Iti dai seama ca da, daca nu aveai tehnologie. traiai cu frica in san ca o banala operatie de apendicita de acum, pe vremuri te baga intre 4 scanduri.
Hm..nu cu mult, pentru ca odata cu tehnologia au crescut si numarul oamenilor si disproportionalitatea in distribuirea ei, dar nu doar asta chiar exista un studiu in care se arata ca dupa un an de la castigul la loterie si dupa un an de la amputarea unui membru persoanele tind sa fie aproximativ la fel de fericite... deci nu cred ca a adus o schimbare majora desi o schimbare e clar ca a adus dar oamenii se raporteaza la ce vad si aud deci daca azi iti iei LOGAN si vecinul nu are masina esti fericit maine daca si el isi ia logan nu mai esti la fel de fericit, poimaine daca apare cu audi A4 nou deja te baga in boala..vezi si tu cat de relativa e chestia(bineinteles nu pentru toti dar pentru majoritate asa e)
Mai bine cu încălzire, apă caldă, curent electric, aragaz, frigider, telefon, televizor, calculator...sau în peșteră, ce zici?
Ei aveau atâtea griji și probleme, care nouă nici nu ne trec prin cap. Cât de fericit poți fi în frig, în condiții mizere, pe stomacul gol, când toți cei dragi ție se simt la fel? Doar spiritual poate. Dar oare câți reușeau să ajungă la acel nivel?...
"Nici nu pot sa imi imaginez viata fara tv, internet."
Uite ca eu am trait fara net si doar cu TVR1 cand eram copil si eram si pe atunci super fericit.Am avut copilarie nu ca voi de la 5 ani pe facebook, stiam ce-i aia joaca si eram de 10 ori mai fericit ca voi...voi sunteti niste roboti.
Noi beam brifcor mancam topic topi-top sau jelibon
Ei se stramba cand aud de crina sau bonibon
In timp ce noi radeam la glume ei zic doar un simplu LOL
Ei nu se mai joaca frunza, nici tzarile sau shotron
Noi jucam leapsa pe coco, ratele si vanatorii
Noi nu ne jucam fifa ci fotbal in curtea scolii
Noi jucam lapte gros, turul frantzei, baba oarba
Ei au altele in cap atunci cand aud de "capra"
Noi ceream prietenia ei converseaza pe mess
Ei nu mai rosesc ca noi cand e vorba despre sex
Noi nu ne duceam in mall ci doar la cofetarie
Beam tec si mancam din aceeasi farfurie
Noi nu ne dadeam email noi ne trimiteam scrisori
Ne dadeam felicitari nu mass-uri de sarbatori
Nu dau eu verdicte si-habar n-am ce credeti voi
Dar copiii de azi parca-s mult mai tristi ca noi
Eram la o bere-n fata - anul' trecut
2 copii mancau bomboane in fata scarii razand
Toate bune si frumoase pana ii vad aruncand
Punga de bomboane plina si pe ei plecand
Imi venea sa-i strang de gat
Sa le spun: In *** mea
Noi plangeam o saptamana fiindca mama nu ne lua
Iar voi plecati, o aruncati va doare fix in c*r de ea
De vine-s cei ce v-au crescut fiindca nu stiti cum era...
Cand venea ora 5 iesea toata lume-afara
Si-ncepeam numaratoarea fara sa stim ce inseamna
Antante dizemane pe dizemane compane antante
Ne-ascundeam de parinti sa nu ne vada ca bem apa
Cand veneam transpirati dup-o noua zi de joaca
Noi citeam Ciresarii, amintirile lui Creanga
Adormeam fericiti ascultand povesti pe placa
Ne uitam la diafilme cu Turtitza Fermecata
Sandy Bell pentru toti era vedeta preferata
Era mare sarbatoare cand mancam o ciocolata
Buna, rea, mica, mare n-avea cum sa nu iti placa
Privind in urm-acum toate astea parca
Sunt povesti de demult care incep cu-"a fost o data"
Poate-s eu nostalgic si-habar n-am ce credeti voi
Dar copiii de azi parca-s mult mai tristi ca noi
Eram la o bere-n fata - anul' trecut
2 copii in fata scarii se jucau tenis razand
Toate bune si frumoase pana la ultimul sut
Am vazut mingea-n gradina si pe ei plecand
Imi venea sa-i strang de gat
Sa le spun: In *** mea
Noi plangeam o saptamana atunci cand ni se spargea
Iar voi plecati o aruncati va doare fix in c*r de ea
De vine-s cei ce v-au crescut fiindca nu stitï cum era...
http://www.youtube.com/watch?v=VXnhOiin06M
"Nici nu pot sa imi imaginez viata fara tv, internet."
Uite ca eu am trait fara net si doar cu TVR1 cand eram copil si eram si pe atunci super fericit.Am avut copilarie nu ca voi de la 5 ani pe facebook, stiam ce-i aia joaca si eram de 10 ori mai fericit ca voi...Sunteti niste roboti.
http://www.youtube.com/watch?v=VXnhOiin06M
Acum 20-25 de ani, cind eram copil, tinar in devenire, nu aveam toate posibilitatile de acum, visam cu jind la ce spunea cite un copil venit din strainatate care zicea ca exista post tv doar cu desene animate, si toata ziua, nu cum aveam noi tv doar 2 ore pe zi seara. Aproape ca nu credeam, dar mi-ar fi placut sa existe asa ceva si la noi. Sa nu mai vorbesc de cite ori nu visam la un dispozitiv mic pe care sa il ai oriunde si cu care sa te poti juca, si uite ca avem telefoanele mobile. Viata era mai rudimentara atunci. Seara uneori nici curent nu era, si ce faceai cel mai adesea era sa stai in fata blocului cu prietenii din vecini si sa joci fotbal ziua, sau seara alte jocuri de societate, unele foarte frumoase. Nu aveam atitea chestii ca acum care sa ne ajute in viata, dar parca eram mai fericiti. Viata era mai simpla si o traiai asa cum era. Si totusi, acum, cind privesc in urma, realizez ca toti prietenii si cunoscutii mei aveau inca de la o virsta frageda personalitatea bine conturata. Lipsurile si greutatile vietii de atunci te formau inca de mic ca om. Azi, cind privesc la adolescentii de acum, parca vad tot mai mult cum tehnologia pune stapinire pe ei, si au doar atit de la viata. Sunt stersi multi dintre ei, sunt parca pe linga cu tot ce se intimpla in jur cind ii rupi de la tv, de la calculator, sau de la telefonul mobil.
Eu cred ca fericirea nu sta in tehnologizare, ci in adincul inimii fiecarui om. Poti sa fii sarac si sa nu ai nimic, si sa fii fericit pentru ca esti multumit de viata ta si privesti la putinele lucruri pe care le ai, sau poti sa fii bogat si viata sa iti fie supertehnologizata, si sa ajungi sa te sinucizi pentru ca nu mai gasesti sens in nici un lucru, pentru ca esti plictisit de toate.
Nu contest ca tehnologia nu a adus ceva bun, ca nu face viata mai frumoasa si mai usoara, ca nu putem face mai multe datorita ei, nu, dar nu trebuie sa ne cramponam de asta. Ea trebuie sa fie doar ca o unealta care sa ne ajute sa ne traim vietile mai frumos.
Nu cred că este vorba de sentimentul de fericire, dar tehnologia aduce confort în viaţa omului, adică îl face să fie mai leneş decât este.Dar cu toate tehnologiile din lume, omul niciodată nu va fi mulţumit în totalitate.
Pai si fericirea e in ochii privitorului.
Probabil ca oamenii din viitorul indepartat o sa se gandeasca la standardul nostru de viata asa cum ne gandim noi al ....egiptenilor de acum 3000 de ani. *exemplu *
In final tine si de statutul social.
Personal mi-ar fi placut la nebunie sa fi trait acum 500 de ani in perioada renasterii italiene, dar in acelasi timp probabil ca mi-ar fi placut numai daca as fi avut un statut financiar satisfacator.
Dar ca un raspuns la intrebare...dar, tehnologia a adus o imbunatatire traiului de viata a omului obisnuit.
Bogatii mereu au fost privilegiati, dar odata cu tehnologia si oamenii de rand au ajuns sa se bucure de un standard mai ridicat al vietii
Desigur ca da, problema este ca uneori tehnologia ajunge pe mainile cui nu trebuie
Pentru ca asta e capitalismul. Nu sunt fan al comunismului dar dupa astfel de principii se construieste o tara capitalista.
anonim_4396 întreabă: