Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 18 Ianuarie 2025 sunt:
O proteina este intotdeauna formata din 20 de aminoacizi?
Cum influențează postmodernismul psihologia?
Cum e sa fie omul fizician, matematician, biochimist si sa creada in teoria evolutiei cand lumea in care traieste nu traieste cu matematica, cu fizica si biochimia in pat?
5 exemple de concepte empirice si 5 exemple de concepte stiintifice
Cum sa reglezi un microscop?
De curios, la ce folosesc satelitii de pe orbita, daca exista? Telecomunicatiile inclusiv GPS- ul se realizeaza in prezent prin antene terestre si sistem de lunga distanta numit L.O.R.A.N. (sau ceva ...? (mai mult)
Hei, TPU! Exista un mod de a evita ca un vis de noapte sa se transpună in realitate? Adică, daca in general am vise premonitorii și știu ce- mi prevestește visul de azi noapte, pot sa fac cumva...? (mai mult)
Tu ce ai face daca ai ști că o să mori în următorii ani, de tânăr? Sa zicem că ai afla sigur de la un doctor.
Inca o intrebare, care e putin mai delicata in sensul ca ar putea crea diverse contradicții prin comentarii insa sunt curios si de parerea voastră. Voi credeți ca există viața extraterestra? ...? (mai mult)
Care e sensul vietii? Raspunsuri serioase...
Era o glumă - că şi- au propus românii să- i ajungă din urmă pe americani. Şi nu numai să- i ajungă, dar să- i şi întreacă; să facă un salt peste ei. Şi, cum e la orice săritură ...? (mai mult)
Exemple de oameni care si-au vandut sufletul Diavolului.
Suntem singurii in Univers?
Ce e mai exact un cromozom? Dar o gena?
Ce părere aveți despre spiritualitate? Va atrage? Pe mine, da.
Există universuri paralele sau o alta dimensiune? (astrala sau spirituală etc)Ce credeți? Există ceea ce se numește Universul astral sau planul astral? Credeți că există o altă dimensiune in...? (mai mult)
E greu să spui sau să admiţi că există un Tată ceresc. E greu pentru că nu poţi să nu te întrebi şi de originea lui. Cum a ajuns el să fie, să existe. Şi nu numai să fie, dar să fie şi...? (mai mult)
Ce parere aveti despre aceasta pagina? https://www.near-death.com/science/evidence/afterlife-evidence.html
Salutare, eu o sa vreau sa-mi fac un test anti-hiv. Intrebarea mea este, daca am covid, exista sansa ca sa imi iasa pozitiv? deoarece am auzit ca covid-19 are o molecula si de hiv.
Cunoașterea se pune ca și hobby? Pentru că asta îmi place de mic, sa aflu informații despre lumea, viața și Universul în care trăim. Se pune deci că hobby?
Rămânând în sfera istoriei, puţin despre evoluţii în plan ideologic. În sec. al şaselea î.e.n. au avut loc nişte evenimente care au condus la o cotitură în istorie. În Occident - şi am...? (mai mult)
După care principiu vă ghidați alegerile în viață: frica de mai rău sau motivația de mai bine?
Care a fost și este cel mai bun filozof român? Eu vad 3 titani aici:Mircea Eliade, Emil Cioran și Petre Tutea.
Poți găsi fericirea cu ajutorul cărților?
Ce părere aveți despre ceea ce a spus Hipocrate, părintele medicinii moderne și cel de la care vine jurământul pe care îl face orice medic la investirea in aceasta profesie? „Alimentele voastre...? (mai mult)
Buna, Vreau sa gasesc cursuri online, preferabil pe Youtube, la nivel de facultate, tinute de profesori universitari, despre fizica, chimie, matematica. Cunoasteti asa ceva, niste link-uri?
Universul funcţionează respectând anumite legi. Pe baza lor se pot face unele predicţii. Putem, de exemplu, să ştim când va fi următoarea eclipsă de lună sau de soare. Ce se poate spune despre...? (mai mult)
Buna,trebuie sa fac pentru scoala un proiect despre zei(mai exact despre Hades, Persefona, Selene, Artemis, Hermes si Ares), dar nu stiu ce as putea face. Aveti idei?
Intrebare existentiala: de ce stati pe TPU? Incep sa cred ca prezenta mea pe site este inutila. Multe intrebari sunt de asemenea inutile, adica nu reprezinta cu adevarat o problema pentru cel care intreaba. ...? (mai mult)
Dacă, presupunând prin absurd, s- ar cere peste noapte schimbarea sistemului de numeraţie (altă bază în loc de 10), cred că ar fi un haos total. Ca să vă daţi seama de dimensiunile calamităţii,...? (mai mult)
Cat de bine intelegeti limba romana veche din acest videoclip? Ce inseamna "I pak"? "Scrisoarea lui Neacșu" (1521) https://www.youtube.com/watch?v=6uGtoWwDflE&t=3s&ab_channel=ILoveLanguages%21
Care sunt după voi 1-3 păcate extrem de grave? Eu as zice desfrânarea și omorul...
Auzisem nu demult o chestie/povestioara destul de interesanta cum că toți sau majoritatea japonezilor nu pot memora/învăța/ar uita sa scrie caracterul kanji pentru trandafir. Nu știu dacă e adevărată...? (mai mult)
Nu ma pricep la economie, dar am dat recent peste un filmulet care sustinea ca este mai eficient ca fiecare tara sa se specializeze in a crea produse pentru care au un avantaj comparativ fata de alte ...? (mai mult)
Credeti ca traim intr-o simulare? Ca in matrix?
Cine crede că astrologia e un domeniu interesant? Cui ii place astrologia? Mie da, pe lângă astronomie.
Ce părere aveți de medicina holistica sau integrativa in care cred eu? Va reprezenta viitorul medicinei daca va mai avansa și evolua? Medicina holistica e viitorul medicinii..asta e adevărul.
Ce părere aveți de medicina alopata și tratamentele ei? Dar de cea alternativa?(naturistă,homeopata, complementara ) și de tratamentele ei?
Care este diferența între neutroni și pozitroni?
Pana la sfarsitul secolului 21. Planeta va fi plina de oameni, ce se v-a intampla?
Ce credeti despre meditatie? credeti ca va puteti face bine prin concentrare si prin puterea gandului? Exista practicanti printre noi? Cine nu doreste sa discute aici imi poate lasa mesaj privat;)
Cine se uită la postul Medika TV? Cum vi se par programele postului? Consider că e in post foarte util și trebuia să apară mai demult, sănătatea nu e totul dar fara sănătate nu ai nimic.
Care este cel mai profitabil model de client pentru o companie farmaceutică? A. O persoană sănătoasă tun care nu ia niciun fel de medicamente, nici măcar suplimente alimentare. B. O persoană...? (mai mult)
Eu nu stiu in ce limba gandesc oamenii care cunosc nativ mai multe limbi De exemplu am o prietena nascuta in Targhichistan si ea a juns in Romania pe la 16 ani ea vorbeste bine rusa Tagica cat si Romana...? (mai mult)
Te pasionează astronomia? Dar astrologia?
Bună seara! Știe cineva dacă este posibilă încrucișarea între mai multe specii? Și dacă in laborator se poate introduce adn direct în nucleul unei celule?
La țară ceața este mai densă în mediul rural decât mediul urban? Dar la pădure? Anumiți copaci pot afecta densitatea ceții? Mereu mă fascinează când este ceață, îmi dă un sentiment...? (mai mult)
Aș vrea să vorbesc cu voi despre univers, mai exact despre începutul lui. Ce a existat înaintea big bang- ului și ce a provocat "explozia", sau mai bine zis, răspândirea lui rapidă...? (mai mult)
De ce extraterestrii ii rapesc pe oameni daca suntem considerati o rasa inferioara?
C- o fi clișeu, că n- o fi...dar am tot văzut prin filme, seriale, cărți etc ideea că ăia de rezolva mistere ori is buni detectivi au in majoritate inclinație spre matematica și/sau se descurca...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Kufu95 întreabă:
Mindfulness întreabă:
UnchiulRamiz întreabă:
LisaJulie întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
101 si 102 Dalmatieni
Ai urmarit cu drag aventurile nazdravanilor cu pete si ale ticaloasei Cruella de Vil? Cat de multe stii despre filmele artistice? Dar despre animatia 101 Dalmatieni?