Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 19 Ianuarie 2025 sunt:
Mai am o întrebare. Credeți că vreodată ar disparea animalutele? Întreb asta având în vedere ca exista atâta poluare. Și ma refer aici la animalute de companie... Ar fi groaznic dacă s-...? (mai mult)
Are Universul conştiinţă? Unii matematicieni susţin că da https://www.descopera.ro/stiinta/19108503-are-universul-constiinta-unii-matematicieni-sustin-ca-da
Exista culori care inca nu au fost descoperite?
Gandesc prea mult, e vreo problema mintala? Credeti ca ar trebui sa consult un psiholog? De ex : sunt in restaurant cu prietenii si in loc sa savurez mancarea eu mananc si ma gandesc oare cine a inventat...? (mai mult)
Ce credeti ca s-ar intampla daca pamantul nostru ar mai avea un geaman foarte aproape de noi (in sistemul nostru solar)?
Stramosii nostri consumau si grasimea sau doar carnea cand vanau un animal?
Citisem intrebarea de mai jos postata de userul "Anamaria9818" si mi- am pus la randul meu urmatoarea intrebarea. Daca ai doua vase umplute aflate la inaltimi diferite, in cate moduri poti face apa...? (mai mult)
Daca intr-o padure un copac cade, iar langa el nu este nimeni sa-l auda, atunci copacul mai produce vreun sunet?
Îmi puteți explica ce e presiunea osmotică? Știu definiția din carte, dar nu înțeleg când e cazul să fie prevenită osmoaza... Nu am nici un exemplu...
Ce intrebari pot folosi pentru psihologia inversa?
Sa facem următorul exercițiu de imaginatie.: Într- o zi așezăm o coala de hârtie pe sol. A doua zi mai așezăm o coala de hârtie deasupra, pentru a dubla numărul. Avem în total doua col ...? (mai mult)
Hei, salut, imi poate raspunde cineva la o intrebare de curiozitate? Exista ornitologi specializati pe pasari exotice?
Https://www.descopera.ro/stiinta/19103740- cercetatori- oamenii- singura- specie- vinovata- pentru- pandemia- de- coronavirus- covid- 19 Aceste activităţi provoacă pandemii prin aducerea mai multor...? (mai mult)
Ce misto ar fi sa fie gasita o nava spatiala abandonata in spatiu, nu?
Cum iti dai seama daca esti prost?
mi- a venit in minte o problema. O sa pun problema folosind o situatie practica. Unui om i se atribuie sa taie un lemn in maxim 1 secunda. Aproape termina de taiat in 0, 9 secunde...? (mai mult)
Cum se poate trimite un mesaj video, audio in spatiu? Informatia circula cu viteza luminii? Toate informatiile prin satelit merg si in spatiu?
Unitatea de masura pentru constanta radioactiva in S.I. < λ > = s -1 Adevarat sau fals? Si de ce. Multumesc!
Citiţi, vă rog, poezia asta. Citiţi- o cu atenţie, nu treceţi fugitiv prin ea; citiţi- o până la capăt: https://www.versuri.ro/versuri/george- cosbuc- noapte- de- vara- _8ir6.html Oamenii...? (mai mult)
Care e explicatia pentru piramide? Cum au fost construite?
Asteroidul 1998 Or2 a trecut pe langa pamant? Daca da, mai este vreun pericol?
Este adevarat ca deseurile aruncate pe strada afecteaza stratul de ozon si de aceea se schimba clima?
Daca ar exista la dispozitia voastra o masina cu care s-ar putea calatori in timp v-ati folosi de ea? Daca da unde ati calatori?
Ce credeți despre doctori, psihologi, terapeuți, vindecători etc? Aveți recunoștință pentru ei? Că ajuta oamenii salvează și tratează vieți? E o meserie nobila.Dar păcat că e uneori conditionata...? (mai mult)
Daca ar exista teleportare te-ai folosi de ea? Optional, unde te-ai teleporta?
Exista trecutul?
Credeti in existenta Universurilor paralele?
O problemă logică puțin mai grea: Ești răpit de o organizație teroristă împreună cu 3 dintre cei mai buni logicieni din lume. Vă este scris pe frunte o cifră între 0 și 9 și sunteți ținuți...? (mai mult)
Hei TPU, banuiesc ca ati vazut acele clipuri declasificate zilele astea de pentagon, referitoate la obiectele zburatoare ne identificate pe care le- au reperat pilotii din marina. Ce credeti ca sunt ...? (mai mult)
O altă problemă de logică: Un briliant chimist este ucis. Investigatorii află de la vecini că în jurul orei petrecerii crimei doi din nepoții chimistului au venit la acesta acasă dar nu știu...? (mai mult)
Ce părere aveți? Are dreptate cartea Medium Medical care recomandă că pentru sănătate optima, vindecarea de unele boli cronice, detoxifiere, slăbit, purificare a organismului etc ar trebui să...? (mai mult)
Imi poate spune cineva daca oamenii sunt mai mult decat roboti creati care iau decizii in functie de gandurile, experientele si sentimentele traite? PS: Stiu ca suntem doar "roboti". Sper doar...? (mai mult)
Din 58 de exerciții eu am facut doar 57 corecte si am obtinut punctajul de 95...care ar fi formula care a fost efectuată?
Exista reptile si amfibieni care isi cresc puii? Daca da, va rog sa imi dati exemple.
Ma jucam cu compasul zilele trecute si fara sa vreau, am trasat o figura mai ciudata. Un fel de cerc, dar punctul final era decalat fata de punctul initial: Ca o spirala. Cu cat credeti ca este egala...? (mai mult)
O mică problemă logică pentru pasionați: Trebuie să ridicați un ambasador străin de la aeroport, ambasadorul străin e extrem de onest și spune mereu adevărul, dar e însoțit de geamănul...? (mai mult)
Credeți că România se va confrunta în acest an cu incendii masive de pădure pe fondul secetei prelungite?
Nimeni nu ne cunoaște mai bine decât algoritmii de la Google sau Facebook. De la modul cum conduci, in ce magazin intri, poze personale postate, utilizarea motoarelor de căutare etc, te face o carte...? (mai mult)
Intrebarea asta este pentru cei ce au avut cel putin o experienta spirituala sau un moment de trezire, "awakening" cum se spune mai nou, desi intrebarea este pentru oricine, nu pun niciun fel de bariera. ...? (mai mult)
E adevărat că toți ne naștem cu ochi albaștri și se schimba in timp sau că de fapt toata lumea are ochi albaștri sub nuanța de căprui?
Intreaga lume pare sa orbiteze in jurul ideii ca putem alege. Cum ar impacta societatea moderna daca s- ar dovedi faptul ca liberul arbitru este doar o iluzie? In ce fel ar trebui sa impacteze aceast...? (mai mult)
V- ați întrebat vreodată de ce viața este nedreaptă? De ce nu suntem toți egali? De ce unii sunt bogați iar alții săraci? De ce unii au "onoarea" să guste din frumusețea de pe acest pământ...? (mai mult)
Animalele se pot imbata de la alcool?
Salut, am văzut pe cer ca niște stele care traversau cerul, erau foarte multe una in spatele celeilalte, nu licăreau, aveți idee ce sunt?
Considerați că roboții (inteligența artificială) onorează sau din contră, atentează la atotputernicirea divinității? De ce?
Întrucât unii useri aduc elogii spiritualităţii păgânilor din antichitate - vezi, de exemplu, un comentariu pe topicul meu "Termenul virtute" - aş propune o mică dezbatere pe această temă....? (mai mult)
Ce părere aveți de antinatalism- - filosofia care susține că ar trebui că toți să nu ne mai reproducem, să nu mai avem copii? Credeți că poate fi făcut un argument pentru, contra? Duce o credință...? (mai mult)
Este posibilă însămânțarea norilor pentru a produce ploaie? Nu mai știu pe unde am auzit de chestia asta și nu știu dacă e reala sau nu, sau măcar dacă ar putea fi posibilă. Chiar ar fi ...? (mai mult)
Dar daca nu ar exista moartea, existenta ar avea mai mult sens, scop? Doar pentru pasionati de filozofie
Intre 0 si 1 exista mai multe numere reale decat puncte pe o dreapta?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Kufu95 întreabă:
LisaJulie întreabă:
vikirikimiki08 întreabă:
VulpeaDinUmbra întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Picturi celebre
Esti un iubitor de arta? Haide sa vedem cator capodopere le poti recunoaste autorul.