Când va avea loc luna roz? Sau când va fi vizibila cel mai bine?
Cum aţi interpreta spusele lui Otto von Bismarck: "Ce învăţăm din istorie este că nimeni nu învaţă din istorie"?
Imi puteti spune ce este sistemul vegetativ, nervos si mai multe lucruri legate de creier?
Am visat ca soarele urca in sus si in jos dar cand facea asta totul lua foc, se poate asa ceva? Nu răspundeți daca nu aveti habar
Întrebarea de economie, nu politică. Dacă am trăi într- o lume apocaliptică (ca în serialul The Walking Dead, de exemplu) sau pe o Navă Spațială, unde resursele pentru a supraviețui (mâncarea...? (mai mult)
Este adevărat că toți explozivii generează energie din reacțiile dintre atomi?
Ce inseamna pentru voi fericirea? Cum pot sa fiu fericit daca sunt sarac, nu am familie, nici prietena, sunt singur pe lume de cativa ani? Acuma veti spune să- mi gasesc activitati. Da, dar pentru...? (mai mult)
„Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine!" - Ion Rațiu Știu că se referă la democrație. E unul dintre aforismele mele preferate. Voi...? (mai mult)
Daca duhul nostru e facut din biofotoni, adica din lumina soarelui, dupa ce ne vom da duhul, lumina noastra se va stinge sau se va conserva cum se intampla in legea termodinamica?
Cu ce se ocupau babilonienii?
Se stie ca omul, prin simturile sale, are mai multe feluri de placeri: placerea gustativa (sau culinara), placerea sexuala, placerea morala (mandria), placerea vizuala, placerea olfactiva, placerea...? (mai mult)
Intr un univers infinit sunt infinit de posibilitati chiar si imposibile, asta in inseamna ca realismul stiintific este eronat?
Nu vi se pare incorecta dpdv matematic stirea asta oficiala? "De la începutul campaniei de vaccinare, pe 27 decembrie 2020, au fost administrate 4.575.020 de doze unui număr de 2.860.598 de persoane,...? (mai mult)
Credeti ca membrii unor civilizatii extraterestre avansate la un nivel asemanator cu omenirea in prezent ar avea cel mai probabil forma umanoida? Credeti ca forma umanoida este cea mai favorabila pentru...? (mai mult)
Cum poate fi combătut acest videoclip care spune că lumea pe care o știm are mai puțin de 200 de ani? https://www.youtube.com/watch?v=kqNNICzymlU
Care credeți că este sensul citatului: "În piept nu te bate cu ce te pătezi"? Voi cum l-ați interpreta?
Am citit mai demult o povestire filozofică despre un om căruia dintr- o dată i se face dor de prietenul său de la celălalt capăt al lumii. El se îmbarchează pe un vas și ajunge la respectivul...? (mai mult)
Arta este subiectivă sau obiectivă? Argumentați, vă rog.
Salut, eu desenez de mic si as face toata viata asta. Vreau sa ma documentez, sa ajung tatuator ce trebuie sa mai stiu? E diferit sa desenezi pe piele? Este greu sa ajungi tatuator?
Salutare, Până la urmă au mai ajuns oamenii pe Marte sau nu? Sunt în urmă cu știrile; )) Și parcă trebuia să avem niște imagini mai clare(sau mai bine spus, în sfârșit niște imagini)...? (mai mult)
De ce este nevoie de un stabilizator de tensiune? Daca ai aparate mai multe care consuma multa energie pentru asta, curentul vine cu o tensiune iar aia scade sau cum e? https://www.tpu.ro/conversatii/in-...? (mai mult)
Iertarea este un moment sau un proces?
Sunt nelinistit legat de tensiunile dintre Ucraina si Rusia. Credeti ca incepe razboiul la frontiera noastra? De ce face Rusia aceste demonstratii de forta? Rusia este mai puternica decat SUA? Avem...? (mai mult)
Dezlegând careuri din revista Rebus, îmi dau seama, o dată în plus, ce mulţi oameni inteligenţi are societatea noastră românească; mă refer în special la capacitatea de a întocmi definiţii,...? (mai mult)
Am tot văzut că domeniul de licență în filosofie este tot mai căut în domeniul de business sau chiar banking, dar tot nu înțeleg legătura directă dintre ele, practica filosofică să se întâlnească...? (mai mult)
Sunt prea putini oameni astazi care ne reamintesc să nu fugim de suferință cu orice preț ci s-o îmbrățișăm cu demnitate. Ce parere aveti?
Ma poate ajuta cineva cu o explicatie stiintifica: de ce gasesc persoane care sa abereze (deoarece nu are legatura cu ce se intampla acolo si nici subiectul despre care vorbeste) cuvintele folosite de ...? (mai mult)
Freud se întreba ce anume l- a legat pe el de colectiviitatea evreiască. Credinţa nu, pentru că el nu a fost niciodată un credincios. Mândria naţională? Nici asta, pentru că, de câte ori a...? (mai mult)
Este adevărat că pe Pământ există mai multe femei decât bărbați?
Dacă am iubit până acum 4 fete și toate m- au refuzat, există o probabilitate de 4/4 ca și a cincea să mă refuze dacă nu schimb ceva la mine. Este ceva greșit în acest raționament, luând...? (mai mult)
Nimeni nu vrea să trăiască într-un mediu medieval sau primitiv, dar mulți oameni sau chiar toți ar dori ca Vlad Țepeș să fie la conducere. Cum argumentați?
Ma tot gandesc ca trece timpul si nu voi avea iubita prea curand, fac 25 de ani, am auzit ca deja de la 30 de ani sexul, scade in intensitate....sau este un mit? Adica nu conteaza neaparat varsta, ...? (mai mult)
Timiditatea este același lucru cu anxietatea socială generală?
Care- i explicația din fizică pentru faptul că cu cât ești mai mare și greu, cu atât mișcarile sunt mai lente. Ca exemplu, insectele își mișcă aripile cu o viteză foarte mare, mișcările...? (mai mult)
Buna, cum pot sa scot aburi pe gura?
De ce cand pun o sticla de cola în congelator si dupa o scot, iese aburi din sticla?
Cu toate că o să mă refer şi la un text biblic, întrebarea e una de istorie; istorie antică. Au fost hitiţii prezenţi în jurul anului 2000 î.Hr. pe teritoriul care corespunde Israelului de...? (mai mult)
"Un om fericit e ori prost ori lipsit de empatie." - M. Bendeac Ce părere aveți?
Se poate spune despre oameni ca traiesc intr-o lume proprie, modelata de credintele lor? Iar daca da, atunci poate fi realitatea noastra doar un simplu miraj?
Buna ziua, am si eu o intrebare, de ce oamenii ne mint ca invermectina nu e buna impotriva virusului covid? In Africa, in Egipt mai exact, a fost un amic si acolo practic corona aproape a disparut...? (mai mult)
Care dintre urmatorii 2 filozofi au dreptate : Thomas Hobbes Care credea ca oamenii sunt condusi de instinctul de a se prăda unii pe altii, nu din dorinta dominatiei ci in principal de teama de incertitudine,...? (mai mult)
Aveți încredere în acest site atunci când vă informați despre armele nucleare? Este el suficient pentru a înțelege corect acest domeniu? Din câte văd sunt multe informații interesante gata ...? (mai mult)
De ce nu se putea explica fenomenul fotoelectric în varianta în care lumina se propagă doar ca o undă?
Cine este si ce parere aveti despre Diana Sosoaca? "EXCLUSIV. Detaliile pe care Diana Șoșoacă le ține secrete! Ce studii are, de fapt aceasta? Cine este și de ce minte? CV Diana Iovanovici Șoșoacă" ...? (mai mult)
Un răspuns dat ieri la o întrebare de pe categoria "sănătate" spunea ceva de genul "creierul tău interpretează..."; deci nu tu, ci creierul tău. Am văzut că şi alţii aici pe site, chiar şi...? (mai mult)
De ce e atat de tabu sa pui anumite întrebari? Parca oamenii se simt de- a dreptul ofensati cand pui intrebari filozofice. Scopul intrebarilor filozofice nu e sa fii șocat, ofensat sau defesiv. ...? (mai mult)
Daca rapesti o fata necunoscuta si o tii inchisa intr-un loc, cum va reactiona?
Ce înseamnă o navă de razboi? La ce se folosea pe timpuri si cum se intampla ca unele nave sa reziste în atacuri iar altele sa piară în mare? Imi explicați vă rog
Sentimentul emoțional este un fenomen mental care diferă în natură de senzație? Aceasta este esența sa? Fiecare fenomen mental este o structură a sensului realitate, sau realitatea bazată pe senzația?...? (mai mult)
Oare există iubire platonică între un bărbat și o femeie?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
UnchiulRamiz întreabă:
Mindfulness întreabă:
LisaJulie întreabă:
dansarabia1234 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Lumea apelor
Care este cel mai mare ocean din lume? Dar cel mai lung fluviu? Tu stii?