Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 1 Februarie 2025 sunt:
Romania are viitor?
Hei TPU, as avea o intrebare pentru care dau funda! Imi puteti recomanda o carte in care sa fie scrise bolile psihice pe scurt, adica sa prezinte pe rand bolile psihice de ex schizofrenia si sa spuna...? (mai mult)
Un argument ce susține teoria evolutionista... vă rog...
Ce anume da sens existentei noastre?
Pentru cei care credeți că pământul e plat: Unde are capătul? Unde îi e sfârșitul? Eu, personal, știu că pământul are formă sferică. https://editiadedimineata.ro/de- ce- pamantul- nu-...? (mai mult)
De ce oamenii mai inalti sunt mai destepti si castiga mai multi bani decat cei scunzi?
Voi credeti ca multe afirmatii stiintifice sunt de fapt speculatii?
Imi puteti spune niste lucruri faine pe care le pot observa cu microscopul? Eu m- am uitat pe internet pentru niste lamele dar nu as da 50 lei ca sa vad par de soarece si caine sau sa vad niste...? (mai mult)
Exista vreo tara tropicala care nu e lovita niciodata de uragane/cicloane/taifunuri/etc?
Hei TPU, un pc din ziua de azi e mai puternic decat un super computer de acum 10 ani?
Există vreo dovadă clară pe internet că speranța unui angajat al unei centrale nucleare, este redusă. Mulțumesc frumos!
Ce sens are viața umană? Voi ce sens v-ați găsit pentru voi și viața voastră?
V-ați întrebat vreodată de ce v-ați născut? Și că era mai bine daca nu va nasteati? Ce ați făcut mai departe?
Credeti ca Emil Cioran se intelegea pe el insusi? Avand in vedere paradoxurile ce le lanseaza in multe idei de- ale sale, credeti ca una din sursele lui de mahnire era faptul ca nu se intelegea pe el? ...? (mai mult)
Credeti ca iubirea, suferinta sunt doar iluzii create de creier?
Https://www.nextbigfuture.com/2019/10/asml- 1- to- 2- nanometer- chips- will- power- next- generation- technological- revolution.html Imi explica cineva pe scurt ce vrea sa spuna stirea mai exact? ...? (mai mult)
1.La ce ajuta biologia de clasa a VIII-a? 2. Ce meserii poti urma cu ajutorul biologiei din a VIII-a? 3. De ce exista biologia de clasa a VIII-a?
Https://www.romaniatv.net/ziua-nu-mai-are-24-de-ore-iata-cate-dureaza-de-fapt-acum_402634.html Cum trecea timpul inainte fata de acum?
Acum un an am iesit cu un prieten si am fumat si noi ceva bun. Pe la 23 si ceva el a plecat acasa eu l- am salutat si toate bune, doar ca dupa vreo 10 minute cum stateam eu singur pe o bucata de...? (mai mult)
Ce parere aveti de microscopul levenhuk labzz m3? As vrea sa imi raspunda cei care l-au cumparat sau se pricep.
Care ar fi daca ar trebui sa alegeti doar una dintre aceste doua virtuti, intelepciunea sau cunoasterea (stiinta)?
Va place cum a ajuns azi umanitatea,societatea și planeta? Ce va place, ce nu va place?
Ce credeți? Timpurile noastre de acum sunt mai bune și mai frumoase decât cele de acum 30- 40 de ani sau exista și mari dezavantaje ale prezentului? Cel puțin unii zic că copilăria și tinerețea...? (mai mult)
Daca azi se descopera un leac pentru calvitie, acesta functioneaza perfect, asa cum ar visa toata lumea, iar de maine intra in faza de testare, peste cat timp devine accesibil publicului...? (mai mult)
Hei TPU, Credeti ca calvitia ar putea sa devina unul dintre factorii principali ai declansarii depresiei la barbati?
Daca la baza moralitatii sta conceptul subiectiv de bine si rau, atunci care sunt factorii care ne stabilesc noua moralitatea, care sunt factorii care ne formeaza o imagine despre ceea ...? (mai mult)
Doar mie mi se pare ca prea usor au oamenii pareri legate de legalizarea casatoriei intre doua persoane de acelasi sex? Adica, treaba asta ar trebui sa fie foarte bine gandita de un ...? (mai mult)
1. Extraterestrii nu vin la noi pentru ca suntem prea prosti si lacomi. 2. Exista mai multe universuri? 3. Universul chiar este infinit? Daca da, de ce este infinit? E prea ciudat. 4. E prea ciudat...? (mai mult)
/Buna! Din ce an se știe că Luna reflectă de fapt lumina Soarelui?
Am un bun prieten care mi- a povestit ceva cel putin bizar. Imi spunea ca are niste amintiri de la nastere. Stiu, si eu i- am spus la inceput ca abereaza si infloreste. Zicea ca isi aminteste perfect ...? (mai mult)
Imi recomanda cineva o carte de unde pot invata despre univers, formarea gaurilor negre, ce e gravitatia si asa mai departe? ( pentru incepatori)
In urma unei supernove, materia de la suprafata stelei de dimensiuni super gigant se colapseaza datorita faptului ca gazele din interior care fuzionau de miliarde de ani s- au terminat? ...? (mai mult)
Hei TPU, gravitatia depinde de greutatea unui obiect si de dispunerea greutatii intr- un mod inegal pe panza spatiu timp, in felul asta se cauzeaza o anumita curbura in spatiu, curbura care formeaza...? (mai mult)
Hei TPU, de ce gravitatia este data in special de nucleul pamantului? Pentru ca este mai greu?
Hei TPU, daca calatoresc 100 de ani cu viteza luminii pentru mine timpul nu se va scurge deloc datorita faptului ca timpul din jurul meu se dilata iar pentru lumea din afara vor trece 100 de ani? In felul...? (mai mult)
Hei TPU, principiul de mecanica fizica, poate explica existenta lui Dumnezeu? Evenimentele petrecute in microcosmos sunt atat de invaluite in mister deoarece apartin unei alte dimensiuni? Noi nu suntem...? (mai mult)
Care este primul gaz nobil si de ce?
Buna TPU. Imi poate explica cineva mai bine textul acesta? "Nu- i revelator pentru ce e nedefinibil in insuficientele vietii ca numai cioburile unei oglinzi sfaramate pot sa ne redea icoana ei...? (mai mult)
De ce nu e normal ca un baiat sa aiba mai multe iubite? Adica pana la urma nu asa e natura? Primatele/oamenii din antichitate nu aveau mai multe sotii?
Ce inseamna eliberarea de atasament? Buddha considera ca suferinta poate fi oprita prin combaterea dorintei, adica prin eliberarea de atasament.
Hei TPU, cu ce scop a incercat religia crestina sa raspunda tuturor intrebarilor metafizice sa spunem asa, pe care le poate avea un om, toate intrebarile cu privire la existenta, scop si asa mai departe?...? (mai mult)
Hei TPU, a avut religia rolul de a defini binele si raul? De a le scoate din sfera de subiectivism? Eu cred ca ala a fost unul din scopurile ei initiale! Ce parere aveti?
Cum as putea descarca memoria cuiva si sa o pot accesa pe un laptop, oare s-ar putea intampla asta si cum? https://www.youtube.com/watch?v=DE5e5zF6a-8
Daca anul ar fi împărțit în mai multe luni am simți că trece altfel timpul? Calendarul aztecilor avea 18 luni de ex
Timpul trece şi totuşi este întotdeauna prezent. Noi spunem frecvent că trece timpul. Dar dacă te uiţi cu atenţie, nu o să vezi niciodată timpul trecând. Mai trece câte o maşină pe stradă,...? (mai mult)
Cum se numeste aceasta regula matematica? Salut, sunt student si am o mica problema... Nu am avut contact cu cartea de matematica de ceva vreme, iar mare parte din cunostinte trebuie sa le recuperez,...? (mai mult)
Hei TPU, in societatea moderna, noi oamenii de rand, suntem sau nu suntem niste sclavi? Daca da, in ce masura?
Occidentul este in declin? Daca da, este normal sa fie asa? De-a lungul istoriei multe imperii au cazut.
Stie cineva carti despre nuferi, la nivel academic? Am de facut un proiect la botanica.
Ce credeti despre Mediumul medical Anthony William? Credeti ca chiar este adevarat? Exista asa ceva? http://divin.ro/? 53t4l&v7f2k=10012
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Augustius întreabă:
mellisa_1721 întreabă:
Rebecha955 întreabă:
DovleacTurbat întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Gossip Girl
Esti un fan inrait Gossip Girl? Afla cat de bine iti cunosti serialul preferat chiar acum!