Ce operă credeți c- ar putea pica la subiectul al III- lea, clasa a 11- a, simulare de BAC la limba română. Basmul cult - > "Povestea lui Harap- Alb", de Ion Creangă Romantismul - > "Luceafărul"...? (mai mult)
Stie cineva cand e faza judeteana la olimpiada de matematica? Gen la ce ora?
Cred ca autocotrolul ne deosebeste de alte animale, dar exista si alte animale care au autocontrol?
Rousseau spune că în timp ce mergea spre Vincennes a avut o revelaţie cum că artele si stiinţele sunt responsabile de degradarea morală a omenirii. Cum am putea înţelege asta? A fost el un îngust...? (mai mult)
As vrea sa imi raspunda cineva care are habar de biologie. De ce au dulciurile atat de multe calorii in cantitati atat de mici?
Credeti ca exista iad?
Credeți că chiar exista planetă celebra Nibiru care va lovi Terra în viitor?
Unde e inima avionului?(Întrebare dată la comisariatul militar pentru recruți).
De ce credeți că există atatea mistere chiar și în secolul 21 de exemplu ce este după moarte, existența sau inexistența vieții pe alte planete, existența lui Dumnezeu, de unde am apărut și ...? (mai mult)
Cum a reușit Nostradamus sa prezică viitorul?
Cum credeti ca va fi viitorul omenirii?
De ce atat de multi resping ideea abstinentei sexuale? Daca a functionat bine inainte, ce are acum?
Cristofor Columb a debarcat vreodata in america continentala? Stiu ca a debarcat pe unele insule din marea caraibilor (sau care marginesc marea de ocean) cum ar fi Hispaniola, Cuba, etc.
In 1989 o paine costa 3 Lei si salariul net minim era 2000 Lei adica 666 paini. In prezent cu salariul net de 1200 RON si o paine de 4 RON se pot cumpara 300 paini. Asta inseamna ca nivelul de trai s- ...? (mai mult)
Limbajul surdo- mut are o limbă specifică, sau e internațional. Noi ascociem semnele grafice și conceptele cu sunete, ei le asocează cu limbajul semnelor. Dar acest limbaj e universal, sau ține...? (mai mult)
Cum credeti ca creierul retine informatia mai bine, daca citesti o carte sau daca asculti un audiobock?
Salut, TPU! Din ce am citit, in Biblioteca din Alexandria existau manunscrise in care erau relatate intalnirile cu extraterestrii( Beros- proet babilonian refugiat in Grecia, ce povestea despre intalnirea...? (mai mult)
Dilema Nr3:Cum de stiu oamenii la ce distante se afla anumite planete, stele, gauri negre? Ca nici satelitii nu merg atatia ani lumina.
Buna seara, imi puteti explica principiul incertitudinii? Voi oferi funda celui mai bun raspuns si le voi evelua pe celelelte.
Ce parere aveti despre Nicolae Hurduc, ministrul cercetarii actual? Are niste teorii mai bizare. El spune ca omul a venit dintr- o lume paralela din viitor. "Mie îmi este foarte greu să cred că omul,...? (mai mult)
Ce este diferit, la nivel cuantic, între magnetism şi electricitate?
Cand eram mai mic am fost martor la o femeie care mai avea putin si murea, adica nu se ma trezea si eram cu mai multe rude de- ale ei langa ea si ceva nu inteleg nici acum. Ea era pe spate si...? (mai mult)
Oare suntem cu adevărat ființe libere sau exista totuși ceva care ne limitează?
De ce atunci când cineva pățește ceva (cade, se împiedică, face ceva greșit etc) avem tendința de a râde, dar atunci când noi suntem 'victimele' situația nu ni se mai pare amuzanta?
Credeti in fenomenul OZN, care s- a intensificat ca popularitate in ultimii zeci de ani, dar si ca credibilitate? De ceva timp am abordat mai serios subiectul, iar primele concluzii care mi- au venit...? (mai mult)
De cand exista universul? Ce a fost inainte de big-bang? Cum a aparut totul?
De ce omul are numai 46 cromozomi? Când un amețit de vierme de mătase – 56 cromozomi, un porumbel — 80 cromozomi (cand cel mai dezvoltat dintre ei cântărește 300 de grame fără pene) iar ...? (mai mult)
Care este dupa voi cea mai mare arma a omului?
Funda! E posibil ca in urmatorii ani sa avem inapoi pasarile dodo? Macar niste modificari genetice ale gainilor care sa semene cu ele.
Salutare TPU, am o intrebare legata de copii, bine poate pentru unii o sa li se para putin prosteasca si fara rost: Deci pana la urma copiii tiganilor sunt mult mai inteligenti decat cei ai europenilor...? (mai mult)
Cer părerea. Spațiu, timp. Aceasă postare mi- a fost sugerată de dl. Steregoi, TPU- ist de- al nostru. El avea recent o postare care se termina cam așa. Deci Dumnezeu a existat dintotdeauna, ...? (mai mult)
Este vreo diferenta intre par secretor, par tector, par protector? Daca da, care si cum le identific?
FUNDA! Ce se intampla daca un sarpe isi inghite coada pana la capat?
1. Cum iti dai seama daca esti inteligent? 2. Cum iti dai seama daca esti prost? 3. Cum iti dai seama daca esti mediocru? 4. Cum se face ca desteptii dau gresi in viata si prostii reusesc intodeauna...? (mai mult)
Mi- a venit o teorie in cap despre Dumnezeu care suna logica intr- un fel. Dumnezeu exista, dar uitati cum il vad eu pe Dumnezeu: Este un om dintr- o alta lume care ne- a creat noua universul...? (mai mult)
Sa ne imaginam ca am putea trimite in trecut la o civilizatie antica (egipteni, greci, romani, etc) niste instructiuni simple de construire a unui dispozitiv electric, electronic sau mecanic, la ce...? (mai mult)
Dacă ar fi sa te naști din nou, ai face aceleași lucruri ca și pana acum?!
Experientele din pragul mortii clinice(NDE)dovedesc existenta vietii de dupa moarte, a vietii vesnice.Foarte numeroasele cazuri de experiente la limita mortii in care persoanele in cauza au intalnit tunelul...? (mai mult)
Exista viață după moarte? Uitați ceva fascinant. Cartea doctorului neurochirurg Eben Alexander "Dovada lumii de dincolo"e deja bestseller international. Povestea lui e la fel de magnifica si surprinzatoare. ...? (mai mult)
As vrea ca la aceasta intrebare sa raspunda si romanii din strainatate. Cum explicati fenomenul " cotically correct " sau ( mai auzit varianta " political correctness" ). Vreau sa aflu cum il privesc...? (mai mult)
Dilema Nr2:De ce dau porumbeii din cap cand se deplaseaza pe jos? De ce au evoluat in asa fel incat s-o faca?
Credeți că se poate afla/prevede viitorul?
Poate ingineria genetica prin intermediul crispr sa vindece calvitia androgenetica a unui pacient deja nascut ( adult)? se va putea in viitorul apropriat?
Exista oare Universuri paralele?
Am putea sa ne asteptam la un remediu pentru calvitia androgenetica in viitorul apropriat ( 2-3 ani)?
Salut, este cineva din Sibiu interesat de dezvoltarea spirituala, in special de sistemul domnului Gurdjieff, a patra cale?
Dilema Nr1:Cum au aparut numele de familie?
Este seara. Te întorci acasă. Pe strada unde locuiești nu este nimeni. La câțiva metri în fața ta are loc un accident rutier. Șoferul mașinii fuge de la locul accidentului. Nu apuci sa reții...? (mai mult)
Credeti ca ufo/ozn, rapiri extraterstre, intalniri de gradul 3 este ceva gen mitologie moderna, de ex. in evul mediu in europa se credea in existenta spiridusilor, zane, ingeri, demoni, etc. si ...? (mai mult)
De ce existăm?!
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Animeforlifee9921 întreabă:
VulpeaDinUmbra întreabă:
Augustius întreabă:
MountainRiver întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Pisicile Aristocrate
Ai urmarit cu drag aventurile Ducesei si ale lui Thomas alaturi de pisicutele Marie, Berlioz si Tolouse? Afla cat de multe stii despre ei!