Herodot spune despre oraşul Babilon că era "pătrat, cu latura de 120 de stadii (22, 32 km)"; având deci un perimetru de 480 de stadii (aproape 90 km). Mai spune că era înconjurat de un şanţ ...? (mai mult)
Care sunt avantajele si dezavantajele microscopului?
Evoluția speciilor este greu de dovedit în practică din cauză că este nevoie de o perioadă îndelungată de timp ca modificările să devină evidente de- a lungul generațiilor. Dar anumite bacterii,...? (mai mult)
Vom putea locui pe Venus? În condiţiile actuale evident că nu. În primul rând este problema temperaturii foarte ridicate, peste patru sute de grade la sol. Apoi, este atmosfera, compusă din 96%...? (mai mult)
De ce se spune că elementul celei de a 4-a dimensiuni este Timpul? Timpul există și în dimensiunea noastră actuală, 3D.
La ce distanta vede ochiul uman fata de un telefon sau aparat cu zoom optic (1x 5x 10x etc) Am un P40 Pro și la 10x optic parca vede puțin mai mult ca ochiul uman. Pe aparatul foto îmi arata undeva...? (mai mult)
E adevarat ca e o mare povara pe umerii unui om sa-si decida de unul singur sensul in viata?
Aș avea nevoie de o recenzie despre opera Proslogion de Anselm Canterbury. Dau funda și mulțumesc anticipat!
Credeti ca oamenii care sunt atei, liberi cugetatori, agnostici si oamenii care in general nu se supun orbeste unei dogme sau religii, sunt mai inteligenti? Am citit asta undeva pe net, nu mai stiu...? (mai mult)
Daca universul nu ar avea inceput noi am mai fi trait de mai multe ori facand aceleasi lucruri ca acum in trecutul infinit?
E adevarata teoria scrisa de barbosul Darwin?
Cum au fost îmbunătățite centralele RBMK din 1986 până în ziua de azi și din ce sunt făcute barele de control?
Salutare. Dețin 100 de sticle de bromina, fiecare cântărind aproximativ 3.5 Kg. Unde as putea sa le vând?
Mai există în ziua de astăzi centrale nucleare care merg pe modelul RBMK, apă-grafit?
Ce spuneți Nr 13 e cu ghinion?
Ce părere aveți despre a manifesta? Despre legea atracției? La mine pot spune ca a funcționat mereu cu chestii cum ar fi faptul că imi doream un anumit telefon foarte mult iar mai apoi mi s- a făcut...? (mai mult)
Într-un război, dacă joci la două capete și câștigi, ești un bun strateg sau un trișor?
Scopul speciei umane este cunoasterea? Avem noi datoria sa descoperim natura fiind singurele fiinte constiente?
Va plac genul asta de piese? https://www.youtube.com/watch?v=hlWiI4xVXKY&t=8402s
Să recunoaştem că şi poveştile au farmecul lor. Vă mai amintiţi de sultanul acela cu doisprezece saci cu bani de argint? Se mai spune despre el că... Marele vizir vine într- o zi la el şi- i...? (mai mult)
Inca de mic am crezut ca am un scop bine definit pe acest pamant, doar ca in ultimul timp nu fac altceva decat sa ma gandesc, cat de scurta este viata. Un fel de roller coaster in care ne urcam pregatiti...? (mai mult)
Cum s- a inventat determinantul unei matrici? Adica cum s- a gandit cineva sa ii atribuie unei matrici un numar? Ce se gandea ca va face cu acel numar? Cum si- a dat seama ca poate calcula aria unui triunghi...? (mai mult)
Unele dintre cele mai mari monstruozități care s- au văzut vreodată au fost săvârșite de cei care au adoptat o abordare evoluționistă a moralității – Lenin, Hitler, Stalin, Mao Zedong, ...? (mai mult)
Iata o stire de nici doi lei care face propaganda la teoria evolutionista. Se potriveste la stiinta aceasta stire din acest link pentru ca stiinta nu are legatura sau nevoie de inteligenta, ratiune si...? (mai mult)
V- ati gandit vreodata cum aratau, cum se imbracau, ce gandeau, cu ce se ocupau, cum traiau stramosii nostri? Adica, cum ai fi aratat tu acum 900 de ani si ce ai fi facut? Ce ai fi crezut despre realitate...? (mai mult)
De ce lumea e ofesata de teoria lui Darwin in timp ce alte teorii sunt trecute cu vederea sau acceptate cu usurinta? (teoria relativitatii sau teoria mecanicii cuantice de exemplu). Astea doua par...? (mai mult)
Un raspuns corect si castigator e ca o parola. Daca primele caractere sau cuvinte sunt gresite, pentru cel care intreaba, acesta nu mai trece la evaluarea restului de cuvinte si propozitii din acel raspuns....? (mai mult)
Tehnologia nu e inteligenta, ratiune si logica ci doar stiinta empirica prin combinarea aleatorie a lucrurilor observate, transformate si posedate. Un animal nu are nevoie de stiinta ca sa stie ca inaintea...? (mai mult)
Inteligenta, ratiunea si logica nu este stiinta pentru ca stiinta se ocupa doar cu ceea ce vede omul. Stiinta nu e inteligenta, ratiune si logica. Un animal nu are nevoie de inteligenta, ratiune si ...? (mai mult)
Cum putem ști dacă avem spirit critic și nu suntem ușor de manipulat? Autoevaluarea nu aș zice că e cea mai obiectivă metodă, fiecare o să zică despre sine numai de bine, dar și eu pot ...? (mai mult)
De ce anumiți oameni care sunt foarte dotați d.p.d.v intelectual și au un IQ peste medie, își folosesc inteligența în scop distructiv? Ce face diferența aici față de cei la fel de dotați intelectual...? (mai mult)
Imi poate recomanda cineva un determinator pentru ciupercile din România care să fie ilustrat?
Cum credeti ca o sa arate viitorul cu implantul in creier a unui microcip gen Neuralink, care in viitorul apropiat va putea sa vindece oamenii de majoritatea problemelor neurologice gen depresie, surzenie,...? (mai mult)
Ce este mai "rau": Sa strivesti un gandac sau sa ii tai mana unui om?
:) Aceasta intrebare este stric pentru fete/femei. Presupunem ca esti rapita si dusa intr- un buncar secret. Esti legata de scaun fara a sti de ce si unde te afli. Rapitorul va prezinta...? (mai mult)
De unde stim noi ca educatia pe care o primim, sistemul moral, legile sunt cele mai bune lucruri de urmat?
Cum va explicati că o astroloaga britanică a prezis cu succes înainte cu un an ca Donald Trump nu va mai fi președinte în următorul mandat? A mai zis și că ne vom lupta cu virusul mult și...? (mai mult)
Legile fizice nu se bazeaza pe materie care e in permanenta schimbare. Materia e ca nisipurile miscatoare pentru castelul format din legi fizice neschimbatoare. Un astfel de castel, cu fundatia pe nisipuri...? (mai mult)
Unde ajunge ceara in timpul arderii lumanarii?
Ce știți despre grupa AB4?
Bună, îmi puteți recomanda niște cărți în română referitoare la extratereștri, întâmplări, cu date exacte, explicații? La oamenii de demult ce înghețau cadavrele, gândindu- se că...? (mai mult)
Salut, in timp ce mergeam prin cimitir intr- o noapte am vazut la marginea unui mormant o gaura destul de adanca, cam cat sa- ti incapa mai mult de un picior, nu parea sapata de vreun caine pentru ca...? (mai mult)
Discuţia despre libertatea umană implică nişte întrebări fundamentale cu privire la natura oamenilor şi la scopurile lor. Cine a citit Fraţii Karamazov îşi va da uşor seama la ce mă refer. ...? (mai mult)
Problemă găsită într-un roman, pentru a o rezolva, trebuie să gândim puțin altfel: având 6 bețe de chibrit cum le așezăm pentru a forma patru triunghiuri echilaterale?
De ce scuturăm un stilou când mi se pare că nu s- a terminat cerneala si totuși stiloul nu scrie cum trebuie ținut stiloul? De ce atunci când vrem să grupăm foile de hârtie dintre un tub ...? (mai mult)
O problema de logica postata pe Brilliant.org suna in felul urmator: Pentru o crima exista trei suspecti: Se cunoaste cu certitudine ca unul din cei trei este adevaratul criminal. La interogatoriu...? (mai mult)
am o întrebare știe cineva de ce putrefacția, la rumegătoare este mai rapidă?
Salut, stateam si dintr- o data mi- a venit in minte o intrebare, exista manuscrise sau mai stiu eu ce carti vechi cu profetii sau informatii despre anumite fiinte care au existat in trecut sau poate...? (mai mult)
Presupuneţi că aţi fi acum în Grecia antică (dăm timpul înapoi), la vârsta - să zicem - a adolescenţei. Şi aţi auzi că atât părinţii cât şi adulţii din jur vorbesc despre nişte zei...? (mai mult)
Orice consuma si pierde din energie are un inceput. Soarele pierde din energie prin emiterea de radiatii. Orice galaxie pierde din energie prin emiterea de radiatii in univers. De aici rezulta ca universul...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
BitchInRedDress întreabă:
SUSAMOGUS întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Capitalele statelor americane
Te atrage visul american, dar cum te descurci cu capitalele statelor americane?