Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 21 Noiembrie 2024 sunt:
Exista vreun ganditor ale carui lucrari sa fie mai dificile de inteles decat cele ale lui Jacques Derrida?
Visele au vreo semnificație? De vreo 4 ani aproape in fiecare seara tot am fel de fel vise, visez ca ma intalnesc cu niste persoane anume ca imi zic cate ceva cu unele nu m- am mai intalnit si nici nu...? (mai mult)
Chiar așa de jos poate să ajungă degradarea umană? Sau autorul cărții mai și exagerează? E vorba de o carte care prezintă în linii mari istoria antichității. Și, la capitolul "Asiria", autorul...? (mai mult)
Salut. V-ați gândit vreodată să puneți bucăți de pământ în spațiu zilnic? Adică cantități cât Everest. Fundă.
Sufletul omului e compus din atomi?
Cum explicati ca din parinti inteligenti ies copii prosti si invers din parinti prosti ies genii? E ceva ereditar? Sau acest concept e gresit? Adica nu e vorba de inteligenta ci doar de norocul fiecaruia...? (mai mult)
Un prieten mi- a pus o intrebare interesanta. Care este sansa ca, aruncand cu un zar, sa nimeresti fata cu numarul 6, m- a intrebat el. 1/6, am raspuns dintr- o rasuflare. Stai asa, a continuat...? (mai mult)
Ce se cunoaste in crestinism despre procesele de dupa moarte? Sunt 2 mld de crestini pe glob si toti vor muri... popii ar trebui sa explice asta nu? As dori cateva referiri la texte de la cei care au ...? (mai mult)
Cum să ne deconectăm complet de muncă după ce plecăm de acolo? Adică să nu ne mai gândim la ce s-a întâmplat în ziua respectivă.
De ce este atat de urata, Greta Thunberg? Pe toti pe care-i aud ca vorbeste despre ea, o vorbeste de rau.
Totul este în mișcare. Dacă te- ai putea situa undeva în spațiu, ai vedea Pământul cum se învârte în jurul axei și cum aleargă în mare viteză pe traiectorie în jurul Soarelui. Ai vedea ...? (mai mult)
Dacă mâine ar veni sfârșitul lumii, voi ce-ați face, cum v-ați pregăti?
Cine stie adevarata poveste a Elohimilor?
Ce popor sau popoare credeți că sunt descendenții cei mai apropiați ai vechilor triburi ilirice din Balcani? Albanezii, popoarele italice prelatine sau chiar germanii ori vikingii după cum sugerează...? (mai mult)
Pe la mijlocul secolului trecut, Motoo Kimura, un renumit biolog (și matematician), a sustinut că la nivel genetic cele mai multe schimbări sunt "selectively neutral". Iată ce spune el:"The neutral...? (mai mult)
Credeți că se va ajunge vreodată ca întreaga societate să îmbrățișeze principiul acesta minunat "toți pentru unul"? Dacă s- a văzut că experimentul - saitul acesta zic - dă rezultate, ...? (mai mult)
Cum poate omul sa se uite la cer, sa vada maretia si apoi sa se intoarca la preocuparile lui mundane? Seriale, barfe, alergat dupa bani, dupa femei, petreceri si alte nu stiu cate preocupari? Omul...? (mai mult)
Rog o analiza stiintifica / spirituala: Uneori in baie mi se pare ca ma atinge cineva pe brat din spate, ca o umbra. Alteori prin casa parca vad ceva cu coada ochiului dar nu e nimic. M- am speriat...? (mai mult)
Dece Rusia a vândut Alaska Americii? și de ce ei nu se iau la harță prin acele zone dacă tot sunt atât de aproape?:)
M- am gandit la urmatoarea problema care mi se pare destul de interesanta. Sa presupunem ca ai ajuns la inchisoare. Nu stii cati detinuti sunt inchisi acolo. Dar stii ca in ziua ce vine urmeaza sa...? (mai mult)
Nu inteleg, de ce Americanii au pus ghiara pe Taiwan? Care este istoria Taiwan-ului si de ce nu mai apartine Chinei?
Voi cum va mentineti ca si iubitori de intelepciune? p.s. Azi aniversez 1000 de intelepciuni pe siteul asta :)) sper ca ati beneficiat la maxim de pe urma lor :))
O problemuta interesanta de care mi- a spus un prieten. Suna cam asa(later edit): Miscarea elitista Illuminati a creat un nou virus, care stim ca ucide cu o rata de mortalitate de 100% orice barbat...? (mai mult)
Mi se pare mie sau vremea a fost putin cam calduta, pentru toiul iernii? Pe aici in Buc ultimele sapt au fost 10-15 ziua, 5 noaptea. Vad ca se mai raceste putin. Oare cum se explica fenomenul?
Dintre toate operele lui Platon, care vi s-a părut cea mai frumoasă și de ce?
Care este obârșia orașului Ierusalim? Profetul Ezechel dă de înțeles că hitiții și amoriții ar fi - cel puțin în parte - responsabili de fondarea acestui oraș - Ez. (16:3). Așa să fie...? (mai mult)
Credeți că inteligența artificiala poate sa dezvolte sentimente? Mie mi se pare cam exagerata teoria cum ca roboții vor cuceri lumea și vor distruge oamenii! Dar cum ar fi ca roboții sa dezvolte ...? (mai mult)
Sa facem un exercitiu de imaginatie. Unde v- ati vedea in prezent daca regimul comunist nu cadea in Romania sau in europa de est? Nu conteaza daca nu ati prins acele vremuri. Gen ce meserii sau cariere...? (mai mult)
La multi ani TPU. V- ati imaginat vreodata murind? Unde, cum? De vreo boala, in vreun accident, in pat, pe strada, la munca, tineri, batrani? Aveti vreo metoda sau varsta preferata? :)) Eu cred...? (mai mult)
De ce unii oameni detesta lumea moderna și ar dori sa trăiască în secolele XIX, XVIII, XVII, XVI, sau în Evul Mediu?
Eu sunt amator de antichități! Cartea biblică Geneza dă un indiciu despre începutul istoriei poporului evreu. Se vorbește acolo despre un patriarh Iacov, care mai târziu și- a schimbat numele ...? (mai mult)
Am si eu o curiozitate, si chiar ma intreb serios. Unde au fugit pasarile( vrabile, gugustiucii, etc ) cand s-a dat cu artificii?
Omul cu cat evolueaza mai mult cu atat devine mai rau? Dovedeste istoria acest lucru? Sustineti aceasta teorie? Explicati raspunsul dat
Prin anii 90 s-au auzit în Oceanul Pacific sunete extrem de ciudate : Julia, Bloop, Upsweep și Slowdown! Care credeți ca ar fi cauza lor? Unii spun ca este sunetul unui iceberg din Antarctica!
Am inteles ca iernile de acum zeci de ani nu erau asa calde sau nu aveau perioade asa calde ca cele recente. Doar in zonele montane plus cateva zone din proximitatea lor cred mai ninge mai abundent si ...? (mai mult)
Https://www.youtube.com/watch?v=Ov98y_DCvRY&ab_channel=SabineHossenfelder Credeți că abordarea cuantică este soluția pentru marile probleme din fizică? În lumea macroscopică putem determina...? (mai mult)
De unde vine dorința de putere și de control a oamenilor? Mulți se visează conducând lumea.Care sa fie cauza?
Pentru cei care chiar au studiat-o: ce părere v-a făcut filosofia orientală, în special confucianismul?
Avea dreptate Aldous Huxley? Cea mai rea distopie este mascata în utopie?
Unii sunt pasionați de astrologie și psihiatrie, eu...de sumerologie. :) Glumesc. Nu sunt pasionat, dar mi se pare interesant subiectul. Este totuși vorba de începuturile istoriei. Și am niște ...? (mai mult)
Ce credeți ca se va intampla când se va ajunge la apogeul științei și se vor descoperi tratamente pentru toate bolile?
Se pedepsesc cu închisoare poliţienească dela 5 la 20 zile şi amendă dela 100 la 500 lei transportul de păsări sau alte animale mici, legate de picioare şi atârnate cu capul în jos. Parca...? (mai mult)
De anumite practici sunt considerate etice când sunt aplicate față de animale (cele de companie în special), dar în general sunt considerate lipsite de etică dacă sunt aplicate oamenilor? Mă...? (mai mult)
Salut, Romania a fost ortodoxa din totdeauna sau datorita influentelor? Adica, e o tara oarecum latina, sunt curios daca am fost vreodata catolici.
Cand credeti ca vor inlocui robotii oamanii si aproape totul va fi digitalizat? Cum vedeti acest progres tehnologic? Care sunt partile bune si rele?
Cum pot să aflu dacă există sau nu există Dumnezeu? Tot ce știu până acum este că trebuie să mă comport ca și când ar exista un Dumnezeu pentru că după moarte dacă Dumnezeu există (eu cred...? (mai mult)
De ce când scriu pe merriem webster să îmi dea definiția pentru saturday îmi zice că e ziua a șaptea a săptămânii, iar când scriu în dex- online să îmi dea definiția la sâmbătă spune...? (mai mult)
Arheologia este o știinșă socială și totodată o ramură a umanisticii. Munca arheologilor nu este deloc ușoară. Presupune din partea acestora curaj, tenacitate și multe alte virtuți omenești....? (mai mult)
Dacă sunt atras intr- un fel de astronomie si totodată si astrologie are ceva sincer d.p.d v. al moralității cum tot zice religia crestina? Pur și simplu îmi place asa tot ce tine de cer, stele,...? (mai mult)
Haideti sa ne mai si jucam! :) Dupa o noapte de nesomn, uitati la ce problema frumoasa m- am gandit, doar pentru voi: :) Avem un butoi deschis in care se afla un litru de apa. Deasupra butoiului...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
ZeulMuschilor întreabă:
Anonimms128 întreabă:
nyoentox2002 întreabă:
Holy97 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Dulciuri de pe mapamond
Esti un fan infocat al dulciurilor? Vezi daca cat de multe stii despre ele!