Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 25 Februarie 2025 sunt:
Dacă ar fi posibilă călătoria în timp în acest moment, luând în calcul construcția unui vehicul capabil să atingă viteza luminii (vorbim de cei 300. 000km/s) și am călători în acel vehicul,...? (mai mult)
Se pot folosi reactoarele nucleare apărute acum 1.7 miliarde de ani în natură pentru a produce energie acum? Mă întreb dacă se pot adapta nevoilor noastre.
Care e diferenta dintre învechit și etern? Unele lucruri se învechesc, se demodează, dar altele transced trecerea timpului, transced generatii si timpuri, raman permanent actuale. Ce le face ...? (mai mult)
De ce U- 238 este mai puțin radioactiv decât U- 235? Teoretic, fiind mai mulți neutroni în U- 238, presiunea este mai mare, deci dezintegrările ar trebui să se petreacă mai des decât în cazul...? (mai mult)
Cum ar fi dacă politicienii nu ar fi aleși prin vot, ci printr- un examen? Dacă s- ar da un examen din tot ce s- a învățat la facultatea pe care au făcut- o, la limba română (gramatică și ...? (mai mult)
De ce murim? Ar fi frumoasa o viata veșnică?
Salut, este posibil sa schimb proprietarul unui chestionar Google Forms? Ma lasa doar sa adaug colaboratori din pacate. Funda
Palestinienii din zilele noastre sunt descendenţi ai vechilor canaaniţi, cum au susţinut mulţi (inclusiv Yasser Arafat) şi susţin încă şi astăzi? Dacă ar fi aşa, ar fi justificată pretenţia...? (mai mult)
Filistenii din antichitate ocupau un teritoriu care ar corespunde, cu aproximaţie, cu Fâşia Gaza din zilele noastre. Cine erau ei? Să fi fost oare navigatori pe mare veniţi din insula Creta, cum...? (mai mult)
De ce se spune că împăratul Hadrian a cucerit Ierusalimul în anul 135 d.Hr? Nu fusese acesta cucerit mai înainte, respectiv în 70 d.Hr?
1)Este adevarat ca Hiv se trasmite mult mai greu unei persoane sanatoase cu o imunitate mare? Mai stiam ca unele persoane au intretinut contacte sexuale cu persoane infectate si pur si simplu nu au luat...? (mai mult)
Persoanele depresive au o viziune mai realista asupra vietii?
Așa o fi fost la început? :) https://m.youtube.com/watch?v=F-SES595gDk
Este adevărat că după destrămarea URSS s-au pierdut circa 100 bombe nucleare, adică nimeni nu mai știe de ele?
Câte kilograme de uraniu-235 sunt necesare pentru a face o bombă nucleară? Dar de plutoniu-239? Care sunt cantitățile minime?
Vreau sa studiez știința..de unde sa incep?
O intrebare care a ramas fara raspuns dupa sute de generatii. Ce e aia viata?
De ce au SUA și Rusia câte 6000 de arme nucleare fiecare? Mi se pare o risipă inutilă de resurse, mai ales că este nevoie de doar câteva pentru a distruge lumea. Care este raționamentul pentru...? (mai mult)
De ce timpul trece atâta de repede?
"OZN- urile sunt reale şi nu sunt tehnologie americană, potrivit unui fost oficial al Pentagonului VIDEO" https://adevarul.ro/international/statele- unite/ozn- urile- reale- nu- tehnologie- americana-...? (mai mult)
Salut, vreau sa intru mai mult in lumea asta mai nedescoperita, viata anterioara, renasterea, scopul vietii, astrologia, numerologia, toate chestiile astea si sunt curios, am citit si cartea comedia...? (mai mult)
Voua ce știință (sau domeniu) va stârnește interesul?
O problemă cu care ne confruntăm în viaţă o putem aborda în unul din două moduri: o soluţie bazată pe principii sau o soluţie bazată pe consecinţe. Pe care din aceste două l- aţi alege? De...? (mai mult)
Cum anume a selectat natura formele apărute prin evoluţie înainte ca ele să fie perfect funcţionale?
Ar mai putea azi sau in viitor (apropiat) un popor fara tara sa isi faca propria tara, cum s- a intamplat cu Israelul in 1948? Stateless...? (mai mult)
De ce se spune ca atunci cand ploua cu soare, plantele sunt afectate? E vreo explicatie stiintifica pentru asta? Ma gandesc ca poate picaturile de apa de pe frunze actioneaza ca o lupa si razele soarelui...? (mai mult)
Cum se poate apara Romania impotriva unui atac cu rachete? Conflictul Israel-Gaza m-a facut sa ma gandesc la asta... Avem scut anti-rachete, ca Israel?
Ce preț are un cd de 100 de ani?
Deci Israelul si-a recuperat teroitoriul intr-un mod justificat sau nu? Teritoriul de la bun inceput apartineau Evreilor sau Palestinienilor sau era un popor mixt?
Nu s- ar putea combate temporar încălzirea globală prin aruncarea câtorva bombe nucleare în zone atent selectate? Am înțeles că un război nuclear ar putea răci Terra cu câteva grade. Acum ...? (mai mult)
Salut.Ma puteti ajuta cu niste sfaturi cum sa evit plagiatul in lucrarea de licenta? De exemplu, la un seminar, am avut de citit niste carti si sa le povestim si mi s- a zis ca am plagiat, adică ce ...? (mai mult)
Este imbatranirea motiv de intristare si de regret pentru oameni?
Am înțeles că dacă omenirea ar dispărea, peste câteva sute de ani barele de control ale reactoarelor nucleare ar exploda din cauza căldurii. De ce?
Te poate lovi fulgerul dacă mergi cu mașina în timp ce e furtună?
Într- o broşură ştiinţifică, de limbă engleză - am apucat doar s- o răsfoiesc puţin; am găsit- o in casă la cineva, era în discuţie - dacă e adevărată sau falsă - afirmaţia: "There...? (mai mult)
De ce amprenta digitală nu este unică?
Am atins o piatra semipretioasa (selenit) si o simteam caldă. Dar alte 2 persoane care au atins- o au zis ca e rece si se uitau ciudat la mine. Si mi- au mai zis ca asta inseamna ca e piatra mea. Adica...? (mai mult)
Deci suntem fiinte rationale, scopul nostru este asemănător cu scopul la orice fiinta de pe pamant, un om infometat nu va alege o carte sa isi satisfaca foametea, ce anume ne determina sa citim o ...? (mai mult)
Daca incalzirea globala face ca ghetarii sa se topeasca, nu face sa se si evapore apa din mari si oceane mai mult? Adica nivelul apei nu creste, ci ramane constant. Voi ce parere aveti? Funda!
Care este ideea voastră preferată din filosofie și cui aparține?
De ce s- a sinucis acest tânăr? Avea numai 23 de ani şi un viitor strălucit în faţă. Absolvise Universitatea din Viena, învăţase de timpuriu greaca veche, latina, franceza şi engleza. Publicase...? (mai mult)
Ce inseamna sa ai o criza existentiala? Atunci cand realizezi ca nu stii ce e viata, cand viata persoanelor din jur ti se pare absurda, cand nu te poti intoarce la cel ce erai odinioara? Incerc sa-...? (mai mult)
Eu sunt derutat cu privire la conflictul intre Palestina si Israel. Imi poate explica cineva de ce se razboiesc aceste popoare? Cine are dreptate pana la urma? Ca eu am vorbit si cu oameni care sustin...? (mai mult)
Va rog ajutati- ma! Am visat ca eram cu un prieten și m- am dus cu câtiva ani in viitor si am vazut cartierul in care am fost si era tot schimbat de parca a fost un razboi in el, am fost unde locuiesc...? (mai mult)
Știm cu toții că sângele transportă oxigen la țesuturi, dar cum poate conține sângele oxigen, dat fiind că sângele este lichid iar oxigenul aer? Sper să nu râdeți de mine dar chiar nu știu/nu-...? (mai mult)
Există vreo modalitate de a se prezice, cu ajutorul probabilității, extroversiunea sau introversiunea viitorului copil?
A fost mai devreme o rupere de nori in Buc. A plouat cu grindina. Ieseau oamenii sa puna parasolarul pe capota masinii ca sa nu le indoaie tabla :)) Neavand masina, am stat linistita. Mi- a venit in ...? (mai mult)
Care ar fi cel mai logic scop al oamenilor? Fiecare creatura are un scop precis, de exemplu albina polenizeaza. Toate au un scop precis. Care este al nostru?
Mai sunt oameni pasionati de OZN-uri, asa cum erau multi in trecut? Daca va considerati, cum ati caracteriza cerul din ultimele luni?
Cat de mult conteaza forma nasului in ceea ce priveste simetria fetei? As vrea raspunsurile unor useri pasionati de stiinta
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Invictusman2025 întreabă:
VulpeaDinUmbra întreabă:
Marie308 întreabă:
perfectgirl7 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Two and a half men
Te-ai amuzat si urmarind aventurile celor 3 protagonisti? Hai sa vedem cat de bine cunosti serialul Two and a half man!