Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 25 Februarie 2025 sunt:
Sunt prea putini oameni astazi care ne reamintesc să nu fugim de suferință cu orice preț ci s-o îmbrățișăm cu demnitate. Ce parere aveti?
Ma poate ajuta cineva cu o explicatie stiintifica: de ce gasesc persoane care sa abereze (deoarece nu are legatura cu ce se intampla acolo si nici subiectul despre care vorbeste) cuvintele folosite de ...? (mai mult)
Freud se întreba ce anume l- a legat pe el de colectiviitatea evreiască. Credinţa nu, pentru că el nu a fost niciodată un credincios. Mândria naţională? Nici asta, pentru că, de câte ori a...? (mai mult)
Este adevărat că pe Pământ există mai multe femei decât bărbați?
Dacă am iubit până acum 4 fete și toate m- au refuzat, există o probabilitate de 4/4 ca și a cincea să mă refuze dacă nu schimb ceva la mine. Este ceva greșit în acest raționament, luând...? (mai mult)
Nimeni nu vrea să trăiască într-un mediu medieval sau primitiv, dar mulți oameni sau chiar toți ar dori ca Vlad Țepeș să fie la conducere. Cum argumentați?
Ma tot gandesc ca trece timpul si nu voi avea iubita prea curand, fac 25 de ani, am auzit ca deja de la 30 de ani sexul, scade in intensitate....sau este un mit? Adica nu conteaza neaparat varsta, ...? (mai mult)
Timiditatea este același lucru cu anxietatea socială generală?
Care- i explicația din fizică pentru faptul că cu cât ești mai mare și greu, cu atât mișcarile sunt mai lente. Ca exemplu, insectele își mișcă aripile cu o viteză foarte mare, mișcările...? (mai mult)
Buna, cum pot sa scot aburi pe gura?
De ce cand pun o sticla de cola în congelator si dupa o scot, iese aburi din sticla?
Cu toate că o să mă refer şi la un text biblic, întrebarea e una de istorie; istorie antică. Au fost hitiţii prezenţi în jurul anului 2000 î.Hr. pe teritoriul care corespunde Israelului de...? (mai mult)
"Un om fericit e ori prost ori lipsit de empatie." - M. Bendeac Ce părere aveți?
Se poate spune despre oameni ca traiesc intr-o lume proprie, modelata de credintele lor? Iar daca da, atunci poate fi realitatea noastra doar un simplu miraj?
Buna ziua, am si eu o intrebare, de ce oamenii ne mint ca invermectina nu e buna impotriva virusului covid? In Africa, in Egipt mai exact, a fost un amic si acolo practic corona aproape a disparut...? (mai mult)
Care dintre urmatorii 2 filozofi au dreptate : Thomas Hobbes Care credea ca oamenii sunt condusi de instinctul de a se prăda unii pe altii, nu din dorinta dominatiei ci in principal de teama de incertitudine,...? (mai mult)
Aveți încredere în acest site atunci când vă informați despre armele nucleare? Este el suficient pentru a înțelege corect acest domeniu? Din câte văd sunt multe informații interesante gata ...? (mai mult)
De ce nu se putea explica fenomenul fotoelectric în varianta în care lumina se propagă doar ca o undă?
Cine este si ce parere aveti despre Diana Sosoaca? "EXCLUSIV. Detaliile pe care Diana Șoșoacă le ține secrete! Ce studii are, de fapt aceasta? Cine este și de ce minte? CV Diana Iovanovici Șoșoacă" ...? (mai mult)
Un răspuns dat ieri la o întrebare de pe categoria "sănătate" spunea ceva de genul "creierul tău interpretează..."; deci nu tu, ci creierul tău. Am văzut că şi alţii aici pe site, chiar şi...? (mai mult)
De ce e atat de tabu sa pui anumite întrebari? Parca oamenii se simt de- a dreptul ofensati cand pui intrebari filozofice. Scopul intrebarilor filozofice nu e sa fii șocat, ofensat sau defesiv. ...? (mai mult)
Daca rapesti o fata necunoscuta si o tii inchisa intr-un loc, cum va reactiona?
Ce înseamnă o navă de razboi? La ce se folosea pe timpuri si cum se intampla ca unele nave sa reziste în atacuri iar altele sa piară în mare? Imi explicați vă rog
Sentimentul emoțional este un fenomen mental care diferă în natură de senzație? Aceasta este esența sa? Fiecare fenomen mental este o structură a sensului realitate, sau realitatea bazată pe senzația?...? (mai mult)
Oare există iubire platonică între un bărbat și o femeie?
De la o scară de 1 - 10, cât de adictiv este zahărul rafinat? Științific vorbind.
De ce simtim nevoia de a iubi? Cum putem scapa de aceasta nevoie? Stiintific vorbind
"Poţi să păcăleşti câţiva oameni tot timpul şi toţi oamenii o perioadă, dar nu poţi să păcăleşti toţi oamenii tot timpul." - Abraham Lincoln Ce părere aveți? Se aplică?
Cum credeți că au putut fi construite piramidele egiptene? Să fi putut acei oameni primitivi să atingă asemenea perfecțiune?
În ultimul volum din "Apocalipsa" de Stephen King în orașul unde își avea sediul Randall Flagg, unul dintre acoliții lui aduce o bombă atomică. Aceasta ajunge să explodeze, distrugând orașul. ...? (mai mult)
Dupa cum prea bine stiti (glumesc, unii habar n- aveti), schimbam atomi tot timpul, astfel se face ca atomii mei (cei care ma compun acum) au fost ai tai candva, si invers, daca nu, sigur si ai mei...? (mai mult)
Ce s- ar întâmpla dacă aș pune câteva grame de U- 235 într- un rezervor cu apă ușoară? După dezintegrarea primului atom de uraniu apa ar funcționa pe post de moderator și ar întreține fisiunea,...? (mai mult)
Cum a funcționat Bomba Țarului? Știu de principiul fisiune-fuziune-fisiune, dar cum s-a realizat mai exact? Ce s-a întâmplat la explozie?
Se știe că oamenii care și- au început viața sexuală sunt foarte afectați dacă stau mult timp într- o instituție precum armata sau pușcăria, unde nu există femei. Care credeți că ar fi...? (mai mult)
Salut TPU. Secretul vieții e să "mori înainte de moarte" - și să îți dai seama că moartea de fapt nu există. Echkart Tolle Cum înțelegeți voi acest citat?
Ce se intampla cu virtual walet- s, crypto coin- s in cazul unui eveniment solar major EMP, vor mai exista dupa? _ex: Carrington Event 1859 sau mai mare_la vremea aceea exista doar telegraful ca tehnologie...? (mai mult)
Ce este mai important, tara sau oamenii din tara?
Cum vă explicați că într- o nouă eră a științei și tehnologiei și a Organizației Națiunilor Unite care promite pace și securitate, in realitate în zilele noastre asistăm la o înmulțire...? (mai mult)
Ce parere aveti? https://www.descopera.ro/dnews/15579642-moment-macabru-surprins-la-cern-s-a-mers-mult-prea-departe
Cum se face ca sistemul imunitar al femeii nu ataca materialul genetic al barbatului? Aici pot sa raspunda si religiosii. Ca sunt interesant ce zic si ei.
Voi nu v- ați săturat de consumerism și de reclame, de comercial, de marketing? Lumea se închină la bani foarte mult și asta se vede tocmai uitandu- te la ce am menționat mai sus(reclame, comercial,...? (mai mult)
Cum se numeste fenomenul acela psihologic sau sociologic in care pui o persoana sau mai multe persoane intr-un loc, doar ca sa le vezi reactiile si evolutia, spre mai bine sau mai rau?
Dar de ce Pluto nu este considerata planeta? Adica se invarte in jurul Soarelui nostru[deci nu este o planeta straina] si nici nu este un satelit [are proprii sateliti]. Nu ar trebui sa fie considerata...? (mai mult)
Conform psihologiei maselor, dacă ajungi în mijlocul unui protest în care oamenii strigă m..ie PSD, chiar dacă tu ești PSDist o să începi să strigi ca ei peste câteva minute?
De asta ce ziceţi? Sunt pe tablă doar patru piese. În afară de cei doi regi mai sunt doi pioni, unul alb şi unul negru. Poziţia e aşa: regele alb la h8, regele negru la a6; pionul alb la c6, ...? (mai mult)
Ce credeți că va face umanitatea la o invazie extraterestră?
O intrebare pentru pasionatii de sah: https://ibb.co/H4q7GxQ Una dintre cele mai comune deschideri in sah este e4/e5, urmat de cal la f3 cu atac la pionul de la e5. Aici negrul are mai mule variante...? (mai mult)
De ce e mai ușor să păcălești oamenii decât să-i convingi că au fost păcăliți?
Poveştile sunt poveşti. Au farmecul lor, dar nimeni nu le ia în serios. N- ai să auzi pe cineva spunând că "Punguţa cu doi bani" s- ar putea să fie inspirată dintr- un fapt real. Şi nici n- ...? (mai mult)
Dacă te amenință cineva pe Youtube, poți face PTSD?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Invictusman2025 întreabă:
VulpeaDinUmbra întreabă:
Marie308 întreabă:
perfectgirl7 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Numeste preparatul!
Rezolva quizul si afla daca si tu esti un foodie adevarat.