1)Dacă îți dorești ceva foarte mult, Universul t- l da sau pur si simplu nu, deoarece nu așa funcționează? 2)Unele lucruri nu se întâmplă pentru ca nu ai făcut ceea ce trebuia sau e mai ...? (mai mult)
Cand va veni sfarsitul lunii?
Ce știți despre starea de transă? Ce experiențe aveți? Cea mai intensa experienta a mea a fost când mi- am păstrat concentrarea în centrul creierului și la un moment dat nu mai eram în camera...? (mai mult)
Ar putea exista viata formata din alt element decat carbonul? Poate din siliciu. Pe pamant nu, dar in alta parte?
De ce corpurile ceresti: planete, stele, gauri negre, sunt rotunde?
Poate sa fie depasita viteza luminii? Exista particule care se misca mai repede decat fotonii?
Salutare! De ce alegătorii încetinesc spre linia de sosire? Este ceva psihologic?
Dupa ce murim ce se intampla? Cum va explicati continuitatea vietii? Continuam sa ne nastem? Ce se intampla cu adnul dupa ce murim?
Dupa ce murim sufletul nostru se duce in alta celula si da nastere unei alte fiinte?
Credeti ca dintr-o data au izbucnit incendiile in Grecia si Turcia? Este posibil sa fi fost declansate tot de oameni? Ce se aude?
Este adevărat că esența vieții stă în bani, bere și manele?
Teorii ale conspiratiei, imi plac foarte mult, dar voua? Ce parere aveti despre cazul DB. Cooper, aterizarea pe luna si turnurile gemene?
Ce este știința și ce nu? Care este scopul științei? Ce este o teorie științifică? Care sunt principiile metodei științifică? Toate acestea sunt întrebări la care răspunde filosofia, ...? (mai mult)
Cum s-a reusit masurarea materiei din univers? Am văzut niște procente, dar poate cineva să îmi spună cum au făcut?
Am putea spune ca mintea si creierul sunt una si aceeasi entitate. Desi pentru mine afirmatia pare destul de adevarata, se poate argumenta ca nu reprezinta decat o teorie filosofica. Filosofie sau...? (mai mult)
Salut! Să ne imaginăm că suntem în anii 1916 - 1920. De ce resurse naturale aveai nevoie pentru a purta un război?
Se zice ca Universul era in haos la inceput, dar asta nu inseamna ca legile fizice nu existau pe atunci? Deci cum a luat nastere universul din legile fizicii daca inainte era dezordine? Legile fizice...? (mai mult)
Întrebarea de ce legile fundamentale ale naturii sunt adevărate şi de ce parametrii ei numerici sunt aşa cum sunt admite două părţi de răspuns. Prima e oferită de Landscape: nici numerele şi ...? (mai mult)
Ar putea o fiinta sa traiasca, sa supravietuiasca caderii in interiorul unei gauri negre?
Care credeti ca este cea mai dezvoltata stiinta? Sau sa o numesc disciplina. Matematica, Filosofia, Fizica, Chimia, Biologia? Care explica cel mai bine pana acum, natura, lumea sau universul in...? (mai mult)
Credeti ca se va putea vreodata muta creierul unui om intr-o masina? Intr-un computer sau in ceva artificial care sa-i sustina existenta?
Aplicarea teoriei evoluției este morala sau imorala? Doar cei care cunosc evoluția sa răspundă
In ce se extinde universul?
„Dacă Dante ar fi ştiut ce înseamnă un bombardament aerian, infernul său ar fi arătat de o mie de ori mai rău." Sven Hassel, Blindatele Morții. Ce părere aveți de acest citat? Credeți că...? (mai mult)
Cum își aleg oamenii obiectivele? Cum își planifică îndeplinirea obiectivelor? Cum își adoptă planurile? Cum își evaluează eforturile pentru a atinge un obiectiv specific?
Este un gest egoist sa aduci pe lume un copil constient de faptul ca s-ar putea sa iti mosteneasca o boala fizica sau psihica, o infirmitate pe care o ai?
Oare așa este? Cel care nu este mulțumit cu ceea ce are, nu ar fi să fie mulțumit de ceea ce ar dori să aibă. „
Cat de mic iq ar trebui sa aibă un om încât sa nu aibă conștiința de sine umana?
Dacă ai putea deveni imortal și nimic nu te- ar putea ucide, nici tu însuți nu te- ai putea sinucide și ai trăi pentru eternitate ai face- o? Ce te- ar determina să iei această decizie? Cum crezi...? (mai mult)
E vina saracilor ca sunt saraci?
Salut! Poate cineva să îmi descrie mai amănunțit din ce era formată vestimentația nobililor din perioada celor două războaie mondiale, chiar și cea interbelică?
Alegem orice numar natural "n". Daca "n" este par aplicam relatia "n/2" Daca "n" este impar aplicam relatia "3*n+ 1". Interesant ca daca aplicam acest algoritm de calcul majoritatea numerelor naturale...? (mai mult)
"If you can talk brilliantly about a problem, it can create the consoling illusion that it has been mastered." - Stanley Kubrick Cum ați interpreta voi acest citat?
Cum se poate citi asta? Este de la electronvolt: 1, 602 176 462(63) · 10-19 J
Seria 1 - 1/2 + 1/3 - 1/4 + 1/5 - 1/6..., cu un număr infinit de termeni, pare a fi convergentă. Credeţi că există vreo posibilitate de a afla suma termenilor?
Aseara am iesit putin afara si m- am uitat spre cerul senin. Evident, erau stele, dar din cand in cand, cerul era strabatut de mici puncte luminoase cu o traiectorie rectilinie uniforma. Nu erau in ...? (mai mult)
Cum credeţi că s-ar rezolva asta? https://ibb.co/9T9Wwjn
Care este procentul celor care suferă de anxietate socială generală raportat la întreaga populație a lumii? Am citit în unele părți că ar fi 2%, dar Wiki Pedia spune că ar fi aproximativ 13%....? (mai mult)
Ce experimente v-ar plăcea să faceți dacă ați fi oameni de știință și ați avea banii necesari la dispoziție?
Știe cineva ce culoare aveau ochii lui Dimitrie Cantemir?
Este aceasta lume perfecta sau imperfecta? Doar pentru pasionați de filozofie.
S- ar putea face ceva, ca un virus care să le declanșeze anxietate socială generală tuturor oamenilor de pe Pământ (sau la cei mai mulți dintre ei)? Știu că ar fi groaznic. Întreb doar din...? (mai mult)
Cuvântul "evreu" are vreo legătură cu (provine de la) personajul Eber - Gen. 11:14? (Nu e o problemă de religie, ci una de origine a unor cuvinte)
Ce credeți despre evoluția tehnologiei, mai precis a Inteligenței Artificiale (AI) și a Automatizării în raport cu civilizația umană? Care credeți că sunt aspectele pozitive și negative...? (mai mult)
Se poate folosi CRISPR pentru a schimba culoarea ochilor, de exemplu? Să zicem că în viitor aș vrea să îmi fac ochii albaștrii. CRISPR ar putea face asta pentru mine? Sau există limitări care...? (mai mult)
Cati siverti pe an erau in anul 1991 in Romania datorita accidentului de la Cernobyl?
„Oamenii deștepți învață din tot ce li se întâmplă și de la toată lumea. Oamenii mediocri învață din experiența proprie, iar oamenii stupizi au deja toate răspunsurile." – Socrate Ce...? (mai mult)
De unde pot sa inteleg mai bine astrologia?
Daca adaugam 1+2+3+4+5+6+7+... si asa la infinit obtinem un numar negativ?
Salut TPU! Este cinve care se pricepe la istorie, în special perioada celor două războaie mondiale și mi-ar putea răspunde la niște întrebari?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
UnchiulRamiz întreabă:
Mindfulness întreabă:
LisaJulie întreabă:
dansarabia1234 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Ted
Ai trait si tu aventurile ursuletului adus la viata, Ted, atat in Ted 1, cat si in Ted 2? Atunci, hai sa vedem cat de multe iti mai amintesti!