Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 19 Ianuarie 2025 sunt:
E indicat sa inoti cand e foarte cald afara? Exista sansa sa iti suprasoliciti organismul cumva? Ma gandesc ca deja e greu sa faca fata caldurii mari, dar sa mai si depui efort sa inoti?
Am vazut ca multi oameni cred ca este imoral sa fii milionar sau miliardar, pentru ca tu iei toti banii pentru tine si nu mai ramane nimic pentru restul oamenilor. Eu nu sunt de acord cu aceasta afirmatie...? (mai mult)
Ce este un mascul alfa?
De ce alegem mereu calea usoara? Aici ma includ si pe mine si vorbesc despre noi toti sau despre majoritate, sunt in aceeasi masura vinovat ca toti ceilalti, dar asa mi se pare ca gandim in general si ...? (mai mult)
Cum te simti cand te gandesti la univers?
Buna ziua! Are idee cineva din ce culegere face parte acest test? Am sa va las linkul mai jos https://www.slideshare.net/mobile/adrianaelenaadriana/attachments-2011-1018-9990938
Ce se intampla cand ai doua gandiri opuse despre anumite lucruri?
Ia uitați ce spune unul geniu(CookyDog) pe aci. El zice că energia poate fi fără dar și poate transformată în materie :)) Și dovada lui doarme în articolul ăsta: https://www.forbes.com/sites/paulrodgers/2014/05/19/einstein-...? (mai mult)
Este energia materie? Atunci de ce se separa de aceasta?
As vrea sa invat mai multe despre cum sa te orientezi fara busola. Te poti orienta dupa stele? Cum gasesti nordul uitandu-te la ele?
Ce parere aveti despre subcultura sau contracultura hippie in special cea originala din USA din anii 60's? https://ro.wikipedia.org/wiki/Hippie https://en.wikipedia.org/wiki/Hippie Imagini: ...? (mai mult)
Ar fi bine sa putem dovedi ceea ce credem sau sa credem fara a putea dovezi? Cum se poate dovedi ca x chiar te iubeste cu adevarat? Nu e o forma de credinta fara vreo dovada?
Care a fost avantajul iubirii din punct de vedere al evolutiei? Oare cand a aparut iubirea in cursul evolutiei?
În ce interval orar al nopții va fi cometa neowise mai strălucitoare?
Ați avut vreodată niște experiențe paranormale? Vreau ca răspunsurile voastre sa fie cât mai sincere, deoarece părinții mei mi- au zis niște chestii care îmi dau fiori noaptea. Cică ei când...? (mai mult)
Eu am inceput de curand sa lucrez la birou, dar foarte multi mi- au spus ca e foarte periculos pentru ochi. Imi poate afecta vederea sau voi face riduri? Vreau sa aud pareri reale, nu mai stiu ce sa...? (mai mult)
Ce drog credeti ca e mai periculos? Heroina sau Cocaina? Si care e mai scump? Intreb asta pentru ca m-am uitat la serialul Narcos si sunt disperat de Pablo Escobar
D'ale lui Socrate. Știți câteva învățăminte filosofale "de aur" de la marele filosof grec? (fără "testul celor trei") Ps.Accept și altele de la diversi gânditori.
In aceasta seara am văzut pe cer o stea care lăsa o dâră in urma. Și spun stea pentru că nu s-a mișcat din acel loc pentru mai mult de 25 de minute. Sunt doar curios ce ar putea fi.
"Nu există oameni buni, ci doar oameni mai puțin răi." - Este un citat personal și folosofia mea de viață. Consider ca Bun în adevăratul sens al cuvântului este doar Dumnezeu. Dovada că TOȚI...? (mai mult)
Cum se naște rautatea in oameni?
Unde se poate vedea cometa Neowise și la ce interval de timp? În ce direcție trebuie sa privesc spre ea?
Credeti ca cei ce au construit piramidele din Egipt aveau cunostinte despre curentul electric si poate s- a intamplat ceva dupa si s- a pierdut tehnologia pe care abia acum 2 secole am redescoperit- o?...? (mai mult)
Cine a citit cartea de previziuni a vizionarului Ioan Istrate? Prima impresie?
Daca ar veni apocalipsa, te-ai descurca sa supravietuiesti SINGUR?
Credeti ca o sa se intample ceva rau in USA in viitor, la nivel social (revolte, miscari de strada, separatism)? Rusia, China, etc. se implica in actualele revolte din USA. "Cum sa distrugi o...? (mai mult)
Cum a fost initiat Pitagora in Egipt? Care au fost criteriile? Am auzit ca in Perioada respectiva Egiptul era o civilizatie in plina expansiune a cunoasterii in mai multe domenii si ca Pitagora ar fi fost...? (mai mult)
Un gest impulsiv poate fi actionat in mod constient de catre o persoana? Prin gest impulsiv, intelegand faptul de a face ceva neplanuit si nestiind ce se va intampla ulterior, ca urmare a gestului din...? (mai mult)
Cum functioneaza oglinda? Cum poate o singura suprafata sa emita o infinitate de imagini diferite? Adica daca plasezi camere si fotografiezi din unghiuri diferite obtii tot timpul imagini diferite.
Să presupunem că Homo sapiens un animal rațional ar crește la un loc cu un animal irațional, acesta ar deveni animal irațional prin faptul că se adaptează mediului din care face parte? Și dacă...? (mai mult)
Ce carti recomandati pentru stiinta? Ceva care are si putina religie sau si despre trectulul oamenilor. Multumesc!
Atei. Ce faceti daca aflati maine ca exista Dumnezeu?
Am si eu o curiozitate. De ce dupa ce faci dus/baie ai simtul olfactiv mai dezvoltat? Si doar eu am observat asta? Astept o explicatie, mercii
Ce provoaca cascatul? De ce este el molipstor? Daca vedem pe cineva ca a cascat sau daca doar vorbim despre el e posibil sa simtim nevoia sa cascam. De ce?
Credeti ca atragem prin ganduri ceea ce ni se intampla? Am auzit următoarea idee: multi au murit în lagare pentru ca le-a fost frica si asta au atras, altii au scapat pentru ca au avut curaj
Ce parere aveti despre ideea celor de la nasa de a vopsi meteoriti?
De ce e atât mister cu viața asta? Adica oamenii nu au găsit nici acum răspunsurile la marile întrebări existențiale care au frământat omenirea încă de la începuturile ei..viața după moarte(există...? (mai mult)
Funda. Am vazut ca exista mai multe teorii despre sfarsitul universului(al doilea big bang, exploxii galactice). Exista si teoria ca va continua sa existe la infitit. etc. Totusi am citit si despre faptul...? (mai mult)
Horoscopul mai există? Cu mii de ani în urmă horoscopul era adevărat. Acum in 2020 nu mai are niciun efect s-a întâmplat ceva cu astrele? De ce a devenit ireal?
A auzit cineva de teoria "hollow earth"? Va propun sa vizionati acest clip si sa imi spuneti ce credeti. Oare ce stim de fapt despre lumea in care traim? Despre pamantul pe care locuim? Cu toata tehnologia...? (mai mult)
Nasa descopera planete si asa mai departe, ce rost are daca nici pe luna nu au mers?
De ce soarele arde, cand de fapt ar trebui sa fie inghetat din cauza frigului din spatiu? Nu inteleg
Cu ce este egal 84, dacă 8*8 = 54?
Ce ramura a filosofiei va intereseza cel mai mult?
De unde vin numele pentru planete?
Boltzmann brain ar putea fi o speranta sa mai existam vreodata?
In pshiologia evolutiei umane observam ca femeile doresc accesul la resursele barbatilor iar barbatii la reproducere, deci in acest caz iubirea nu exista si e doar o fantezie umana? Un mit, ceva inventat...? (mai mult)
Pentru un patrat cu diagonala de 2, aria patratului va fi egala cu diagonala sa. Mai cunoasteti si alte patrate ce au aceasta proprietate interesanta?
Credeți că există șansa să trăim într-o simulare controlată și observată de alții și de fapt toată viața noastră a fost o minciună?
Cei ce iau viata prea in serios au de pierdut cel mai mult?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Kufu95 întreabă:
LisaJulie întreabă:
manuelus50 întreabă:
Nina1980 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Cartea Junglei
Ai urmarit cu drag aventurile lui Mowgli prin jungla indiana? Cat de multe iti mai amintesti despre micul baiat si prietenii lui?