Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 24 Februarie 2025 sunt:
În 1687 Newton a publicat teoria sa a gravitaţiei. Pentru aproape 200 de ani oamenii de ştiinţă au observat un singur eveniment care era în dezacord cu prevederile acestei teorii. Acesta a fost mişcarea...? (mai mult)
Dragi filozofi,știm ca viata e un absurd, avem scopuri de a ignora acest fapt, dar oare dacă dai sens vieții nu este ceva absurd?
Mai lăsaţi îngrijorările zilei şi relaxaţi- vă cu o problemă distractivă; una de logică, evident. Au plecat la pescuit Ion cu fiul său şi Nicolae cu fiul său. Numărând peştii la întoarcere,...? (mai mult)
Unde se studiaza frenologia?
Ești un medic chirurg foarte priceput și ai un pacient care trebuie operat de urgență. Dacă nu va fi operat pacientul va muri însă dacă- l operezi acesta va fi condamnat la o viață în chinuri. ...? (mai mult)
Atei. Care a fost primul lucru care v-a facut sa va indepartati de religie?
Legile fizicii au existat asa de la inceput? Si daca asa este, se pot oare modifica?
Bună ziua, În lumea asta exista diferite modalități de conducere. As vrea din pura curiozitate sa aflu ce are fiecare particular fata de celelalte dar din punctul de vedere al conducerii, construcției,...? (mai mult)
Am ascultat ieri o idee și aș vrea să o împărtășesc cu voi. O să parafrazez. Cică unui copac i se cunoaște înălțimea abia când este răsturnat la pământ. Abia atunci oamenii își îndreaptă...? (mai mult)
Mă întorc iar la istorie :) Care credeţi voi că este adevărul în problema: moartea ţarului Alexandru I vs existenţa lui Feodor Kuzmich?
Mai încercaţi o mică problemă de logică? :) Trei băieţi discută despre meciurile de fotbal care urmează să fie disputate de către patru echipe peste câteva zile. Să zicem că băieţii ar ...? (mai mult)
Credeti ca institutiile confucius din intreaga lume raspandesc propaganda Chinei? Nu ca nu ar face si altii la fel. https://en.wikipedia.org/wiki/Confucius_Institute#Criticism_and_controversies "In...? (mai mult)
Cum pot sa aflu totul despre Corpul Uman?
De ce lumea arunca pe jos? Chiar si chistoacele nu ar trebui sa se arunce. Eu de multe ori vad in fata mea oaneni (mai mult tigani needucati) care atunca pe jos chiat si sticlele dar nu le zic nimic ca...? (mai mult)
Credeti ca ura fata de alte persoane provine din faptul ca incercam mereu sa parem mai buni decat restul si atunci le cautam nod in papura si atunci cand nu e cazul?
Totalitatea voinţelor masei se transmite unor personalităţi, spun istoricii. Şi puterea cu care sunt investite aceste personalităţi este singura cu drept de exercitare. Orice putere potrivnică,...? (mai mult)
Ce alimente nu fac rau daca as manca in fiecare zi? Am nevoie de niste surse de proteine fiindca fac sport, dar toti imi atrag atentia: Puiu are hormoni, Lactatele sunt cancerigene, De la oua fac colesterol. ...? (mai mult)
Ce parere aveti de conceptul de planeta super- locuibila sau super- habitabila? "O planetă super- locuibilă sau superlocuibilă sau, mai general, o lume super- locuibilă este o planetă sau o lună...? (mai mult)
Cum aţi rezolva asta (?): A B C D E - F G C H I = F G C H I Literele ascund cifre. Şi încă ceva: În această scădere nu există cifra 6.
Hei! De cateva luni, mai exact trei sau patru, imi atrage atentia mereu cifra 04. Daca ma uit la ceas, mereu vad ca e si patru minute. Dupa putin timp mi- am dat seama ca cel mai des imi sare in ochi...? (mai mult)
Am citit foarte multe teorii despre moarte, ce s- ar intampla dupa aceasta si de ce imi tot vin ganduri sa mor mai repede, sa aflu mai repede ce se intampla dupa moarte, daca exista viata dupa ea, ...? (mai mult)
Am auzit ca sunt multe melodii traditionale din diferite tari care au fost reinterpretate, de acum mii de ani. Daca e adevarat, cum au reusit? Ca nu aveai unde sa inregistrezi.
Buna TPU! Voi ce credeti despre Teoria Imortalitatii cuantice? Pentru cei care nu o stiu, nici eu nu o stiam inainte si mi- a luat f mult timp sa o inteleg! Dar ce am priceput eu din ea (sper sa o explic...? (mai mult)
Suntem pe o mica roca care pluteste intr- un spatiu infinit plin cu miliarde de galaxii care la randul lor contin miliarde de planete si stele fiecare! Voi ce credeti? Mai sunt si alte forme de viata in...? (mai mult)
Ce părere aveți despre astronomie? E o știință frumoasa.Pacat că nu se face in scoli.
Cui ii mai place astrologia și astronomia? Mie da.
Din ce substanțe și prin ce metode se creează cristalul (metamfetamina)? Daca ar putea sa îmi răspundă cineva.
Dragii mei, întrebarea mea de astăzi este ce facem noi cand dispare speranta?
Ce limba vorbeau fostele popare Arabe? Adica stiu ca lb. Araba a fost adusa prin influenta religiei, dar de fapt putine tari erau vorbitori asa este?
Ce credeti, a existat vreodata un eveniment unic in istorie? Poate exista ceva irepetabil? Care ar fi acela?
Cum credeti ca ar fi evoluat omenirea daca nu ar fi existat religia? Ar fi fost mai bine sau mai rau?
De ce nu ne- au vizitat extratereștrii până acum daca ei sa zicem că ar fi mai avansați tehnologic? Cu ajutorul avansării tehnologiei ar fi putut să străbată distanțele dar nu au făcut- o până...? (mai mult)
Credeți că extratereștrii ne vizitează prin acele apariții O.Z.N?
Din nou istorie. Care a fost, după părerea voastră, adevărata cauză (sau cauze?) a războiului din Europa anului 1812? Părerile istoricilor sunt împărţite. Dacă îi întrebi istoricii francezi,...? (mai mult)
Pentru iubitorii de istorie. Credeţi că putem vorbi despre "legile istoriei"? Are istoria legi, aşa cum are, de exemplu, fizica? Şi dacă da, le cunoaşte cineva? Le înţelege? Din câte am citit...? (mai mult)
De ce frunzele își schimbă culoarea? În fiecare toamnă ne bucurăm de frumusețea culorilor. Amestecul de roșu, violet, portocaliu și galben este rezultatul proceselor chimice care au loc în...? (mai mult)
Noi suntem guvernati de planete? Apartinem unor planete? Planetele ne creeaza constiinta si personalitatea in functie de ziua in care ne-am nascut?
Există o întrebare pe care majoritatea dintre noi o întreabă la un moment dat în viața noastră, al cărei răspuns încă eludează umanitatea: de unde au venit toate astea? Orice componentă...? (mai mult)
Este adevărat că în Suedia este 6 luni vară și 6 luni iarnă?
De ce există legi ale naturii și de ce mintea noastră poate înțelege aceste legi?
Salutare TPU! Oare pot gasi carti de filosofie la o biblioteca normala sau trebuie neaparat sa cumpar? Funda! P.s nu stiu daca e chiar potrivita aceasta categorie, imi pare rau!
Ce exercitii de introspectie si analiza de sine ati incercat si v-au ajutat?
Cum credeti ca Facebook, Google, YouTube stiu despre noi utilizatorii atatea lucruri?
Este ateismul un concept filozofic și o religie?
Ce ideologie politica ati prefera între dark enlightenment, posadism, anarho frontierism, soulism, fully automated luxury space gay communism sau ingsocism?
Am o mare problema. Cred că ni s- au făcut farmece și culmea tocmai bunica- mea, mie și mamei mele. Cred ca ne- a legat să stăm lângă nebunul de fiu- so că altfel nu îmi explic. De fiecare dată...? (mai mult)
De ce credeti ca omul are nevoie de arta? De muzica? De unde vin aceste nevoi?
Mă contrazicem pe marginea unui anumit subiect(irelevant) pe chat cu o persoană random, iar într- un anumit moment eu am vrut să îi dau ca argument analiza unui anumit cuvânt dintr- o anumită frază(nu...? (mai mult)
Cand va începe sfarsitul lumii?
Salut! Am avut un vis si era alta lume, eu eram alta persoana, dar acelasi nume, aceeasi fata, doar ca alta personalitate, prin acea lume spun ca, animale vorbesc, eu vorbesc cu ele, e ca si cum...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Invictusman2025 întreabă:
brokxy întreabă:
militiaromana întreabă:
Alida_Maria_1988 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Educatie sexuala
Cat de multe stii despre reproducerea umana, boli si mijloace de contraceptie?