Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 1 Februarie 2025 sunt:
Existenta noastră este o iluzie?
Care este logica din punct de vedere a evoluatiei sa iubesti,sa suferi, sa iti iei propia ta viata din iubire?
Am nevoie de ajutor, deci vazusem pe tik tok si pe Youtube trompete din cer, si acum la mine in fieecare seara incepe un zgomot puternic cam pe la ora 10, si se aude din ce in ce mai tare si dupa ...? (mai mult)
Hei TPU. Ce parere aveti despre neuralinkul lui Elon Musk? Dupa spusele lui va fi testat pe oameni undeva pe la finalul anului 2020! Credeti ca va functiona? Cat de precis ar putea acea plasa neuronala...? (mai mult)
Ce lucruri credeți că contează cu adevărat în viața?
Nu v- ați săturat de bani, de fuga pentru bani, de lăcomie, de materialism? Nu v- ați săturat de lumea asta care e sclava banului cat mai mult și intereselor proprii? Când nu va mai fi atât...? (mai mult)
Hei TPU, de unde pot sa citesc si eu mai multe stiri legate de inteligenta artificiala si noile descoperiri in acel domeniu? Care este cea mai mare reusita din 2019 a inteligentei artificiale, mai ...? (mai mult)
Noi ne folosim creierul pentru a încerca să înţelegem cum funcţionează creierul. Credeţi că ar putea fi asta un fel de barieră naturală la posibilităţile noastre de a înţelege pe deplin toate...? (mai mult)
Exista in lumea asta un medium medical.Va recomand o carte extraordinară! Anthony William- Medium medical. O înţelepciune vindecătoare ce depăşeşte cu zeci de ani cunoaşterea epocii...? (mai mult)
Dacă s-ar introduce o nouă categorie a premiilor Nobel, care domeniu științific considerați că ar trebui să fie reprezentat?
Care este cauza cea mai probabilă a sfârșitului lumii?
Sfaturi pentru a vorbi mai filozofic? Sau mai degraba cum sa am o gandire mai filozica?
Daca ating un servetel antibacterian de unul bacterian( adica normal) cel antibacterian devine bacterian dau cel bacterian devine antibacterian? Rog seriozitate
Nu știu daca este categoria potrivita unde pun întrebarea asta, dar spuneți-mi și mie ce sunt mărimile matematice? Mulțumesc.
Este pe net o problemă interesantă (rezolvată) de geometrie plană, în care sunt implicate trisectoarele într- un triunghi oarecare (dreptele care împart unghiul în trei părţi egale); acestea...? (mai mult)
Distanța dintre poli și cercurile polare respective este de 2.600 km, iar cea de la ecuator la fiecare din cercurile polare măsoară 7.385 km ecuatorul e la mijloc, desi de ce e asa mare distanta...? (mai mult)
Ştiinţific vorbind:Ce atitudine avem în fața suferinței și a morții?
Din ce e formata o glanda si din ce tesut moale e formata hipoderma?
Intrebare pentru cunoscatori. Deochiul este un fenomen paranormal? Are legatura si cu mecanica cuantica?
Ce părere aveți despre Nostradamus?
Ce credeti despre singularitatea tehnologica, credeti ca suntem "aproape" de ea, la cateva zeci de ani distanta?
Cum te dezvolți tu personal?
Cum se poate obtine azotatul de argint (substanta aceea neagra) din nuci sau castane (pentru un experiment de la socoala? Stati calmi, nu plantez nicio arma nuclearaa)
Este adevarat ca psihologii au aratat ca afectiunile pe partea dreapta sunt cauzate de persoane de sex masculin, iar cele de pe partea stanga de persoane de sex feminin? Este adevarat ca persoanele care...? (mai mult)
Cum putem sti care este cel mai bun drum in viata?
Ce este timpul în știința modernă? Cum este înțeles de fizicienii de astăzi și cum de filosofii? Este timpul doar o iluzie psihologică?
In functie de pozitia sursei de lumina si inaltimea unui stalp luminat se poate determina lungimea umbrei stalpului. https://rechneronline.de/sehwinkel/shadow- casting.php Am putea spune ca: "Lungimea...? (mai mult)
Ce credeti despre cosmarurile si mortile subite in somn care s- au intamplat foarte des printre emigrantii asiatici in USA in special poporul hmong in anii 70- 80? Si nu numai emigrantilor li s- au ...? (mai mult)
Hei TPU, un computer quantic functional ar putea rezolva toate problemele cu care se confrunta umanitatea in momentul de fata? De la revolutionarea medicinei pana la rularea inteligentei artificiale, ...? (mai mult)
Ce parere aveti despre acordul de procentaj din 1944 "Acordul Churchill- Stalin de procentaj" cunoscut si ca "documentul obraznic", impartirea Europei in sfere de influenta? "La 9 octombrie 1944 Churchill...? (mai mult)
Exista rasa de lupi Alpha? Ca ma bate un prieten la cap ca zice ca alpha e o rasa eu stiu ca grupul Alpha este formata din un lup si o lupoaica.
Cum vedeți voi lumea în care trăim?
Cum vedeți viața?
Ne ajuta la ceva starea de tristete, melancolie, neajutorare, lipsa de speranta, nostalgie sau doar ne incurca? Ce te invata ele?
Va place lumea în care trăim? Va place viața?, Asta in care toata lumea se gândește doar la bani și materialism și în care suferința e foarte des prezenta. UNDE este Dumnezeu? De ce nu intervine? ...? (mai mult)
Cum poate fi recunoscut ceva necunoscut? Pentru majoritatea oamenilor psihiatria este un set de norme (definițiile și reglementările din legea sănătății mintale), însă un set de norme nu ...? (mai mult)
Ce parere aveti despre perioada marilor descoperiri? Credeti ca a fost inceputul globalizarii? "...in which extensive overseas exploration emerged as a powerful factor in European culture and which...? (mai mult)
Conform unor știri apărute în mediul online cercetătorii din compania Google au reușit să testeze cu succes cel la performant computer cuantic de până acum, cu o putere de calcul de aproximativ...? (mai mult)
"Depozitarea deșeurilor este cea mai poluantă metodă de gestionare a deșeurilor, în ceea ce privește potențialul de încălzire globală - GWP, potențialul de acidifiere - PA și potențialul...? (mai mult)
Daca am un lant pe care scrie suflat cu 24k iar magnetul il atrage, inseamna ca e fals? Ma gandesc ca in compozitie poate avea fier dar nu sunt sigur, stiu doar ca e suflat.
De ce visam oare?
Bună. Îmi spuneți niște emisiuni TV despre Știință, Astrologie, Filozofie și altele?
12 Dimensiuni ale Creației! Până în prezent, cunoaştem total patru dimensiuni sau patru moduri de a măsura realitatea, dar ce se întâmplă cu celelalte dimensiuni ale existenței?
Ce s-a intamplat cu proiectul openworm care isi propunea sa simuleze creierul si corpul unui vierme cu ajutorul inteligentei artificiale?
Umbra unui corp cu 3 dimensiuni este bidimensionala. Atunci noi, cei cu 3 dimensiuni, și alte obiecte tridimensionale nu suntem cumva umbra unor corpuri cu 4 dimensiuni?
Credeti ca Suedia are legi mai bune decat Romania si care se aplica? moralitatea deriva din frica fata de legi?
Care sunt Erorile -filozofiei?-
Ce părere aveți de revizionismul istoric? Un exemplu bun unde așaceva trebuie făcut e Împăratul Roman Germanicus (Caligula; în traducere liberă Bocăncei), pe care Flavius Josephus (istoric ...? (mai mult)
Cine îmi poate răspunde și mie la două întrebări de la fizică? 1 De ce cauciucurile de iarna sunt mai moi față de cele de vară? 2 De ce putem tăia pâinea cu un cuțit și nu...? (mai mult)
Daca știm cum arata hipercubul, hipersfera cum arata? Adică în a 4 a dimensiune.
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Augustius întreabă:
mellisa_1721 întreabă:
Rebecha955 întreabă:
DovleacTurbat întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Gossip Girl
Esti un fan inrait Gossip Girl? Afla cat de bine iti cunosti serialul preferat chiar acum!