Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 19 Ianuarie 2025 sunt:
De ce lumea e ofesata de teoria lui Darwin in timp ce alte teorii sunt trecute cu vederea sau acceptate cu usurinta? (teoria relativitatii sau teoria mecanicii cuantice de exemplu). Astea doua par...? (mai mult)
Un raspuns corect si castigator e ca o parola. Daca primele caractere sau cuvinte sunt gresite, pentru cel care intreaba, acesta nu mai trece la evaluarea restului de cuvinte si propozitii din acel raspuns....? (mai mult)
Tehnologia nu e inteligenta, ratiune si logica ci doar stiinta empirica prin combinarea aleatorie a lucrurilor observate, transformate si posedate. Un animal nu are nevoie de stiinta ca sa stie ca inaintea...? (mai mult)
Inteligenta, ratiunea si logica nu este stiinta pentru ca stiinta se ocupa doar cu ceea ce vede omul. Stiinta nu e inteligenta, ratiune si logica. Un animal nu are nevoie de inteligenta, ratiune si ...? (mai mult)
Cum putem ști dacă avem spirit critic și nu suntem ușor de manipulat? Autoevaluarea nu aș zice că e cea mai obiectivă metodă, fiecare o să zică despre sine numai de bine, dar și eu pot ...? (mai mult)
De ce anumiți oameni care sunt foarte dotați d.p.d.v intelectual și au un IQ peste medie, își folosesc inteligența în scop distructiv? Ce face diferența aici față de cei la fel de dotați intelectual...? (mai mult)
Imi poate recomanda cineva un determinator pentru ciupercile din România care să fie ilustrat?
Cum credeti ca o sa arate viitorul cu implantul in creier a unui microcip gen Neuralink, care in viitorul apropiat va putea sa vindece oamenii de majoritatea problemelor neurologice gen depresie, surzenie,...? (mai mult)
Ce este mai "rau": Sa strivesti un gandac sau sa ii tai mana unui om?
:) Aceasta intrebare este stric pentru fete/femei. Presupunem ca esti rapita si dusa intr- un buncar secret. Esti legata de scaun fara a sti de ce si unde te afli. Rapitorul va prezinta...? (mai mult)
De unde stim noi ca educatia pe care o primim, sistemul moral, legile sunt cele mai bune lucruri de urmat?
Cum va explicati că o astroloaga britanică a prezis cu succes înainte cu un an ca Donald Trump nu va mai fi președinte în următorul mandat? A mai zis și că ne vom lupta cu virusul mult și...? (mai mult)
Legile fizice nu se bazeaza pe materie care e in permanenta schimbare. Materia e ca nisipurile miscatoare pentru castelul format din legi fizice neschimbatoare. Un astfel de castel, cu fundatia pe nisipuri...? (mai mult)
Unde ajunge ceara in timpul arderii lumanarii?
Ce știți despre grupa AB4?
Bună, îmi puteți recomanda niște cărți în română referitoare la extratereștri, întâmplări, cu date exacte, explicații? La oamenii de demult ce înghețau cadavrele, gândindu- se că...? (mai mult)
Salut, in timp ce mergeam prin cimitir intr- o noapte am vazut la marginea unui mormant o gaura destul de adanca, cam cat sa- ti incapa mai mult de un picior, nu parea sapata de vreun caine pentru ca...? (mai mult)
Discuţia despre libertatea umană implică nişte întrebări fundamentale cu privire la natura oamenilor şi la scopurile lor. Cine a citit Fraţii Karamazov îşi va da uşor seama la ce mă refer. ...? (mai mult)
Problemă găsită într-un roman, pentru a o rezolva, trebuie să gândim puțin altfel: având 6 bețe de chibrit cum le așezăm pentru a forma patru triunghiuri echilaterale?
De ce scuturăm un stilou când mi se pare că nu s- a terminat cerneala si totuși stiloul nu scrie cum trebuie ținut stiloul? De ce atunci când vrem să grupăm foile de hârtie dintre un tub ...? (mai mult)
O problema de logica postata pe Brilliant.org suna in felul urmator: Pentru o crima exista trei suspecti: Se cunoaste cu certitudine ca unul din cei trei este adevaratul criminal. La interogatoriu...? (mai mult)
am o întrebare știe cineva de ce putrefacția, la rumegătoare este mai rapidă?
Salut, stateam si dintr- o data mi- a venit in minte o intrebare, exista manuscrise sau mai stiu eu ce carti vechi cu profetii sau informatii despre anumite fiinte care au existat in trecut sau poate...? (mai mult)
Presupuneţi că aţi fi acum în Grecia antică (dăm timpul înapoi), la vârsta - să zicem - a adolescenţei. Şi aţi auzi că atât părinţii cât şi adulţii din jur vorbesc despre nişte zei...? (mai mult)
Orice consuma si pierde din energie are un inceput. Soarele pierde din energie prin emiterea de radiatii. Orice galaxie pierde din energie prin emiterea de radiatii in univers. De aici rezulta ca universul...? (mai mult)
Am de facut un proiect la fizica despre perceptia infrasunetelor la animale- - - utilizari practice si nu stiu ce sa scriu. Pe langa prevenirea cutremurelor si acele dispozitive care alunga daunatorii...? (mai mult)
Imaginea cu asteroidul 16 Psyche sugereaza faptul ca in momentul formarii acelor cratere acesta era cald iar meteoritul de impact rece. https://www.descopera.ro/stiinta/19538985- noi- detalii- despre-...? (mai mult)
Ce părere aveți de aparițiile O.Z.N de pe cerul Terrei? Sunt acestea vizite ale civilizațiilor extraterestre sau ce sunt?
Daca nu exista rai, iad, reincarnare atunci de ce ne nastem si apoi sa murim?
Credeți în previziuni și vizionari, clarvazatori gen Nostradamus și în teorii de astea misterioase? Ale conspirației sau cele cu mult MISTER.
O persoana care nu intelege matematica se poate numi inteligenta?
Doar pasionati de filozofie sa raspunda. Putem i neutri legat de orice alegere? O dilema amuzanta dar importanta, iti vine sa urinezi dar si nevoia de a bea apa, care e solutia neutra?
Ce sunt blanetele?
Salut, TPU! Am si eu o mica întrebare. Îmi poate explica cineva, mai pe înțelesul meu, ce reprezinta umiditatea? Va rog frumos, dacă se poate, fără defintii/explicații luate ori copiate de...? (mai mult)
Ce s- ar întâmpla dacă tot mai multă lume ar fi investită să învețe despre studiile umaniste? Cum s- ar transforma lumea dacă s- ar învăța cu pasiune mai multă filosofie, religie, istorie,...? (mai mult)
La un lacat cu cifru cu trei pozitii pot forma orice cod din trei cifre cuprinse intre 0 si 9 (zece cifre) Prima pozitia a cifrului poate avea orice valoare intre 0 si 9, deci 10 valori. A doua potizie...? (mai mult)
Întrebări pentru mințile luminate ateiste iubitoare de știință și rațiune: 1. Credeți în COVID? 2. Dacă da, l- ați văzut? 3. Credeți doar pentru că așa v- au spus niște oameni? 4....? (mai mult)
Se povesteşte că un sultan şedea în vistieria lui şi privea plin de mulţumire la cei doisprezece saci înşiraţi de- a lungul peretelui. Aceştia conţineau monede de argint, reprezentând dările...? (mai mult)
ce determina cresterea nasului? Eu am nasul mai mare ca a tatalui si a mamei. Credeti ca daca bag mana intr- una in nas e posibil sa- mi creasca nasul in timp? Sau e un mit? Poate pare...? (mai mult)
Ipoteza fiului sexy inca mai este activa la specia homo sapiens? Cine nu are habar sa nu raspunda
Ce curiozități ati mai aflat științifice?
Nu vi se pare că timpul trece prea repede, așa in general? Înainte acum ceva ani parcă trecea mai lent. Auzisem că e și fapt dovedit și că e din cauza rezonantei Schumann ceva de genul. Eu simt...? (mai mult)
Subiectul "suflet" a fost întotdeauna unul controversat. Ce este? Dacă într- adevăr este ceva. Încă din antichitate părerile au fost împărţite. Platon, care s- a ocupat mult de acest subiect,...? (mai mult)
Este posibil ca stelele pe care le-aţi văzut să fi fost deja moarte în acel moment. De ce? Am inteles ca ce vedem este la modul trecut dar totusi existenta nu este simultana peste tot?
Camera mea are 4, 34 m latime si 3, 85 lungime (aproape patrat). Vreau sa sa calculez aria in metri patrati. (Doream sa incadrez asta la fizica dar nu exista).Va rog raspuns cat mai repede.
Salut, am si eu o intrebare mai complexa. Nu ma astept la raspunsuri concrete deoarece aceasta intrebare practic nu are un raspuns dar vreau sa aud niste pareri. Intrebarea este: Care e sensul vietii?...? (mai mult)
Libertatea de alegere exista. In mintea omului exista un generator de idei oarecum asemanator cu functia random, din informatica, ce genereaza aleator numere. Dupa ce apare ideea omul o ia in considerare...? (mai mult)
Niciun sistem nu- si poate adauga singur informatie (inteligenta, complexitate) decat daca i se aduce un aport de informatie din exterior din partea unei inteligente superioare. Aceasta idee este corecta...? (mai mult)
Credeti ca oamenii au talente innascute sau le dobandesc pe parcursul vietii?
Prin insasi faptul ca materia se transforma si se supune legii timpului ("trecut spre prezent spre viitor" si niciodata invers "viitor spre prezent spre trecut") este o dovada ca universul are un inceput...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Kufu95 întreabă:
manuelus50 întreabă:
Nina1980 întreabă:
tonyc7 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Nina Dobrev
Ai urmarit-o interpretand roluri precum Elena Gilbert sau Mia Jones? Dar cat de multe lucruri stii despre omul Nina Dobrev?