Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 25 Februarie 2025 sunt:
Beneficiile exploatarii rocilor calcaroase asupra mediului si a reliefului? Argumente pro si contra pentru exploatarea calcarului?
Selectia naturala nu putea functiona inainte de aparitia primei celule vii. Selectia naturala putea functiona doar asupra organismelor capabile sa se reproduca singure.?
Se afirma ca "selectia naturala actioneaza asupra variatiilor compusilor chimici conducand la compusi chimici din ce in ce mai complecsi". Daca aceasta afirmatie ar fi adevarata un cadavru nu ar trebui...? (mai mult)
Au visele o semnificație anume? Sau sunt doar scenarii create de creierele noastre?
Ce semnificație au visele în care te întâlneşti/vorbeşti etc. Cu persoane decedate?
Rolul ADN- ului e de a instrui aminoacizii pentu ca acestia sa se asambleze formand proteine. Evident ca in lipsa unui ADN aceasta asamblare a aminoacizilor ar fi imposibila. Fara instructiunile, de asamblare...? (mai mult)
Selectia naturala doar elimina si nu construieste nimic. Ce credeti?
Seara aceasta mergeam grabit spre casa, deoarece stiti si dumneavoastra care este situatia dupa orele 23. Luasem probabil ultimul metrou, dupa o sesiune de fotografie la crepuscul. Singur, mergând...? (mai mult)
Care sunt categoriile de cauze care stau la baza degradării mediului înconjurător? Fără să copiați de undeva, as dori mai pe scurt
Cercetătorul I.E.S. Edwards (egiptolog) spune că la Gizeh, într- o după amiază târzie a unei zile noroase de iarnă, poate fi văzut uneori un spectacol interesant. Dacă te afli pe drumul ce duce...? (mai mult)
Pentru fratele Memu10 care da ignor dar pentru ca nu are contra- argumente. Nu neaga nimeni teoria evolutiei la nivel global, ci doar o minoritate globala pe grupulete de Facebook si site- uri de nisa. ...? (mai mult)
Asistam la negarea teoriei evolutiei la scara globala. Teorie cu care a cufundat lumea in bezna stiintifica un barbos numit Darwin. De aceea agentiile spatiale precum NASA, ESA, etc incearca cu disperare...? (mai mult)
In lumea vie vorbim despre un ecosistem in sensul ca speciile nu pot trai in absenta altor specii. Fiindca nu pot trai evident ca nu aveau cum sa apara rand pe rand sau succesiv sau treptat asa cum descrie...? (mai mult)
Tratatele de medicină scrise cu mii de ani în urmă descriu aceleaşi boli infecţioase ca şi în zilele noastre, ceea ce ne duce cu gândul la faptul că şi atunci existau aceleaşi specii de microbi....? (mai mult)
Ce va place cel mai mult la Univers și la cer?
Chiar există planeta Nibiru sau planeta X?
Ce credeti despre aceasta publicatie/carte? "Inside the GRU'S PSYCHOLOGICAL WARFARE PROGRAM (Free Russia Foundation, Washington, DC 2020)" https://www.4freerussia.org/wp- content/uploads/sites/3/2020/12/AquariumLeaks-...? (mai mult)
Se pricepe cineva de aici la statistica sau biostatistica medicala? Am fugit de matematica, am ajuns medic, dar e greu rezidentiatul cand ai de absolvit un astfel de modul si ai o tema destul...? (mai mult)
Care sunt cele 3 roluri ale retinei?
toti crestini din lume spun ca vaccinarea e inceputul controlului privind "cipul" sau semnul fiarei conform Bibliei. Se spune ca acesta va modifica ARN nostru, in ce masura si care vor ...? (mai mult)
Daca cele doua emisfere cerebrale ale unui creier sunt desprinse, dar au acces amandoua la resursele necesare vietii (sange, oxigen), se vor creea doua constiinte intr- o persoana? Asa sugereaza Roger...? (mai mult)
Bună ziua tuturor! Știți cumva niște expresii, c cuvinte sau tehnici cu care să poți manipula pe oricine, inclusiv pe cei inteligenți și pe cei care se pricep la psihologie? Am mare nevoie...? (mai mult)
Etichetarea și respingerea automată a anumitor idei este un comportament specific minților încuiate? La țară, când anumiți oameni care fac parte din vreun cult religios împart niște cărți...? (mai mult)
Credeti ca exista o alta viata dupa moarte?
Ce parere aveti despre lene? Este normala? Este o boala? Este innascuta? Este un simptom?
Am observat ca heterosexualii care sunt homofobii sunt adesea si misogni. Credeti ca acestea sunt caracteristicile unor persoane care nu isi pot accepta sexualitatea si care de fapt au tendinte homosexuale...? (mai mult)
"Cel care are voință fermă, va modela lumea pentru sine" spunea Fichte. Ce înțelegeți voi prin voință fermă? Făcând o paralelă între aspectul acesta și starea de imaturitate autoimpusă...? (mai mult)
Vreau sa imi mentin temperatura corpului pe timp de frig, as vrea niste sfaturi științifice
Poate unii dintre voi aţi citit cartea "Moartea unui comis voiajor" de Arthur Miller. E o poveste tristă, ce conţine multă mizerie şi suferinţă umană. Dar cartea s- a bucurat de un enorm succes...? (mai mult)
ma poate face cineva sa inteleg cum aflu coeficientii stoechiometrici? Pentru ca nu stiu absolut de loc si ma arde doamna de chimie.
Mircea Cartarescu a spus intr-una din cartile lui ca ne plac femeile pentru ca "se trag din fetite". Ce parere aveti?
Hi. V-ați gandit vreodată ca trăiți intr-un vis chiar aici și acum? Ați observat ceva in neregula la legile fizice?
Se spune ca "un creier e mai inteligent decat alt creier" dar diferenta dintre cele doua nu exista la nivel structural intrucat fiecare creier e alcatuit din acelasi tip de neuroni. Se afirma ca oamenii,...? (mai mult)
Am putea asemana bazele azotate ( G, C, A, U ) ce intra in alcatuirea oricarui ADN si ARN a oricarui organism viu ( bacterii, plante, animale ) cu notele muzicale ce intra in alcatuirea oricarei melodii....? (mai mult)
Daca un creator are niste componente ce se pot asambla intr- o masina inseamna ca masina se poate asambla singura? Masina e ceva mai complex decat fiecare dintre aceste componente luate separat. Asa suna...? (mai mult)
Cati baieti cu numele Andres exista in lumea asta?
Aud adesea ca nu mai exista iubire adevarata sau ca nu se mai iubesc oamenii ca pe vremuri. La ce vremuri se refera toata lumea? Pana acum 100 de ani femeile erau proprietati. Erau maritate de parinti ...? (mai mult)
Ce siteuri cunoasteti de teste pentru a te cunoaste mai bine? în 6 Decembrie | sabin89 a răspuns: Cred că ar trebui să- ţi faci un examen de conştiinţă, să stai de vorbă serios cu eul ...? (mai mult)
Să umble oare şi omul ăsta cu cioara vopsită? Să păcălească lumea? Ce credeţi? Pare greu de crezut ca un om cu un asemenea rang să se ţină de păcăleli. Uitaţi şi voi ce spune: https://www.yahoo.com/news/former-...? (mai mult)
Ce inseamna pentru voi imoralitatea,lipsa de etica, perversiunea? Cunoasteti carti care trateaza aceaste subiecte? Voi aveti ganduri imorale?
"Singura înțelepciune adevărată este în a ști că nu știi nimic". - Socrate Si mai sunt zicători dupa modelul "Cel inteligent nu se numeste pe sine inteligent" ca sa parafrazez. Ce parere...? (mai mult)
Ce parere aveti despre urmatoarea chestiune? "Daca viata ar fi aparut doar pe baza legilor fizice si chimice atunci in experimentul Miller Urey ar fi trebuit sa apara macar o proteina. Ceea ce nu s-...? (mai mult)
Va rog, priviti cu atenție fotografia mea de profil si spuneti-mi ce sunt acele micro obiecte din poza. Va mulțumesc!
Putem noi judeca sistemul de valori al unui creator? Cine ar putea? Dar cum de Avram la contrazis? Adica creatia lui e mai morala decat creatorul? D
Vreau sa imi iau si eu led lights dar nu stiu de la ce firma.Sunt unele chinezesti care se ard si am auzit ca arde si priza si as vrea unele originale. Daca are cineva si ii merg bine sa imi spuneti...? (mai mult)
Nihilisti pe aici? Cum e sa traiesti fara un sistem moral?
Cum ajunge un om sa dezvolte multiple personalitati(D.I.D)?
Lenea,lacomia si frustrarile, esti o persoana impulsiva?
Care este filozoful vostru preferat si de ce?
De ce nu este Planck mai popular decât Einstein?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Invictusman2025 întreabă:
Mihaa22 întreabă:
VulpeaDinUmbra întreabă:
BitchInRedDress întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Pe aripile vantului
Ai facut cunostiinta cu Scarlett O'Hara si mult iubita ei mosie, Tara? Atunci, hai sa vedem cat de multe stii despre filmul care a facut istorie?