Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 19 Ianuarie 2025 sunt:
Ceilalti sunt iadul tau sau tu iti creezi propiul iad prin alegerile facute?
Puful de rata gri este buna pentru iarna? O pun aici pentru ca doresc sa imi dati sfaturi cum sa imi mentin temperatura fara sa pierd caldura corporala?
—Salutări! Ideea sacră a rațiunii stă astfel; Mai orice problemă găzduiește o sumă de soluții logice diferite prin care se poate deduce un vag rezultat bazat pe o anume așteptare sau chiar...? (mai mult)
Care credeți că sunt diferențele dintre semnificațiile termenilor: „sistem" și „rețea"? Există situații în care unul se poate folosi, dar altul nu dacă descriem o colecție de obiecte ce...? (mai mult)
Revin... Timpul... O enigmă totală sau o paradigmă colosală? Simțim ce reprezintă acest flux continuu care duce mai cu seamă la împlinirea schimbărilor fizice, un ritm latent în derularea cadrelor...? (mai mult)
Dacă Universul este în expansiune accelerată acest fapt duce la creșterea progresivă a lungimii de undă(L) a unor fotoni/unde electromagnetice(prin dilatarea spațiului) ceea ce înseamnă că energia...? (mai mult)
- > Realitatea externă se rezumă la o întreagă ramificație de structuri matematice discrete, imuabile și descriptibile pe baza unui fond operațional de resurse codificate în cascada măsurii directe....? (mai mult)
Pe o scara de la 1 la 10 cat de mult ți-e frica de moarte? Și de ce?
Fiecare om are felul său de a percepe realitatea. Cu atâtea realități, care realitate este "mai reală"? Vă rog să fiți cât mai reali, chiar dacă realitatea voastră nu se potrivește cu realitatea...? (mai mult)
Care este faza cu "global security"? Protestele din franta incep sa ia amploare, ce se petrece mai exact, are legatura cu controlul lumii, illuminatii,mansonii, etc? Imi explica cineva?
Până recent, am crezut că suntem atât de înapoiați încât nu avem o agenție spațială, dar de fapt avem una, fiind numită ROSA. Cum de nu s- a auzit de aceasta înainte, la nivel național,...? (mai mult)
Https://www.descopera.ro/stiinta/19569116- cea- mai- veche- dovada- a- animalelor- din- lume- ar- putea- sa- provina- de- la- un- organism- foarte- diferit „În urmă cu zece ani, oamenii de știință...? (mai mult)
De câțiva ani se fac operații cu laser. Cum arata dispozitivul folosit in loc de bisturiu si cum arata laserul incorporat in el? Din ce este confecționat laserul, si cum arata, ce dimensiuni are?
Pentru pasionati de filozofie,ce parere aveti despre moralitatea umana, este necesara sau nu este necesară?
Sunteţi de acord cu fraza: "The Universe is contingent"? (contingent: something that may be and also may not be)
Ești asasin profesionist, platit de contele X sa ii ucizi dușmanul, baronul Y. Afli că baronul e pasionat de antichități și parfumuri. Decizi sa intri in conacul lui drept comis voiajor, care vinde...? (mai mult)
De ce cand omul ajunge la maturitate(si isi permite) se muta de la parinti ca sa aiba propria familie si casa? De ce nu locuiesc mai multe generatii sub acelasi acoperis? Nu li se face dor de parintii ...? (mai mult)
Altă problemă de logică: un explorator este prins de canibali. Dacă va spune o afirmație adevărată, el va fi fiert. Dacă spune o afirmație falsă, vă fi prăjit. Ce afirmație trebuie să spună...? (mai mult)
O problemă de logică: ai o găleată cu fundul spart și te afli lângă un lac. Cum poți umple găleată fără să iasă apa din ea (nu sunt bune răspunsuri de genul: "Repari găleata")?
Ce concentratie de azot trebuie introdusa intr-o incapere de un volum x, sa zicem, pentru a stinge un presupus incendiu din incaperea respectiva? As vrea o formula ceva sau teorie
De ce ne punem mereu increderea in oameni, desi stim ca acestia ne pot trada?
Https://www.descopera.ro/dnews/17909123- iesirea- din- matrix- o- noua- religie- un- hacker- celebru- sustine- ca- traim- intr- o- simulare- din- care- vrea- sa- scape Teoria Simulării are câţiva...? (mai mult)
Nu vi se pare dubios că vaccinarea în masă a populației va începe abia din primăvară, când rata îmbolnăvirilor va intra natural pe un trend descendent dacă se menține rata de infectare actuală? ...? (mai mult)
Ce se ascunde dincolo de univers? De ce există omul? Unde a fost sufletul nostru înainte să fie "al nostru"? Viața ar avea sens dacă nu ar exista moarte? De unde știm noi că trăim, de fapt,...? (mai mult)
Exista un joc ce a fost lansat anul acesta denumit "Fall Guys: Ultimate Knockout". Fall Guys are un nivel specific in care jucatorul trebuie sa parcurga o zona cu platforme circulare rotative: https://s3.amazonaws.com/wuukia-...? (mai mult)
Herodot spune despre oraşul Babilon că era "pătrat, cu latura de 120 de stadii (22, 32 km)"; având deci un perimetru de 480 de stadii (aproape 90 km). Mai spune că era înconjurat de un şanţ ...? (mai mult)
Care sunt avantajele si dezavantajele microscopului?
Evoluția speciilor este greu de dovedit în practică din cauză că este nevoie de o perioadă îndelungată de timp ca modificările să devină evidente de- a lungul generațiilor. Dar anumite bacterii,...? (mai mult)
Vom putea locui pe Venus? În condiţiile actuale evident că nu. În primul rând este problema temperaturii foarte ridicate, peste patru sute de grade la sol. Apoi, este atmosfera, compusă din 96%...? (mai mult)
De ce se spune că elementul celei de a 4-a dimensiuni este Timpul? Timpul există și în dimensiunea noastră actuală, 3D.
La ce distanta vede ochiul uman fata de un telefon sau aparat cu zoom optic (1x 5x 10x etc) Am un P40 Pro și la 10x optic parca vede puțin mai mult ca ochiul uman. Pe aparatul foto îmi arata undeva...? (mai mult)
E adevarat ca e o mare povara pe umerii unui om sa-si decida de unul singur sensul in viata?
Aș avea nevoie de o recenzie despre opera Proslogion de Anselm Canterbury. Dau funda și mulțumesc anticipat!
Credeti ca oamenii care sunt atei, liberi cugetatori, agnostici si oamenii care in general nu se supun orbeste unei dogme sau religii, sunt mai inteligenti? Am citit asta undeva pe net, nu mai stiu...? (mai mult)
Daca universul nu ar avea inceput noi am mai fi trait de mai multe ori facand aceleasi lucruri ca acum in trecutul infinit?
E adevarata teoria scrisa de barbosul Darwin?
Cum au fost îmbunătățite centralele RBMK din 1986 până în ziua de azi și din ce sunt făcute barele de control?
Salutare. Dețin 100 de sticle de bromina, fiecare cântărind aproximativ 3.5 Kg. Unde as putea sa le vând?
Mai există în ziua de astăzi centrale nucleare care merg pe modelul RBMK, apă-grafit?
Ce spuneți Nr 13 e cu ghinion?
Ce părere aveți despre a manifesta? Despre legea atracției? La mine pot spune ca a funcționat mereu cu chestii cum ar fi faptul că imi doream un anumit telefon foarte mult iar mai apoi mi s- a făcut...? (mai mult)
Într-un război, dacă joci la două capete și câștigi, ești un bun strateg sau un trișor?
Scopul speciei umane este cunoasterea? Avem noi datoria sa descoperim natura fiind singurele fiinte constiente?
Va plac genul asta de piese? https://www.youtube.com/watch?v=hlWiI4xVXKY&t=8402s
Să recunoaştem că şi poveştile au farmecul lor. Vă mai amintiţi de sultanul acela cu doisprezece saci cu bani de argint? Se mai spune despre el că... Marele vizir vine într- o zi la el şi- i...? (mai mult)
Inca de mic am crezut ca am un scop bine definit pe acest pamant, doar ca in ultimul timp nu fac altceva decat sa ma gandesc, cat de scurta este viata. Un fel de roller coaster in care ne urcam pregatiti...? (mai mult)
Cum s- a inventat determinantul unei matrici? Adica cum s- a gandit cineva sa ii atribuie unei matrici un numar? Ce se gandea ca va face cu acel numar? Cum si- a dat seama ca poate calcula aria unui triunghi...? (mai mult)
Unele dintre cele mai mari monstruozități care s- au văzut vreodată au fost săvârșite de cei care au adoptat o abordare evoluționistă a moralității – Lenin, Hitler, Stalin, Mao Zedong, ...? (mai mult)
Iata o stire de nici doi lei care face propaganda la teoria evolutionista. Se potriveste la stiinta aceasta stire din acest link pentru ca stiinta nu are legatura sau nevoie de inteligenta, ratiune si...? (mai mult)
V- ati gandit vreodata cum aratau, cum se imbracau, ce gandeau, cu ce se ocupau, cum traiau stramosii nostri? Adica, cum ai fi aratat tu acum 900 de ani si ce ai fi facut? Ce ai fi crezut despre realitate...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Kufu95 întreabă:
manuelus50 întreabă:
Nina1980 întreabă:
tonyc7 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Delta Dunarii
Cat de multe stii despre Rezervatia Biosferei Delta Dunarii? Hai sa aflam chiar acum...