Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 25 Februarie 2025 sunt:
Faptul ca substantele ce provoaca somnul la om au un efect asemanator asupra formelor de viață numite Hydra vulgaris, ce nu au creier, sugereaza ca formele de viata sunt opera aceluiasi creator. ...? (mai mult)
Cum vi se pare site-ul NutritionFacts? E un site de mare referință în știință nutriției, demn de încredere și de informare? Merita sa înveți nutriție de aici?
Cum ar arata lumea cu Iisus Hristos la conducerea planetei? Ați vrea așa ceva?
Poate cineva să explice? Pe net, etimologia numelui Agamemnon este explicată aşa: Mai întâi spune că înseamnă very steadfast, adică foarte ferm/neclintit. Apoi, când separă cuvântul în ...? (mai mult)
Crezi ca putem trai in lipsa hedonismului? Sau in lipsa instinctului de supraviețuire?
Nu vă înșelați, doar o știință incorectă vă face să credeți în perpetuum mobile și mașini cu „energie liberă". O cale de ieșire atee este de a postula faptul că legile științei nu...? (mai mult)
De ce murim?
Vindecarea se poate găsi și în cărți best-seller de sănătate scrise de doctori și terapeuți? Și-a îmbunătățit cineva sănătatea și starea emoțională cu ajutorul cărților?
Daca teoria evolutionista era corecta atunci toate cazurile de cancer ar fi trebuit sa constituie variante mai evoluate ce ar fi trebuit sa adauge functii noi organismului uman sau o complexitate mai mare...? (mai mult)
Va rog sa-mi spuneti care sunt tehnicile psihologice folosite intr-o reclama tv? Multumesc.
Care este formula chimica a motorinei?
Tocmai am aflat cea mai interesanta teorie despre originea banilor. Imaginati- va intr- o perioada preistorica un individ care a facut împrumuturi masive. Probabil animale, grâne, soldati etc. ...? (mai mult)
Pana la urma materia intunecata exista sau nu? De ce apar dezacorduri in lumea stiintifica? https://www.descopera.ro/stiinta/19607220- materia- intunecata- pur- si- simplu- nu- exista- cum- argumenteaza-...? (mai mult)
Avem acum în Bucureşti o grandioasă catedrală. Aruncând o privire în istorie, am văzut că în toate timpurile şi în toate locurile oamenii au ridicat edificii destinate închinării la divinităţi....? (mai mult)
Cat de precis poate fi un aparat de facut sport?
O stire bomba a apărut zilele astea in presa internațională Cum comentați? Fiecare fișier declasificat pe care CIA îl are asupra obiectelor zburătoare neidentificate – sau cel puțin toate...? (mai mult)
De ce nu credeți în supranatural? Sau de ce multa lume nu crede? Eu cred că există supranatural și însuși Dumnezeu este supranatural și mai cred și în prezicerea viitorului și profeții, in...? (mai mult)
Stiu ca asta va fi o intrebare stupida :)), dar totusi vreau sa aflu raspunsul: Se poate fierbe apa de mare, ca aceasta sa devina potabila, asa ca in jocuri? Sunt curios de chestia ...? (mai mult)
Cine sunt mai predispuși să recurgă la cenzură: cei de partea adevărului sau cei de partea minciunii?
In ce an a aparut Homo Sapiens?
Are viata un sens?
Hai că pe modelul întrebărilor lui Sabin, pun și câteva : 1. Credeți că, dacă nu s- ar fi dizolvat imperiu Austro- Ungar în 1918, ar mai fi reușit Hitler să ajungă la cârma Germaniei? ...? (mai mult)
Are vreo legatura cuvantul "medicina" cu familia Medici?
Este cineva bun la fizica de clasa a11a?
O proteina este intotdeauna formata din 20 de aminoacizi?
Cum influențează postmodernismul psihologia?
Cum e sa fie omul fizician, matematician, biochimist si sa creada in teoria evolutiei cand lumea in care traieste nu traieste cu matematica, cu fizica si biochimia in pat?
5 exemple de concepte empirice si 5 exemple de concepte stiintifice
Cum sa reglezi un microscop?
De curios, la ce folosesc satelitii de pe orbita, daca exista? Telecomunicatiile inclusiv GPS- ul se realizeaza in prezent prin antene terestre si sistem de lunga distanta numit L.O.R.A.N. (sau ceva ...? (mai mult)
Hei, TPU! Exista un mod de a evita ca un vis de noapte sa se transpună in realitate? Adică, daca in general am vise premonitorii și știu ce- mi prevestește visul de azi noapte, pot sa fac cumva...? (mai mult)
Tu ce ai face daca ai ști că o să mori în următorii ani, de tânăr? Sa zicem că ai afla sigur de la un doctor.
Inca o intrebare, care e putin mai delicata in sensul ca ar putea crea diverse contradicții prin comentarii insa sunt curios si de parerea voastră. Voi credeți ca există viața extraterestra? ...? (mai mult)
Care e sensul vietii? Raspunsuri serioase...
Era o glumă - că şi- au propus românii să- i ajungă din urmă pe americani. Şi nu numai să- i ajungă, dar să- i şi întreacă; să facă un salt peste ei. Şi, cum e la orice săritură ...? (mai mult)
Exemple de oameni care si-au vandut sufletul Diavolului.
Suntem singurii in Univers?
Ce e mai exact un cromozom? Dar o gena?
Ce părere aveți despre spiritualitate? Va atrage? Pe mine, da.
Există universuri paralele sau o alta dimensiune? (astrala sau spirituală etc)Ce credeți? Există ceea ce se numește Universul astral sau planul astral? Credeți că există o altă dimensiune in...? (mai mult)
E greu să spui sau să admiţi că există un Tată ceresc. E greu pentru că nu poţi să nu te întrebi şi de originea lui. Cum a ajuns el să fie, să existe. Şi nu numai să fie, dar să fie şi...? (mai mult)
Ce parere aveti despre aceasta pagina? https://www.near-death.com/science/evidence/afterlife-evidence.html
Salutare, eu o sa vreau sa-mi fac un test anti-hiv. Intrebarea mea este, daca am covid, exista sansa ca sa imi iasa pozitiv? deoarece am auzit ca covid-19 are o molecula si de hiv.
Cunoașterea se pune ca și hobby? Pentru că asta îmi place de mic, sa aflu informații despre lumea, viața și Universul în care trăim. Se pune deci că hobby?
Rămânând în sfera istoriei, puţin despre evoluţii în plan ideologic. În sec. al şaselea î.e.n. au avut loc nişte evenimente care au condus la o cotitură în istorie. În Occident - şi am...? (mai mult)
După care principiu vă ghidați alegerile în viață: frica de mai rău sau motivația de mai bine?
Care a fost și este cel mai bun filozof român? Eu vad 3 titani aici:Mircea Eliade, Emil Cioran și Petre Tutea.
Poți găsi fericirea cu ajutorul cărților?
Ce părere aveți despre ceea ce a spus Hipocrate, părintele medicinii moderne și cel de la care vine jurământul pe care îl face orice medic la investirea in aceasta profesie? „Alimentele voastre...? (mai mult)
Buna, Vreau sa gasesc cursuri online, preferabil pe Youtube, la nivel de facultate, tinute de profesori universitari, despre fizica, chimie, matematica. Cunoasteti asa ceva, niste link-uri?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Invictusman2025 întreabă:
Mihaa22 întreabă:
VulpeaDinUmbra întreabă:
BitchInRedDress întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Mancare
Cat de multe stii despre obiceiuri culinare, originile alimentelor si nom nom nom?