Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 19 Ianuarie 2025 sunt:
A vazut cineva sa apara de la sine vreo proteina din materie organica nevie?
A reusit sau va reusi vreodata stiinta sa invie mortii, sa vindece boli incurabile?
În timpurile moderne există parcă o tendinţă de a se vedea homosexualitate chiar şi acolo unde nu e. Sunt autori care caută "cu lupa" prin biografiile unor oameni mari din trecut, să vadă dacă...? (mai mult)
Ce se așteaptă sa ajungă omul tot evoluând? Sa fie perfect din punct de vedere moral, sănătos fizic si psihic, foarte inteligent de fapt se așteaptă ca fiecare om sa devina un geniu? Realitatea...? (mai mult)
Pot doi oameni exista în același corp, adică unul într- o emisferă celălalt în alta? Cum ar afla acel om că mai are un vecin care- i citește mintea? Dacă cele două persoane au sexualități...? (mai mult)
Toate fricile au la baza traume sau te nasti cu unele? Poti mosteni o fobie?
Ce le- a schimbat mentalitatea la femei? De ce majoritatea cand e sa isi faca o relatie se uita dupa experienta sexuala? Adica spera la cineva care e loial dar in acelasi timp sa mai fi avut alte relatii? ...? (mai mult)
Este ziua de nastere a unui prieten si am promis ca ii voi face o surpriza intr- una din zilele lucratoare ale saptamanii urmatoare. De luni pana vineri. Intrebarea este: In ce zi ar trebui sa ii fac...? (mai mult)
Daca universul material nu are inceput inseamna ca eu am mai trait cu miliarde de miliarde de ani in urma in timpul care se repeta?
Credeți ca o sa vina apocalipsa zombie? Dacă da, ce fel de zombie o sa fie? Ca in the walking dead, world war z? Si cum o sa apara?
De ce unele persoane nu simt nevoia să fie independente și stau până târziu în viață cu părinții?
Se spune că toată viața de pe Pământ a evoluat dintr- o singură celulă ce ar fi apărut în urmă cu 3, 5 miliarde de ani și toate organismele existente împart într- o oarecare măsură gene...? (mai mult)
Ati auzit de "andromedieni"? Credeti in asemenea povesti?
Cererile norodului romanesc se considera proiect politic?
Imi poate spune cineva ce înseamnă linia orizontala in palma adică linia capului cu cea a inimii sunt unite? Ceea ce este ciudat este ca am căutat pe net ce înseamnă dar nu am găsit o poza sau ...? (mai mult)
Intercationarea pe Zoom este aceiași cu a interacționa fata în fata cu cineva? Nu știu, de la un timp parca nu mai știu sa vorbesc cu oamenii. Nici pe zoom nici în realitate cu cineva. E de la mine...? (mai mult)
Cum ar fi mai corect spus: "moartea face parte din viaţă" sau "moartea e opusul vieţii"? :)
Ati auzit de fiinte de lumina? Exista asa ceva?
Ce specii cunoastem a fi mai avansate decat omul?
Cum putem reda trecutul in mintile noastre, ne putem folosi creierele sa vedem si in viitor?
Despre expediţia Lewis & Clark nu cred că s- a mai scris aici. Aş avea eu o întrebare. De ce Departamentul de Război a trecut peste voinţa lui Lewis şi a hotărât ca expediţia să aibă un singur...? (mai mult)
Ce inseamna "al3lea ochi"?
Am vazut un anunt pe Facebook cu o lanterna cu electrosocuri care avea 10000kv aceasta arma de autoaparare poate fi letala avand in vedere tensiunea?
Oamenii se lupta sa aiba copii, sa ii creasca sa isi perpetueze genele insa nu se gandesc ca in universul acesta rece nu e loc de scapare, ca planeta Pamant se va degrada si nu va mai sustine viata iar...? (mai mult)
Care e diferenta filozofica intre rabdare si lene?
Salut, am intrebare mai ciudata, ma contrazic cu cineva care zice ca daca ai un proiector suficient de mare ai putea proiecta imagini pe nori, eu i-am zis ca e imposibil, am dreptate?
Ce este SCP si daca exista in realitate si cu ce se ocupa aceasta si ce este SCP-173 si care este originea lui? As vrea un raspuns foarte detaliat va rog
Credeti ca este posibil ca intr o zi sa dispara tot plasticul de pe planeta? Stiu ca e o intrebare stupida, dar asa am citit
Pentru cei care cunosc teoria evoluției, din ce am citit eu femeile pun mai mult accent pe statul social iar barbati pe fizic, eu nu inteleg cum poate exista iubire adevarata daca e vorba de staut ...? (mai mult)
Viața extraterestra inteligenta credeți că exista in Univers in afara de viață pe Terra?
Cum credeți că au reușit unii oameni să prevadă viitorul? Gen Nostradamus, baba Vanga etc. Se știe că Nostradamus e cel mai renumit prezicător.
Credeți că va fi vreodată Sfârșitul Lumii? Sau că e aproape de noi? Există un adevăr:orice inceput are și un sfarsit
Ce sunt maximele unei unde electromagnetice?
Hei.Stiti o aplicație foarte faina și fascinantă despre Astronomie, Terra, Planete etc? Cum se numește?
Putem spune ca iubirea este de fapt o reacție chimica? Toate sentimentele noastre sunt de fapt chimie? Adică substanță plus substanță egal tristete, furie etc
Voi credeți ca exista viață după moarte? Eu sincera sa fiu, as zice ca nu este sau dacă este nu o sa mai fim sub forma aceasta. De ce nu putem ști care este scopul nostru pe acest pământ si...? (mai mult)
am o problemă referitoare de stiință şi protecție.Cum pot face acasă gel D30 sau ceva asemănător. Din punct de vedere al proprietăților fizice este ca un "slime" dar la impact mare ...? (mai mult)
Copiii de 5 ani sunt nestiutori cu privire la teoria evolutiei. Ei nu ar afla despre nici o teorie evolutionista si nu ar crede in aceasta teorie daca ar fi lasati sa gandeasca singuri si daca parintii...? (mai mult)
Cum e sa fii sclavul tehnologiei ca programator, inginer?
Imi poate explica cineva diferenta dintre negatie interna si negatie externa? Mersi anticipat!
Cum poți intra într-un grup de necunoscuți? As vrea sa aflu mai multe despre socializarea umana din punct de vedere al evolutei umane
Cristaloterapia are efecte pozitive? Ați auzit de ea?
Negarea nevoilor induce frustrări?
Cunoscand produsul si suma a doua numere se poate determina valoarea acestora apeland la ecuatia de gradul 2. Unde exista cateva formule de rezolvare: https://www.matera.ro/wp- content/uploads/2020/02/rezolvarea_ecuatiei_de_gradul_doi.png?w=390 ...? (mai mult)
Pietricele! (Nu e tema!) Andrei și Matei se joaca cu niste pietricele. Matei are de doua ori mai multe pietricele decât are Andrei. Daca Matei ii da lui Andrei patru pietricele atunci Andrei...? (mai mult)
De ce sinuciderea la noi nu este acceptata și in alte state, sinucigașii sunt ajutați in privința asta?
Copiii din faţa blocului :) mai născocesc tot felul de jocuri cu pietricele. Doar sunt deştepţi, după cum am zis. Odată erau patru copii; şi fiecare avea câte un coşuleţ cu pietricele. Nu ştiu...? (mai mult)
Știe cineva cum se realizează caracterizarea planurilor orașelor din Japonia? Este urgent! Dau fundă, mulțumesc anticipat!
Cât de importanta e cenușa unui om mort? Mai conține ceva din om? Dacă cenușa este aruncată in grădină și dă o ploaie afară cenușa rămâne intactă? Până la câți ani poate rezista?
Buna seara, n- am stiut in ce categorie să ma adresez, am parte de paralizie in somn, putin cam ciudata si de fiecare dată o pățesc cand adorm in aceeasi pozitie de somn, ideea e ca o conștientizez,...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Kufu95 întreabă:
LisaJulie întreabă:
manuelus50 întreabă:
Fabiii întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
One Tree Hill
Te consideri un fan adevarat al serialului One Tree Hill? Dovedeste-o chiar acum!