Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 17 Ianuarie 2025 sunt:
Ce părere aveți despre astronomie? E o știință frumoasa.Pacat că nu se face in scoli.
Cui ii mai place astrologia și astronomia? Mie da.
Din ce substanțe și prin ce metode se creează cristalul (metamfetamina)? Daca ar putea sa îmi răspundă cineva.
Dragii mei, întrebarea mea de astăzi este ce facem noi cand dispare speranta?
Ce limba vorbeau fostele popare Arabe? Adica stiu ca lb. Araba a fost adusa prin influenta religiei, dar de fapt putine tari erau vorbitori asa este?
Ce credeti, a existat vreodata un eveniment unic in istorie? Poate exista ceva irepetabil? Care ar fi acela?
Cum credeti ca ar fi evoluat omenirea daca nu ar fi existat religia? Ar fi fost mai bine sau mai rau?
De ce nu ne- au vizitat extratereștrii până acum daca ei sa zicem că ar fi mai avansați tehnologic? Cu ajutorul avansării tehnologiei ar fi putut să străbată distanțele dar nu au făcut- o până...? (mai mult)
Credeți că extratereștrii ne vizitează prin acele apariții O.Z.N?
Din nou istorie. Care a fost, după părerea voastră, adevărata cauză (sau cauze?) a războiului din Europa anului 1812? Părerile istoricilor sunt împărţite. Dacă îi întrebi istoricii francezi,...? (mai mult)
Pentru iubitorii de istorie. Credeţi că putem vorbi despre "legile istoriei"? Are istoria legi, aşa cum are, de exemplu, fizica? Şi dacă da, le cunoaşte cineva? Le înţelege? Din câte am citit...? (mai mult)
De ce frunzele își schimbă culoarea? În fiecare toamnă ne bucurăm de frumusețea culorilor. Amestecul de roșu, violet, portocaliu și galben este rezultatul proceselor chimice care au loc în...? (mai mult)
Noi suntem guvernati de planete? Apartinem unor planete? Planetele ne creeaza constiinta si personalitatea in functie de ziua in care ne-am nascut?
Există o întrebare pe care majoritatea dintre noi o întreabă la un moment dat în viața noastră, al cărei răspuns încă eludează umanitatea: de unde au venit toate astea? Orice componentă...? (mai mult)
Este adevărat că în Suedia este 6 luni vară și 6 luni iarnă?
De ce există legi ale naturii și de ce mintea noastră poate înțelege aceste legi?
Salutare TPU! Oare pot gasi carti de filosofie la o biblioteca normala sau trebuie neaparat sa cumpar? Funda! P.s nu stiu daca e chiar potrivita aceasta categorie, imi pare rau!
Ce exercitii de introspectie si analiza de sine ati incercat si v-au ajutat?
Cum credeti ca Facebook, Google, YouTube stiu despre noi utilizatorii atatea lucruri?
Este ateismul un concept filozofic și o religie?
Ce ideologie politica ati prefera între dark enlightenment, posadism, anarho frontierism, soulism, fully automated luxury space gay communism sau ingsocism?
Am o mare problema. Cred că ni s- au făcut farmece și culmea tocmai bunica- mea, mie și mamei mele. Cred ca ne- a legat să stăm lângă nebunul de fiu- so că altfel nu îmi explic. De fiecare dată...? (mai mult)
De ce credeti ca omul are nevoie de arta? De muzica? De unde vin aceste nevoi?
Mă contrazicem pe marginea unui anumit subiect(irelevant) pe chat cu o persoană random, iar într- un anumit moment eu am vrut să îi dau ca argument analiza unui anumit cuvânt dintr- o anumită frază(nu...? (mai mult)
Cand va începe sfarsitul lumii?
Salut! Am avut un vis si era alta lume, eu eram alta persoana, dar acelasi nume, aceeasi fata, doar ca alta personalitate, prin acea lume spun ca, animale vorbesc, eu vorbesc cu ele, e ca si cum...? (mai mult)
Are cum sa-ti creasca par in zone unde nu creste parul? De exemplu daca ma dau cu ulei de ricin pe frunte sau intr-un loc pe palma sau pe frunte, poate creste par in zonele acelea?
Moartea nu exista! Singurul tip de moarte pe care il vom experimenta de- a lungul existentei noastre universale este doar cea biologica. Adica moartea fizica a trupurilorcare ti- au sustinut constiinta!...? (mai mult)
Bună! Nu vi se pare că filozofii spun lucruri greșite sau minciuni, nu știu exact cum să le zic, intenționat sau fără să observe? Un exemplu ar fi:, , Eram Profet, ne atrage atenția Mahomed,...? (mai mult)
În cartea sa "Nevoia de vulgaritate", scriitorul Ion Băieşu explică - cu argumente - de ce avem noi oamenii nevoie de vulgaritate. Recent am urmărit pe Youtube un video de la deschiderea unui ...? (mai mult)
Ce credeti ca se va intampla cu noi daca pe pamant va evolua in viitor o specie mai puternica? Sau daca vine una din alta parte, de pe alta planeta. Oare va fi neaparat un razboi? Am putea sa existam...? (mai mult)
Oare lumea sau rasa umana va avea un sfarsit? Care credeti ca va fi acela?
Pentru cei care cred ca ordinea nu poate rezulta in urma unei "explozii". Asezati sub o foaie de hartie alba un magnet. Acum luati in mana un pumn de pilitura de fier si aruncati- o cu putere in ...? (mai mult)
Cum a reușit o țară așa mică precum Anglia să creeze cel mai mare imperiu din istorie?
Cum putem ști cu certitudine că Universul are 13 miliarde de ani dacă putem observa doar o parte din el? Se știe că există corpuri și dincolo de Universul observabil. Cum putem studia Universul ...? (mai mult)
De ce Romanii sunt mandri cu melodiile populare sau manelele? Cand stim ca toate au fost preluate fie de la turci fie de la rusi. Efectiv nu avem nimic unic, imi pare rau sa zic asta.
Cu tehnologia actuală s-ar putea inventa un cip care să controleze neurotransmițătorii, vindecând astfel multe boli mintale?
Când şi cum credeţi voi că a apărut limbajul (limbile vorbite)? Cele mai vechi documente scrise, în sumeriană sau egipteană, nu ne ajută cu nimic în aflarea răspunsului la această întrebare,...? (mai mult)
Cum interpretați voi citatul de mai jos? https://ibb.co/ZLmStJP Credeți că e adevărat ce spune?
Hey, am o întrebare, densitatea oțelului este mai mare de cât cea a fierului? Adică dacă oțelul este mai greu decât fierul asta vreau să știu.
Hey, am o întrebare, densitatea oțelului este mai mare de cât cea a fierului? Adică dacă oțelul este mai greu decât fierul, asta vreau să știu?
De ce așa mulți oameni cred că autismul înseamnă automat retard mintal?
Ce poate şi ce nu poate explica biologia evolutivă? Comentând despre ştirile negative în campaniile politice, autoarea Cathleen Hall Jamieson spune că "there appears to be something hardwired into...? (mai mult)
Aveti amintiri dragi, care va leaga de anumite locuri? Am fost la mare zilele astea. Nu am putut deloc sa traiesc in prezent. Vedeam tineri, cupluri, familii si imi aminteam de prima data cand am...? (mai mult)
Dupa ce mor eu, sa zic ca mor maine, dupa cat timp se naste alt om? Eu mor si corpul meu putrezeste in pamant si dupa cativa ani se naste un alt copil care incepe sa vada lumea asa cum o vad si eu acum...? (mai mult)
Avem nevoie de moralitate ca societate? Nihiliștii afirmă, în general, unele sau toate din următoarele: nu există dovezi rezonabile pentru existența unui creator sau cârmuitor suprem, o...? (mai mult)
Am vorbit azi cu o doamna care lucreaza la protectia copilului si imi spunea ca majoritatea copiilor ajung acolo ca parintii divorteaza. Ea spunea ca majoritatea divorturilor se produc din cauza femeilor,...? (mai mult)
Am auzit ca dupa ce murim energia din noi exista si se duce in alta gazda! Asa o fi?
De ce nu putem vedea radiatiile sau nu stiu cum sa exprim mai bine, alte unde, in genul in care o fac alte animale? Lumina intr- un spectru mai mare, curentii magnetici dupa care se orienteaza unele...? (mai mult)
Ce parere aveti despre clonarea umana? E moral? De de nu se cloneaza fiinte umane? V-ati clona daca ati avea posibilitatea?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
UnchiulRamiz întreabă:
Mindfulness întreabă:
LisaJulie întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
The Walking Dead
Ai curaj sa faci testul referitor la unul dintre cele mai inspaimantatoare seriale, The Walking Dead? Hai sa vedem cat de multe stii despre acesta!