Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 25 Februarie 2025 sunt:
Cand va veni sfarsitul universului? Dar al omenirii? Da, armaghedonul. Omul o sa supravietuiasca dupa moartea Soarelui?
Nu mai pot simți fericirea. Ajutor
Voi după ce motto vă ghidați în viață? Eu după acesta: "Dumnezeu înainte de toți și de toate!"
"Religia s-a născut când primul ticălos l-a întâlnit pe primul prost." - Voltaire Ce părere aveți?
14. Brânza de vaci aliment natural sau contrafăcut? Vei avea nevoie de: - Iod/betadină - un cubuleț de brânză Picurați puțin iod peste brânză. Dacă se colorează în maro, aveți în...? (mai mult)
Evreii, cât timp au fost răspândiţi printre naţiuni, au fost ei - sau măcar unii dintre ei - capabili de sentiment patriotic faţă de ţara care i- a adoptat? Sau priveau ei, mai de grabă,...? (mai mult)
Dragi useri, am iesit acum pe balcon si am simtit miros de flori. Am realizat ca doar primavara e mirosul asta afara. Cum facem sa lasam amintirile si grijile si sa traim aici si acum, in lumea pe care...? (mai mult)
Fundele sunt esențiale în comunicarea online? În cea fata în fata care ar fi echivalentul fundelor? Cât de penibili poate deveni cineva când vine vorba de fundă? Dependenta de funde se încadrează...? (mai mult)
Sunt foarte mulți oameni pe aici care nu înțeleg ce spui. Sau nu înțeleg o simpla întrebare. Sau se simt atacați din orice. Care-i faza cu ăștia?
Voi va dați seama ca noi (poporul vieții) ne trezim dimineața, deschidem geamul și intra miros de floricele? Wtf! Ce-aveți de vă plângeți atât? Life is beautiful!
Am citit că degeaba reușești să atragi intelectual partenerul de sex opus și să îl faci să te iubească căci dacă primul sărut nu este plăcut partenerului, totul se destramă la fel ca un ...? (mai mult)
De ce Rusia isi tot umfla muschii, vad ca deja lucrurile se inrautatesc, ei fac ce vor acolo, chiar e Rusia cea mai mare putere de isi permit lucrurile astea? De ce SUA nu intervine?
Oare ce se afla la marginea universului? Universul este finit sau infinit? Si daca este inifinit, inseamna ca poate sa existe orice in acest univers, nu? Adica, daca este infinit, pot sa gasesc un om ...? (mai mult)
Consideri că e important să fii la curent cu ultimele descoperiri științifice? Motivează-ți răspunsul în maxim 5 rânduri.
Cum sa simt fericirea rațională?
De ce se spune ca Turcia e o tara comunista? Eu vad actorii, cantareti, chiar imbracati foarte provocator si din ce stiu acolo se afla foarte multi gay, sa nu mai zic de melodiile lor care sunt galagioase...? (mai mult)
Este adevarat ca noi Romanii nu avem mancaruri traditionale? Adica toate sunt imprumutate din diferite tari?
Credeți că rațiunea și gândirea logică pot atenua și diminua suferința, fie ea de orice fel? De exemplu, dacă cineva nu ne impărtășește dragostea, în loc să ne lăsăm copleșiți de...? (mai mult)
Ar putea o comunitate de oameni sa- si bata propria valută? Trecand peste detaliile juridice si ilegalitatea acestui lucru ce s- ar intampla economic vorbind? Dar social vorbind cum credeti ca ar afecta...? (mai mult)
Ar putea fulgerul sa fie deviat intr-un mod anume? Adică, când un fulger vine spre un obiect, iar acesta să fie deviat în stanga, dreapta sau alta directie
Luigi Pirandello: "Vei învăţa ceva pe cheltuiala ta şi anume că de- a lungul vieţii vei întâlni mai multe măşti decât chipuri". - Să fi avut el oare o viziune de viitor despre timpul nostru...? (mai mult)
De ce la desemnat Time pe Hitler "Omul anului" în '39? Nu se cunoșteam de atunci discursul extremis și planurile de exterminare ale everilor?
Să ne imaginăm că o organizație teroristă pune mâna pe cantitatea de cobalt necesară pentru a face o bombă termonucleară pe care să o detoneze pe teritoriul propriei țări (peste 500 tone, ...? (mai mult)
Credeti ca se poate sa fiu Blestemat? Intreb deoarece: De un an de zile cam asa, ma simt blocat. Inainte ieseam des cu fete, acum nici online nu mai imi raspund. Am ramas fara job, am trimis zeci...? (mai mult)
Credeti ca acest coronavirus exista si inainte de Wuhan, doar ca cu niste mutatii care nu-l facea periculos si infectios pentru om?
Când va avea loc luna roz? Sau când va fi vizibila cel mai bine?
Cum aţi interpreta spusele lui Otto von Bismarck: "Ce învăţăm din istorie este că nimeni nu învaţă din istorie"?
Imi puteti spune ce este sistemul vegetativ, nervos si mai multe lucruri legate de creier?
Am visat ca soarele urca in sus si in jos dar cand facea asta totul lua foc, se poate asa ceva? Nu răspundeți daca nu aveti habar
Întrebarea de economie, nu politică. Dacă am trăi într- o lume apocaliptică (ca în serialul The Walking Dead, de exemplu) sau pe o Navă Spațială, unde resursele pentru a supraviețui (mâncarea...? (mai mult)
Este adevărat că toți explozivii generează energie din reacțiile dintre atomi?
Ce inseamna pentru voi fericirea? Cum pot sa fiu fericit daca sunt sarac, nu am familie, nici prietena, sunt singur pe lume de cativa ani? Acuma veti spune să- mi gasesc activitati. Da, dar pentru...? (mai mult)
„Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine!" - Ion Rațiu Știu că se referă la democrație. E unul dintre aforismele mele preferate. Voi...? (mai mult)
Daca duhul nostru e facut din biofotoni, adica din lumina soarelui, dupa ce ne vom da duhul, lumina noastra se va stinge sau se va conserva cum se intampla in legea termodinamica?
Cu ce se ocupau babilonienii?
Se stie ca omul, prin simturile sale, are mai multe feluri de placeri: placerea gustativa (sau culinara), placerea sexuala, placerea morala (mandria), placerea vizuala, placerea olfactiva, placerea...? (mai mult)
Intr un univers infinit sunt infinit de posibilitati chiar si imposibile, asta in inseamna ca realismul stiintific este eronat?
Nu vi se pare incorecta dpdv matematic stirea asta oficiala? "De la începutul campaniei de vaccinare, pe 27 decembrie 2020, au fost administrate 4.575.020 de doze unui număr de 2.860.598 de persoane,...? (mai mult)
Credeti ca membrii unor civilizatii extraterestre avansate la un nivel asemanator cu omenirea in prezent ar avea cel mai probabil forma umanoida? Credeti ca forma umanoida este cea mai favorabila pentru...? (mai mult)
Cum poate fi combătut acest videoclip care spune că lumea pe care o știm are mai puțin de 200 de ani? https://www.youtube.com/watch?v=kqNNICzymlU
Care credeți că este sensul citatului: "În piept nu te bate cu ce te pătezi"? Voi cum l-ați interpreta?
Am citit mai demult o povestire filozofică despre un om căruia dintr- o dată i se face dor de prietenul său de la celălalt capăt al lumii. El se îmbarchează pe un vas și ajunge la respectivul...? (mai mult)
Arta este subiectivă sau obiectivă? Argumentați, vă rog.
Salut, eu desenez de mic si as face toata viata asta. Vreau sa ma documentez, sa ajung tatuator ce trebuie sa mai stiu? E diferit sa desenezi pe piele? Este greu sa ajungi tatuator?
Salutare, Până la urmă au mai ajuns oamenii pe Marte sau nu? Sunt în urmă cu știrile; )) Și parcă trebuia să avem niște imagini mai clare(sau mai bine spus, în sfârșit niște imagini)...? (mai mult)
De ce este nevoie de un stabilizator de tensiune? Daca ai aparate mai multe care consuma multa energie pentru asta, curentul vine cu o tensiune iar aia scade sau cum e? https://www.tpu.ro/conversatii/in-...? (mai mult)
Iertarea este un moment sau un proces?
Sunt nelinistit legat de tensiunile dintre Ucraina si Rusia. Credeti ca incepe razboiul la frontiera noastra? De ce face Rusia aceste demonstratii de forta? Rusia este mai puternica decat SUA? Avem...? (mai mult)
Dezlegând careuri din revista Rebus, îmi dau seama, o dată în plus, ce mulţi oameni inteligenţi are societatea noastră românească; mă refer în special la capacitatea de a întocmi definiţii,...? (mai mult)
Am tot văzut că domeniul de licență în filosofie este tot mai căut în domeniul de business sau chiar banking, dar tot nu înțeleg legătura directă dintre ele, practica filosofică să se întâlnească...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Invictusman2025 întreabă:
VulpeaDinUmbra întreabă:
Marie308 întreabă:
perfectgirl7 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Gilmore Girls
Te consideri un fan adevarat al fetelor Gilmore? Hai sa vedem cat de multe stii despre ele!