De ce sunt unele persoane revoltate si scarbite de prostie? Este vina prostului ca e asa? Ar trebui sa avem mai multa intelegere pentru ei?
Ce părere aveţi despre psihosomatică? Chiar funcţionează terapia pe baza ei?
Ce consideraţi că ghidează cel mai mult viaţa voastră? Voinţa de putere a lui Nietzsche, Voinţa de a trăi a lui Schopenhauer, Voinţa de sens a lui Frankl, Principiul plăcerii al lui Freud ...? (mai mult)
De ce trebuia ca o racheta sa faca inconjurul Pamantului ca sa se duca pe Luna? Exemplu.Presupun ca trebuie sa scape de gravitatie, nu? Si gravitatia e ca un "arc"si trebuie sa dai inconjurul "arcului"...? (mai mult)
Am citit într- o revistă mai veche despre cazul unui tânăr francez care trebuia să ia o hotărâre, ce părea foarte dificil de luat. Povestea având rezonanţă filosofică, m- am gândit să o...? (mai mult)
Salutare, ce parere aveti despre toate teoriile cum ca femeile nu exista, sau ca nu au existat niciodată si ca ar fi create de guvern pentru spionaj etc? As vrea sa știu parerea voastră sau alte ...? (mai mult)
Cat de predispusi pot fi oamenii la regresia in varsta? In societatea de astazi, de exemplu, ca un mecanism de aparare impotriva depresiei, anxietatii, emotiilor coplesitoare, traume, stres, etc....? (mai mult)
Dezvoltarea asta personala te face sa te simti mereu stricat si ca trebuie sa tot evoluezi asa ca naste frustrari, care e limita dezvoltarii personale?
Credeți că în ziua de azi cresc ratele de deficiențe/boli/afecțiuni mentale? Nu îmi dau seama, pentru ca in acelasi timp sunt mult mai cunoscute de oameni, deci multi se autodiagnosticheaza, plus...? (mai mult)
Teiriile fizice sunt o credinta, ele nefiind dovedite?
Citisem pe wikipedia ca a iti folosi mereu ratiunea se numeste rationalism naiv, de ce?
Ce explicaţie avem pentru fascinaţia pe care a avut- o numărul 7 asupra oamenilor din antichitate? Evreii au spus că Dumnezeu a făcut lumea în 7 zile. Mai au ceva cu "7 vaci grase şi 7 slabe". Din...? (mai mult)
Am o intrebare importanta, Daca raspunde vreun crestin, rog sa fie foarte documentat! Imi spun oamenii din biserica ca, vaccinul va fi obligatoriu in toata lumea si in el se afla semnu fiarei. Este...? (mai mult)
Care e diferenta dintre minte si suflet?
E adevarat ca la telefoane nu mai putem scoate bateria datorita faptului ca ei vor sa ne controleze mai bine? Fiind o pregatire pentru cipuri si altele. Nu stiu daca are sens, asa mi- a spus unul din...? (mai mult)
Salutare, cine m-ar putea ajuta cu clasificarea țesuturilor animale, pe scurt, am nevoie de câteva fraze si bune?
Întrebare de filozofie. De ce, în lumea modernă, nu mai este asa de întalnita ideea de vocație, de entuziasm si pofta pentru o anumita meserie. De ce oamenii nu mai simt dragoste si împlinire...? (mai mult)
De ce o persoana care a crescut intr- un mediu familiar violent, ca sa fac un exemplu, si a fost afectata de violentele suferite, fiind constientă de lucrul asta, actuează aceleași violente cu proprii...? (mai mult)
Daca Dumnezeu e iubire si vrea sa ne iubim fratii, de ce toti crestinii sunt rautaciosi si plini de ura? De ce sunt cei care judeca cel mai tare si barfesc? Nu ar trebui sa- l lase pe domnul sa judece? ...? (mai mult)
Hi. Vreau sa- mi spuneti cum vi se pare filmuletul asta? E despre o ideologie cum ca noi am trai intr- un vis/ matrix (de fapt vis in alt vis) si ca tot ceea ce percepem cu cele 5 simturi (vaz, auz, ...? (mai mult)
Până la ce vârstă credeţi că i se potriveşte omului 'aforismul': Gaudeamus igitur? ...https://www.youtube.com/watch?v=AbPED9bisSc
Salut Tpu...am o problema mai ciudata. De ceva vreme ma tot gandesc sa renunt la tehnologie partial, asta insemnand sa folosesc un telefon mai ieftin care face strictul necesar. Toata treaba asta a ...? (mai mult)
Eu fiind sceptic mi se pare stupid ceea ce scrie la https://www.tpu.ro/quiz- uri/raspunde- intrebari/curiozitati- despre- pisici/ Putem dovedi stiintific ca toate pisicile din lume se regasesc in cele...? (mai mult)
Cum se armonizeaza evolutia cu transmiterea coronavirusului de la om la animalele de companie? Daca era corecta teoria asa ceva nu ar fi trebuit sa se intample.
De ce nu incepe toamna calendaristica atunci când începe cu adevărat toamna astronomică adica la echinocțiul de toamna (anul asta de ex.cade pe 22 sept.) De ce incepe la 1 sept când în realitate...? (mai mult)
Discutam cu un prieten despre shaormeria Socului si cum, daca exista doua comenzi aflate in zone diametral opuse (!) si la distante identice fata de sediu, transportatorul trebuie sa o aleaga mereu...? (mai mult)
Cei mai mulţi oameni îşi trăiesc vieţile ca şi cum sfârşitul ar fi întotdeauna undeva departe. Îşi măsoară zilele în dragoste, râsete, împliniri şi pierderi. Sunt momente de linişte...? (mai mult)
Cum sa gasesc un echlibru intre Hedonism =a cauta non stop placeri vs Hedonofobia este o frică sau aversiune excesivă la obținerea plăcerii?
Ce parere aveti despre Hedonofobie?
Campul magnetic al pamantului este mai puternic iarna/noaptea decaT vara/ziua?
Avand in vedere ca in majoritatea timpului atunci cand visam nu putem deosebi visul de realitate cum stim ca de fapt nu traim intr- un vis? Ma gandeam ca in mod normal ar trebui sa le putem deosebi...? (mai mult)
In lipsa dorintei de a mai face ceva, mai are rost sa traiesti sau sa are rost sa fii hedonist?
Ce credeți despre ipoteza Creierul Boltzmann? Ar putea fi reala? Adica o sa existam vreodată?
Au vreun efect imaginile cu persoane bolnave sau cu moarte de pe pachetele de tigari? Publicitatea ar trebui sa influenteze decizia de cumparare. De ce inca ne apucam de fumat? De ce inca multe persoane...? (mai mult)
Credeti ca gandirea critica, analiza critica, critica (din interior) asupra unui stat, sistem de conducere este un mecanism de reglaj sau face parte dintr-un mecanism de reglaj al acestuia?
Daca un om se deplaseaza cu 1 metru pe secunda, atunci distanta pe care acesta o va parcurge in 10 secunde este de 10 metri. O problema extrem de simpla pe care orice individ trecut prin liceu o poate...? (mai mult)
Să presupunem că pe o masă se află trei etichete albe şi două negre. Se arată aceste etichete lui V (de la Vasile), lui N (de la Nicu) şi lui G (de la Gheorghe). Celor trei li se spune că li ...? (mai mult)
Viața e un miracol? De ce?
Ce părere aveți de teoriile prezentate în documentarul serial Ancient Aliens?(extratereștrii antici)? Am fost creați de extratereștrii antici evoluați și inteligenți care ne- au adus pe acest...? (mai mult)
Ce parere aveti despre aceasta teorie referitor la univers? "Physicist: The Entire Universe Might Be a Neural Network" https://futurism.com/physicist-entire-universe-neural-network
Cum facem diferenta intre ajutor si manipulare? Cine le confunda in primul rand?
Ce face un electromecanic?
Daca ar fi fost nevoie doar de legile fizice pentru aparitia ADN-ului s-ar fi obtinut ADN fara inteligenta creatoare dupa atatia zeci de ani de experimente. Nu credeti?
"Ideea că universul există acum într-o anumită configuraţie şi se schimbă în întregul lui său odată cu trecerea timpului nu mai e valabilă." Cum adica "în întregul LUI SĂU"?
1. De ce formulele moleculare nu sunt suficiente pentru a caracteriza o substanță organică? 2. Care este cauza diversităţii mari a compuşilor organici?
Ar fi putut sa apara ADN fara inteligenta? Exista vreun experiment stiintific care sa arate acest lucru?
Sa fie oare controlul asupra consumului de carne un mod de a mari empatia in lume? Se pare ca vegetarienii si persoanele care tin post tind sa fie mai empatice si nu pentru ca sunt vegetarieni cu scopul...? (mai mult)
Ce sens și interpretare i-ați da voi următorului citat "În piept nu te bate cu ce te pătezi"?
Ultravioletele au vreo legatura cu chackra sau copiii indigo?
Deci efectiv a innebunit tik tok- ul cu Iuliana Beregoi si N word...de ce lumea face atata scandal doar pentru ca a facut playback la acel cuvant? Stiu istoria cuvantului, dar sclavia a fost acum sute...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
BitchInRedDress întreabă:
SUSAMOGUS întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Rozatoare
Iubesti iepurasii, veveritele si porcusorii de Guineea? Afla acum cat de bine iti cunosti rozatoarele preferate!