De ce nu avem inca tranzistori din graphen? Se vorbeste despre mega avantajele pe care le are graphenul de vreo 13- 14 ani, de ce nu am reusit inca sa il folosim pentru a construi asa zisele procesoare...? (mai mult)
Peste cat timp credeti ca o sa ajunga inteligenta artificiala sa o depaseasca pe cea umana? Plus argumente care sa va sustina cat de cat parerea
Hei TPU, care este viteza de evolutie, rata de evolutie a procesoarelor de la an la an? Dar a unui computer per total? Cat de mult se estimeaza ca o sa creasca performantele acestuia in urmatorii 5...? (mai mult)
Buna TPU. In ziua de azi suntem învățați că pământul se învârte în Jurul Soarelui și în jurul axei sale. Dacă un elicopter se ridică în aer și își menține poziția în același loc,...? (mai mult)
Mai era posibila viata daca nu ar fi existat carbonul? In Univers hidrogenul si heliul reprezinta aproape 99% din materia obisnuita, elementele mai grele se formeaza abia la sfarsitul ciclului de viata...? (mai mult)
Care este cel mai mic număr care nu poate fi definit în mai puțin de douăzeci de cuvinte?
Câte lucruri sunt posibile și câte imposibile?
Ce părere aveți despre homeopatie?
Ce legătură este între medicină și încălcarea normelor de conviețuire în societate (cu cunoașterea sau fără cunoașterea acestora)? Faptul că un om încalcă ori respectă normele de conviețuire...? (mai mult)
Peste cati ani credeti ca o sa descoperim o metoda prin care putem inversa procesul de chelire, cadere a parului? Sau macar sa rezolvam treaba cu chelirea intr- un mod eficient si cu un rezultat apropriat...? (mai mult)
Cati jouli sunt necesari pentru a ridica temperatura unei jumatati de kilogram de plumb... la ce inaltime s- ar putea ridica plumbul prin efectuarea unui lucru mecanic egal cu acelasi numar de jouli ...? (mai mult)
Ce părere aveți? Omul face parte din regnul Animalia?
Ce este realitatea? Păreri.
După părerea voastră, ce este timpul?
Cand o sa avem parte de un leac pentru caderea parului sau regenerarea parului cazut, care sa functioneze cu adevarat, sa fie eficient? De 10 ani incoace eu sincer tot aud ca leacul impotriva calvitiei...? (mai mult)
Cred ca ati auzit de "homunculus". Cei ce au facut acest experiment au devenit tata? Apropo acea chestie are suflet?
Sunt printre voi persoane care se consideră polimați(te)? Sunt student masterand la Facultatea de Psihologie din Cluj- Napoca și realizez o cercetare prin care am construit și încerc ...? (mai mult)
Cuvantul inventie exista? Eu sunt de parere ca nimic niciodata nu a fost inventat ci doar descoperit. Totul exista in lumea asta si dincolo de ea, scopul nostru este sa descoperim. Si sa dau exemplu : ...? (mai mult)
Care este plăcuța de zinc și cum o pot scoate dintr-o baterie?
Credeți că există baze pentru o teorie etică/morală obiectivă și rațională? Dacă da, care ar fi acestea? Care ar fi axiomele acestei teori?
Bună seara, TPU! Am o întrebare al cărei răspuns încerc să-l aflu încă din copilărie: CE PASĂRE CÂNTĂ "COSTICĂ EVREUL" SAU MAI DEGRABĂ "COSTICOVREIUL"?
Vi se pare că românii în general au un spirit anti- intelectual, anti- gândire- critică? Dacă da, care vi se pare că e cauza? Am ales rubrica pentru că mi se pare o întrebare legată de ...? (mai mult)
E o prejudecată foarte răspândită că fiecărui om îi aparţine numai o anumită însuşire si că deci un om e numai bun, rău, inteligent, prost, energic, apatic ş.a.m.d. În realitate, ...? (mai mult)
Credeti ca viata este un chin? Te nasti fara sa vrei, treci prin momente de bucurie, clipe frumoase si la final mori si incepi sa realizezi ca ai trait degeaba, nu va mai conta ca ai trait, Nici nu...? (mai mult)
Voi cum vedeti moartea?
Am gasit foarte multe argumente cu si fara ghilimele referitoare la designul inteligent. Care credeti ca sunt cele mai slabe dar si cele mai puternice? Nu sunt religios, doar curios, de asta am pus...? (mai mult)
Universul a fost creat din interior printr-un cordon ombilical sau precum un balon umflat printr-un cordon ombilical. Cum comentati?
Daca teoria evolutionista ar fi adevarata atunci omul nu ar fi putut sa creeze tehnologia. Ce puteti spune?
Inchizitia spaniola si inchizitia in general nu erau asa de brutale cum crede majoritatea? De ce inchizitia spaniola este mai stigmatizata decat celelalte? " În vreme ce Inchiziţia spaniolă a condamnat...? (mai mult)
De ce marijuanna nu este legală peste tot în lume? S- a dovedit de mii de ori că nu este un drog. Este non- toxică și non- adictivă și este imposibil să faci supradoză. Efectele negative apar...? (mai mult)
Vă propun o discuţie despre şah. Sunt multe întrebări, dar, bineînţeles, răspundeţi doar la cele la care stiţi; sau la care vreţi. Si fiindcă postez la această categorie, încep cu întrebarea: ...? (mai mult)
Unde este folosit campul electromagnetic?
Care este șansa de a câștiga daca am un procent de 5.5% de câștig și pot încerca de 3x respectiv 6x. Mulțumesc!
1. Cum sunt oamenii care au mentalitatea de "totul sau nimic" si ce parere aveti despre acestia? 2. Cum se diferentiaza femeile de barbatii care au aceasta mentalitate? 3. Va ragasiti printre ei?
Tehnologia HAARP poate reprezenta într- adevăr un pericol pentru planetă? Cum pot aduce beneficii exploatările ionosferei prin unde electromagnetice de înaltă frecvență? Dacă o asemenea "armă"...? (mai mult)
Impresionant! Viata de dupa moarte, de apoi se pare ca chiar exista! Avem si dovezi. Cartea dr. Eben Alexander "Dovada lumii de dincolo"e deja bestseller international. Povestea lui e la fel de magnifica...? (mai mult)
Cum ar fi fost daca azotul si oxigenul ar fi avut o densitate mult mai diferita? Daca azotul era mai greu s- ar fi concentrat totul la baza atmosferei si ne- am fi sufocat. Daca era mai usor, oxigenul...? (mai mult)
Ma poate ajuta cineva cu un calcul al unei rezistente ce tine cont de factorul de amplificare a unui tranzistor? Tensiunea este de 5 V iar curentul de 55 ma iar factorul de amplificare beta=332....? (mai mult)
Pentru ce s- au inventat logaritmii? Oricine care a trecut pe la scoală îsi va da seama cu usurinţă că, ridicând un număr "a" la o putere egală cu logaritmul în bază "a" a numărului "b", ...? (mai mult)
Credeți că Nostradamus are dreptate cu profețiile sale?
Pentru cei care știți, cum era Blaga perceput în perioada comunistă? Mi-ați putea oferi link-uri pentru texte de genul? Din câte înțeleg era considerat drept un filozof mistico-reacționar.
Un altul, de data asta inventat de mine. Eu l- am inventat, eu nu reusesc să- l rezolv. :) Deci, imaginaţi- vă cadranul unui ceas; normal, cifra 6 jos, 12 sus. Orarul este undeva între 8 si 9,...? (mai mult)
De ce totul are un preț și costă ceva pe lumea asta și nimic nu e gratuit? Asta face din viața sa nu fie tocmai frumoasa.
Crezi că viața are un scop/sens sau totul e la întâmplare? Și daca da, ce sens?
Sunt multe feluri de puzzle: chess puzzle, math puzzle, jigsaw puzzle, tangram etc. În urmă cu ceva timp mi- a dat cineva un puzzle, pe care nu stiu exact în ce categorie să- l pun (probabil math...? (mai mult)
Este adevărat că știința și filosofia, au recunosc că există Dumnezeu și că prin Cuvântul Lui s-au creeat?
Ce se intampla cu corpul uman dupa moarte?
Ce a fost întâi: matematica sau Universul?
Matematica există cu adevărat sau este numai un cod creat de oameni pentru a înțelege realitatea?
Ce parere aveti despre femeile casnice?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Animeforlifee9921 întreabă:
VulpeaDinUmbra întreabă:
Augustius întreabă:
MountainRiver întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Mad Max
Fie ca il preferi pe Mel Gibson ori pe Tom Hardy in rolul lui Max, noi te provocam sa ne arati cat de mult stii despre celebra serie de filme!