Așa cum era de așteptat, articolul Techtimes a înțeles complet greșit documentul original. Nu susține că 90% din toate speciile de animale au început în același timp cu 100.000 de ani în urmă și nu sprijină în nici un fel YEC. Lucrarea, care cred că este prost scris și foarte speculativă, este o încercare de a face sens al factthat mitocondrial de cod de bare ADN-ul este util în identificarea speciilor. De fapt, ele sunt mult mai mari în ADN (mt = mitocondriile). Motivul pentru care acest lucru este făcut ADN are o rată de mutație mult mai mare decât ADN-ul genomic, deoarece de selecție negativă nu este o problemă (adică o mutație dăunătoare în mt nu va ucide De obicei, celula în care trăiește). Astfel, atunci când două specii sunt diferite prin diferențe de secvențe genomice, ele pot fi până la 2 sau 3% diferite în ADN-ul lor mtDNA. Aceasta implică faptul că există foarte puține variații ale ADNmt în indivizii oricărei specii. Scopul lucrării este de a sugera ipoteze de ce.
O posibilitate de explicare a motivului pentru care mtADN la o specie prezintă mai puține variații decât între specii strâns legate. Un blocaj poate apărea din mai multe motive, însă implică în general o scădere importantă a populației, de obicei datorită condițiilor de mediu nefavorabile. Poate fi și rezultatul migrațiilor. Blocajele sunt foarte frecvente în istoria evoluției, deoarece populațiile se ocupă de tot felul de factori de stres. Este cunoscut faptul că șocurile de șoareci provoacă deficiențe severe ale secvenței ADN, atât în genom, cât și în mt. Știm că oamenii au trecut printr-o strangulare severă între 70.000 și 150.000 de ya. 100.000 sau "acum câteva sute de mii de ani". Aceasta este o explicație posibilă pentru diversitatea relativ scăzută a speciilor ADN intra-specie observată la animalele moderne. Personal, nu sunt convins de această explicație, deoarece datele despre diversitatea ADN-ului genomic nu par să se potrivească, din câte știu eu. Dar chiar dacă această explicație este corectă, nu se spune nimic despre toate animalele originare în același timp. Ceea ce ar putea sugera este o schimbare de mediu pe scară largă (cunoscută și ca începutul sau sfârșitul unei ere glaciare).
Autorii lucrării nu discută niciodată "originea" sau începerea speciei. Acestea sugerează pur și simplu că unul sau mai multe blocaje s-au întâmplat cu o mare majoritate de specii într-un interval de timp relativ scurt. In timp ce a făcut explicația este departe de un consens în acest moment, chiar dacă câștigurile dovezilor, nu face nimic pentru a se agită orice parte a teoriei evoluționiste sau cunostintele noastre despre modul în care schimbările mediului afectează genetica populației.
Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (18.221.147.236) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro