Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 25 Februarie 2025 sunt:
Care mister vi se pare mai de nepătruns: al vieţii sau al morţii?
De ce ne "chinuie" atâtea gânduri: De unde venim? Unde plecam? Cine suntem? Etc? Ne "chinuie" cam tot, pe tot parcursul vieții. Dacă zic ca mi se rupe, ma chinuie vecinii sau rudele mai chinuite...? (mai mult)
De ce persoanele profund religioase se folosesc de mitologie ca să justifice problema răului?
Detartrantul este periculos, daca ating cumva din greseala? Am lipit un suport la baie pentru accesorii de baie(periuta, pasta, etc), am folosit un adeziv bison power, totul in regula suportul e fixat,...? (mai mult)
Ajuta la ceva teoria evolutiei cand moare o persoana draga de covid-19?
Dacă ai face un test ADN și ipotetic vorbind ai primi rezultatul 100% român, ce ar însemna asta? Până la urmă românii sunt o mixtură dintre daci, romani, un pic de slavoni și alte popoare....? (mai mult)
Buna TpU, in ultimul timp cainele meu are un comportament ciudat, incepe sa ma linga si sa sara pe mine sau ma trage de haine.Acum 2 luni nu era asa si i- am dat mereu atentie si nici nu i- am dat mancaruri...? (mai mult)
Suferința! Ce lucruri bune poate face pentru mine?
Cu ce l- au vaccinat rușii pe Gheorghe Gheorghiu Dej în 1963 în vizita de la Moscova de a murit abia în 1965? https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/moartea- lui- dej- crima- comunista-...? (mai mult)
Care sunt toate reacțile pe care creierul le poate avea în caz de pericol. Știu de clasicele luptă, fugi, îngheață, dar am auzit că s- au mai descoperit câteva: leșină, împietrește emoțional...? (mai mult)
Cum naiba reușesc sa simt ceva doar prin a comunica virtual cu o fata? Fără atracție fizica poate exista iubire? Tocmai de asta o pun la stiinta, conform evoluției nu ar avea sens caracterul nu ...? (mai mult)
Credeți că omul se poate naște de mai multe ori? In alte corpuri evident
Credeti ca mai exista femei care sa iubeasca doar un singur barbat? Sa fie loiale toata viata? Eu vazand cat de parsivi sunt oamenii, nu voi crede ca ma voi casatori vreodata, am fost amagit si nu...? (mai mult)
Care credeți că este cel mai bun candidat pentru viața?
Apropo de şah. Cum poate albul să câştige în poziţia asta? că eu nu văd nici să mă pici cu ceară. Pe tablă sunt doar patru piese: în afară de cei doi regi mai sunt un pion alb şi o tură...? (mai mult)
Credeți că omenirea va coloniza alte planete și dacă da cum credeți că va fi viața pe alte planete?
Nu prea ma pricep la sah. De fapt nici nu cunosteam prea bine regulile pana recent, cand interestul mi- a fost starnit de un serial de pe Netflix. De cateva luni am inceput sa joc si am ajuns la concluzia...? (mai mult)
Buna TPU! Copiii din ziua de azi au nevoie de mai multa disciplina? Astept parerile voastre. :) Multumesc anticipat!
Bună seara. Am auzit teorii biblice, religioase etc. precum că după ce mori ajungi în Rai sau Iad, sau că în 24 ore de la deces îți poți vedea propriul corp. Asta e valabil după o moarte ...? (mai mult)
De ce tritiul este radioactiv? Raportul protoni-neutroni este de 1.5, nu 1.6, număr de la care avem de aface cu radioactivitate.
S- a mai discutat aici pe site despre "a fi conştient de sine". S- a pus, de exemplu, întrebarea dacă numai omul este conştient de sine. Eu vreau să ştiu ce se înţelege, mai exact, prin acest...? (mai mult)
De ce cei care muncesc mult la locul de muncă sunt considerați fraieri și nu sunt apreciați și sunt puși să muncească și mai mult, mai apreciați sunt cei care trag des chiulul la locul de muncă.În...? (mai mult)
Aș vrea să știu, conversia din km/h în mph ca unitate de viteză că 1 km știu că 1km =1000m numi că pe bord la unele mașini mașini apare și mph și la 240 km/h apare nu știu câți mph?
Ați observat că persoanele inteligente cam urăsc să se repete ori să spună aceleași lucruri? Însă în cazul celor mai puțin înzestrați la minte, sky is the limit. Observ mai ales la categoria...? (mai mult)
Bunicul meu a fost în război. Dacă acceptăm ca fiind validă teoria memoriei genetice, de ce atunci când mă joc jocuri de război nu mă apucă o panică intensă și inexplicabilă atunci când...? (mai mult)
Se poate spune că moartea este muza filosofiei? Dacă n-ar fi moartea, ar mai filosofa oamenii?
De ce creste masa unui obiect odata ce se apropie de viteza luminii? Multumesc.
Salutare! Un parapsiholog sau un bioenergetician, poate intra in contact cu o persoană prin intermediul telepatiei la cererea cuiva? Adică se pot presta și astfel de servici contracost?
Ce trebuie sa stiu ca sa lucrez in domeniu de marketing, se castiga bine? Ma ajuta ca imi place sa citesc carti de psihologie si de persuasiune?
Eu pot fi medicul meu cel mai bun? https://m.emag.ro/tu- esti- cel- mai- bun- medic- al- tau- invata- sa- te- vindeci- din- interior- si- sa- previi- bolile- dr- frederic- saldmann- 9789734682942/pd/D0BG9DMBM/?X-...? (mai mult)
Nu am curaj sa ma duc sa imi fac testul anti hiv, dupa o partida facuta neprotejat. Au trecut luni bune de cand zic ca ma duc si nu am curaj efectiv, imi e frica de reactia mea in caz ca ies pozitiv. ...? (mai mult)
Credeți că au existat tensiuni sau chiar conflicte armate între Ștefan cel Mare și Vlad Țepeș? Din câte știu eu scrierile din acea perioadă lasă în ceață situația exactă iar unele se...? (mai mult)
Ce argumente (care sa aiba cat de cat sens) exista impotriva avortului?
Care credeti ca sunt caracteristicile avantajoase ale unui copil pe care adultii ar trebui sa le reînsușească? Ce calitate a copiilor ar fi benefica și unui adult? Eu m- am gandit la entuziasmul...? (mai mult)
Poate cineva ma poate lamuri si pe mine ce au facut aia acolo, deci e vb de teorema Thevenin aia de reducere a unui circuit electric complex la ceva mai simplu. Este clar totul in afara de faza aia de...? (mai mult)
Viruşii ăştia sunt imprevizibili, nu poţi să ştii întotdeauna unde se duc şi ce fac. Zice că un virus a intrat odată într- o colonie de bacterii; bacteriile fiind în număr mare, virusul...? (mai mult)
Luminile pentru bicicletă (far, stop) prin reîncărcare USB, pot fi reîncărcate și printr-o baterie externă?
Ce e iubirea? Cum o simtiti voi? Ce rost are? De ce grija pentru alta persoana?
Pot cloci un ou daca il pun pe calorifer și un material peste?
Salut. În noaptea asta când eram treaz nu puteam să mă mișc și să vorbesc. Cam de câte ori în viață poți face paralizie în somn?
Salut, Ce simti in sufletul tau atunci cand stii ca cineva te invidiaza?
Dacă, prin absurd, ai putea să ștergi trecutul, ai face-o? De ce ar conta asta?
Salut! Stie cineva mai exact toate operele pentru bac de anul acesta la romana - profilul uman? Stiu ca s au scos unele dar ma intereseaza doar cele care raman.
Ce părere aveți de asta: https://saccsiv.wordpress.com/2021/02/25/eu-tot-nu-inteleg-cum-zboara-un-elicopter-pe-marte/
Care e definiția unei pandemii? Aștept de asemenea răspunsuri și la această întrebare: https://www.tpu.ro/coronavirus/populatia- lumii- a- crescut- in- 2020- cu- aproximativ- 81- de- milioane-...? (mai mult)
De ce lauda toți cartea "Puterea prezentului"de E.Tolle? Ce e așa de special la ea? E așa de bună?
Mai tineti minte serile reci de noiembrie 2010? Chat- ul TPU il mai tineti minte? Mi- e dor de Brigaela, Noname, mai erau si altii, dar le- am uitat numele. Chiar, mai era tipa care folosea excesiv...? (mai mult)
Azi am făcut un experiment: știind că în emisfera nordică obiectele au tendința să se ducă spre dreapta, iar în cea sudică spre stânga, am aruncat o carte drept înainte. Problema este că...? (mai mult)
Cu ce pot sa hrănesc porumbeii de carne?
Daca ai avea toata puterea din lume, ai folosi-o sa faci rau sau sa faci bine? Ce ai construi sau ce ai darama daca ai avea resursele si puterea sa o faci?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Invictusman2025 întreabă:
VulpeaDinUmbra întreabă:
Mihaa22 întreabă:
GulubuntzBudulush întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Curiozitati psihologie
Ai vrea sa stii mai multe despre cum functioneaza creierul tau? Acest quiz este un bun inceput