Intrebare pentru cei pasionati de filozofie Ce parere aveti despre Existențialism? https://ro.wikipedia.org/wiki/Existen%C8%9Bialism
As vrea sa intreb un psiholog ceva, din pacate nu exista categoria de psihologie, asa ca am zis sa postez aici, poate ma lamureste cineva. Cum poate un om in deplinatatea facultatilor mintale sa sustina...? (mai mult)
Dacă lumea investește tot mai mult să colonizeze planeta Marte și să o transforme într-una locuibilă, de ce nu investesc să o îmbunătățească pe a noastră?
Ce e mai greu un chilogram de mere sau unul de pene?
Neurologic vorbind animalele se pot îndrăgosti? Vreau să zic starea de a fi îndrăgostit nu diferită prea tare de starea de a fi high pe ectasy, în ambele cazuri serotonina se consumă. De asta...? (mai mult)
Salut, sunt curios de ce turcii nu isi promoveaza melodiile? Adica niciodata nu am vazut ca un artist turc sa faca vreun concert la noi de exemplu sau in alta tara din Europa. Spun asta, ca observat...? (mai mult)
Mi s- a întâmplat de curând ciudat pur și simplu să visez că vorbesc o limbă străina Germana sau franceza și când mă trezesc o vorbesc fluent..cu un accent destul de grav și parcă imi intră...? (mai mult)
La întrebarea 'Care este sensul vieţii?' sau, spusă altfel, 'Ce rost are viaţa?' s- au încercat tot felul de răspunsuri, dar parcă niciunul pe deplin satisfăcător. M- am gândit să caut părerea...? (mai mult)
Unde lucrează dr. Michael Greger in prezent? In U.S.A știu, dar mă refer ce funcție ocupă acum acolo?
Au zilele saptamanii vreo legatura cu oamenii? Adica o zi nu e compatibila cu alta si acei oameni care s- au nascut in zilele respective nu se pot impaca nu se pot intelege? Gen ziua de joi nu e compatibila...? (mai mult)
Ce părere aveți despre Dr. Daniel Amen, Dr.Joseph Annibali și Dr Mona Lisa Schulz?(cine i-a citit)? Toți trei fiind medici neuropsihiatri americani cu cărți best-seller în domeniu.
Salut TPU, sunt in clasa a VIII- a si am mai intampinat niste probleme mici. Profesorii mei mi- au spus ca matematica nu se va afla in bacul din profilul stiinte ale naturii. Va rog mult sa ma informati,...? (mai mult)
Se poate să leșini de fericire? Am citit asta într-o carte SF, Doctorul Misterios.
Ce ați face voi daca ați fi pentru o zi președinte sau prim- ministru? Eu as instaura regimul egalitarist și aș face România Egalitarista iar toate proprietatile private le- as trece în proprietatea...? (mai mult)
Cineva de la noi din sat avea un vas de 50 de litri plin cu alcool curat (80 grade). Nu ştiu cum l- a procurat şi nici pentru ce- l păstra; ştiu doar că- l avea. Unul din cunoscuţii casei a fost...? (mai mult)
"Girls React to Fall of Soviet Union" https://www.youtube.com/watch?v=PK6Cg9cHjqc&ab_channel=Scorpo2.0 Credeti ca e fake?
Dacă singurul "lucru" pe care îl conștientizez cu adevărat e conștiința însăși înseamnă că poate doar aia exista. Ce este conștiința? Cum se formează? Cum moare?
In afara Universului nu exista spatiu/timp. Cum se poate crea spatiu/timp într- un"loc" în care el nu exista, dat fiind ca Universul e cuprins/înconjurat de nimicul ala fără spatiu/timp? Adică e...? (mai mult)
De ce sunt scrise atât de mic Biblia și prescripțiile medicale?
De ce trăim? De ce murim? De ce ne naștem? De unde venim? Încotro ne ducem? Ce este după moarte? Există Dumnezeu? După ce murim mai știm de noi? Există viață pe alte planete sau noi suntem singurii? ...? (mai mult)
Deci, cand eram mica si eram la un bebelus la nu stiu ce chestie(era iarna si era seara aia cand cica veneau ursitoarele) m- am dus la geam ca sa le vad si am vazut niste fete facute din cristale de gheata....? (mai mult)
Am o intrebare, daca esti un ratat in copilarie, vei fi apoi toata viata?
Freud a asemănat mintea umană cu o casă bântuită (haunted house). Cine anume bântuie casa, Freud nu a putut spune. Dar imaginea a fost mult apreciată, poate şi pentru faptul că fiecare din noi...? (mai mult)
NutritionFacts Nu știe nimeni cunoscutul site de referință în știință nutriției? Doream sa îmi spuneți daca voi aveți încredere în el și de ce da, de ce nu?
Este iertarea o solutie a celor slabi, a celor prea lasi ca sa se razbune? Ca sa te razbuni pe cineva (persoana, divinitate, intreaga umanitate) dupa multe atrocitati indurate iti trebuie curaj, ...? (mai mult)
Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns cat mai pe larg: Daca doua sisteme termodinamice in contact au aceeasi temperatura, dar unul are presiune dubla fata de celalalt, cum putem sa le aducem la aceeasi...? (mai mult)
Există un centru specializat pentru simțul umorului în creier?
Deja nu mai am niciun dubiu că incendiile de la Piatra Neamț și Matei Balș au fost cauzate de acumularea de oxigen în saloane. Terapia intubării cu oxigen nu s- a mai practicat niciodată la o scară...? (mai mult)
E usor dubios sa vorbesc chestii de genul dar acum cateva seri nu am putut adormi parca era ceva in pragul usii si se holba la mine, inchideam ochii si de fiecare data simteam ca parca se apropie mai ...? (mai mult)
Ce parere aveti de opinia celebrului jucator de sah Bobby Fischer fata de femei? https://www.youtube.com/watch?v=6NuBCU- wCSo&t=28s&ab_channel=Kao A reusit acest geniu sa surprinda esenta feminitatii?...? (mai mult)
Salut, am 14 ani si aseara, adica in noaptea 02.02. 2021 spre 03.02. 2021, gen la inceputul visului ca cataram pe un deal si 2 prieteni erau deja sus, tin sa precizez ca era langa un rau si cand am...? (mai mult)
Ce ati prefera? O viata in care ai libertatea de a alege sau una in care nu ai libertate de alegere, dar nu ai nicio responsabilitate si nicio grija?
Se spune ca in orice domeniu "ce e prea mult strica". Exemplu: daca cineva asculta muzica prea mult timp, acest lucru ii dauneaza din punct de vedere psihologic. Acest fapt demonstreaza ca orice lucru...? (mai mult)
Incendiile de la Piatra Neamț și Matei Balș ar fi putut fi cauzate de posibilă concentrație ridicată de oxigen din saloane? Știm că oxigenul favorizează arderea, iar într- o încăpere cu câțiva...? (mai mult)
Cum se numește știința și meseria care se ocupa cu studiul vieții după moarte? NDE etc Adică cum e și ce face Raymond Moody.
Cum se numește pasiunea sau chestia asta adică placerea de a citi cărți și viziona documentare și a citi orice despre subiectul viata după moarte sau viața după viața cum vreți să îi ziceți?...? (mai mult)
Salut TPU! Nu știu dacă am ales categoria potrivită, sper să fi făcut alegerea corectă. Îmi pun întrebări de la vărsta de 10 ani care nu imi dau pace. Aceste intrebări sunt"De ce existăm?,...? (mai mult)
Localitatea Nuweiba, din Peninsula Sinai, este menţionată şi în textul biblic de la Exod? Dacă da, sub ce nume?
Cum ar fi să te trezești cu zâmbetul pe buze Sa poți fi tu, fără ca nimeni să te acuze Hai spune- mi tu Cum ar fi să sari când vrei peste o zi de muncă Să ai puțin, însă puținul să-...? (mai mult)
De ce nu se găsește elixirul nemuririi? Pare amuzant dar vorbesc serios, nu avem nevoie de moarte și până la urmă de ce sa murim și de ce sa nu trăim veșnic așa cum și- ar dori fiecare om? Credeți...? (mai mult)
Credeti ca exista in prezent tehnologie inutila?
Ce fac miliardarii lumii cu atâția bani? Practic nu credeți că sunt prea multi? Ce sa faci cu atâția bani? Pe mine 3000 RON m- ar mulțumi acum "câștig" doar 1200. (pensie medicala, dar am și...? (mai mult)
Ce fac Messi sau Cristiano Ronaldo cu atâția bani? De ordinul sutelor de milioane de euro sau mai mult chiar, nu știu exact dar cică câștigă câteva miliarde sau sute de milioane în lei românești...? (mai mult)
Banul a provocat atâtea războaie, decese, conflicte..lumea se închină la bani prea mult...iar daca te gândești doar la bani și trăiești doar pentru bani ai sufletul amanetat, o viață întreagă...? (mai mult)
Este adevarat ca daca beau ceai de tei, in viitor nu voi mai avea erectie? Mereu cand mi- am cumparat, primeam observatii de la diversi oameni chiar si de la parinti sa nu prea mai beau ca nu imi ...? (mai mult)
Buna seara, TPU! Vi s- a intamplat sa intalniti un om care a dat vreodata de o problema? Adica si eu am avut nevoie disperata de ajutor, eram pierdut in situatii extreme, dar Dumnezeu a pus mana pe ...? (mai mult)
Eu visez morti, creaturi, monstri. de ce visez asa ceva? Ma deranjeaza... am visat cum ma vaneaza niste monstri si eram speriat
Cum se numeste substanta care se comporta atât ca agent oxidant cât şi ca agent reducător? DAU FUNDA
Buna TPU :) la ce liceu sa dau daca vreau sa dau la medicina? Sa devin medic.din ce materii dau la facultate/liceu, etc va rog
Care este defazajul dintre oscilatiile a doua puncte situata pe o coarda elastica la distanta de 1 m unul de altul? lungimea de unda a undei elastice este de 0, 5 m, iar viteza undei este de 100m/s.Care...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Mindfulness întreabă:
UnchiulRamiz întreabă:
LisaJulie întreabă:
dansarabia1234 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Animale domestice
Iti plac hamsterii, perusii, pisicile si cateii? Afla tot ce stii despre animalele domestice!