Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 25 Februarie 2025 sunt:
Pentru ce si cu ce scop traim pe pamant?
ADN-ul are vreo legatura cu cum te comporti?
Unde pot verifica o bucată de PALADIU daca este paladiu sau este pur și simplu un conglomerat de minerale cristalizate care seamănă cu paladiu? Intreb pentru că nu aș vrea să dau peste excroc care...? (mai mult)
Experiment de gândire (pur teoretic): dacă m- ar mânca în c*r să dezansamblez un laptop și să umblu în el, după ce m- am uitat în prealabil la câteva tutoriale Youtube despre cum să fac asta,...? (mai mult)
Dacă-ar fi să mori mâine cum ai vrea să rămâi în memoria familie și a prietenilor?
Salut! De ce in apa de la Bucuresti se pune clor?
Credeți ca exista extratereștrii?! ????
Cu ce formulă se calculează potențialul de distrugere al unei cantități de materie, în caz că este lăsată să interacționeze cu materia normală?
Stiti voi un grup pe o aplicatie unde pot discuta cu persoane intelectuale?
Ce se întâmpla dacă scapi acid sulfuric pe covor?
În e constă pentru tine fericirea?
Ce se întâmplă cu oamenii care intră în moarte cerebrală și susțin că l-au văzut pe Dumnezeu? Am înțeles că s-ar secreta o substanță în creier care i-ar păcăli să creadă asta.
Ce părere aveți de Dr. Michael Greger? Cine l-a citit?
De ce scenariul din romanul 1984 nu s- a putut concretiza în comunism? Liderii țărilor ar fi putut să creeze ministerele specificate în roman și să mențină o continuă stare de război. De exemplu...? (mai mult)
Cu ce formulă se poate calcula creșterea în masă a obiectelor, odată cu aproprierea lor de viteza luminii?
Salut, TPU. Deci, ce se intampla mai exact in organism, in momentul in care combini APA cu LAPTE / SMANTANA? :( *Ma refer la efecte chimice*
Un exercitiu de imaginatie pentru voi TPUistilor: haide sa ne imaginam ca suntem intr- un mare experiment, social unul foarte big si noi suntem un fel de subiecti si ne ducem viata de zi cu zi intr- o...? (mai mult)
Https://youtu.be/7ub0TCJxwwY Ce parere aveti de mesajul transmis in acest video? Ce intelegeti din el?
Hei TPU. Legat de alphaphold 2 (sistemul de predictie al celor de la google de prezicere a plierii proteinelor) prezicerea plierii acestora cu o acuratete de aproximativ 90% este suficienta pentru a...? (mai mult)
De cand biologia a clarificat faptul ca fenomenul complex denunumit viata se compune doar din fenomene chimice si fizice, conceptul de suflet a devenit unul depasit. Nu exista fantome in masinarie. ...? (mai mult)
Deci noi am avea un strămoș (bine. 2) comun, adica primii oameni... Oamenii au ajuns atât de mulți așa că de unde avem numele de familie? De ex eu am un nume care nu este deloc întâlnit în România...? (mai mult)
Anti-Natalism: Pro sau Contra?
E posibil ca spatiul sa fie alcatuit din particule de spatiu, indiferent daca spatiul e ocupat sau nu de materie? Exista spatiu material si spatiu imaterial sau spiritual. Spatiul imaterial nu poate...? (mai mult)
Se stie ca radonul este un gaz ce se gaseste pretutindeni la suprafata solului in diferite concentratii si ca este cancerigen, fiind impotriva formarii armonioase a unui ADN compatibil cu viata biologica....? (mai mult)
De ce dezagregarea celulelor epiteliale este mai dificilă decât a altor celule?
Salut! Ce se întâmplă la nivel de amigdală, în creier, atunci când îți dorești ca alții să ajungă la fel de jos ca tine? De exemplu, eu sunt foarte timid și rar mă bag în seamă cu persoane...? (mai mult)
Dacă 2 persoane se uită una în ochii celuilalt, o persoană poate omorî cu o putere a ochilor pe cealaltă persoană?
Credeti ca ni s-a dat batranetea ca sa nu ne para rau ca murim? Am observat ca oamenii dupa o varsta vorbesc cu mare lejeritate despre moarte si chiar o asteapta.
Aveti momente cand constientizati brusc ca intr-o zi o sa muriti? Cum treceti peste ele cat mai repede?
Pentru că personalitatea oamenilor este atât de schimbătoare, este un lucru obişnuit să auzi pe cineva spunând despre un prieten "nu mai este aceeaşi persoană". Dar, se poate schimba cineva într-...? (mai mult)
Credeți că universul este infinit sau atât de mare încât creierul uman nu poate percepe dimensiunea lui?
Selecția artificială făcută de oameni cât și modificările genetice sunt un lucru care există deja de mult timp. De la labradorul vecinilor care te latră fără motiv la porumbul din amestecul ...? (mai mult)
Credeti ca ar fi normal sa fie clonati oameni? Eu nu.
Se poate ca mancarea sa devina un viciu precum tigarile si alcoolul? Daca da, in cazul in care a devenit viciu, trebuie tratata ca viciu sau ca...sa-i spunem "depresie"?
Ne putem aştepta la un viitor orwellian? https://www.thesun.co.uk/news/14276151/china-plans-high-tech-streets-spy-cams-inform-neighbours/
Ce parere aveti despre visele lucide, a incercat cineva, a reusit? Va multumesc!
Traim intr-o simulare? Ce parere aveti despre asta afirmatii pozitive, negative? Va astept cu raspunsuri!
De ce nu au fost torturați prin tragere în țeapă sau smulgerea pielii criminalii din al doilea război mondial? Este pur și simplu o curiozitate istorică. Dacă mă întrebați pe mine, ar fi trebuit...? (mai mult)
Hey TPU! Fata mea de 13 ani tot visează tornade, ce înseamnă asta?
Poate că am o imaginație bogata dar mi s- a năzărit ceva. Știință sugerează că ar putea sa existe mai multe universuri/dimensiuni. Poate fiecare univers/ dimensiune are Dumnezeul ei, ce părere...? (mai mult)
Ce inseamna apa pentru tine? Dau funda. Intreb doar de curiozitate =))
O alta intrebare pentru pasionatii de sah: https://ibb.co/1f07jsY Tura ataca dama de la g8. Negrul la mutare. Ce poate face pentru a salva dama?
Credeți că acest tip de generator care ar produce curent gratuit ar putea fi construit pe baza schițelor? https://www.national.ro/news/gratis- construiti- va- un- generator- tesla- si- aveti- electricitate-...? (mai mult)
Istoria este o minciună?! Voi ce părere aveți? Scuzați-mă că am ales aceasta categorie.
Se știe că privarea cuiva de libertate are niște efecte puternice asupra psihicului persoanei în cauză. Aceasta devine mai supusă regulilor, mai receptivă la ordinele venite de sus, mai anxioasă...? (mai mult)
S-ar putea sa existe planete mai bune că pământul în univers?
Credeți că omul de neanderthal va fi reînviat?
Ce părere aveți despre ingineria genetică? Vi se pare moral să schimbăm ADN-ul la animale? Dar la oameni? Acum că avem CRISPR suntem mai aproape să facem acest lucru.
De ce nu putem obtine energie din nimic? Multumesc.
În ce fel este perpetuarea speciei importanta pentru Univers?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Invictusman2025 întreabă:
VulpeaDinUmbra întreabă:
Mihaa22 întreabă:
GulubuntzBudulush întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Arrow
Ai urmarit cu sufletul la gura luptele pentru dreptate ale lui Oliver cu raufacatorii? Hai sa vedem daca te poti numi un fan adevarat!