Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 25 Februarie 2025 sunt:
Universul funcţionează respectând anumite legi. Pe baza lor se pot face unele predicţii. Putem, de exemplu, să ştim când va fi următoarea eclipsă de lună sau de soare. Ce se poate spune despre...? (mai mult)
Buna,trebuie sa fac pentru scoala un proiect despre zei(mai exact despre Hades, Persefona, Selene, Artemis, Hermes si Ares), dar nu stiu ce as putea face. Aveti idei?
Intrebare existentiala: de ce stati pe TPU? Incep sa cred ca prezenta mea pe site este inutila. Multe intrebari sunt de asemenea inutile, adica nu reprezinta cu adevarat o problema pentru cel care intreaba. ...? (mai mult)
Dacă, presupunând prin absurd, s- ar cere peste noapte schimbarea sistemului de numeraţie (altă bază în loc de 10), cred că ar fi un haos total. Ca să vă daţi seama de dimensiunile calamităţii,...? (mai mult)
Cat de bine intelegeti limba romana veche din acest videoclip? Ce inseamna "I pak"? "Scrisoarea lui Neacșu" (1521) https://www.youtube.com/watch?v=6uGtoWwDflE&t=3s&ab_channel=ILoveLanguages%21
Care sunt după voi 1-3 păcate extrem de grave? Eu as zice desfrânarea și omorul...
Auzisem nu demult o chestie/povestioara destul de interesanta cum că toți sau majoritatea japonezilor nu pot memora/învăța/ar uita sa scrie caracterul kanji pentru trandafir. Nu știu dacă e adevărată...? (mai mult)
Nu ma pricep la economie, dar am dat recent peste un filmulet care sustinea ca este mai eficient ca fiecare tara sa se specializeze in a crea produse pentru care au un avantaj comparativ fata de alte ...? (mai mult)
Credeti ca traim intr-o simulare? Ca in matrix?
Cine crede că astrologia e un domeniu interesant? Cui ii place astrologia? Mie da, pe lângă astronomie.
Ce părere aveți de medicina holistica sau integrativa in care cred eu? Va reprezenta viitorul medicinei daca va mai avansa și evolua? Medicina holistica e viitorul medicinii..asta e adevărul.
Ce părere aveți de medicina alopata și tratamentele ei? Dar de cea alternativa?(naturistă,homeopata, complementara ) și de tratamentele ei?
Care este diferența între neutroni și pozitroni?
Pana la sfarsitul secolului 21. Planeta va fi plina de oameni, ce se v-a intampla?
Ce credeti despre meditatie? credeti ca va puteti face bine prin concentrare si prin puterea gandului? Exista practicanti printre noi? Cine nu doreste sa discute aici imi poate lasa mesaj privat;)
Cine se uită la postul Medika TV? Cum vi se par programele postului? Consider că e in post foarte util și trebuia să apară mai demult, sănătatea nu e totul dar fara sănătate nu ai nimic.
Care este cel mai profitabil model de client pentru o companie farmaceutică? A. O persoană sănătoasă tun care nu ia niciun fel de medicamente, nici măcar suplimente alimentare. B. O persoană...? (mai mult)
Eu nu stiu in ce limba gandesc oamenii care cunosc nativ mai multe limbi De exemplu am o prietena nascuta in Targhichistan si ea a juns in Romania pe la 16 ani ea vorbeste bine rusa Tagica cat si Romana...? (mai mult)
Te pasionează astronomia? Dar astrologia?
Bună seara! Știe cineva dacă este posibilă încrucișarea între mai multe specii? Și dacă in laborator se poate introduce adn direct în nucleul unei celule?
La țară ceața este mai densă în mediul rural decât mediul urban? Dar la pădure? Anumiți copaci pot afecta densitatea ceții? Mereu mă fascinează când este ceață, îmi dă un sentiment...? (mai mult)
Aș vrea să vorbesc cu voi despre univers, mai exact despre începutul lui. Ce a existat înaintea big bang- ului și ce a provocat "explozia", sau mai bine zis, răspândirea lui rapidă...? (mai mult)
De ce extraterestrii ii rapesc pe oameni daca suntem considerati o rasa inferioara?
C- o fi clișeu, că n- o fi...dar am tot văzut prin filme, seriale, cărți etc ideea că ăia de rezolva mistere ori is buni detectivi au in majoritate inclinație spre matematica și/sau se descurca...? (mai mult)
Pentru că monumentele antice transmit încă şi astăzi ceva din "vraja" lor, m- am gândit să aruncăm o privire şi asupre Templului Artemisei (Dianei) din Efes. Plinius, marele erudit al Imperiului...? (mai mult)
Poate vine cineva cu explicatie de ce procedez eu asa. Cand imi moare cineva aproiat, o ruda, o cunostiinta, cand ma duc la imormantare nu vars nici o lacrima, insa abia dupa 2- 3 saptamani incepe...? (mai mult)
Buna dimineata si Craciun fericit! Credeti in telepatie?
Salut, stateam si ma gandeam, daca nu putem dovedii existenta constiintei la oameni, nu putem dovedii nici inexistenta constiintei la celelalte vietuitoare nu?
Ce credeti despre Elie Wiesel? "Elie (Eliezer) Wiesel (n. 30 septembrie 1928, Sighetu Marmației, România[3], d. 2 iulie 2016, New York City, New York, S.U.A.) a fost un scriitor și ziarist...? (mai mult)
Câteva observaţii asupra Marii Piramide. Imaginaţi- vă un triunghi format prin unirea vârfului S al piramidei cu centrul O al bazei şi cu A - piciorul perpendicularei din vârf pe una din laturile...? (mai mult)
E de la sine înţeles că dacii (geţii) liberi, adică cei din zona neocupată de romani, nu au rămas indiferenţi faţă de soarta confraţilor lor din zona ocupată. De fapt, ei i- au hărţuit...? (mai mult)
Parafrazez o interactiune de pe TPU: "Ce imi place cel mai mult la TPU e ca poti sa fii cine vrei tu". Re: "Pai ar trebui sa fii la fel mereu". De aici mi- a venit ideea unei intrebari, dar as vrea...? (mai mult)
Care ar fi câteva țeluri pe care le aveți în minte pentru 2021? Chiar și legate de activitatea voastră pe TPU? Știu ca e relativ devreme pentru acest subiect, dar gândindu- va de acum, va ...? (mai mult)
Ce credeți despre medicina holistica care reprezintă viitorul medicinii? Eu voi incerca sa folosesc medicina holistica să mă vindec.
Sănătatea nu este totul dar fara sănătate nu ai nimic.E adevărat? Cat investiți voi in sănătate?
Oare exista mai multe Universuri?
Cum au reusit niste primate de 40kg sa lupte impotriva unui tigru care are o greutate de vreo 4 ori mai mare sau altor animale cu forta mult mai mare? Suntem cele mai slabe primate, cum naiba de am evoluat...? (mai mult)
Ce părere aveți despre N.A.S.A și astronomie? Și încă ceva:Credeți că va descoperi viața extraterestra in viitorul apropiat?
Cine raspunde in videoclipul de pe platforma "trilulilu" la secunda 0:08, la intrebarea "de unde a provenit parpalacul din instanta" si raspunde cu "acas', aveti linkul aici, ...? (mai mult)
Otelul inoxidabil rugineste? Vreau raspunsuri detaliate. In contact cu substante sarate sau etc.
Mai e cineva pasionat de astronomie sau amator de așa ceva? Adică de Univers, Pământ, stele, planete, galaxii, Terra și tot ce tine de spațiul cosmic atât de fascinant? Cum va practicați aceasta...? (mai mult)
Pe 21 decembrie (soltitiul de iarna) 2020 se vor alinia planetele Jupiter si Saturn si se vor vedea ca un singur corp ceresc stralucitor, ca o stea, "steaua Craciunului". Credeti ca "steaua" care ...? (mai mult)
Cand vin ninsorile in Romania?
Salut Tpu.Am văzut o flacără la centrala si m-a îngrijorat.Este ceva grav sau periculos? Mentionez ca am centrala pe gaz
Cat de mult iti poate modifica comportamentul medicamentele care acționează la nivel cerebral?
O carte (non- literara aducă nu de literatură ci de informații din anumite domenii ) e ca un curs(de liceu, de școala, de facultate, de formare etc)? Considerați fiecare carte că și un curs.E aproximativ...? (mai mult)
Se stie ca omul are 46 de cromozomi in timp ce maimutele au 48 de cromozomi. Unde e veriga lipsa cu 47 de cromozomi?
Oamenii în antichitate au construit piramide, au construit grădini suspendate... Dar erau primitivi. Interesant primitivism! Poate aţi citit câte ceva pe net despre acele grădini suspendate (care,...? (mai mult)
Este cat se poate de evident ca viata pe pamant a aparut dintr- o forma inteligenta de viata preexistenta. Este exclus ca aceasta forma inteligenta de viata provine din restul universului material deoarece...? (mai mult)
Beneficiile exploatarii rocilor calcaroase asupra mediului si a reliefului? Argumente pro si contra pentru exploatarea calcarului?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Invictusman2025 întreabă:
Mihaa22 întreabă:
VulpeaDinUmbra întreabă:
perfectgirl7 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Picturi celebre
Esti un iubitor de arta? Haide sa vedem cator capodopere le poti recunoaste autorul.