Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 19 Ianuarie 2025 sunt:
E departe zero ca infinitul daca 1 trebuie sa fie impartit la infinit ca sa ajunga la zero?
Credeti ca in lumea asta mai sunt oameni cu dubla poate chiar tripla personalitate? Din ce am vazut prin filmele psihologie sunt foarte periculosi.
Cum de câinii pot detecta boli ale oamenilor? Cum sunt antrenați să facă asta? Am văzut acum la tv cum că vor să dreseze niște câini pentru a depista coronavirusul. Prin ce simț fac acest lucru,...? (mai mult)
Stie cineva sa explice pe intelesul nostru, al oamenilor obisnuiti, numarul lui Rayo? Constructia lui? Dupa o intrebare a lui Sabin89 am inteles cum este construit numarul lui Graham, dar pentru numarul...? (mai mult)
Mi se pare mie sau timpul trece mai repede ca anul trecut pe vremea asta.>>?
Se poate aproxima o functie cunoscand derivata, fara a sti cum sa o integram? Daca stim ca dy/dx=2x, atunci integrand putem afla ca Y=x^2 Dar sa presupunem ca nu stim sa calculam asta, nu stim sa ...? (mai mult)
Intre 0 si 1 sunt mai multe numere reale decat atomi in intreg Universul (NU doar Universul Observabil!)?
Cum vă simțiți în calitate de cetățeni ai Coreei de Nord?
Zero este ceva infinit de mic intrucat pana la zero sunt o infinitate de zecimale adica 0. 000000... infinit de zerouri... la capat un 1 dupa care abia apoi urmeaza zero?
Pentru a scrie cu ajutorul a trei cifre de 9, fără a folosi semne de operaţii, numărul cel mai mare posibil, am văzut din postarea precedentă că aranjarea etajată, adică 9^9^9, ne oferă...? (mai mult)
Un brain teaser pentru cei interesați: Alin și George au fiecare un număr de mere, nu neapărat mere diferite, Alin, referindu- se la mere îi spune lui George "ce- i al tău e și al meu, iar...? (mai mult)
Chiar noi cat mai stam in casa? Vad ca situatia nu se imbunatateste, credeti ca dupa 15 mai va fi altfel? Acum sa nu injurati dar oculta mondiala chiar nu s- a gandit ca va crea o revolutie? Nicidecum...? (mai mult)
Carbidul se degradeaza in timp? Adica ramane bulgare sau se face praf de la umiditate?
Te interesează subiectul Dumnezeu? De ce?
Și daca exista mai multe universuri /paralele?
Jocul de şah...La prima mutare, albul are posibilitatea să aleagă una dintre cele 20 de mutări (16 mutări ale celor 8 pioni, fiecare din ei putându- se deplasa cu unul sau două câmpuri, şi ...? (mai mult)
De ce lumea este mai interesată mai mult de economic și bani decât de Dumnezeu?
Hristos a înviat! Am observat pe cer în noaptea asta o trecere senină a unor sfere destul de luminoase, asemănător stelelor căzătoare, dar urmau o traiectorie rectilinie, de la un capăt ...? (mai mult)
Profesorul de matematică ne spunea că trei cifre de 9 aşezate etajat (9 la puterea 9 la puterea 9) dau un număr foarte mare. Până aici sunt de acord. Dar el mai spunea că acest număr este atât...? (mai mult)
Daca niste astronauti aterizeaza intr- o tara X, de exemplu cand termina misiunea lor pe statia spatiala internationala, practic, ei din ce tara patrund in tara respectiva? Din tara din care au decolat?...? (mai mult)
Puteti descrie o situație de comunicare in care limbajul non- verbal al unei persoane intra in contradictie cu limbajul sau verbal? După părerea voastră cum ar putea fi soluționat acest conflict si...? (mai mult)
Nu e fascinant Universul când te gândești la el? Sau când privești cerul? E atât de misterios, infinit și fascinant.
De ce e religia un subiect atat de controversat? Oare de aia exista razboaie si suferinta, pentru ca oamenii nu pot sa tolereze ce cred alti oamenii si vice versa?
Cata suprafata acopera soarele pe o anumita suprafata terestra? Nu raspundeti daca nu stiti
Se discuta mult zilele astea despre cum vor fi sarbatorile. Lumina de la Ierusalim a fost taken for granted de vreo 2 mii de ani. Insa cel care ne- a dat mereu lumina, acum ne- a dat si o molima noua...? (mai mult)
Ce parere aveti despre satanismul LaVey, avand in vedere ca traim intr- o societate in care oamenii cand aud de satanism li se face pielea de gaina? Eu cred ca ar fi putut sa gaseasca si domnul Anton ...? (mai mult)
Oare extratereștrii ne vad,știu de noi, asta daca ei exista, sa presupunem că există? Ne-au vizitat? Ce sunt OZN-urile atunci?
Nu v- ați săturat să tot alergați după bani și să uitați să traiti cu adevărat? Când o sa ajungem să fim mulțumiți cu ce avem pentru că alții stau și mai rău, de exemplu, au diverse ...? (mai mult)
Un copil aparţinând unui trib din Amazonul ecuadorian - destinat de altfel să- şi petreacă viaţa tăind crăci prin desişurile junglei - adus şi crescut într- o ţară civilizată, Anglia...? (mai mult)
In opinia voastra, este mortul o persoana?
Pentru pasionati de psihologie, cum se formeaza o comunitate sociala si cum se primesc diverse roluri? Ps nu stii nu raspunde
Sunt multi pusti pe TPU. Intrebare mai ales pentru pusti pusi pe invatat matematica, fizica si informatica. De ce supraevalueaza oamenii matematica si fizica daca aceasta nu mai e valabila inainte de ...? (mai mult)
Ca tot se vorbeste zi si noapte de COVID 19 si de scenarii ce pot avea loc, m- am gandit sa dedic ceva timp pentru a intelege ce e cu graficele astea, de ce aplatizare a curbei se tot vorbeste si in ...? (mai mult)
Credeti ca nimeni nu face umbra pamantului si toata lumea are un rost pe lumea asta? Pana la urma ce inseamna expresia aia?
Care este domeniul de definitie al logaritmului natural?
Cum se calculează numărul de persoane ce urmeaza a se infectata de o boala precum Covid 19? Din cate am înțeles, într- o anumită populație exista, la momentul inițial, un număr de persoane...? (mai mult)
Salutare, Intodeauna m- am intrebat cum vad fetele in mare parte barbatii? Adica ma refer la strict partea negativa. In sensul ca multi barbati au catalogat femeile : Nehotarate, greu de inteles, ...? (mai mult)
De ce e așa de misterios Universul? De ce atâtea întrebări și chestii neelucidate, la tainele Universului mă refer.
Cum îți descoperi pasiunea? Menirea. Tu cum ți-ai descoperit pasiunea?
Hesso! Simti/ai vreun sentiment vizavi de filosofie?
De ce am nevoie pentru a face experimentul cu lamaia? E vorba de niste fire puse in lamai care conduc electricitatea. Ati facut? Ma ajutati si pe mine sa imi spuneti exact de ce am nevoie?
Care este formula generala pentru suma din 1/k? (Cand k ia valori de la 1 la n, si n tinde la infinit)
Cum poti creste eficienta unui tesla coil?
De ce copiii de 0-10 ani nu mor de coronavirus?
Ce credeți că e asta? https://imgur.com/a/dlVDDel
Majoritatea oamenilor fac umbra pamantului, au acelasi tipar al vietii, sunt ca niste roboti, se mint ca au vreun scop, sens al vietii, au credinte oarbe, se mint mereu, unii sunt iluminati dar au...? (mai mult)
Simt ca am presiune in partea dreapta a capului pe la tampla. Asa oare se simte stresul? M- am lasat de fumat recent poate asta imi creeaza tensiune. Ce pot sa fac sa ma relaxez in afara de substante...? (mai mult)
Salutare! Ma puteti lamuri si pe mine care- i treaba cu derivatele si integralele? Mai exact, transpuse in imagini cum arata? De exemplu acceleratia e derivata in timp a vitezei.Fiindca tot aud in exercitii...? (mai mult)
Hei TPU. Credeti ca in cursa asta mondiala pentru creerea unui vaccin care sa combata coronavirusul se vor face si alte descoperiri in domeniul medical? Este benefica situatia asta pentru dezvoltarea...? (mai mult)
Am o intrebare, oare a mai vazut cineva pe cer zilele acestea o "linie" de "stele" pe cer care se miscau constant in aceeasi directie si prin cuvantul "linie" ma refer la aproximativ + - 40? Mentionez...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
LisaJulie întreabă:
Kufu95 întreabă:
VulpeaDinUmbra întreabă:
manuelus50 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Entourage
Te consideri un adevarat fan al serialului Entourage? Hai sa vedem cat de multe stii!