Salut! Ce se întâmplă la nivel de amigdală, în creier, atunci când îți dorești ca alții să ajungă la fel de jos ca tine? De exemplu, eu sunt foarte timid și rar mă bag în seamă cu persoane...? (mai mult)
Dacă 2 persoane se uită una în ochii celuilalt, o persoană poate omorî cu o putere a ochilor pe cealaltă persoană?
Credeti ca ni s-a dat batranetea ca sa nu ne para rau ca murim? Am observat ca oamenii dupa o varsta vorbesc cu mare lejeritate despre moarte si chiar o asteapta.
Aveti momente cand constientizati brusc ca intr-o zi o sa muriti? Cum treceti peste ele cat mai repede?
Pentru că personalitatea oamenilor este atât de schimbătoare, este un lucru obişnuit să auzi pe cineva spunând despre un prieten "nu mai este aceeaşi persoană". Dar, se poate schimba cineva într-...? (mai mult)
Credeți că universul este infinit sau atât de mare încât creierul uman nu poate percepe dimensiunea lui?
Selecția artificială făcută de oameni cât și modificările genetice sunt un lucru care există deja de mult timp. De la labradorul vecinilor care te latră fără motiv la porumbul din amestecul ...? (mai mult)
Credeti ca ar fi normal sa fie clonati oameni? Eu nu.
Se poate ca mancarea sa devina un viciu precum tigarile si alcoolul? Daca da, in cazul in care a devenit viciu, trebuie tratata ca viciu sau ca...sa-i spunem "depresie"?
Ne putem aştepta la un viitor orwellian? https://www.thesun.co.uk/news/14276151/china-plans-high-tech-streets-spy-cams-inform-neighbours/
Ce parere aveti despre visele lucide, a incercat cineva, a reusit? Va multumesc!
Traim intr-o simulare? Ce parere aveti despre asta afirmatii pozitive, negative? Va astept cu raspunsuri!
De ce nu au fost torturați prin tragere în țeapă sau smulgerea pielii criminalii din al doilea război mondial? Este pur și simplu o curiozitate istorică. Dacă mă întrebați pe mine, ar fi trebuit...? (mai mult)
Hey TPU! Fata mea de 13 ani tot visează tornade, ce înseamnă asta?
Poate că am o imaginație bogata dar mi s- a năzărit ceva. Știință sugerează că ar putea sa existe mai multe universuri/dimensiuni. Poate fiecare univers/ dimensiune are Dumnezeul ei, ce părere...? (mai mult)
Ce inseamna apa pentru tine? Dau funda. Intreb doar de curiozitate =))
O alta intrebare pentru pasionatii de sah: https://ibb.co/1f07jsY Tura ataca dama de la g8. Negrul la mutare. Ce poate face pentru a salva dama?
Credeți că acest tip de generator care ar produce curent gratuit ar putea fi construit pe baza schițelor? https://www.national.ro/news/gratis- construiti- va- un- generator- tesla- si- aveti- electricitate-...? (mai mult)
Istoria este o minciună?! Voi ce părere aveți? Scuzați-mă că am ales aceasta categorie.
Se știe că privarea cuiva de libertate are niște efecte puternice asupra psihicului persoanei în cauză. Aceasta devine mai supusă regulilor, mai receptivă la ordinele venite de sus, mai anxioasă...? (mai mult)
S-ar putea sa existe planete mai bune că pământul în univers?
Credeți că omul de neanderthal va fi reînviat?
Ce părere aveți despre ingineria genetică? Vi se pare moral să schimbăm ADN-ul la animale? Dar la oameni? Acum că avem CRISPR suntem mai aproape să facem acest lucru.
De ce nu putem obtine energie din nimic? Multumesc.
În ce fel este perpetuarea speciei importanta pentru Univers?
Care mister vi se pare mai de nepătruns: al vieţii sau al morţii?
De ce ne "chinuie" atâtea gânduri: De unde venim? Unde plecam? Cine suntem? Etc? Ne "chinuie" cam tot, pe tot parcursul vieții. Dacă zic ca mi se rupe, ma chinuie vecinii sau rudele mai chinuite...? (mai mult)
De ce persoanele profund religioase se folosesc de mitologie ca să justifice problema răului?
Detartrantul este periculos, daca ating cumva din greseala? Am lipit un suport la baie pentru accesorii de baie(periuta, pasta, etc), am folosit un adeziv bison power, totul in regula suportul e fixat,...? (mai mult)
Ajuta la ceva teoria evolutiei cand moare o persoana draga de covid-19?
Dacă ai face un test ADN și ipotetic vorbind ai primi rezultatul 100% român, ce ar însemna asta? Până la urmă românii sunt o mixtură dintre daci, romani, un pic de slavoni și alte popoare....? (mai mult)
Buna TpU, in ultimul timp cainele meu are un comportament ciudat, incepe sa ma linga si sa sara pe mine sau ma trage de haine.Acum 2 luni nu era asa si i- am dat mereu atentie si nici nu i- am dat mancaruri...? (mai mult)
Suferința! Ce lucruri bune poate face pentru mine?
Cu ce l- au vaccinat rușii pe Gheorghe Gheorghiu Dej în 1963 în vizita de la Moscova de a murit abia în 1965? https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/moartea- lui- dej- crima- comunista-...? (mai mult)
Care sunt toate reacțile pe care creierul le poate avea în caz de pericol. Știu de clasicele luptă, fugi, îngheață, dar am auzit că s- au mai descoperit câteva: leșină, împietrește emoțional...? (mai mult)
Cum naiba reușesc sa simt ceva doar prin a comunica virtual cu o fata? Fără atracție fizica poate exista iubire? Tocmai de asta o pun la stiinta, conform evoluției nu ar avea sens caracterul nu ...? (mai mult)
Credeți că omul se poate naște de mai multe ori? In alte corpuri evident
Credeti ca mai exista femei care sa iubeasca doar un singur barbat? Sa fie loiale toata viata? Eu vazand cat de parsivi sunt oamenii, nu voi crede ca ma voi casatori vreodata, am fost amagit si nu...? (mai mult)
Care credeți că este cel mai bun candidat pentru viața?
Apropo de şah. Cum poate albul să câştige în poziţia asta? că eu nu văd nici să mă pici cu ceară. Pe tablă sunt doar patru piese: în afară de cei doi regi mai sunt un pion alb şi o tură...? (mai mult)
Credeți că omenirea va coloniza alte planete și dacă da cum credeți că va fi viața pe alte planete?
Nu prea ma pricep la sah. De fapt nici nu cunosteam prea bine regulile pana recent, cand interestul mi- a fost starnit de un serial de pe Netflix. De cateva luni am inceput sa joc si am ajuns la concluzia...? (mai mult)
Buna TPU! Copiii din ziua de azi au nevoie de mai multa disciplina? Astept parerile voastre. :) Multumesc anticipat!
Bună seara. Am auzit teorii biblice, religioase etc. precum că după ce mori ajungi în Rai sau Iad, sau că în 24 ore de la deces îți poți vedea propriul corp. Asta e valabil după o moarte ...? (mai mult)
De ce tritiul este radioactiv? Raportul protoni-neutroni este de 1.5, nu 1.6, număr de la care avem de aface cu radioactivitate.
S- a mai discutat aici pe site despre "a fi conştient de sine". S- a pus, de exemplu, întrebarea dacă numai omul este conştient de sine. Eu vreau să ştiu ce se înţelege, mai exact, prin acest...? (mai mult)
De ce cei care muncesc mult la locul de muncă sunt considerați fraieri și nu sunt apreciați și sunt puși să muncească și mai mult, mai apreciați sunt cei care trag des chiulul la locul de muncă.În...? (mai mult)
Aș vrea să știu, conversia din km/h în mph ca unitate de viteză că 1 km știu că 1km =1000m numi că pe bord la unele mașini mașini apare și mph și la 240 km/h apare nu știu câți mph?
Ați observat că persoanele inteligente cam urăsc să se repete ori să spună aceleași lucruri? Însă în cazul celor mai puțin înzestrați la minte, sky is the limit. Observ mai ales la categoria...? (mai mult)
Bunicul meu a fost în război. Dacă acceptăm ca fiind validă teoria memoriei genetice, de ce atunci când mă joc jocuri de război nu mă apucă o panică intensă și inexplicabilă atunci când...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
UnchiulRamiz întreabă:
Mindfulness întreabă:
LisaJulie întreabă:
dansarabia1234 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Numeste preparatul!
Rezolva quizul si afla daca si tu esti un foodie adevarat.