Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 19 Ianuarie 2025 sunt:
Noi avem sange de dac sau de roman? Sau si de roman si de dac? Stiu istoria, dar tot aud pe unii ca noi suntem daci si nu romani, ca tot scrie in imnul Romaniei ca pastram cu fala un nume de Traian(imparat...? (mai mult)
Credeți că oamenii care au rămas în istorie ca făcând ceva benefic pentru omenire întrebau întâi cum o facem unii aici pe TPU și aici nu mă refer la întrebările gen "Recunoașteți melodia?"...? (mai mult)
Ce inseamna maladaptiv. Sau maladaptive daydream?
Salut,care sunt cele mai utile carti despre dezvoltarea personala pe care mi le-ati putea recomanda?
Vad in ultumul timp tot felul de teorii cum ca vaccinul anti COVID 19, acela este de fapt semnul fiarei si se lucreaza la planul lui Antihrist. E greu sa- ti mai dai seama de adevar cu atatea surse...? (mai mult)
Salut, care îmi poate spune cum se afla nr. de izomeri de catenă? De exemplu luăm Hexanul care are C6H14 iar nr. de izomeri de catena este 5 dar de ce? Stiu ca odata cu cresterea nr de atomi de carbon...? (mai mult)
Am auzit chestia asta, ca in trecut nostalgia era considerata o boala pentru ca unor soldati li se facea un dor de casa atat de intens ca nu mai puteau sa faca aproape nimic. De ce simtim nostalgie, ...? (mai mult)
Am avut aseară un vis lucid foarte bizar. Eram în grădină și mi- a venit proasta idee să mă duc la mine în dormitor să mă văd dormind. Când am ajuns, m- am văzut pe mine dormind în...? (mai mult)
Îmi puteți recomanda o carte care să vorbească despre armele atomice?
O altă întrebare filosofică, care se pune adesea este dacă esenţa precede existenţa; sau invers. Să luăm de exemplu un utilaj. Înainte ca el să existe fizic, au fost nişte faze premergătoare:...? (mai mult)
Locul de munca pe care il avem de ne defineste?
ma poate ajuta cineva să-mi spună ce este asta? Ii găsită in pădure și are forma de lingou. https://i.imgur.com/GYeJuKa_d.jpg?maxwidth=640&shape=thumb&fidelity=medium
Care e diferență dintre înțelepciune și inteligență? Poate un om fi înțelep dar să nu fie înteligent și invers?
Cine sau ce a scris legea supravietuirii?
Numarul minim de mutari necesare pentru a castiga jocul de X si O este trei. Dar cate victorii posibile, din doar trei mutari, pot exista?
Fiecare individ este unic? Sau suntem toti la fel cu foarte mici diferente?
Cum faem diferenta intre realitate si iluzie? Ce e real si ce e iluzoriu? Cum poti stii ca ce simti este adevarat sau e doar o aparență mentala? Spre exemplu poti crede toata viata ca iubesti si esti...? (mai mult)
Daca printr- un cablu trece curent electric atunci in jurul lui apare un camp magnetic. Pozitionam o bila incarcata electric langa cablu si nimic nu se va intampla. Cu toate acestea, daca acea bila se...? (mai mult)
Credeti ca va vedea cineva vreodata continutul discurilor de aur de la bordul sondelor voyager? 115- 116 imagini, o varietate de sunete naturale, cum ar fi valuri, vant, tunete, animale, etc. ...? (mai mult)
Putem spune despre o bula de ulei, care pluteste intr-un pahar cu apa, ca este vie? Argumentati.
Ce credeti despre: "Five Arguments Against the Extraterrestrial Origin of Unidentified Flying Objects" https://ufoscoop.com/5- arguments- against- the- extraterrestrial- hypothesis- jacques- vallee/ ...? (mai mult)
Pot fi Xenobotii considerati organisme vii atat timp cat sunt incapabili de a se reproduce?
Ce stă, după părerea voastră, la baza eticii: fericirea sau obligaţia? Aristotel consideră că fericirea stă în a vieţui într- un mod virtuos. Bentham spune că fericirea este strâns legată...? (mai mult)
Telepatia functioneaza intre rudele de sange?
"Conceptia e o taina, o taina pe care oamenii de stiinta abia incep sa o descifreze." Sunteți de acord? Ce nu se știa despre conceptia unui copil si s- a aflat acum? In afara de nasterile criptice,...? (mai mult)
Prin ce dimensiune trece un individ cand gandeste?
Ce părere aveți de cartea Studiul China (pentru cunoscători)ca și opera de referință în nutriție și medicina?
Dacă ați face o scurtă argumentare la fraza "Târăște-te ca să ajungi sus", ce sens/semnificație i-ați da?
Buna! Cineva mi- a povestit ca a fost la o fabrica de sucuri si ca sticlele, adica peturile erau sub forma de eprubete si apoi deveneau peturile clasice pe care le vedem in magazin. Mi s- a parut putin...? (mai mult)
De ce omul are mereu tendința de a nega natura lui?
Sufletul are vreo legatura cu suflarea?
Consideraţi următoarele două teze: 1. O persoană nu are, posedă, foloseşte sau conţine o minte. O persoană, deci, nu este un lucru iar mintea lui/ei alt lucru. O persoană sau un "eu"şi mintea...? (mai mult)
A da mana cu cineva este un obicei care aduce ghinion?
Turnati apa intr- un pahar, aceasta tinde sa se stabilizeze la un anumit nivel. Daca incepeti sa amestecati circular apa, cu o lingurita, se formeaza un vartej, iar nivelul apei scade sub nivelul...? (mai mult)
Cum face "pompa de potasiu- sodiu", situata la nivelul membranei celulare a neuronului, distinctia dintre cationul de sodiu si cel de potasiu, atunci cand realizeaza transportul acestor ioni cu scopul...? (mai mult)
Exista fulgere direct in spatiu?
Aici e partea unui script pentru un clip pe Youtube. Ce parere aveţi? Sincer! Tu ești singurul responsabil pentru eşecurile şi neajunsurile din viaţa ta! Responsabilitate - un termen şi un...? (mai mult)
Ce parere aveti despre conceptul de revolutie mondiala sustinut de cei de stanga in secolul trecut? Cei din prezent (left wing) il sustin? Nu era necesar (neaparat) ca revolutiile sa aiba loc simultan,...? (mai mult)
Pentagonul se implica sau se va implica in studierea fenomenului OZN. Ce parere aveti? "Extratereştrii, noua posibilă ameninţare de securitate naţională la adresa SUA" "Este cât se poate...? (mai mult)
Ca pasionat de filozofie vreau nu vreau ma confrunt cu nihlismul, voi nu? In lipsa hedoismului viata are vreun sens?
Ceea ce se intampla in spatiu afecteaza viata de pe planeta asta?
De ce practiciile de genul: or*l, an*l si riming sunt considerate pacat? Atata timp cat odata ce doi oamenii s- au casatorit si nu isi fac rau unui altuia ci se satisfac. De ce predicatorii se baga ...? (mai mult)
Dle raicard: Recunosc: esti zeu in: muzica- expresie- intelegere. Asta nu inseamna ca restul... sunt insecte, increzutule :p Te provoc la un duet: psiholog filosof muzical: Daca sufletul uman, pe ...? (mai mult)
Prin ratiune, metoda stiintifica putem intelege ce e iubirea? Sentimentele? Cum apar ele?
Care este, după părerea voastră, ultima substanţă care compune universul? Credeţi că tot ce există poate fi redus la o singură realitate? La două sau mai multe? Sunt câteva răspunsuri faimoase...? (mai mult)
Ce parere aveti despre astronomie? De ce nu se mai studiaza in scoli?
Ce credeti despre astrologie?
De ce nu dai in mama fericirii cu Prozac,Zoloft,Efectin,Cipralex, Aerlift(toate acestea sunt medicamente antidepresive) daca tot mărește serotonina hormonul și neurotransmitatorul fericirii?
Credeti ca muzica te ajuta sa te relaxezi si sa adormi mai repede? Sa spunem muzica clasica influenteaza in vreun fel creierul, incat sa adormi?
Cum pot invata mai mult despre stele? Adica as vrea sa ma uit printr-un telescop si sa stiu unde sa ma uit pentru a vedea diferite stele, cum se numesc ele. Exista vreun curs online despre asa ceva?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Kufu95 întreabă:
manuelus50 întreabă:
Nina1980 întreabă:
tonyc7 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Dorian Popa
L-ai admirat inca de cand a aparut prima data in Pariu cu viata? Hai sa vedem cat de multe stii despre Dorian Popa!