Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 19 Ianuarie 2025 sunt:
Cât înseamnă JT (Joasă Tensiune), MT (Medie Tensiune) si IT (Înaltă Tensiune)? Cu alte cuvinte, de la cât la cât înseamnă JT, MT și IT? Gen: de la 0 la 100 e JT De la 100 la 200 e MT și...? (mai mult)
Una dintre cele mai puternice argumente contra teoriei evolutioniste este ca orice fosila si orice mica urma istorica de organism sau microorganism a fost gasit in stare organizata si structurata complet...? (mai mult)
"The Chimpanzee Stone Age", ce credeti despre asta si ce scrie in urmatoarele articole + video? https://www.mpg.de/550270/pressRelease20070207 BBC Earth: http://www.bbc.com/earth/story/20150818-...? (mai mult)
Tram intr-o lume unde banii rezolva totul, deci trebuie sa punem pe primul loc banii? Sa urmam un de ciclu hedoist?
Cum vi se par aceste filmari vechi restaurate de la sfarsitul sec. 19 inceputul sec. 20? Exista filmari ca acestea din Romania- Principatele Romane din perioada aia? "[4k, 60 fps] A Trip Through New...? (mai mult)
Pe un raft am 5 sticluțe cu condimente diferite, fiecare cu eticheta corespunzătoare. Întrebarea este: in câte moduri pot lipi etichetele astfel încât nici măcar una sa nu indice condimentul potrivit? ...? (mai mult)
Ma simt singur si chiar nu am niciun motiv pentru asta... e asa de urata starea asta de singuratate. Ma enervez mai tare cand imi dau seama ca nu sunt deloc singur, dar eu continui sa ma simt asa
Dati-mi un exemplu de obiect facut din Uraniu si descrierea lui. Mersi
Ce parere aveti despre cursurile online gratuite de la "Atelierul Digital de la Google"? https://learndigital.withgoogle.com/atelieruldigital/courses
E cineva aici care a avut ganduri nedorite insistente si care a scapat de ele? Daca da, care e reteta magica?
De ce oamenii accepta sa fie dominati de altii? E in genetica noastra oare? Ieri au raspuns 11 persoane la intrebarea te oblig, probabil asa domina si diferite regimuri prin autoritate, de exemplu religia...? (mai mult)
Ce parere aveti despre: "Călătoria în timp este teoretic posibilă, arată noile calcule ale cercetătorilor. Trecutul nu poate fi însă schimbat" "Călătoria în timp este posibilă pe baza legilor...? (mai mult)
Un zgârcit se poate zgârci de a fi zgârcit?
La cati amperi rezista o priza monofazica? Pun aceasta intrebare pentru ca cineva mi- a cumparat cablu myym litat de 3x6 sa leg la o priza monofazica. Ca acolo o sa bage un aparat de facut...? (mai mult)
Un risc calculat se mai poate numi risc?
Dau funda e urgent.Cum se calculează valoarea cresteri populatiei /an?
Credeti ca un program care poate copia vocea unei persoane poate deveni o problema etica? Discutii:
O poveste veche, provenind probabil de undeva din Orient, spune despre un călător care, mergând prin stepă, este întâmpinat de un animal sălbatic înfuriat. Încercând să se salveze de animal,...? (mai mult)
Care este sensul vieţii? :) De câte ori s- a pus această întrebare... Ştiu, de multe ori. Motivul pentru care o pun acum este că am găsit două răspunsuri contradictorii, ambele provenind de ...? (mai mult)
Credeți că se poate vindeca o boala și în mod energetic sau cu ajutorul puterii mintii, legii atracției și a medicinii naturisto- alternative? Ați întâlnit cazuri? Multi vorbesc de așa...? (mai mult)
Buna,acum cateva zile mi-a cazut cactusul, s-a desprins foarte putin un pui si a curs un fel de seva din el. Vreau sa stiu daca se va putea reface.
Cum incercarea de a demonstra teoria evolutiei umbland la cimpanzei a condus la raspandirea virusului HIV ce produce SIDA?
Https://www.descopera.ro/stiinta/19492111- celulele- umane- par- mai- tinere- decat- ale- cimpanzeilor- in- ciuda- faptului- ca- impartasesc- 99- din- codul- genetic Cica "Schimbările s- au produs ...? (mai mult)
Cum definiti voi prostia?
De ce sunt unele persoane revoltate si scarbite de prostie? Este vina prostului ca e asa? Ar trebui sa avem mai multa intelegere pentru ei?
Ce părere aveţi despre psihosomatică? Chiar funcţionează terapia pe baza ei?
Ce consideraţi că ghidează cel mai mult viaţa voastră? Voinţa de putere a lui Nietzsche, Voinţa de a trăi a lui Schopenhauer, Voinţa de sens a lui Frankl, Principiul plăcerii al lui Freud ...? (mai mult)
De ce trebuia ca o racheta sa faca inconjurul Pamantului ca sa se duca pe Luna? Exemplu.Presupun ca trebuie sa scape de gravitatie, nu? Si gravitatia e ca un "arc"si trebuie sa dai inconjurul "arcului"...? (mai mult)
Am citit într- o revistă mai veche despre cazul unui tânăr francez care trebuia să ia o hotărâre, ce părea foarte dificil de luat. Povestea având rezonanţă filosofică, m- am gândit să o...? (mai mult)
Salutare, ce parere aveti despre toate teoriile cum ca femeile nu exista, sau ca nu au existat niciodată si ca ar fi create de guvern pentru spionaj etc? As vrea sa știu parerea voastră sau alte ...? (mai mult)
Cat de predispusi pot fi oamenii la regresia in varsta? In societatea de astazi, de exemplu, ca un mecanism de aparare impotriva depresiei, anxietatii, emotiilor coplesitoare, traume, stres, etc....? (mai mult)
Dezvoltarea asta personala te face sa te simti mereu stricat si ca trebuie sa tot evoluezi asa ca naste frustrari, care e limita dezvoltarii personale?
Credeți că în ziua de azi cresc ratele de deficiențe/boli/afecțiuni mentale? Nu îmi dau seama, pentru ca in acelasi timp sunt mult mai cunoscute de oameni, deci multi se autodiagnosticheaza, plus...? (mai mult)
Teiriile fizice sunt o credinta, ele nefiind dovedite?
Citisem pe wikipedia ca a iti folosi mereu ratiunea se numeste rationalism naiv, de ce?
Ce explicaţie avem pentru fascinaţia pe care a avut- o numărul 7 asupra oamenilor din antichitate? Evreii au spus că Dumnezeu a făcut lumea în 7 zile. Mai au ceva cu "7 vaci grase şi 7 slabe". Din...? (mai mult)
Am o intrebare importanta, Daca raspunde vreun crestin, rog sa fie foarte documentat! Imi spun oamenii din biserica ca, vaccinul va fi obligatoriu in toata lumea si in el se afla semnu fiarei. Este...? (mai mult)
Care e diferenta dintre minte si suflet?
E adevarat ca la telefoane nu mai putem scoate bateria datorita faptului ca ei vor sa ne controleze mai bine? Fiind o pregatire pentru cipuri si altele. Nu stiu daca are sens, asa mi- a spus unul din...? (mai mult)
Salutare, cine m-ar putea ajuta cu clasificarea țesuturilor animale, pe scurt, am nevoie de câteva fraze si bune?
Întrebare de filozofie. De ce, în lumea modernă, nu mai este asa de întalnita ideea de vocație, de entuziasm si pofta pentru o anumita meserie. De ce oamenii nu mai simt dragoste si împlinire...? (mai mult)
De ce o persoana care a crescut intr- un mediu familiar violent, ca sa fac un exemplu, si a fost afectata de violentele suferite, fiind constientă de lucrul asta, actuează aceleași violente cu proprii...? (mai mult)
Daca Dumnezeu e iubire si vrea sa ne iubim fratii, de ce toti crestinii sunt rautaciosi si plini de ura? De ce sunt cei care judeca cel mai tare si barfesc? Nu ar trebui sa- l lase pe domnul sa judece? ...? (mai mult)
Hi. Vreau sa- mi spuneti cum vi se pare filmuletul asta? E despre o ideologie cum ca noi am trai intr- un vis/ matrix (de fapt vis in alt vis) si ca tot ceea ce percepem cu cele 5 simturi (vaz, auz, ...? (mai mult)
Până la ce vârstă credeţi că i se potriveşte omului 'aforismul': Gaudeamus igitur? ...https://www.youtube.com/watch?v=AbPED9bisSc
Salut Tpu...am o problema mai ciudata. De ceva vreme ma tot gandesc sa renunt la tehnologie partial, asta insemnand sa folosesc un telefon mai ieftin care face strictul necesar. Toata treaba asta a ...? (mai mult)
Eu fiind sceptic mi se pare stupid ceea ce scrie la https://www.tpu.ro/quiz- uri/raspunde- intrebari/curiozitati- despre- pisici/ Putem dovedi stiintific ca toate pisicile din lume se regasesc in cele...? (mai mult)
Cum se armonizeaza evolutia cu transmiterea coronavirusului de la om la animalele de companie? Daca era corecta teoria asa ceva nu ar fi trebuit sa se intample.
De ce nu incepe toamna calendaristica atunci când începe cu adevărat toamna astronomică adica la echinocțiul de toamna (anul asta de ex.cade pe 22 sept.) De ce incepe la 1 sept când în realitate...? (mai mult)
Discutam cu un prieten despre shaormeria Socului si cum, daca exista doua comenzi aflate in zone diametral opuse (!) si la distante identice fata de sediu, transportatorul trebuie sa o aleaga mereu...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Kufu95 întreabă:
manuelus50 întreabă:
Nina1980 întreabă:
tonyc7 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Pe aripile vantului
Ai facut cunostiinta cu Scarlett O'Hara si mult iubita ei mosie, Tara? Atunci, hai sa vedem cat de multe stii despre filmul care a facut istorie?