Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 8 Februarie 2025 sunt:
"Nu scrii pentru ca ai avea ceva de spus ci pentru ca vrei sa spui ceva." E. Cioran. Pareri? Pro sau contra?
De ce s- a dezvoltat atat de mult inteligenta la om, comparativ cu celelalte vietuitoare? Teoria evolutiei spune ca genul homo a aparut acum circa 2 milioane de ani, iar homo sapiens și- a facut ...? (mai mult)
Buna, TPU! Poti sta constient cand visezi? Cum poti face asta? E vreo metoda?
Daca intr- un mol exista supape de evacuare CO2, trebuie sa existe si vreo anumita instalatie care sa si oxigeneze incaperea? (sau supapa de evacuare CO2 face sa ramana in aer nivelul de oxigen...? (mai mult)
Salutare, Cam care este concurenta la programul de Master-Biofizica la UMFCD? Multumesc in anticipare si Funditaa :)
Probabilitatea ca atunci când dăm cu zarul sa pice cifra 6 este relativ mare: 1/6 Probabilitatea că atunci când dăm cu zarul de 1000 de ori, de fiecare data sa pice cifra 6 este cu mult mai mică. ...? (mai mult)
Nu găsesc nicăieri cum le cheamă pe persoanele care au descoperit erele geologice, știe cineva? Știu că probabil au fost oameni de știință dar mă interesează numele lor dacă le știe...? (mai mult)
De ce ies melcii din cochilie cand le canti?
Buna tuturor, are cineva idee la ce se refera urmatoarea afirmatie: "Este insa si mai dificil sa lupti cu placerea decat cu mania. In legatura cu ceea ce este mai greu intervin insa totdeauna arta si ...? (mai mult)
Dacă ați avea de ales intre: a rămâne așa cum sunteti sau a deveni un cimpanzeu alfa care domina pădurile, ce ați alege?
La cate intrebari puteti sa raspundeti la "Civics Practice Test" "U.S. Citizenship and Immigration Services" sau ce procentaj ati obtinut? Este 20 de intrebari pe fiecare test, sunt mai multe. https://my.uscis.gov/prep/test/civics ...? (mai mult)
De ce nu putem simti in viata reala acele sentimente/emotii pe care le experimentam in visele lucide? Ma refer sa simti acea stare pe care o traiesti in acel moment din vis.
În primele secole înaintea erei noastre se pare că au existat circuite economice şi culturale care au unit lumea clasică (Grecia în special) cu lumea barbară din centrul şi vestul Europei. Circuitul...? (mai mult)
Salut TPU,imi poate explica cineva cat de indetaliat despre structura tetraedrica? Nu inteleg aproape de loc si vreau sa dau la medicina, va rog din suflet.
O intrebare pentru sustinatorii liberului arbitru (LA); daca oamenii au LA, de ce totusi majoritatea oamenilor tind sa fie prosti si saraci? Adica na, nu cred ca isi doreste careva sa traiasca cu grija...? (mai mult)
Este posibil ca in mijlocul unei veri secetoase sa ninga pe varful muntelui? Daca nu, cam care ar fi diferenta de temperatura dintre cele doua?
Pasionati de psihologie, filozofie, conflictul nu cred vs nu stiu cum il rezolvam? Exemplu nu cred ca exista viata de dupa moarte dar nu stiu daca exista, este un conflict psihologic, care e partea...? (mai mult)
Ok, deci in formula masei m=m0/ sqrt (1- v^2/c^2) https://qph.fs.quoracdn.net/main- qimg- 8f2bbd2fccfe76e36ff7bf244ba3d5c8.webp Einstein a pus conditia ca V ...? (mai mult)
Pot cuvintele sa redea in mod satisfacator realitatea obiectiva? De exemplu, doi oameni afirma ca au fost in desertul Sahara. Unul din ei spune ca desertul e mirific, iar celalalt declara ca desertul...? (mai mult)
Buna! Am cumparat recent "Universe Sandbox 2" pe steam si sunt uimit cat de bine simuleaza legile fizicii, fiind un simulator "sandbox" imi este destul de greu sa vin cu idei noi, adica nu stiu ce pot...? (mai mult)
Cum scap de frica de moarte? Voi cum reușiți?
Ce intelesuri dati voi cuvintelor Etern si Nelimitat?
Credeti că dacă PSD- ul ar rezista milioane de ani s- ar transforma într- un partid de oameni cinstiți? Folosirea unor perioade incomprehensibile de timp (argument pe care se bazează și teoria...? (mai mult)
Vulpile au vizuini :) Păsările cerului au cuiburi... De ce e aşa greu pentru om să-şi procure o locuinţă? :)
Cum îți găsești echilibrul sufletesc?
De ce a zis Buddha că viața inseamna suferință? Și karma credeți că există? De ce da, de ce nu?
Cum va împăcați cu gândul înspăimântător că puteți muri oricând? Ce fel e și viața asta.
Vreau sa fiu cat mai lucid in visele mele.Ar ajuta beaturile binaurale?
Umblam în viața după bani, lucruri, obiecte, case și suntem ocupați mai mereu să facem bani...dar oare cat de mult contează lucrurile și banii în viața altfel decât să supravietuiesti decent?...? (mai mult)
Am vazut mai demult pe net un titlu de carte "Tragedia veacurilor". Nu mai stiu nici de cine era si nici ce continea. Exista o carte bine cunoscuta "Comedia umana". Ca viata e ca o piesa de teatru am putea...? (mai mult)
Credeţi că există cu adevărat acele tipuri de personalitate, cum ar fi extrovertit, introvertit, flegmatic si care or mai fi? Întreb asta, întrucât renumitul experiment standford arată că...? (mai mult)
Care este diferenta dintre astronom si astrolog?
Care este sensul etimologic al conceptului de filozofie?
Aș vrea să ma ajutați vă rog frumos. Pentru cei binevoitori sau care știu, ați putea să- mi recomandați vreun site saup pdf, articol științific, carte sau orice sugestie de material...? (mai mult)
Este normal ca atunci cand visezi niste persoane acestia sa iti spuna ca tu de fapt visezi? Vi s-a intamplat vreodata asa ceva?
Daca universul este nelimitat, atunci înseamnă că este infinit?
Imi poate spune si mie cineva daca are destul de des vise lucide? Daca da, imi explicati varianta cea mai buna si cea mai usoara? Multumesc anticipat
Să zicem ca aţi fi siguri de existenţa lui Dumnezeu; dacă aţi avea ceva să-i reproşaţi, ce anume i-aţi reproşa?
Hei! Credeti ca in visele lucide poti simti lucruri sau anumite gusturi? Voi ce spuneti?
De ce majoritatea oamenilor scriu cu mana dreapta? Ce sau cine a decis in organism ca trebuie sa se intample asa?
FUNDA! Poate universul sa fie infinit? Adica, poate sa continue sa existe fara un anume sfarsit?
Ce este inteligenţa şi cum poate fi recunoscută? Ce inseamna de fapt inteligenta? Acumularea de date? Rezolvarea unor probleme grele de fizica sau matematica? Intelegerea si rezolvarea rapida a ...? (mai mult)
Am remarcat că de fiecare dată când îi explic unui individ cat de nesemnificativ este votul său, același răspuns pare să se concretizeze: "Da, dar daca toată România nu ar vota atunci ar conta." ...? (mai mult)
Pagini de istorie...Se stie ca Imperiul Roman a inceput sa decada inca din primele secole ale erei noastre. Cauzele au fost multiple: invaziile barbarilor, victoria crestinismului, problemele economice,...? (mai mult)
Credeti ca se va putea vreodata dovedi ca exista sau ca nu exista vreun creator? Ce anume ar putea dovedi ca exista sau ca nu exista?
Daca ati avea posibilitatea sa calatoriti inapoi in timp, unde anume v- ati duce? Eu sincer sa fiu as calatori cu 2000 de ani inapoi in trecut ca sa il cunosc personal pe Mantuitorul Iisus Hristos si ...? (mai mult)
Ți- ai pus vreodată întrebări existențiale despre viața, despre Dumnezeu, despre moarte? De ce crezi că nu avem răspunsurile oficiale chiar și acum? Crezi că le vom avea vreodată?(răspunsurile).De...? (mai mult)
De ce sa merg la vot? M- am intrebat: Care este probabilitatea ca votul meu sa fie decisiv? Si dupa mai multe calcule, telefonul a dat eroare. Numarul era prea mic. In adevar, se poate sa nu...? (mai mult)
Ar putea exista dimensiuni paralele? Sau ar putea d.p.d.v științific sa existe reincarnare sau intrarea într- o altă dimensiune a Universului dupa moarte? Ce vrea sa insemne posibilitatea existenței...? (mai mult)
Mai putem spune că viața e un miracol sau un dar divin când ea este foarte vulnerabilă, amenințată oricând de boli, moarte și suferinta, fiind și foarte imprevizibilă negativ? Viața nu- i un...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Nesssyy4444 întreabă:
MountainRiver întreabă:
Effy35 întreabă:
AresGns1 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Plante vindecatoare
Cunosti beneficiile musetelului, salviei sau ale pelinului? Afla cat de multe stii despre plantele vindecatoare chiar acum!