Peter Atkins, cu ceva ani în urmă, a spus: „If we are to be onest, then we have to accept that science will be able to claim complete succes only if it achives what many might think impossible: ...? (mai mult)
Am o intrebare pentru cei ce stiu cat de cat matematica. Se dau 20 de bile numerotate de la 1 la 20 din care urmeaza sa se faca o extragere. Tu trebuie sa ghicesti 4 numere din 10 extrase! ...? (mai mult)
Ce s-ar întâmpla dacă ar ploua încontinuu, fără oprire?
Ce credeti despre asasinarea generalului-maior iranian Qasem Soleimani in Irak de catre americani? Credeti ca asasinatul va avea urmari grave?
Care e diferenta intre lene vs rabdare?
Credeti ca e bine sa reprimi partea reptileana, emotionala sa arati doar partea rationala?
Ar fi spațiul vid un loc bun conservator? De exemplu daca am pune un om intr o încăpere cu vid, ar muri din cauza lipsei oxigenului si a hidrogenului. Dupa, ce se va întâmpla cu corpul acelei persoane?...? (mai mult)
Voi credeti ca pentru a exista viata pe o planeta e important ca acea planetă sa aiba un satelit precum luna noastră care influențează mult viata aici? M- am uitat la un video si am vazut ca daca ...? (mai mult)
As vrea sa vb cu o persoana pasionata de psihologie, de interpretarea viselor
De obicei, ai speranta?(speranta moare ultima) e adevarat? Pentru ce in viata ai speranta si in ce iti pui speranta?
Cum sa scap de niște gânduri negative care nu imi dau pace? Nu am somn si din cauza lor sunt intr o stare oribila de monotonie. Va rog, ajutati-ma!
Daca rugăciunile au puteri tămăduitoare neașteptate atunci de ce doctorii nu prescriu rugăciuni pacientilor? Îmi vine greu sa cred că toți acești doctori sunt complet idioți. Și- au dedicat...? (mai mult)
De ce există o singură categorie pe site și pentru Științi, și pentru FIlosofie?
Cum comunica persoanele surde pe întuneric?
Tot încerc să îmi pun de câteva zile o poză de profil și nu apare, nici după 24 de ore. Cum fac să apară poza de profil?
Salut, acum ceva vreme am avut un vis in care am fost muscat de ceva (eram 70% sigur ca era un sarpe dar nu eram sigur) nu mai imi amintesc foarte multe detalii dar stiu ca era negru si a venit rapid ...? (mai mult)
Nihilism existențial se refera la faptul ca nu exista un scop al exstentei sau ca absolut nimic nu are nici un sens,scop? orice dorinta, nevoie?
Hei TPU de ce au murit cavalerii templieri? papalitatea a dat ordin sa fie ucisi? stiu ca codul lui da vinci e doar o poveste si nu o teorie reala daaaar... daaca in cruciade cavalerii au descoperit...? (mai mult)
Daca nu ar exista moartea oare existenta ar avea vreun sens, scop?
Chiar exista acea planeta X (Nibiru) de care se tot vorbește că va lovi Pământul in viitor și va aduce sfârșitul lumii?
Un proton si un electron se atrag deoarece protonul este incarcat pozitiv iar electronul este incarcat negativ. Un proton cu un neutron de ce s- ar atrage? Neutronul este neutru. P.S.: Exista...? (mai mult)
Ce intelegeti prin fericire? Ceva care vine din interior sau exterior?
Salut Am terminat primul semestru de a 8- a cu media 7..am sanse la mate info? Sau ar trebui sa ma indrept spre filologie? Imi plac limbile straine, ideea e ca nu prea pot sa devin ceva de acolo ..niste...? (mai mult)
Am imaginat o istorioară (fiction) în care este implicată trecerea (şi ne- trecerea) la orarul de vară. X este mecanic de tren şi lucrează pe aceeaşi linie de mulţi ani. În fiecare seară ajunge...? (mai mult)
Https://homicide.igarape.org.br/ Ce parere aveti despre acest site? Arata numarul de crime si unde a avut loc pe planeta.
Sunt zilele in care traim noi cea mai buna perioada a omenirii din punct de vedere biologic si cultural?
A existat zamolxe (ca si profet), sau a fost doar zamolxe zeul?
Hei TPU credeti ca ni se ascunde cu adevarat fapte si adevaruri despre daci asa cum spun multe documentare de pe internet? cine ce interes ar avea sa ne ascunda lucruri despre daci? de ce, ca pana ...? (mai mult)
Exista adevar absolut sau totul este subiectiv?
Hei TPU ca tot a trecut 2019, Care sunt cele mai mari descoperiri, inventii si revolutii in materie de tehnologie si inteligenta artificiala?
Hei TPU credeti ca marea batalie intre marile puteri ale globului din ziua de azi ( america, rusia, china ) se da in inteligenta artificiala? o fii ceva asemanator cu aselenizarea in perioada razboiului...? (mai mult)
Am petrecut ani de zile in comapania unor relatii matematice si cand credeam ca stiu totul despre ele, ca le inteleg in profunzime pana la ultima paranteza constat ca nu e asa. Este incredibil din cate...? (mai mult)
Dacă arunc cu un zar probabilitatea sa pice fata cu numărul 3 va fi 1/6. Asta înseamnă că în medie trebuie sa arunc cu acel zar de 6 ori că sa pice fata cu numărul 3 o singura data. Daca arunci...? (mai mult)
De ce teoria cuantică contrazice teoria relativități?
De ce lumea e sclava banului și lucrurilor materiale precum și a dorinței persistente de a avea bani cat mai multi?
Ce parere aveti de nihilism? Am citit cateva lucruri despre aceasta idee filozofica si e interesanta, chiar daca personal ma sperie putin.Ideea de a nu exista un sens clar, viata sa nu fie ceva care ...? (mai mult)
Pentru a ne ilumina, pentru a fi cu adevărat înțelepți trebuie să renunțăm la lucrurile de care suntem atașați, trebuie să fim detașați de tot! Sunteți de acord cu această idee fundamentală...? (mai mult)
Într- un dicţionar englez enciclopedic, The World Book Encyclopedia – unul vechi, l- am găsit şi eu în podul unei case la o persoană în vârstă; am văzut acolo şi un copyright 1957 – definiţia...? (mai mult)
Manuela și Palmele încearcă să câștige un nou joc. Jocul este simplu: Manuela vrea sa arunce cu banul până obține de doua ori pajura, consecutiv. Palmela vrea sa arunce cu banul până...? (mai mult)
Cam toată lumea știe că probabilitatea că o monedă sa pice cu aceeași fata, sa spunem pajura, de doua ori consecutiv este 1/4. Însă pot "demonstra" că de fapt este 1/3. Foarte simplu, probabilitatea...? (mai mult)
Cum se poate ca intr-un univers paralel sa faci alegeri diferite? Păi daca mamicutele nenilor inteligenti care au idei de genul faceau alegeri diferite, nenii mai existau?
Se pot oamenii intersecta în vise? Adică o conexiune? Ceva genul? Că poate așa pot vorbi cu oameni în vis.
Salutare TPU Vreau sa achiziționeze un Bonsai Ce trebuie să stiu despre el Temperatura Întreținere Etc.
In medie, daca arunci cu banul, de cate ori o sa pice consecutiv pajura?
Aș vrea să știu ce matematică e necesară pentru a înțelege electromagnetismul. Nu vreau însă un raspuns vag, vreau foarte detaliat, poate structurat pe capitole totul.
Istoria timpurie a Egiptului pare să conţină o ciudată anomalie. Perioada sa de superioritate culturală apare ca având o evoluţie bruscă, spre sfârşitul mileniului al IV- lea, de la stadiul...? (mai mult)
Se spune că nimic nu se pierde și nimic nu se creează, ci totul se transformă. Dar 'Nimic' este și el ceca, deci 'Nimic' se poate transforma în ceva(universul nostru). Cum sună?
Credeti ca clima in Romania s-a schimbat, eu cred ca da deoarece nu a nins deloc in orasul meu plus ca a fost si +17 grade acum 4 zile
Crezi că extratereștrii ne-au vizitat deja sau că există viata extraterestra? Civilizații avansate și neavansate Viața pe alte planete credeți că există?
S- a spus despre Marea Piramidă că: 1. Este atât de perfect dimensionată şi construită, încât dacă s- ar trasa un cerc având raza egală cu înălţimea sa, aria cercului desenat ar fi egală...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Augustius întreabă:
mellisa_1721 întreabă:
Rebecha955 întreabă:
DovleacTurbat întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Smiley
Stii care este numele real al lui Smiley? Dar cate albume a lansat pana in prezent?