile și emoțiile nu sunt decât niște...? (mai mult)
Cum arata jumatatea cealalta a Lunii? In cine putem avea incredere daca ar fi sa vedem o poza? Ca naa... o jumatate o vedem cu ochii nostri, dar cealalta? Oare sa mergem si noi ca doamna ceea ce calatoreste...? (mai mult)
Putem face sa se întâmple în viața noastră ceea ce ne dorim sau ceea ce se întâmplă nu depinde de noi?
Voi credeti ca daca ar fi existat gauri de vierme extraterestrii nu trebuiau deja sa fie la noi sa ne ia resursele?
Imi puteti da exemple de forte distribuite la mecanica?
E o chestie pe care, indiferent cat o analizez, nu o pot intelege. Nu ca as fi eu vreun ascet sau vreun sfant, dar ideea de a depune efort si de a deveni implicat in mod activ in scopul unei placeri...? (mai mult)
Banuiesc ca stiati multi dintre voi ca atunci cand e vara in emisfera nordica in cea sudica este iarna. Dar stiati ca lunile anotimpurilor nu sunt aceleasi? In emisfera sudica lunile junie, julie ...? (mai mult)
De unde pot să citesc spiritualitate?
Cine au fost primii oameni care scris despre calatoria in timp? Primii scriitori stiu ca au fost HG Wells si Mark Twain, dar cine au fost primii oameni de stiinta care au studiat posibilitatea calatoriei...? (mai mult)
Ce părere aveți de cartea din Tainele Vieții și ale Universului de prof.Scarlat Demetrescu? Ce impresie v- a lăsat? E foarte groasa din ce am văzut.O am acasă și mă întreb dacă merită...? (mai mult)
As vrea sa discutam despre împlinirea sinelui, sunteți împăcați cu voi înșivă?
În urmă cu o lună m-a pus să-mi semnez demisia de la locul meu de muncă, iar ieri m-a sunat să vin înapoi. Credeți că s-au unit planetele pentru mine, ceva forțe s-au unit pentru mine?
Ce părere aveți de conceptul de trezirea speciei? Credeți că specia asta a noastră umana trebuie sa se trezească în vreun fel?
Ați auzit de teoria cum ca ce face copilul în primii ani de viata va determina cum se va comporta toată viața? Dacă colorează în afara liniilor și are camera dezordonata și arunca lucruri, acest...? (mai mult)
Edison obișnuia să- i testeze pe cei care solicitau angajare la unul din laboratoarele sale, să vadă dacă au oarecare idei. Într- o zi, se prezintă un tânăr care spune că are o idee strălucită:...? (mai mult)
Ați visat persoane cunoscute care au murit? V-au spus unde am ajuns? Ce părere au avut de unde au ajuns?
Am 2 microscoape portabile mici mărire 60 x și 80 x și un binoclu profesional Celestron Cometron. Vreau sa observ natura cu ele.Cum as putea fi un observator al naturii, un mic cercetător al naturii...? (mai mult)
Cum pot afla rezultatele la Concursul regional Mate+? Am incercat de toate
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Marius22222222222 întreabă:
Xena20 întreabă:
led10 întreabă:
octav005 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Up (Deasupra Tuturor)
Ai urmarit cu emotie povestea lui Carl si a lui Ellie? Ai prins drag de Russell, dar si de amicii sai, Dug si Kevin? Afla cat de bine ii cunosti!