Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 19 Ianuarie 2025 sunt:
Este adevărat că putem observa o mare varietate în cadrul unui gen și putem vedea rezultatele selecției naturale. De exemplu, lupii, coioții și câinii dingo s- au dezvoltat de- a lungul timpului...? (mai mult)
Cine suntem? De unde venim? Încotro ne îndreptăm? Acestea sunt cele mai importante întrebări ale umanității de mii de ani. Vom afla vreodată răspunsul și de ce credeți că există atâta ...? (mai mult)
Salut, deci eu fac sport, traiesc sanatos, nu fumez. Am 23 de ani acum, mi- a venit in gand ca am avut pneomonie la varsta de 14 ani. Credeti ca daca voi face covid va conta ca am avut pneomonie?...? (mai mult)
Ce părere aveţi despre "Idealul politic"? Poate exista aşa ceva? Ce face ca un regim politic să fie "bun"? Conformarea la o normă ideală, ceva în genul celui conceput de Platon în "Republica"?...? (mai mult)
Odată născuți, credeți ca o sa mai fim vreodată sub forma aceasta după ce murim?
Ce este nihilismul mai exact? Din cate am citit pe net este o idee filosofica prin care se neaga tot; nu exista un scop al vietii, nu exista moralitate, nu exista un anume zeu care sa controleze tot, ...? (mai mult)
Moralitatea este o realitate. Cei care spun ca "nu exista moralitate obiectiva" afirma ca de fapt "nu exista realitate obiectiva" anulandu- si prin asta orice pretentie a lor de a fi inteligenti si rationali....? (mai mult)
Orice univers aflat în stare de continuă expansiune nu poate fi infinit în trecut?
Cine prezinta acest video? https://youtu.be/kYSPVuCxNdY
Aveti chef de putina filozofie? Eu zic ca rolul femeii e sa faca barbati, iar rolul barbatului sa cucereasca lumea. Se stie ca, din vremuri stravechi, barbatul era explorator culegator. Iar femeia...? (mai mult)
Daca ne inchipuim un sistem inchis cu o infinitate de evenimente e posibil ca la un moment dat sa se repete evenimentele. Daca universul nu ar avea un inceput din infinitatea de variabile ar fi aparut ...? (mai mult)
Dacă universul nu a avut niciodată un început, înseamnă că numărul evenimentelor din istoria universului este infinit. Daca universul nu a avut niciodata un inceput legile fizice sau particulele...? (mai mult)
Am o baterie de Makita de 18 v și 5 amperi 2 elemenți sau stricat și am schimbat aș vrea să știu cum pot afla dacă tot 5 amperi are, mulțumesc frumos.
Ce raspundeti cuiva care spune ca psihologii doar pun o eticheta oamenilor, nu-i ajuta?
Se spune ca orica barbat poate iubi ca o femei, dar nici o femeie nu poate gandi ca un barbat. Voi ce credeti? Eu cred ca rolul femeii este sa satisfaca barbatul, in timp ce rolul barbatului este...? (mai mult)
Ca cineva material sa stie ca exista e nevoie sa- i spuna altcineva ca exista? Daca nu aude nimeni din restul universului inseamna ca aceasta lume nu exista? Daca pe un om nu- l aude si vede nimeni inseamna...? (mai mult)
Ca ceva sa existe e nevoie de cineva fara inceput si fara sfarsit care sa observe ca ceva exista? Timpul se aplica la ceva care se transforma precum materia si nu se aplica la ceva sau cineva care...? (mai mult)
Se afirma ca suportul legilor fizice sunt particulele elementare cu suma interactiunilor dintre ele insa se omite ca spatiul si timpul sunt marimi imateriale? Asadar suportul legilor fizice e spatiul...? (mai mult)
Din cauza unui consumator prea puternic s- a stricat ceva, fire topite sau doar prize. Consumatorul oricum e prea puternic pentru instalatia veche din aluminiu a imobilului. Este ceva condesator/acumulator...? (mai mult)
Care e suportul legilor fizice?
Unde sunt majoritatea organismelor rebut ale evolutiei? Animale cu trei picioare, cu un ochi, cu 6 dinti, cu trei degete, etc?
De ce este o mandrie sa nu citesti carti? Mereu cand se pune o intrebare despre carti pe acest site se trezeste un destept sa spuna ca el a citit doar asul de trefla.
Pentru cei care stiu ce este individualismul: sunteti individualisti? De ce da sau de ce nu?
La biologie: care sunt factorii care duc la cresterea posibilitatilor de înscriere a informatiilor ereditare? In primul rand nu inteleg intrebarea, daca poate cineva sa-mi explice.
Atat de ciudate vise am incat pun la indoiala existenta asta? Sunt constient de vis,am vise in vis, am premoniți, nu stiu de ce? Sunt realistic si in vise nu visez chesti sf
Daca "n" obiecte pot fi permutate in "n!" moduri atunci in cate moduri pot fi permutate "n" obiecte cu conditia ca nici macar unul din ele sa nu isi pastreze pozitia initiala? Jos palaria in fata celui...? (mai mult)
Cum se armonizeaza cele doua idei "materie in continua transformare" si "legi fizice neschimbatoare"? Ar putea niste legi fizice sa fie neschimbatoare daca acestea ar fi scrise in materie care se transforma...? (mai mult)
Erbivorele pot manca carne?
Cinci prieteni s- au gandit sa faca schimb de carti intre ei. Doi dintre ei prefera proza dar detesta poezia, iar alti doi prefera poezia dar detesta proza. Unul singur prefera atat proza cat si poezia....? (mai mult)
De ce merele nu se scufunda in apa ca celelalte fructe?
Am mai multe gandiri manifestate in anumite situații, de ce?
Este adevarat ca Bill Gate vrea depopularea lumii? A spus el vreodata asta? sau oamenii doar au interpretat? as dori si eu odata pentru totdeauna sa aflu, daca e adevarat de ce nimeni nu face nimic? ...? (mai mult)
Daca au existat infinit universuri in trecut, cum au aparut legile fizice sau ce a mentinut legile fizice ale unui univers daca universul anterior cu legi fizice cu tot s- a dispersat total? https://www.descopera.ro/stiinta/19513938-...? (mai mult)
Cate stari de agregare ati invatat la scoala ca exista? Eu trei (din cate tin minte), dar de fapt ar fi patru: solid, lichid, gaz, si plasama.
De ce murim? Mie nu imi convine
De ce există ceva mai degrabă decât nimic?
Admiterea la medicina este doar grila si sa incercuim raspunsurile corecte sau sunt si exercitii de rezolvat la biologie chimie si anatomie?
Chiar daca dai sens vietii tot te minti ca esti deja condamnat la moarte? Exact ca un pușcăriaș condamnat la moarte care da sens vietii lui desi e fara vreun rost.
Am o intrebare care ma macina..si anume:de ce nu putem masura - corect- temperatura apei dintr- un pahar cu un termometru mare pentru cada de baie? Pentru ca e mare? ..sa zicem ca si paharul e...? (mai mult)
Tot aud crestini din diverse culte care spun ca in vaccin se afla semnul fiarei. Intreb si eu, nu scrie negru pe alb in Biblie ca semnul fiarei va fi la vedere? Si ca trebuie sa ai discernamant cand ...? (mai mult)
Salut, am nevoie de un exemplu de esantion (sociologie)
Exista realitatea obiectiva si perceptia noastra asupra ei. Natura nu ne- a construit pentru a intelege Universul, ci doar pentru a putea supravietui cat mai bine. Intelegem atat cat sa putem exista ...? (mai mult)
Ce sunt luminile hessdalen din Norvegia? https://en.wikipedia.org/wiki/Hessdalen_lights https://skeptoid.com/eps1200x744/4270.jpg
De ce folosesc crestinii tehnologia? Nu este o ironie?
Ce bine că problemele de logică nu pot fi confundate cu teme :) Ne mai putem delecta şi noi cu câte una. Am găsit asta interesantă; nu- i ştiu rezolvarea, dar sper că împreună o vom găsi. ...? (mai mult)
Resursele materiale ofera posibilitatea de reproducere a masculilor? De ce nu e mai valabil asta si in ziua de azi? Sa ne gandim logic, ala bogat poate oferi suficente resurse pentru acel copil, desi...? (mai mult)
Deci am vazut la stiri ca in 2021 vor sa ne vaccineze. Am o intrebare, daca refuz sa ma vaccinez ce poate sa- mi faca autoritatile? Sau nu e obligatoriu? Si mai vin si crestinii astia care spun ca e...? (mai mult)
Recomand cu tărie și entuziasm aceasta carte pe care eu o sa o incep sa o studiez, numita Cum să nu mori si scrisă de medicul Michael Greger care a creat site- ul de mare popularitate NutritionFacts.org,...? (mai mult)
Ce parere aveti de 5G, sunteti pro sau contra (explicati de ce)? Eu sunt pro 5G.
In lipsa unei dorinte alegi sinuciderea sau traiesti ca sa faci umbra pamantului? Meditatia poate aduce fericirea?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Kufu95 întreabă:
manuelus50 întreabă:
Nina1980 întreabă:
tonyc7 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Justin Bieber
Tu cat de Belieber esti? Afla chiar acum!