Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 24 Februarie 2025 sunt:
Este un gest egoist sa aduci pe lume un copil constient de faptul ca s-ar putea sa iti mosteneasca o boala fizica sau psihica, o infirmitate pe care o ai?
Oare așa este? Cel care nu este mulțumit cu ceea ce are, nu ar fi să fie mulțumit de ceea ce ar dori să aibă. „
Cat de mic iq ar trebui sa aibă un om încât sa nu aibă conștiința de sine umana?
Dacă ai putea deveni imortal și nimic nu te- ar putea ucide, nici tu însuți nu te- ai putea sinucide și ai trăi pentru eternitate ai face- o? Ce te- ar determina să iei această decizie? Cum crezi...? (mai mult)
E vina saracilor ca sunt saraci?
Salut! Poate cineva să îmi descrie mai amănunțit din ce era formată vestimentația nobililor din perioada celor două războaie mondiale, chiar și cea interbelică?
Alegem orice numar natural "n". Daca "n" este par aplicam relatia "n/2" Daca "n" este impar aplicam relatia "3*n+ 1". Interesant ca daca aplicam acest algoritm de calcul majoritatea numerelor naturale...? (mai mult)
"If you can talk brilliantly about a problem, it can create the consoling illusion that it has been mastered." - Stanley Kubrick Cum ați interpreta voi acest citat?
Cum se poate citi asta? Este de la electronvolt: 1, 602 176 462(63) · 10-19 J
Seria 1 - 1/2 + 1/3 - 1/4 + 1/5 - 1/6..., cu un număr infinit de termeni, pare a fi convergentă. Credeţi că există vreo posibilitate de a afla suma termenilor?
Aseara am iesit putin afara si m- am uitat spre cerul senin. Evident, erau stele, dar din cand in cand, cerul era strabatut de mici puncte luminoase cu o traiectorie rectilinie uniforma. Nu erau in ...? (mai mult)
Cum credeţi că s-ar rezolva asta? https://ibb.co/9T9Wwjn
Care este procentul celor care suferă de anxietate socială generală raportat la întreaga populație a lumii? Am citit în unele părți că ar fi 2%, dar Wiki Pedia spune că ar fi aproximativ 13%....? (mai mult)
Ce experimente v-ar plăcea să faceți dacă ați fi oameni de știință și ați avea banii necesari la dispoziție?
Știe cineva ce culoare aveau ochii lui Dimitrie Cantemir?
Este aceasta lume perfecta sau imperfecta? Doar pentru pasionați de filozofie.
S- ar putea face ceva, ca un virus care să le declanșeze anxietate socială generală tuturor oamenilor de pe Pământ (sau la cei mai mulți dintre ei)? Știu că ar fi groaznic. Întreb doar din...? (mai mult)
Cuvântul "evreu" are vreo legătură cu (provine de la) personajul Eber - Gen. 11:14? (Nu e o problemă de religie, ci una de origine a unor cuvinte)
Ce credeți despre evoluția tehnologiei, mai precis a Inteligenței Artificiale (AI) și a Automatizării în raport cu civilizația umană? Care credeți că sunt aspectele pozitive și negative...? (mai mult)
Se poate folosi CRISPR pentru a schimba culoarea ochilor, de exemplu? Să zicem că în viitor aș vrea să îmi fac ochii albaștrii. CRISPR ar putea face asta pentru mine? Sau există limitări care...? (mai mult)
Cati siverti pe an erau in anul 1991 in Romania datorita accidentului de la Cernobyl?
„Oamenii deștepți învață din tot ce li se întâmplă și de la toată lumea. Oamenii mediocri învață din experiența proprie, iar oamenii stupizi au deja toate răspunsurile." – Socrate Ce...? (mai mult)
De unde pot sa inteleg mai bine astrologia?
Daca adaugam 1+2+3+4+5+6+7+... si asa la infinit obtinem un numar negativ?
Salut TPU! Este cinve care se pricepe la istorie, în special perioada celor două războaie mondiale și mi-ar putea răspunde la niște întrebari?
Poate un om foarte sensibil sa devina opusul? Cum?
Am o întrebare filozofică, în special pentru cei mai cinici dintre noi. Să presupunem că avem 3 oameni: Ion, Gheorghe și Matei. Matei este cel drept dintre ei. În sensul în care chiar și...? (mai mult)
Voi chiar credeți că acele fotografii publicate de către N.A.S.A care se presupun a fi de pe Marte, chiar sunt reale sau sunt filmate într- o zonă secretă de pe Terra, poate în Area 51? Poate...? (mai mult)
Suma unei progresii geometrice cu numar infinit de termeni: 1+ 1/2+ 1/4+ 1/8+ 1/16+ ...=? Ce cunostinte de matematica iti trebuie pentru a raspunde la intrebarea asta? Credeam ca este o problema...? (mai mult)
Buna! Am visat ca visez. Stie cineva semnificatia?
De ce toata lumea spune ca barbatii sunt mai buni la gatit? Cand eu de fapt cunosc doar femei care gatesc, ale rudelor, cunostiintelor si ale prietenilor. Doar la masterchef aud ca, castiga barbatii...? (mai mult)
Se afirmă că nu există adevăruri absolute. Este această afirmaţie un adevăr absolut? Ce părere aveţi? Dar, mai întâi, gândiţi- vă: Dacă răspundeţi "DA", atunci înseamnă că există...? (mai mult)
Chiar nu se întâmpla nimic cu conștiința umana după moarte?
Care este explicatia ca majoritatea artistilor sunt mai ciudatei? Dar majoritatea de la facultatea de arte, au un stil ciudat si se comporta diferit, de exemplu multi din ei se duc si fumeaza iarba,...? (mai mult)
De ce oamenii creeaza povesti? Chiar si cand nu exista vreo poveste care sa le justifice existenta, ei iau inexistenta povestii si o transforma intr- una, ba chiar simt nevoia s- o impartaseasca cu ceilalti,...? (mai mult)
De ce e bine sa fii comunist? De ce e rău să fii republican?
Ce rost are un om în viața?
Cat de departe o sa ajunga Black Lives Matter? Cum va imaginati viitorul cand va ganditi la miscarea asta?
Am vazut cat de neputincios e omul in fata naturii, chiar si in tarile dezvoltate din vest. Recent, peste 100 de morti si disparuti in cateva zile, din cauza inundatiilor, atat in orase cat si sate....? (mai mult)
Weekend-ul şi puzzle-ul :) Numai pentru amatori, evident. Vreo idee ceva? E unul mai greu. Cred că până şi lui Holiday îi va da bătăi de cap. https://ibb.co/DGqPPkH
Putem avea libertate si siguranta in acelasi timp? Daca da, atunci cum? Daca nu, atunci de ce?
"Oamenii trebuie cunoscuți pentru a fi iubiți. Dumnezeu trebuie iubit pentru a fi cunoscut." - Blaise Pascal Ce părere aveți despre acest citat?
Credeti ca am putea fi un experiment facut de un psiholog nebun?
Fizicianul Brandon Carter afirma, în 1973, că Universul - şi deci parametrii fundamentali de care depinde el - trebuia (sau trebuie) să fie în aşa fel încât să admită apariţia la un moment...? (mai mult)
Salut. Care este denumirea iupac a adrenalinei și noradrenalina? Nu înțeleg pe Wikipedia cum se denumește corect și as vrea sa cer ajutorul vostru... Multumesc frumos
Un cuvânt heterologic este unul care nu se descrie pe sine. De exemplu, cuvântul „verb" este un substantiv, nu un verb, sau cuvântul „lung", este un cuvânt scurt. Așadar, cuvântul „heterologic"...? (mai mult)
In cat timp se uita un lucru?
Ce sunt pasapoartele biometrice? Era in trecut o nebunie conspirationista... de ce erau controversate?
De ce în anumite cazuri unele persoane, repetând altora dar și lor o minciună sau mai multe, ajung în cele din urmă să creadă și ele minciuna sau minciunile pe care le spun? Cum de se ajunge...? (mai mult)
Este cosmetizarea corpului un gest de negare a mortii?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Invictusman2025 întreabă:
brokxy întreabă:
militiaromana întreabă:
Alida_Maria_1988 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Continua versul...
Daca esti un impatimit al muzicii, cu siguranta vei putea completa cu usurinta versurile urmatoare!