Universul e obiectiv si independent de o constiinta vie sau un mediu controlabil de o constiinta vie la nivel cuantic?
Pamantul este plat sau glob?
Putem vorbi despre colapsul functiei de unda? https://academiadestiintesiterapiicuantice.ro/stiinta-cuantica-si-colapsul-functiei-de-unda/
Ştiinţa ne-a sugerat, prin intermediul fizicii cuantice, faptul că singură nu poate furniza o imagine completă a realităţii?
Media anilor de studiu la admitere la facultate este 9-12 sau 5-12?
Stie cineva cum s- ar putea conecta mai multe matrici cu led- uri urmarind tutorialul de aici? https://www.sunfounder.com/learn/lesson- 12- dot- matrix- led- display- super- kit.html Ideea ar fi ca textul...? (mai mult)
Din punct de vedere fizic cum se pot masura subdiviziuni de secunde? Mi-ar placea sa primesc un raspuns logic cu exemplu daca se poate. Multumesc!
Ce părere aveți despre ritualurile de mutilare genitală feminină/female genital mutilation FGM? Cum este posibil ca în secolul 21 să mai existe genul ăsta de ritualuri barbare? Se aproximează...? (mai mult)
Cum cauți tu fericirea? Sau unde? In ce?
Știe cineva cât timp o sa-mi fie dezactivat contul de Instagram dacă am încălcat regurile? Îmi precizează clar ca contul este dezactivat nu șters Va rog e urgent!
Cum stie parul de pe picioare cat sa creasca? Stiu ca suna stupid intrebarea :)) dar ganditi- va... am tot cautat pe net si n- am gasit nimic. A da, nu doar pe picioare parul stie cand sa se opreasca...? (mai mult)
De ce toată lumea e "in gat "după bani? De ce goana asta după bani și materialism și îmbogățire? Banul este necesar omului, fara el nu se poate supraviețui însă de ce multi sunt avizi de bani...? (mai mult)
Credeti ca pe pamant exista viata pentru ca indeplineste anumite conditii, (eu asa cred) se afla in locul potrivit la momentul potrivit, putem compara cu un obiect care este lasat ceva timp intr- o camera...? (mai mult)
Hei TPU, am auzit nu de mult de conceptul de lucid dreaming.Am incercat (dupa ce m- am uitat la mai multe video- uri si tutoriale )dar cand adorm si incep sa visez si imi dau seama ca visez ma trezesc...? (mai mult)
INTREBARE PENTRU ATEI : Daca va intalniti cu un crestin, cu o persoana care crede in Dumnezeu, ce argument/argumente ati putea sa ii dati cum ca nu exista Dumnezeu? Trebuie neaparat sa ii dati un argument...? (mai mult)
Curiozităţi istorice. Când Henric al VIII- lea a urcat pe tronul Angliei, interesele politice ar fi cerut ca el să ia de soţie pe Caterina de Aragon, văduva fratelui său Artur. Până aici nimic...? (mai mult)
Cam in cat timp o cladire, parasita de ultimul om, dispare sau se amesteca cu pamantul pana ce nu mai ramane nici o urma despre existenta ei candva?
Salutari! Stiu ca este o tendinta psihologica care ii determina pe oameni sa- si inchipuie forme si intelesuri in lucruri abstracte dar am uitat denumirea. De exemplu: sa- si imagineze forme, obiecte,...? (mai mult)
Numai eu am observat că de obicei oamenii care neagă teoria evoluției prin selecție naturală sunt cei care nici măcar nu o înțeleg și nu îți pot explica ce anume este?
Aveti momente rare in care va preocupa o actiune atat de tare ( o actiune precum desenat, scris de mana, mesaj pe tel, uitat la tv la un film care te prinde in actiunea sa, uitat la un profesor si ...? (mai mult)
Se pricepe careva sa interpreteze o astrograma natala cu toate elementele, absolut tot? Multumesc.
Prieteni, am o poveste mica sa va spun, la varsta de 16 ani, mergand pe drum cu cel mai bun prieten, din curiozitate i- am zis hai sa incerc sa vad la ce te gandesti tu acum...el se concentra la ceea...? (mai mult)
Era Anglia secolului 16 antireligioasă sau doar anticlericală? Erau John Colet, Thomas More, Erasmus...promotori ai unei mişcări ostile catolicismului sau urmăreau doar să reformeze moravurile ...? (mai mult)
Poti vedea planetele la observator pe ploaie?
Buna dragilor! Vreau sa fac o petrecere surpriză si visez de mult la multe baloane care plutesc aproae de tavan... nu am de unde sa iau heliu si oricum am vazut a e destul de scump, dar imi aduc aminte...? (mai mult)
Relativism moral, obiectivism moral sau absolutism moral? Ce alegeți? Argumentați
Doar pentru pasionati de stiinta, filozofie este metoda stiintifica singura modalitate prin care facem diferenta dintre minciuna si adevar?
Care sunt cele doua afirmatii care demonstreaza ca Maria are parul castaniu? 1.Parul Mariei nu este blond; 2.Stefania are parul lung; 3.Mariei ii place parul cret; 4.Culoarea parului Mariei este...? (mai mult)
Cu cat ai mai multe haine pe tine, cu atata ti se mentine temperatura corpului mai bine. Daca afara sunt 50 de grade celsius si nu bate vantul(ce ne ajuta sa ne racim direct prin piele), nu e mai bine...? (mai mult)
Care este cea mai veche tara din lume? Sunt curios care e cea mai veche civilizatie.
Am o teorie. Sa zicem ca avem o femeie si mai multi barbati. Spermatozoizii lor se amesteca cu ovarele ei si...ce iese? Un copil mutant? Un copil cu handicap? Ce credeti?
Credeti ca este posibil vreodata sa se gaseasca elixirul pentru nemurire?
Buna, Stie cineva informatii despre efectul inductiv la condensatoare electrolitice?
Cum credeti ca va evolua medicina in deceniile urmatoare? Exista sanse poate gasi elixirul care prelungeste viata?
De ce exista suferința și de ce apare? Și de ce unii oameni sunt fericiți și alții nefericiți? De ce unii suferă și alții se bucura de viata? E corect?
Daca nu cadea comunismul si castiga razboiul rece, cum credeti ca ar fi aratat lumea astazi sau in viitor, o societate comunista (sau un regim asemanator) veche de cateva sute de ani cum credeti ca ar...? (mai mult)
Daca am un telescop puternic pot vedea galaxiile indepartate sau macar sistemul nostru solar ziua pe un cer senin?
Voi chiar credeti ca omul a ajuns pe luna? Ceva e dubios de exemplu unii ziceau de o anumita reflexie vazuta pe casca. Steagul flutura din cate imi amintesc, dar pe luna nu exista aer. De ce daca atunci...? (mai mult)
Ești pus în fata unei situații care trebuie analiza amănunțită. Te gândești și iei o decizie. Îți spui părerea și altora. 10 persoane [100, 1000 sau doar una] spun ca soluția găsită/decizia...? (mai mult)
Credeți că dacă gândim pozitiv, acest lucru ne poate influența viața în bine?
De ce a avut atât de mult succes seria de cărți "Secretul"(The Secret) de Rhonda Byrne dar și filmul cu același nume? Și multi zic că i- a ajutat.Inseamna că acea lege a atracției a gândurilor,...? (mai mult)
Voi vedeți cum totul se repetă, aveți aceste deja vu-uri?
De ce ne dorim și putem să ne imaginăm atâtea lucruri care sunt mai greu de pus în practică?
În data de 26 si 27 mai 2019 am zărit noaptea pe cer involuntar ceva destul de straniu, foarte multe lumini poziționate în linie perfect dreaptă circulând cu o viteză uimitoare. Au apărut...? (mai mult)
Salut Credeți că omenirea va ajunge vreodată în viitor să găsească un leac pentru nemurire? Un milionar Rus pare să fi găsit răspunsul http://www.cunoastelumea.ro/miliardarul- rus- dmitri-...? (mai mult)
Cum ați defini "bunul simț" și "nesimțire"? Am căutat definiții prin dicționare și în dex, iar rezultatele sunt mai mult ca dezamăgitoare.
Cum iti gasesti sensul, pe care nu il ai, in viata?
De care dintre cele doua ramuri credeti ca psihologia este mai apropiata: de medicina sau filozofie?
Salut, voi credeti ca exista paranormalul? Aici ma refer la fantome, strigoi, demoni, etc. Eu sunt ateu si sunt confuz in legatura cu asta, pentru ca traiesc pe principiul"Nu cred pana nu vad". De...? (mai mult)
uneori visez cu acelasi loc, dar fara sa- l fi cunoscut in viata reala, dar intre vise exista o perioada de cativa ani, luni etc, depinde. Di de exemplu actiunile sunt diferite de fiecare...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Animeforlifee9921 întreabă:
VulpeaDinUmbra întreabă:
Augustius întreabă:
MountainRiver întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Mitologie greaca
Cunoasterea Mitologiei Greciei Antice este primul pas catre o cultura generala solida. Hai sa vedem cat de bine stai!