Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 18 Ianuarie 2025 sunt:
Care este defazajul dintre oscilatiile a doua puncte situata pe o coarda elastica la distanta de 1 m unul de altul? lungimea de unda a undei elastice este de 0, 5 m, iar viteza undei este de 100m/s.Care...? (mai mult)
Cum poti sti, in mod obiectiv, cum esti tu? Cum esti cu adevarat, nu cum crezi tu ca esti, nu cum cred altii ca esti sau nu cum crezi tu ca altii cred ca esti. Sau care este cea mai buna varianta de...? (mai mult)
Cum îmi vindec viața? Viața nu vreo boala.
Credeti ca e normal sa existe diferente intre generatii? Argumentati.
Vreau sa stiu ce inseamna visul meu. Pe internet nu am gasit raspunsuri. Am visat ca m- am dus in gradina, acasa la mine. Acolo erau mama si unchiul meu. El uda plante sau ceva, n- am fost atenta, dar...? (mai mult)
Aseară am avut un vis ciudat, mi-a apărut în vis un iluminat, care mi-a spus sa cred și în magia vietii,povesti, nu e o gluma, ce semnificație are, sa răspundă doar persoanele cu creier
Stau și mă gândesc... oare Clujul nu e așa dezvoltat fiindcă are influente maghiare?
Ce ar trebui sa invat la istorie pentru admiterea la ofiteri? Depinde si de academie sau probele pot sa fie asemanatoare adica cele sportive, de exemplu? La ce se mai da examen de diferentiere sau de ...? (mai mult)
Gorilele sunt grele.Cum de nu se rup crengile cand stau pe ele?
Cu ce se alimenteaza satelitii care sunt trimisi in spatiu ca sa fotografieze planetele? Cum se pot manevra in spatiu, de la asa mare distanta? Cum sunt transmise catre Pamant pozele? Cat dureaza ca...? (mai mult)
Pasarile simt emotii puternice?
Pedepsele corporale și tortura practicate în Evul Mediu erau eficiente pentru prevenirea infracțiunilor și descurajarea infractorilor?
Absolut toate caracteristiciile care le au barbatii le- am gasit si la unele femei, si invers, practic pana nu am cunoscut lumea nu mi- am dat seama de asta. Este gresit sa generalizam? De ce se vorbeste...? (mai mult)
Cum poti sa schimbi ce spun cardul tarot adica ce poti face sa nu devina in real ceea ce a spus
Cum se realizează fisiunea unui atom de U-235? Știu că atunci când este bombardat cu un neutron, acesta se scindează, dar de unde vine neutronul cu care este bombardat?
Cum se pot incalzi 10 camere daca exista caldura in doar jumatate din ele? Camerele sunt pozitionate in forma de cerc.
Credeti ca merita sa optez pentru o facultate in Romania zilelor noastre?( si ce considerati ca ar necesita atentie?) Ce parere aveti despre studiile din strainatate? ma refer la absolut toate capitolele,...? (mai mult)
De ce nu mancam ciorba la micul dejun?
Exista oare un adevar in antisemitism? Sunt evreii fiinte malefice ce sug viata din restul popoarelor? Sau sunt doar niste tapi ispasitori cauzate de invidia altor popoare?
Povestea Războiului din Vietnam este descrisă destul de bine, după părerea me, pe Wikipedia română. Totuşi, faptele fiind atât de complexe şi evenimentele luând de atâtea ori tot felul de...? (mai mult)
Daca este inevital sa evoluam, asta inseamna ca dupa mult...mult, foarte mult timp o sa populam intregul univers. Dupa ce se va termina totul de explorat, ce o sa se intample? Putem sa oprim univerul ...? (mai mult)
Cum se numeste [al(h2o)6]cl3? Cum numim apa cand citim o subtana chimica, cum ii citim denumirea?
Hipnoza se efectuează prin intermediul vreunui drog ce permite interogatorului să consulte anumite afecțiuni psihice ale persoanelor în cauză?
Preocuparea la problemele omenirii tine cont sau nu de varsta?
Cum vi se pare dr. Michael Greger? Ai ce învață de la el? Am văzut că e foarte popular in America.
Ce părere aveți de prezicătoarea Maria Ghiorghiu prezicătoarea care mai apare la Antena Stare la emisiunea lui Brancu, care a prezis incendiul de la colectiv și acum are un blog foarte popular in ...? (mai mult)
Faptul ca substantele ce provoaca somnul la om au un efect asemanator asupra formelor de viață numite Hydra vulgaris, ce nu au creier, sugereaza ca formele de viata sunt opera aceluiasi creator. ...? (mai mult)
Cum vi se pare site-ul NutritionFacts? E un site de mare referință în știință nutriției, demn de încredere și de informare? Merita sa înveți nutriție de aici?
Cum ar arata lumea cu Iisus Hristos la conducerea planetei? Ați vrea așa ceva?
Poate cineva să explice? Pe net, etimologia numelui Agamemnon este explicată aşa: Mai întâi spune că înseamnă very steadfast, adică foarte ferm/neclintit. Apoi, când separă cuvântul în ...? (mai mult)
Crezi ca putem trai in lipsa hedonismului? Sau in lipsa instinctului de supraviețuire?
Nu vă înșelați, doar o știință incorectă vă face să credeți în perpetuum mobile și mașini cu „energie liberă". O cale de ieșire atee este de a postula faptul că legile științei nu...? (mai mult)
De ce murim?
Vindecarea se poate găsi și în cărți best-seller de sănătate scrise de doctori și terapeuți? Și-a îmbunătățit cineva sănătatea și starea emoțională cu ajutorul cărților?
Daca teoria evolutionista era corecta atunci toate cazurile de cancer ar fi trebuit sa constituie variante mai evoluate ce ar fi trebuit sa adauge functii noi organismului uman sau o complexitate mai mare...? (mai mult)
Va rog sa-mi spuneti care sunt tehnicile psihologice folosite intr-o reclama tv? Multumesc.
Care este formula chimica a motorinei?
Tocmai am aflat cea mai interesanta teorie despre originea banilor. Imaginati- va intr- o perioada preistorica un individ care a facut împrumuturi masive. Probabil animale, grâne, soldati etc. ...? (mai mult)
Pana la urma materia intunecata exista sau nu? De ce apar dezacorduri in lumea stiintifica? https://www.descopera.ro/stiinta/19607220- materia- intunecata- pur- si- simplu- nu- exista- cum- argumenteaza-...? (mai mult)
Avem acum în Bucureşti o grandioasă catedrală. Aruncând o privire în istorie, am văzut că în toate timpurile şi în toate locurile oamenii au ridicat edificii destinate închinării la divinităţi....? (mai mult)
Cat de precis poate fi un aparat de facut sport?
O stire bomba a apărut zilele astea in presa internațională Cum comentați? Fiecare fișier declasificat pe care CIA îl are asupra obiectelor zburătoare neidentificate – sau cel puțin toate...? (mai mult)
De ce nu credeți în supranatural? Sau de ce multa lume nu crede? Eu cred că există supranatural și însuși Dumnezeu este supranatural și mai cred și în prezicerea viitorului și profeții, in...? (mai mult)
Stiu ca asta va fi o intrebare stupida :)), dar totusi vreau sa aflu raspunsul: Se poate fierbe apa de mare, ca aceasta sa devina potabila, asa ca in jocuri? Sunt curios de chestia ...? (mai mult)
Cine sunt mai predispuși să recurgă la cenzură: cei de partea adevărului sau cei de partea minciunii?
In ce an a aparut Homo Sapiens?
Are viata un sens?
Hai că pe modelul întrebărilor lui Sabin, pun și câteva : 1. Credeți că, dacă nu s- ar fi dizolvat imperiu Austro- Ungar în 1918, ar mai fi reușit Hitler să ajungă la cârma Germaniei? ...? (mai mult)
Are vreo legatura cuvantul "medicina" cu familia Medici?
Este cineva bun la fizica de clasa a11a?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Mindfulness întreabă:
Kufu95 întreabă:
UnchiulRamiz întreabă:
LisaJulie întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Copiii de la 402
Ai copilarit alaturi de Jesse, Nancy si Polly in clasa 402? Hai sa vedem cat de multe stii despre ei!