Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 1 Februarie 2025 sunt:
Care ar fi scopul existențial unui creator care a creat universul?
Tu spui ca Dumnezeu a creat viata, spune geniule, cine l-a creat pe Dumnezeu?
Credeți că există lucruri care sunt adevărate a priori? Și la un nive mai înalt, cum ați putea argumenta pentru existența unei lumi platonice, a ideilor? Aștep argumente.
Daca cauza depresiei ar fi dezechilibrul sau deficitul neurotransmitatorul serotonina atunci de ce când noi ăștia care luăm antidepresive SSRI zilnic nu dam in mama fericirii? Dacă ar fi asta cauza...? (mai mult)
Sa spunem ca am apărut acum 13, 8 miliarde de ani, am creat universul, am creat tot ce exista, dar care ar fi scopul existentei mele? Creația mea este scopul meu existențial?
Cine a obţinut primul echivalenţa masă-energie E = mc^2, Einstein sau Olinto De Pretto?
Daca Universul ar fi sferic atunci calatorind rectiliniu intr- un singur sens am ajunge de unde am plecat. Din cate stim insa Universul este plat. Putem cu toate acestea sa calatorim rectiliniu intr-...? (mai mult)
Hei TPU, care erau principiile sofistilor?
Heei TPU! Puteti sa ma ajutati va rog? Ce este sticla și lemnul? Ma refer la proprietati, am înțeles ca nu e nici substanta si nici corp Help plss.
Pentru cunoscători: care credeți că sunt avantajele filosofiei analitice? Dar ale celei continentale? Voi pe care o preferați? De ce?
Cum aţi interpreta voi cuvintele lui Coşbuc: "Nu cerceta aceste legi/ Că eşti nebun când le- nţelegi"? Eu aş zice că, dimpotrivă, dacă le înţelegi ai o satisfacţie, te simţi împlinit;...? (mai mult)
Ce credeti despre Che Guevara?
Marea majoritate spun că suicidul este un act de egoism de cel mai înalt grad. Chiar dacă viața ta e un chin fără scăpare. Chiar dacă oricum mori la final în cele din urmă. "Nu, nu o face, ...? (mai mult)
Am avut un vis urat. M- am speriat foarte tare. Mama, eu si sora mergeam si am ajuns la un pod. Din partea stanga a noastra venea un tren pe apa, iar mama a alunecat in apa într- o parte. Specific ca...? (mai mult)
Voi credeti vrăjelile astea? Eu nu cred in asa ceva. Voi ce parere aveti? Pro? Contra? De ce? https://m.youtube.com/watch?v=h6fcK_fRYaI
Încep prin a-mi cere scuze, dacă am greșit categoria. Fraza : Câinii au blană | Câinii sunt animale => Toate animalele au blană. Este inferenta deductiva mediata?
Dacă radicalii din numere negative nu există... Dacă se recunoaşte că sunt nişte numere ireale sau imaginare, de ce mai lucrăm cu ele? Este o întreagă teorie cu numerele de forma "a + bi". Ne...? (mai mult)
Având în vedere că în "Republica", Platon vorbește practic de o societate în care instituția familiei nu există, mă întreb ce credeți că s- ar întâmpla dacă o asemenea măsură s- ar lua...? (mai mult)
Ce părere aveți de oamenii care au personalitate de tip INFJ?
De ce, la temperaturi ridicate, vara, la distante de cateva zeci de metri, vad o parte, din imaginea, din campul vizual, distorsionat? Sper sa intelegeti ce vreau sa intreb.
Ce se intampla cu noi dupa ce murim? 1)intram in rai sau intram in iad? 2)ne reincarnam? 3)murim si atat si nu mai suntem constienti ca existam? 4)altceva. Daca raspunsul dat de voi e numarul ...? (mai mult)
Cum va vindecati voi viata? Sau suferiți în viața și nu vă trăiți la intensitate deloc ridicată viața, ca mine? Eu recunosc, am o viață limitata. Voi?
Intrebare pentru atei:Daca Dumnezeu nu exista, cine a creat universul? Si daca universul s- a format din Bing- Bang, credeti ca Big- Bang- ul a fost atat de inteligent sa creeze toat ce se afla pe pamant...? (mai mult)
Ce parere aveti? Exista viata/lumea de dincolo? Dovada lumii de dincolo adusa de un neurochirurg! Deci un om de stiinta. Doctorul Eben Alexander este dovada vie a vietii de dupa viata. ...? (mai mult)
Ieri, mi-a scos dentistul 2 radacini de acolo de unde am deja o masea scoasa si mai tarziu a inceput sa ma doara in gat si la noapte cu greu am dormit, cum e posibil?
De ce majoritatea comediantilor sunt triști/depresivi?
Ați încercat/reușit vreodată -să va reincărcați "Bateria" Vitală?
Am o intrebare, fragmentele înalte se aud mai puternice decât cele medii? Și care ar fi motivul, știe cineva...
Deci eu m- am interesat despre psihologie destul de mult si chiar as vrea sa urmez meseria aceasta. Sunt clasa a 9- a si sunt pe profilul Filologie engleza Intensiv. Poate o sa spuneti ca ma...? (mai mult)
De ce doar 1% din cei care citesc carti de motivatie pun in aplicare ceea ce citesc? De ce doar 1% isi mentin greutatea dupa slabit pe viata? De ce reusesc atat de putini sa isi schimbe comportamentul,...? (mai mult)
Care e diferența dintre Adolf Hitler care a ordonat genocidul a 7 milioane de oameni, printre care 3 milioane de evrei, 3 milioane de persoane de etnie slava, tigani etc. Și personajul fictiv YHWH...? (mai mult)
Cum se mai numește RĂDĂCINA PĂTRATĂ?
Este vreo diferenta intre un psihopat si o persoana "sarpe"? Stiti voi la ce tip de persoana ma refer cand zic sarpe...
Care consideri -ca ar fi- "Partea" stiintifico-filosofico -care Zace(adânc in t i N e?)
Aveți idee ce păianjeni sunt periculoși și des întâlniti la noi în Romania? Nu în locuri speciale, ci pe drumuri normale. De exemplu cei pe care ii vezi prin casa, subțiri, cu multe ...? (mai mult)
De ce cred oamenii in teorii conspirationiste absolut ridicole? : Emil Strainu, Lorin Fortuna Sunt efectul mass- mediei care le- a spalat in totalitate creierul, sau au fost expusi la materiale ...? (mai mult)
Ce impresie ai despre druizi?
Credeți că se vor descoperi răspunsurile exacte, clare, precise, dovedite la răspunsurile existențiale ale omului? De exemplu:Cum a apărut viața? Cine o întreține? Cum a apărut omul și încotro...? (mai mult)
Viața are rost? Ce rost are viața? A ta,a mea, a tuturor.
Hei TPU, cat de mult poate ajuta inteligenta artificiala in descoperirea de noi leacuri pentru boli si in medicina moderna? Cat de mult credeti ca ne vom dezvolta din punct de vedere medical in urmatorii...? (mai mult)
Este adevărat că hCG nu permite zahărului sa se dizolve?
De ce lumea este așa avidă de bani și să fie cât mai mulți în secolul 21?
1)Gaura neagra are o singularitate formata din ceva(fotoni ce o fi). 2)Volumul ei este de câțiva centimetri. Orizontul de evenimente este raza gravitaționala. 3)Daca avem o minge de baschet cu o masa...? (mai mult)
Dacă gaura neagra are dimensiuni, de exemplu singularitatea gravitaționala este de 500KM în diametru, iar în aceasta se concentrează la moartea Stelei toată masa Stelei, adică 10 mase solare ...? (mai mult)
Cum ar arata o bila de biliard dacă masa ei ar fi de 100000000000 (100 miliarde) KG?
Cum a fost calculata varsta Universului, de aproximativ 17 miliarde de ani?
Forta gravitationala a lunii mentine luna suspendata in spatiu, rotindu-se in jutul pamantului si in jurul axei sale?
Ce părere aveți despre Încălzirea Globală? Credeți că toate fenomenele meteorologice prezente pe glob anul acesta ar fi un început?
Am și eu o întrebare. Organele de simț și analizatorii sunt aceleași lucruri sau sunt lucruri diferite?
Creierul este cea mai complexa materie din Univers?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Augustius întreabă:
mellisa_1721 întreabă:
Rebecha955 întreabă:
Animeforlifee9921 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Geometrie clasa a VI-a
Verifica-ti cunostintele de Geometrie pentru clasa a VI-a