Pentru că monumentele antice transmit încă şi astăzi ceva din "vraja" lor, m- am gândit să aruncăm o privire şi asupre Templului Artemisei (Dianei) din Efes. Plinius, marele erudit al Imperiului...? (mai mult)
Poate vine cineva cu explicatie de ce procedez eu asa. Cand imi moare cineva aproiat, o ruda, o cunostiinta, cand ma duc la imormantare nu vars nici o lacrima, insa abia dupa 2- 3 saptamani incepe...? (mai mult)
Buna dimineata si Craciun fericit! Credeti in telepatie?
Salut, stateam si ma gandeam, daca nu putem dovedii existenta constiintei la oameni, nu putem dovedii nici inexistenta constiintei la celelalte vietuitoare nu?
Ce credeti despre Elie Wiesel? "Elie (Eliezer) Wiesel (n. 30 septembrie 1928, Sighetu Marmației, România[3], d. 2 iulie 2016, New York City, New York, S.U.A.) a fost un scriitor și ziarist...? (mai mult)
Câteva observaţii asupra Marii Piramide. Imaginaţi- vă un triunghi format prin unirea vârfului S al piramidei cu centrul O al bazei şi cu A - piciorul perpendicularei din vârf pe una din laturile...? (mai mult)
E de la sine înţeles că dacii (geţii) liberi, adică cei din zona neocupată de romani, nu au rămas indiferenţi faţă de soarta confraţilor lor din zona ocupată. De fapt, ei i- au hărţuit...? (mai mult)
Parafrazez o interactiune de pe TPU: "Ce imi place cel mai mult la TPU e ca poti sa fii cine vrei tu". Re: "Pai ar trebui sa fii la fel mereu". De aici mi- a venit ideea unei intrebari, dar as vrea...? (mai mult)
Care ar fi câteva țeluri pe care le aveți în minte pentru 2021? Chiar și legate de activitatea voastră pe TPU? Știu ca e relativ devreme pentru acest subiect, dar gândindu- va de acum, va ...? (mai mult)
Ce credeți despre medicina holistica care reprezintă viitorul medicinii? Eu voi incerca sa folosesc medicina holistica să mă vindec.
Sănătatea nu este totul dar fara sănătate nu ai nimic.E adevărat? Cat investiți voi in sănătate?
Oare exista mai multe Universuri?
Cum au reusit niste primate de 40kg sa lupte impotriva unui tigru care are o greutate de vreo 4 ori mai mare sau altor animale cu forta mult mai mare? Suntem cele mai slabe primate, cum naiba de am evoluat...? (mai mult)
Ce părere aveți despre N.A.S.A și astronomie? Și încă ceva:Credeți că va descoperi viața extraterestra in viitorul apropiat?
Cine raspunde in videoclipul de pe platforma "trilulilu" la secunda 0:08, la intrebarea "de unde a provenit parpalacul din instanta" si raspunde cu "acas', aveti linkul aici, ...? (mai mult)
Otelul inoxidabil rugineste? Vreau raspunsuri detaliate. In contact cu substante sarate sau etc.
Mai e cineva pasionat de astronomie sau amator de așa ceva? Adică de Univers, Pământ, stele, planete, galaxii, Terra și tot ce tine de spațiul cosmic atât de fascinant? Cum va practicați aceasta...? (mai mult)
Pe 21 decembrie (soltitiul de iarna) 2020 se vor alinia planetele Jupiter si Saturn si se vor vedea ca un singur corp ceresc stralucitor, ca o stea, "steaua Craciunului". Credeti ca "steaua" care ...? (mai mult)
Cand vin ninsorile in Romania?
Salut Tpu.Am văzut o flacără la centrala si m-a îngrijorat.Este ceva grav sau periculos? Mentionez ca am centrala pe gaz
Cat de mult iti poate modifica comportamentul medicamentele care acționează la nivel cerebral?
O carte (non- literara aducă nu de literatură ci de informații din anumite domenii ) e ca un curs(de liceu, de școala, de facultate, de formare etc)? Considerați fiecare carte că și un curs.E aproximativ...? (mai mult)
Se stie ca omul are 46 de cromozomi in timp ce maimutele au 48 de cromozomi. Unde e veriga lipsa cu 47 de cromozomi?
Oamenii în antichitate au construit piramide, au construit grădini suspendate... Dar erau primitivi. Interesant primitivism! Poate aţi citit câte ceva pe net despre acele grădini suspendate (care,...? (mai mult)
Este cat se poate de evident ca viata pe pamant a aparut dintr- o forma inteligenta de viata preexistenta. Este exclus ca aceasta forma inteligenta de viata provine din restul universului material deoarece...? (mai mult)
Beneficiile exploatarii rocilor calcaroase asupra mediului si a reliefului? Argumente pro si contra pentru exploatarea calcarului?
Selectia naturala nu putea functiona inainte de aparitia primei celule vii. Selectia naturala putea functiona doar asupra organismelor capabile sa se reproduca singure.?
Se afirma ca "selectia naturala actioneaza asupra variatiilor compusilor chimici conducand la compusi chimici din ce in ce mai complecsi". Daca aceasta afirmatie ar fi adevarata un cadavru nu ar trebui...? (mai mult)
Au visele o semnificație anume? Sau sunt doar scenarii create de creierele noastre?
Ce semnificație au visele în care te întâlneşti/vorbeşti etc. Cu persoane decedate?
Rolul ADN- ului e de a instrui aminoacizii pentu ca acestia sa se asambleze formand proteine. Evident ca in lipsa unui ADN aceasta asamblare a aminoacizilor ar fi imposibila. Fara instructiunile, de asamblare...? (mai mult)
Selectia naturala doar elimina si nu construieste nimic. Ce credeti?
Seara aceasta mergeam grabit spre casa, deoarece stiti si dumneavoastra care este situatia dupa orele 23. Luasem probabil ultimul metrou, dupa o sesiune de fotografie la crepuscul. Singur, mergând...? (mai mult)
Care sunt categoriile de cauze care stau la baza degradării mediului înconjurător? Fără să copiați de undeva, as dori mai pe scurt
Cercetătorul I.E.S. Edwards (egiptolog) spune că la Gizeh, într- o după amiază târzie a unei zile noroase de iarnă, poate fi văzut uneori un spectacol interesant. Dacă te afli pe drumul ce duce...? (mai mult)
Pentru fratele Memu10 care da ignor dar pentru ca nu are contra- argumente. Nu neaga nimeni teoria evolutiei la nivel global, ci doar o minoritate globala pe grupulete de Facebook si site- uri de nisa. ...? (mai mult)
Asistam la negarea teoriei evolutiei la scara globala. Teorie cu care a cufundat lumea in bezna stiintifica un barbos numit Darwin. De aceea agentiile spatiale precum NASA, ESA, etc incearca cu disperare...? (mai mult)
In lumea vie vorbim despre un ecosistem in sensul ca speciile nu pot trai in absenta altor specii. Fiindca nu pot trai evident ca nu aveau cum sa apara rand pe rand sau succesiv sau treptat asa cum descrie...? (mai mult)
Tratatele de medicină scrise cu mii de ani în urmă descriu aceleaşi boli infecţioase ca şi în zilele noastre, ceea ce ne duce cu gândul la faptul că şi atunci existau aceleaşi specii de microbi....? (mai mult)
Ce va place cel mai mult la Univers și la cer?
Chiar există planeta Nibiru sau planeta X?
Ce credeti despre aceasta publicatie/carte? "Inside the GRU'S PSYCHOLOGICAL WARFARE PROGRAM (Free Russia Foundation, Washington, DC 2020)" https://www.4freerussia.org/wp- content/uploads/sites/3/2020/12/AquariumLeaks-...? (mai mult)
Se pricepe cineva de aici la statistica sau biostatistica medicala? Am fugit de matematica, am ajuns medic, dar e greu rezidentiatul cand ai de absolvit un astfel de modul si ai o tema destul...? (mai mult)
Care sunt cele 3 roluri ale retinei?
toti crestini din lume spun ca vaccinarea e inceputul controlului privind "cipul" sau semnul fiarei conform Bibliei. Se spune ca acesta va modifica ARN nostru, in ce masura si care vor ...? (mai mult)
Daca cele doua emisfere cerebrale ale unui creier sunt desprinse, dar au acces amandoua la resursele necesare vietii (sange, oxigen), se vor creea doua constiinte intr- o persoana? Asa sugereaza Roger...? (mai mult)
Bună ziua tuturor! Știți cumva niște expresii, c cuvinte sau tehnici cu care să poți manipula pe oricine, inclusiv pe cei inteligenți și pe cei care se pricep la psihologie? Am mare nevoie...? (mai mult)
Etichetarea și respingerea automată a anumitor idei este un comportament specific minților încuiate? La țară, când anumiți oameni care fac parte din vreun cult religios împart niște cărți...? (mai mult)
Credeti ca exista o alta viata dupa moarte?
Ce parere aveti despre lene? Este normala? Este o boala? Este innascuta? Este un simptom?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Kufu95 întreabă:
Nina1980 întreabă:
manuelus50 întreabă:
tonyc7 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Cartea Junglei
Ai urmarit cu drag aventurile lui Mowgli prin jungla indiana? Cat de multe iti mai amintesti despre micul baiat si prietenii lui?