Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 26 Februarie 2025 sunt:
"Conceptia e o taina, o taina pe care oamenii de stiinta abia incep sa o descifreze." Sunteți de acord? Ce nu se știa despre conceptia unui copil si s- a aflat acum? In afara de nasterile criptice,...? (mai mult)
Prin ce dimensiune trece un individ cand gandeste?
Ce părere aveți de cartea Studiul China (pentru cunoscători)ca și opera de referință în nutriție și medicina?
Dacă ați face o scurtă argumentare la fraza "Târăște-te ca să ajungi sus", ce sens/semnificație i-ați da?
Buna! Cineva mi- a povestit ca a fost la o fabrica de sucuri si ca sticlele, adica peturile erau sub forma de eprubete si apoi deveneau peturile clasice pe care le vedem in magazin. Mi s- a parut putin...? (mai mult)
De ce omul are mereu tendința de a nega natura lui?
Sufletul are vreo legatura cu suflarea?
Consideraţi următoarele două teze: 1. O persoană nu are, posedă, foloseşte sau conţine o minte. O persoană, deci, nu este un lucru iar mintea lui/ei alt lucru. O persoană sau un "eu"şi mintea...? (mai mult)
A da mana cu cineva este un obicei care aduce ghinion?
Turnati apa intr- un pahar, aceasta tinde sa se stabilizeze la un anumit nivel. Daca incepeti sa amestecati circular apa, cu o lingurita, se formeaza un vartej, iar nivelul apei scade sub nivelul...? (mai mult)
Cum face "pompa de potasiu- sodiu", situata la nivelul membranei celulare a neuronului, distinctia dintre cationul de sodiu si cel de potasiu, atunci cand realizeaza transportul acestor ioni cu scopul...? (mai mult)
Exista fulgere direct in spatiu?
Aici e partea unui script pentru un clip pe Youtube. Ce parere aveţi? Sincer! Tu ești singurul responsabil pentru eşecurile şi neajunsurile din viaţa ta! Responsabilitate - un termen şi un...? (mai mult)
Ce parere aveti despre conceptul de revolutie mondiala sustinut de cei de stanga in secolul trecut? Cei din prezent (left wing) il sustin? Nu era necesar (neaparat) ca revolutiile sa aiba loc simultan,...? (mai mult)
Pentagonul se implica sau se va implica in studierea fenomenului OZN. Ce parere aveti? "Extratereştrii, noua posibilă ameninţare de securitate naţională la adresa SUA" "Este cât se poate...? (mai mult)
Ca pasionat de filozofie vreau nu vreau ma confrunt cu nihlismul, voi nu? In lipsa hedoismului viata are vreun sens?
Ceea ce se intampla in spatiu afecteaza viata de pe planeta asta?
De ce practiciile de genul: or*l, an*l si riming sunt considerate pacat? Atata timp cat odata ce doi oamenii s- au casatorit si nu isi fac rau unui altuia ci se satisfac. De ce predicatorii se baga ...? (mai mult)
Dle raicard: Recunosc: esti zeu in: muzica- expresie- intelegere. Asta nu inseamna ca restul... sunt insecte, increzutule :p Te provoc la un duet: psiholog filosof muzical: Daca sufletul uman, pe ...? (mai mult)
Prin ratiune, metoda stiintifica putem intelege ce e iubirea? Sentimentele? Cum apar ele?
Care este, după părerea voastră, ultima substanţă care compune universul? Credeţi că tot ce există poate fi redus la o singură realitate? La două sau mai multe? Sunt câteva răspunsuri faimoase...? (mai mult)
Ce parere aveti despre astronomie? De ce nu se mai studiaza in scoli?
Ce credeti despre astrologie?
De ce nu dai in mama fericirii cu Prozac,Zoloft,Efectin,Cipralex, Aerlift(toate acestea sunt medicamente antidepresive) daca tot mărește serotonina hormonul și neurotransmitatorul fericirii?
Credeti ca muzica te ajuta sa te relaxezi si sa adormi mai repede? Sa spunem muzica clasica influenteaza in vreun fel creierul, incat sa adormi?
Cum pot invata mai mult despre stele? Adica as vrea sa ma uit printr-un telescop si sa stiu unde sa ma uit pentru a vedea diferite stele, cum se numesc ele. Exista vreun curs online despre asa ceva?
Ce se întâmplă în perioada dintre momentul în care adorm și momentul în care încep să visez? Pare o perioadă lungă fără nimic altceva decât întuneric.
Trairea este posibila in dimensiunea a4a?
Cum pot sa treci mai ușor prin viata asta?
Ce va fascinează cel mai mult la natura,viața, Univers?
Unii filosofi renumiţi, precum Aristotel, au fost convinşi că omul are un suflet (altfel cum ar putea fi el viu?). Ideea a prins la public, a străbătut veacurile şi, după cum ştiţi, o regăsim...? (mai mult)
Buna ziua TPU, vreau sa va intreb pe cei pasionati de etimologie special insectare etc ce modalitate folositi pentru a pastra intacti fluturi mult timp in insectar si ce metode folositi sa ii...? (mai mult)
Cum sa- ti dai seama daca esti compatibil din punct de vedere sexual cu partenera? Ma gandesc ca e acelasi lucru ca la temperament? Sdica sa se completeze partenerii unul mai coleric si altul mai timid,...? (mai mult)
Va sperie lumea? Imi place sa ma uit la emisiunea "Anchetele comisarului Antonescu", pentru ca ma intereseaza psihicul uman, dar mi se face frica. Ce e mai bine, sa nu stii de ce sunt capabili oamenii...? (mai mult)
Cum explica chimia existenta sufletului?
Pe o masa avem un tub care sta în picioare, pe tub e poziționată o foaie. Trebuie sa miști foaia ca sa cada jos, dar nu poți sa: O atingi cu mana sau cu alte părți ale corpului Sufli pe foaia ...? (mai mult)
In 2020-ul zilelor noastre consumerismul și materialismul ating cote impresionante și sunt elemente dominante în societate.Intrebarea e de ce? Va place? Nu se putea altfel?
Un foc pentru a putea să ardă consumă hidrogen? Si soarele?
Dacă am fi într-o simulare cum am ieși din ea?
Culorile au vreo importanta in realizarea trucurilor magice?
Presupunem ca jucati un joc a carui reguli sunt urmatoarele: Sunt necesari doi jucatori. Exista 100 de carti de joc numerotate de la 1 pana la 100. Fiecare (tu si adversarul) alegeti cate o carte....? (mai mult)
Păreri despre cartea: Puterea extraordinară a subconștientului tău?
Pentru cei care ati mers in alte tari, ati avut vreodata un soc cultural? https://en.wikipedia.org/wiki/Culture_shock
Hei TPU, credeți că va mai ninge în România cum ningea o dată mai demult? Foarte mult?
Nu-i așa că cartea Zapping prin stiinte de la editura Rao pare o carte foarte atractiva și interesanta și fascinanta? S-a "avântat "cineva prin ea?
O furnica vrea să urce într- un copac înalt de 10 metri. Dar în drumul ei aceasta trebuie sa realizeze o rotație completă în jurul copacului. Cunoscând că circumferinta trunchiului este de 1 metru,...? (mai mult)
Daca ar seca oceanul Pacific, ar fi atmosfera mai jos acolo? Exemplu:Luam muntele Everest si il punem in Goapa Marianelor. Oare mai ai nevoie de masca de oxigen ca sa ajungi pana in varf?
Dacă noi suntem creați de un creator, acela cum a apărut sau mai bine zis dacă in Biblie scrie ca la începutul lumii nu exista nimic, atunci cum din nimic a apărut acel creator?
Romanii de fel sunt un popor lipsit de incredere, omenie, demnitate?
Se poate crea un robot care sa fie conectat la fiecare miscare a corpului uman? De exemplu să trimitem un robot pe Marte, asemănător structurii omului, care să fie conectat la o persoană de pe Pământ,...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
BitchInRedDress întreabă:
SUSAMOGUS întreabă:
Rutmegami3 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Star Wars
Esti un adevarat fan Star Wars si nu mai ai rabdare pana cand apare partea a saptea? Hai sa ne reimprospatam memoria cu un quiz.