Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 19 Ianuarie 2025 sunt:
Am observat ca heterosexualii care sunt homofobii sunt adesea si misogni. Credeti ca acestea sunt caracteristicile unor persoane care nu isi pot accepta sexualitatea si care de fapt au tendinte homosexuale...? (mai mult)
"Cel care are voință fermă, va modela lumea pentru sine" spunea Fichte. Ce înțelegeți voi prin voință fermă? Făcând o paralelă între aspectul acesta și starea de imaturitate autoimpusă...? (mai mult)
Vreau sa imi mentin temperatura corpului pe timp de frig, as vrea niste sfaturi științifice
Poate unii dintre voi aţi citit cartea "Moartea unui comis voiajor" de Arthur Miller. E o poveste tristă, ce conţine multă mizerie şi suferinţă umană. Dar cartea s- a bucurat de un enorm succes...? (mai mult)
ma poate face cineva sa inteleg cum aflu coeficientii stoechiometrici? Pentru ca nu stiu absolut de loc si ma arde doamna de chimie.
Mircea Cartarescu a spus intr-una din cartile lui ca ne plac femeile pentru ca "se trag din fetite". Ce parere aveti?
Hi. V-ați gandit vreodată ca trăiți intr-un vis chiar aici și acum? Ați observat ceva in neregula la legile fizice?
Se spune ca "un creier e mai inteligent decat alt creier" dar diferenta dintre cele doua nu exista la nivel structural intrucat fiecare creier e alcatuit din acelasi tip de neuroni. Se afirma ca oamenii,...? (mai mult)
Am putea asemana bazele azotate ( G, C, A, U ) ce intra in alcatuirea oricarui ADN si ARN a oricarui organism viu ( bacterii, plante, animale ) cu notele muzicale ce intra in alcatuirea oricarei melodii....? (mai mult)
Daca un creator are niste componente ce se pot asambla intr- o masina inseamna ca masina se poate asambla singura? Masina e ceva mai complex decat fiecare dintre aceste componente luate separat. Asa suna...? (mai mult)
Cati baieti cu numele Andres exista in lumea asta?
Aud adesea ca nu mai exista iubire adevarata sau ca nu se mai iubesc oamenii ca pe vremuri. La ce vremuri se refera toata lumea? Pana acum 100 de ani femeile erau proprietati. Erau maritate de parinti ...? (mai mult)
Ce siteuri cunoasteti de teste pentru a te cunoaste mai bine? în 6 Decembrie | sabin89 a răspuns: Cred că ar trebui să- ţi faci un examen de conştiinţă, să stai de vorbă serios cu eul ...? (mai mult)
Să umble oare şi omul ăsta cu cioara vopsită? Să păcălească lumea? Ce credeţi? Pare greu de crezut ca un om cu un asemenea rang să se ţină de păcăleli. Uitaţi şi voi ce spune: https://www.yahoo.com/news/former-...? (mai mult)
Ce inseamna pentru voi imoralitatea,lipsa de etica, perversiunea? Cunoasteti carti care trateaza aceaste subiecte? Voi aveti ganduri imorale?
"Singura înțelepciune adevărată este în a ști că nu știi nimic". - Socrate Si mai sunt zicători dupa modelul "Cel inteligent nu se numeste pe sine inteligent" ca sa parafrazez. Ce parere...? (mai mult)
Ce parere aveti despre urmatoarea chestiune? "Daca viata ar fi aparut doar pe baza legilor fizice si chimice atunci in experimentul Miller Urey ar fi trebuit sa apara macar o proteina. Ceea ce nu s-...? (mai mult)
Va rog, priviti cu atenție fotografia mea de profil si spuneti-mi ce sunt acele micro obiecte din poza. Va mulțumesc!
Putem noi judeca sistemul de valori al unui creator? Cine ar putea? Dar cum de Avram la contrazis? Adica creatia lui e mai morala decat creatorul? D
Vreau sa imi iau si eu led lights dar nu stiu de la ce firma.Sunt unele chinezesti care se ard si am auzit ca arde si priza si as vrea unele originale. Daca are cineva si ii merg bine sa imi spuneti...? (mai mult)
Nihilisti pe aici? Cum e sa traiesti fara un sistem moral?
Cum ajunge un om sa dezvolte multiple personalitati(D.I.D)?
Lenea,lacomia si frustrarile, esti o persoana impulsiva?
Care este filozoful vostru preferat si de ce?
De ce nu este Planck mai popular decât Einstein?
În romanul distopic 1984 de G. Orwell, superstatul dictatorial Oceania ne este prezentat ca fiind în conflict cu Eurasia și în alianță cu Estasia, iar tot aparatul de propagandă este construit...? (mai mult)
In functie de ce criterii sunt diferentiati persoanele de etnie rroma de restul populatiei? Prin limba? Prin traditie(portul specific etc), Prin auto- declaratie? Prin culoarea rasiala? Potrivit...? (mai mult)
Salut, am si eu o nedumerire personala. Vad in ultimul timp foarte multi oameni cu masini gen poruche, mercedes de ultimele generatii si nu ca sunt misogin dar vad foarte multe fete cu masini peste ...? (mai mult)
Dar despre astronomie ce părere aveți? Va fascinează stelele,planetele,galaxiile, Universul?
Poate avea astrologia un sâmbure de adevăr în ea? Nu vi se pare că-i destul de interesanta?
...Şi au venit romanii; şi au ocupat cca 20 % din ţară. Apoi, după o sută şi ceva de ani, au plecat şi - miracol! - nu numai cei 20 %, dar şi cei 80 %, care nici nu au ştiut că au venit...? (mai mult)
Dragi colegi filozofi, am putea trai fara hedoismul acesta ciclic material?
- Motivul dilemei este unul simplu; Toate formele de existență se transformă spontan de la o faza la alta, succedându- se în diverse ipostaze/stări dintr- o înșiruire fluidă de cadre discrete...? (mai mult)
Pe viitor o să mâncăm carne artificială creată în laborator. Bill Gates a pus o grămadă de bani în treaba asta. Ce părere aveți, este o soluție bună sau nu? Probabil o să fim ca în filmele...? (mai mult)
Omul este cea mai evoluată ființă cunoscută și se află la capătul superior al lanțului trofic. De- a lungul timpului, oamenii au dat dovadă de o ingeniozitate și de un spirit combativ excepțional...? (mai mult)
Cum va intelegeti cu moartea? Ati ajuns sa acceptati cursul vietii si suferinta ca parte din viata sau inca va luptati cu gandul despre moarte?
Ego-ul este dusmanul nostru sau ne putem folosi de el in beneficiul nostru?
Materialiştii nu au o explicaţie suficientă pentru diversitatea vieţii. Există o mulțime de miracole aici, nu doar unul. Fiecare formă de viață este un miracol în sine?
Presupunand ca binele si raul exista ca adevaruri absolute: Se poate spune despre un criminal ca este o persoana buna deoarece, atat timp cat se afla in spatele gratiilor, nu poate ucide pe nimeni?...? (mai mult)
Ce se întâmplă dacă bei apă grea? Este toxică?
Hey TPU, V- ati intrebat vreodata de ce existam noi, lumea in care traim si tot restul universului? De ce exista toate astea? Cum ar fi fost daca nu exista nimic si totul in jur era negru? ...? (mai mult)
**Un lob al creierului meu gandeste rational, celălalt este fascinat de irational.**William P. Dunn Va regasiti in asta?
1. In ce culturi se practica poligamia? Cand un barbat are dreptul de a se casatori cu mai multe femei? Puteti da exemple de tari, religii 2. Ce parere aveti?
Voi ați realizat că de un an de zile am intrat fără voia noastră în jocul Balena Albastră? Asemănările dintre macabrul joc și ce se întâmplă în societatea actuală sunt izbitoare, te ...? (mai mult)
Conform studiilor oamenilor de știință antimateria există, dar în cantități infime. Dacă teoria Big Bang- ului este cea corectă, nu ar fi trebuit ca fiecare particulă de materie să corespundă...? (mai mult)
Sunt legile fizice necoruptibile pe Pământ? Ti se poate creea iluzia ca ele ar putea fi 'încălcate'? Daca in vis le putem încălca atunci ele nu sunt general valabile?
Dacă întunericul înseamnă "lipsă de lumină", atunci automat ar însemna că lumina este "lipsă de întuneric"?
Termenul "perversiune" te duce parcă automat cu gândul la ceva respingător, dezgustător. Nimeni nu vrea să fie pervers. Dacă totuşi cineva a căzut în lanţurile unei perversiuni, el va face ...? (mai mult)
Ați auzit de ideologia care sustine ca dumnezeu este mort? Asta ar fi o bună explicație pentru haosul care e in lume. "Mainländer aduce argumente împotriva existenței unei singure unități cosmice...? (mai mult)
- În ciuda înregistrării condițiilor finale în care se află un sistem ca stare, nu se pot deduce cu certitudine reală fazele succesive prin care acesta a evoluat(sau parcursul garantat real)....? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Kufu95 întreabă:
Nina1980 întreabă:
manuelus50 întreabă:
tonyc7 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Pe aripile vantului
Ai facut cunostiinta cu Scarlett O'Hara si mult iubita ei mosie, Tara? Atunci, hai sa vedem cat de multe stii despre filmul care a facut istorie?